Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Для чого нервуватись? І платити? Якшо чоловік забирає,то і пояснить їм гарно.Я навіть тих з кімнати не бачила,ше здивувалась де ж вони, бо легенди про них ходили,чоловік сказав шо вони запропонували послуги він відмовився і все.

2. ainberliner

ainberliner New Member

дякую.

дивлюся відомий нам 620-й наказ МОЗ:
    http://www.moz.gov.ua/ua/main/docs/?docID=6201

що там є про виписку:
    ...
    схоже, що якщо вас перед пологами поклали на кілька днів в патологію то офіційно ви вважаєтесь хворою і цей пункт теж дійсний:
    ...
    Я так розумію що оте що додається в виписку (чи в обмінну карту) - називається епікриз або резюме пологів (Додаток 9), воно пишеться лікарем.

В "положенні" про медичну сестру і акушерку прямо вказано що
    логічно припустити, що виписку готують медсестри, на свому робочому місці (зазвичай стіл чергового в коридорі)
    Не знаю чи носитимуть ту виписку в палату, мабуть треба буде піти до столу де сидить чергова медсестра (як в вас було ?).

Головне, що всюди прямо написано що видається на руки матері, ніде не написано що видається третій особі "ПП Лелека".
    І накше виходить порушення внутрішнього розпорядку і своїх посадових обовязків (можна таким словами лякати медсестер, якщо вона казатиме що обовязково має занести дитину і виписку в "ту кімнату").
    А якщо та "виписна кімната" дійсно офіційно не має відношення до ПБ - можна натиснути і сильніше.

Не знаю, може воно вам, дівчата, смішно зі сторони таке читати, бо в вас є досвід і ви то бачили на власні очі і краще знаєте. може воно і не так страшно.
    Оті всі цитати -то я пишу більше для себе, нікого не переконую як поводитись, просто думаю що робитиму сам.
    Я дуже скоро там буду і хочу морально бути готовим. Не впевнений які в мене будуть почуття (може мені буде всеодно від щастя, чи якось інше), і чи захочу там сваритись - але хочу наперід бути морально готовий щоб минути то місце з мінімальними втратами нервів і добрих вражень . і грошей :)

А як ви поділитесь досвідом, то дуже допоможете молодому татусеві :)

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:50 ----------

ну й дуже не хочеться давати гроші нізащо :)

3. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

В перший день щастя може затьмарити розум, але виписка зазвичай на 3-ій день, коли вже раціональне мислення стає сильнішим за емоції. Вашій дружині захочеться швидше потрапити з дитиною додому без зайвих церемоній.

То навіть якось абсурдно звучить - дати гроші, щоб не надали якоїсь послуги

4. ainberliner

ainberliner New Member

згоден, абсурдно.
    ше абсурдно коли стелять старий задрипаний матрас весь в грудках на ліжко а новий матрас є, але принесуть тільки якщо даси 5 гривень.

для багатьох простіше втратити 10 грн ніж потім втюхають всякого гівна непортебу на 300грн :)

5. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Спочатку нам видали всі документи (особисто мені в руки біля столу коридорної медсестри, чи як там правильно вони називаються), потім ми зібрали всі речі, дитя обовязково :) і подались вниз. З нами йшла медсестра і скерувала нас у ту виписну кімнату, де "спец.працівник" пресингував своїми послугами, дуже неприємно.
    Вони вам жодних документів не дають, абсолютно жодної потреби в них не має. Тільки казали мед.сестри, що якщо вони нас туди не заведуть, то їм потім від керівництва влетить, бо якась там взаємна домовленість є.
    Насправді це зайві витрати нервів і часу.

6. Nyny

Nyny New Member

Ця так звана виписна кімната є НІщо !!!! Це приватне підпрємство !!! І ніхто не має права завести туди вас примусово !!!! Абсолютно ніяких документів там не видають і не будуть видавати!1Всі документи видають мамі в день виписки.
    Всіх пхають в ту кімнату лише тому , що це підприємство за це платить гроші роддому.Бізнес , короче.І ви маєте повне право, після того як вам дали виписку забрати дитину і відправити всіх як найдальше , розвернутись і піти!!!!!А замість десятки в кишеню , сказати медсестрі що накатаєте зараз на неї скаргу!!!!! Ніхто не має права забирати у вас дитину , чи документи , чи насильно пхати вас туди куди ви не хочете !!!!

7. Nata

Nata Well-Known Member

Звичайно, можна не платити, але мама у сатні після пологів нервуватися точно буде. Перший раз я таки потрапила у ту кімнату, хоча чоловік чітко дав зрозуміти, що їхніх послуг ми не потребуємо, поки я не знервувалася добре, не почала закриватися квітами (бо таки нагло лізло мене фотографувати) до людей так і не дійшло, що їхні фото\відео мені до дного місця і я хочу з дитиною чимшвидше потрапити додому. Від тої комедії ледве втекла, отримавши навздогін діагноз "неадекватна мамочка". Так що на другий раз, керуючись власним гірким досвідом і бажанням зберегти нерви я тихенько заплатила і втекла.
    Я прекрасно усвідомлюю що зробила неправильно, я дуже добре знаю свої права, але маючи досвід спілкування із медпрацівниками нижчого і найнижчого рівня :) ну і зважаючи на післяпоголову плаксивість і дратівливість так вчинити було простіше.

8. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ви знаєте, а ми скористались послугами цієї виписної кімнати в пологовому на Батальній. Спочатку вирішили, що не будемо платити за такі послуги, але.............. гарно зроблені фото та відео та й вдруге того моменту не повторити. Звичайно, можна було когось з родичів попросити зняти на відео та потім зробити гарний монтаж, але то знову таки задурно (мається на увазі не послуга родичів) ніхто не зробить і винесе трошки дешевше, ще й час зайвий треба мати, щоб бігати у пошуках фотостудії, а так все на місці й готове за 15 хвилин.
    В кожного своя думка, але ми не шкодуємо в жодному разі, що так вчинили.

9. Ная

Ная Well-Known Member

то вам певно повезло,бо ми маєм ті фото і відео з виписки Софійки-то творіння дуже низького рівня,котрі ніц не варта,а за них немало грошей просять:girl_devil:! Та ше й получається,шо купуєш "кота в мішку",бо оплату хочуть наперед. Але зрештою на кожен товар є свій покупець..,обурює те,шо послуги ті надто нав"язливі.

10. ainberliner

ainberliner New Member

Дякую вам за коментарі та поради!

Prutylyatko, радий що вам повезло і ви задоволені з того сервісу. Нажаль, зі всіх моїх спостережень ви єдині хто добре відкукнувся про цей "сервіс". Будем знати, що принаймні на Батальній є ймовірність отримати кращі фотки ніж в інших ПБ :)

Ми народжуєм в обласній на Нєкрасова, де більше пацієнтох з довколишніх сіл, і де, користуючись необізнаністю пацієнток, "спец.працівники" можуть бути більш наглішими :sad:

Покишо бачу такий розвиток подій :
    - документи віддають мамі на руки ще перед виходом, перед тим як виносити кудись дитину. (Це тішить, значить що знають правила і формально дотримуються їх аби потім в разі чого не можна було довести їх вину).
    - Дитину може нести мама чи хтось з родини.
    - Після того як віддали документи на руки, різними способами пробують заманити в "виписну кімнату". Можуть признатись що їх примушують, можуть сказати що така процедура, що так треба, так заведено, так всі роблять, можуть сказати "ще зайдіть туди вам віддадуть речі для немовляти", і т.д.

Після того, як віддали документи(виписку) на руки, ви маєте право вільно йти додому і ніхто вас не може затримати жодним чином. Це треба твердо знати і тримати в памяті.

Одразу при отриманні виписки (коли папери вже в нас в руках) думаю нічого не казати медсестрі що нам не треба "виписної кімнати" (щоб не сполохати раніше часу). Мама просто бере дитину в руки, чоловік - документи і речі в руки і впевнено йдем на вихід. Медсестра, очевидно, з нами.
    Як тільки медсестра натякне що "вам - в цю кімнату", впевнено, не зупиняючись повідомляєм їй що "дякую, нам більше нічого не треба, в нас вже все є" і йдем собі далі до виходу.
    В медсестри на секунду шок, ми ж тим часом на кілька кроків ближче до виходу. На слова "ви мусите, так потрібно" ніяк не реагуємо (ми краще знаєм що нам портібно), мовчки йдем до виходу. Якщо тиснуть на жалість "нас керівництво змушує" - ідем і тупо ігноруєм (бідаки, їх змушують, а вони свою долю з таких відвідин всеодно отримують).

Памятаєм, що ми нікому нічого не винні.

За руки хапати ніхто не буде (немають права), закривати перед нами двері - теж. Щоб там нам не сказали - виходим на вулицю, до машини яка нас чекає. Головне не встрявати в розмову, бо якщо зупинимося то ті пройдисвіти добрі психологи, побачуть що вагаємося і спробують уболтати з подвійною силою. На різні їдкі коментарі працівників "виписної кімнати" не реагуємо, пропускаємо повз вуха, або як варіант, чоловік може відірватись на повну і смачно послати під три чорти (але не зупиняючись ні на крок, і не встряючи в сварку).
    Потім завжди можна вернутись якщо щось забули, а от зупинятись на півдорозі - не треба.

Жінка нехай несе дитину, все решта (речі і "разбори" з навязливим сервісом) бере на себе чоловік (чоловіку не будуть хамити, плюс на той момент він буде емоційно стійкіший).
    Якщо крім чоловіка буде присутня мама чи інші члени родини - з ними всіма(!) треба провести виховну бесіду, сказати що ні на які "урочисті кульки-свистульки від ПП Лелеки" не вестись, на провокації не піддаватись (фотоапарат в машині, фотки виписки з ПБ можем самі зараз зробити, а краще вже під рідною хатою).

Думаю дотримуватись такого плану.
    В цьому випадку ми уникаєм конфлікту з ПБ (зменшуєм конфлікт з медсестрою, бо хто-зна, може колись ще раз доведеться з нею зустрітись), і відмовляємося від навязливого сервісу "виписної кімнати" (вони не встигають присісти на нам на вуха).

подивлюся як теорія з практикою зійдеться :)
    Як маєте зауваження - кажіть зараз.

Останнє редагування: 15 Липень 2010
  11. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Згадала як ми виписувалися. Ми взяли документи, речі, медсестра Сашка у кошик і швиденько у кімнату виписки. Заходимо, жара неймовірна дихнути неможливо, стоять наглі рожі зі своїм сервісом. І починається :"За те, що ми привітаємо дружину і дамо папірець просимо 50 грн, і так далі..." Ми відмовились, за що наслухались, що чоловік не хоче мені зробити приємно, не вміє віддячитись за дитину (КОМУ? розводилам з лелекою на стінці?). Тоді попросили чоловіка, що вони урочисто просто так безплатно нам проведуть заремонію...Сказали вони свої дуркуваті віршики, клацали на фотоапарат, тоді пробували фотографії і відео втулити на що чоловік сказав:"В мене є теща з фотоапаратом і є фотошоп, на фі:cesored:а мені ви?"

12. Gnomka

Gnomka Загублений

Коли в листопаді минулого року народжувала на Мєчнікова, то теж думала як то буде з тою кімнатою. Перед випискою сказала медсестрі, яка виносила дитину, що не хочу туди. Вона порадила на питання :"Хочу я виписку з медалькою чи без?" сказати, що ми хочемо одразу додому і не звертати на них увагу. Що я і зробила. Дивилася тільки на чоловіка і не слухала взагалі що вони говорять. І вийшли ми з того предбанніка за пару хвилин, і настрій ніхто не зіпсував. Думала, доведеться набагато більше пручатися. Правда на наступний день мені на мобільний двзонили з пологового, питали чи нам пропонували фото і відео і чому ми відмовилися. Ну, тут, як кажуть, без коментарів...

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

два роки тому ( кінець червня) при виписці братової з племінницею на Джамбула у виписній кімнаті записували і видавали запис на звичайній відеокасеті " а-ля привіт із 90-х), за яку попросили сплатити 50(!) грн, а ще за 30 грн- кілька фото просто жахливої якості із зображенням дитини,яка весь той час кричала. Цікаво, а зараз як записують?

14. irushka

irushka Well-Known Member

Дівчата (і хлопці), тут колись обговорювалось про те, що можна піти з пологового швидше під розписку. Хто в курсі, як воно має виглядати, зокрема отримання документів і що має писати в тій розписці? І чи є якийсь закон, що жінка з дитиною мусить знаходитись в пологовому не менше певного часу?

15. Ная

Ная Well-Known Member

нам три роки тому теж записали на касету,добре шо в свекрів ше був тоді відік,шо могли подивитися,потім ше стратилися для перепису на диск,котрий так більше і не дивилися.
    мене не відпускали ні під розписку,ні за гроші,лікарка була абсолютно не проти,вперлася неонатолог,але я таки три дні там не була-лише два з половиною,мені і то щастям було).

16. irushka

irushka Well-Known Member

А чому? Чим аргументувала? А якби ви твердо вирішили йти з дитиною і все, то не дала би виписки, чи придумала би якусь болячку дитині?
    Я так розумію, що виписують коли в немовлятка пупок відпаде, а чи реально з ним дати раду вдома, якщо він ще не відпав?

17. Nata

Nata Well-Known Member

Цитую МОЗ УКРАЇНИ Наказ 29.12.2003 № 620
    Про організацію надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в Україні

18. Ная

Ная Well-Known Member

Нас з пупком виписували обидва рази і ніхто увагу на тому не акцентував. Як народила Софію,то мені казали на другий день йти додому,а я не хотіла,бо мала шви і навіть вставати-ходити добре не могла. А з Таєю просилася,а не пускали,неонатолог казала,шо не має права виписати нас швидше ніж на третю добу,дитина з малою вагою і таке всяке різне,думаю просто би не дала виписки. Додам шо неонатолог обидва рази випадково була та сама(медінститут),може в них порядки тепер помінялися?...

19. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Та ні, такого вже немає, з пупком відпускають додому.

20. Nata

Nata Well-Known Member

Нам неонатолог казала що відпустить як тільки пупець відпаде, але оскільки пупець надійно тримався "на волосинці" вона його успішно відкрутила і на третю добу після кесарського підписала всі папери, відправила нас додому. У сусідки неонатолог була інша, не відпускала її додому через цілком прозаїчну причину - дівчина виявляється замало їй заплатила :)
    Пригадала ще собі, розповідала наша дільнича медсестра що тепер часто приходить до діток в котрих ще пупець не відпав, меконій не вийшов повністю (вона про перестрашену маму розповідала, котра телефонувала серед ночі що в дитини чорні какашки) бо мамів із малятами на другу-третю добу додому виписують...

Статус теми:
Закрита.