Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

невже у нас лише податкова самий страшний орган у структурі влади? Кожен має свою ієрархію. На жаль...

2. belik

belik New Member

нічого смішного не бачу. Податкова тут ні при чому, а от з головними лікарями та дирекцією ПБ, я б не здивувалась

3. сніжна

ех, демагогія... "Дававйте, давайте..." От мені цікаво, чи попри оцю всю демагогію реально хоч одна піде на пологи з твердим переконанням "нікому-нічого" і реально цього дотримається? Ну є ще один варіант: реально підставити лікаря, попередивши перед цим відповідні органи. Результат, щоправда очевидний, оскільки прецеденти уже були: лікаря ловили, а "воз и ныне там". Здогадуєтесь чому? Тому що це наша система. Це проблема не лише пологових. До стоматолога теж не йдете з пустими кишенями. І дитину влаштовувати у садок теж. І це не означає, що всі кошти йдуть одній людині. Ті, хто працюють у владних органах, знають по якому принципу все робиться.Так що боротися можна, але давайте починати з себе:
    - особисто кожна йде народжувати до чергового ( бо навіщо домовлятися, коли це робота лікарів пологового?)
    - не платить ні копійки (бо навіщо, якщо домовленості не існує та й ,знов таки, це їхня робота)
    - про усі випадки вимагання ,не виходячи з пологового, повідомляє рідних, які задіюють правоохоронні органи .
    АБО ж, як радить пан Левандівка- народжує вдома, тоді і претензій не буде до кого пред являти і кошти зекономляться ( якщо домашню акушерку не запрошувати, бо ж її послуги коштують ще більше, ніж послуги лікарів пологових).

п.с. не виправдовую ні лікарів ,ні систему, просто зачасту оце просто "пусті слова", а от до діла - духу мало кому вистачає. Кому вистачає сміливості і впевненості, не покладаються на всемогутність пологових будинків, а народжують в рідних стінах.

4. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Якщо то державний стоматолог, "безкоштовний", то може й ходять до них не з пустими кишенями...А якщо це приватний, то у нього розцінки є офіційні, тоді це не буде виглядати принизливо.

А ПБ у нас поки шо державні, з усіма "витікаючими"...Ну і ментальність наша теж поки шо совкова, за все віддячитись намагаємося...
    Але справді, хто проти такої системи, народжують вдома і якщо навіть з акушеркою, то це не хабар, а її "офіційні" розцінки.

5. TanyaKa

TanyaKa New Member

Не ображайтесь ;) це була досить гірка іронія

6. мамочка

мамочка Well-Known Member

От чесно: планувала ні з ким не домовлятись і їхати в медінститут до чергового лікаря, але дитина сіла попою і народжувати в чергового лікаря при сідничному передлежанні дуже страшно. Якщо до 37 тижня не перевернеться доведеться шукати лікаря і домовлятися... До речі: може хтось порадить хто з лікарів в МІ допускає природні пологи при такому випадку?

7. Lvivna

Lvivna Member

Ото точно! Недавно коліжанку кесарили, то в післяродовій сусідка дала лікарю 600 у.о. за операцію, і вона "мусила дати так само, щоб не було замало", хоча ціну він не говорить...

8. dora

dora New Member

Дурня! Для чого рівнятись на когось та лізти зі шкіри і таким чином відривати від своєї ж дитинки. Коліжанка мала 600 та дала, а хтось може має 400. Хай лікарі будуть і на тому вдячні:girl_blush2:

9. Nata

Nata Well-Known Member

Поки свіжі враження, відпишуся тут. Цього разу (лікаря не враховую, він ціни не називав, подякував за те що дали і бігав біля мене як ніхто, за що йому безмежно вдячна) потрапила в ситуацію не маєш грошей - вмирай під плотом.
    Ситуація 1. чоловік не заніс мені речі в післяопераційну (санітарка його сама збаламутила), НІХТО задурно не хотів піти і принести бодай дитячий одяг. Ніхто не хотів до мене підійти, в післяопераційній біля мене сидів анестазіолог з лікарем, відпоювали водою. Забігали всі коли прийшла мама і поплатила.
    2. Дитяча прибігла коли я ще не могла очі відкрити, потім підійшла до неї мама, заплатила (виявляється замало) і два дні у мене була дуже хвора дитинка, котру не можна давати на спільне пребування, хоч я всеодно дитину забрала і висварювалася, бо дитині намагалися колоти глюкозу (навіть так!) в результаті я пішла доплатила і відразу дитинка стала здоровенька і дуже міцненька.
    3. Коли ідеш на консультацію до вузького спеціаліста (ніби я просила невролога і решту лікарів), дитячі прямо кажуть скільки дати в кишеню.
    Загалом враження ніби викупалася в болоті. Якби не мала підтримки з боку свого лікаря було би взагалі важко. Ще три роки тому і близько такого я не бачила. Хоча може мені тоді просто пощастило...

10. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ну й дивні люди. В мене сусідка по палаті давала лікарю 300 (він сам називав ціну), а я не питала ціни та дала 1000 грн., то він подякував та йвідносився далеко не гірше до мене, ніж до сусідки, а навпаки.

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

11. TanyaKa

TanyaKa New Member

Ой! А це де такий сервіс? В якому ПБ?

12. Arno

Arno New Member

Бачила щось подібне на Джамбула-жінку яка щойно народила поклали в коридорі!!!! Я проходила поруч і спитала чого вона там лежить відповіла що сказали нема місця (притому що я лежала одна в чотиримісній палаті-сусідки за день до дого повиписувались)

13. сніжна

чоловікова братова так пролежала там 12 годин ( з 6 ранку до 6 вечора)

14. Олюська

Олюська Well-Known Member

На Батальній

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я в тихому шоці.
    Коли моя мама мене народила, (причому пологи були дуже складні з кровотечами і питання стояло в виборі хто житиме між мамою і мною), її теж поклали в коридорі, аргументувавши тим, що немає місць. Проте оклигавши, за добу, вона допленталась до першої ж палати, а там! О ДИВО! палата напів пуста. Ну не зволочі?
    Думала таке тільки 27 років назад було можливо, а зараз людяніші лікарі стали...Сумно.

Останнє редагування: 9 Серпень 2010
  16. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Сумно не тільки Вам. Коли моя мама народжувала мене , то тоді (26 років тому) практикували витискання двома мокрими простинями . Скручували в джгути , один під спину , другий зверху , і так по бокам закручували. Моя мама як то побачила , то казала , що почала тужитись куда попало , лиш би над нею так не знущались. І оскільки я народилась на свято "всіх трудящихся " , та ще й під час ранкового параду , то доктори собі позволили хлебтати шампанське прямо в родзалі :rus::drinks:

17. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Тут чіткі правила. Палату виписують повністю, миють, дезинфікують, а тоді кладуть туди нових породіль. Вони не мають права інакше. Не дай Бог, яка інфекція, за порушення правил полетять голови.

18. tasha

tasha New Member

Якось мала розмову з лікарем про пологи, так от він розповідав, що якщо прибігати до такої маніпуляції як витискування, то ні в якому разі не ліктями, а саме простиньою, щоб було рівномірне натискування, бо якщо ліктями видавлювати, то тоді дуже великий ризик травматизму дитини.

Думала, що в наш час такого вже не роблять, але та де там, моя подруга ніяк не могла народити, то прийшов лікар, бугай і як локтем на неї ввалився, так дитинка і вилізла, добре, що добре скінчилось. Але подруга була дуже задоволена родами і ту лікарку потім всім радила.

19. сніжна

ще 20 років тому у пологових видавлювали саме простинями. зараз- ліктями.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

зараз - заборонено!!! Ви так пишете ніби це так нормально - просто методика змінилась.

Статус теми:
Закрита.