Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. LuBimaya

LuBimaya New Member

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Не щастить, так не щастить.... А лікарі в той час у відпустку йдуть, так?

2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Не всі.Дехто переходить в інший роддом на час мийки.То вже треба індивідуально виясняти.Але в меді переважна більшість має в той час відпустку.

3. anka

anka Well-Known Member

відгук про Обласну. Порівнюю 2010 і 2008 роки. Прогрес в плані комфорту очевидний-думаю, дається в знаки конкуренція. Зроблено ремонти в 4-ри місних загальних палатах. Ці палати перетворені в 3-місні, плюс там є душ, туалет розділені. Перед душем і туалетом є передпокій з умивальником. Крім того є бак і цілодобово вода- купайся скільки завгодно. В палаті є холодильник.
    Народжувала 9-го червня- надворі стояла спека. В палатах прохолодно- дається в знаки висока стеля і товсті стіни. З мінусів- вікно не відчинялося- провітрювали крізь вікна навпроти палати, в коридорі.
    Стосовно оплати за палату 250 грн за весь час перебування і, що зживувало, якщо не хочеш- можеш не платити. Прийшла тітонька і сказала "дівчатка, хто має можливість заплатити за палату-заплатіть, хто ні, то ні". Ніхто не вимагав. Вона прийшла 1 раз і більше не заходила.
    Кухня. Що мають робити люди, які не зі Львова, або нема можливості привозити їжу?! І друге питання- як з нормальних продуктів можна зготувати ТАКЕ (не уточнюю- про їжу так не говорять). То у всіх ПБ так годують? Ще більш-менш можна було пити чай, але я взяла електрочайник і готувала вівсянку і робила чайок сама.
    Родзал- минулого разу був гарний,свіжо відремонтований, облаштований. Цього разу- в середині обладнання те саме- нормальне крісло, яке дало можливість народжувати майже вертикально, шв. стінка, м'ячики ітд, але сам зал не такий гарненький- видно ще до нього не дійшли ремонти. Нас туди поселили досить не надовго, другі пологи- все швидше, тому мені не було так важливо як той зал виглядає.
    Про персонал- як завжди- чим нижче птах літає- тим більше хоче вхопити і тим важливішим себе вважає.
    Трафило приймальне відділення. Приїхали ми між 4-ю і 5-ю ранку, моя лікар завела мене в приймальний, оглянула, сказала, що все точно почалося, сказала паням мене оформляти. Підходить до мене цьоця в кімнату, де я передягалась і каже " а що Ви в пологовий купували? Вам списки давали?" Я вже горобець стріляний, знаю я їхні списки- один типу в родзал (рукавички, марлі, бинти, окситоцин іінші медикаменти, при тому, якщо щось залишиться- його стрімко після пологів підгрібають медсестри і санітарки), а інший список дивує фантазією- 2 п прального порошку, 2 мила, рідке мило для рук, 4 рулони туалетного паперу, паперові рушнички (при тому, що ніде цього потім не видно, все одно потрібно ще з собою мати) ітд, ще б креми Vichy написали. Отож, я роблю круглі очі і кажу тьоті, щоб писала той перший список, а те, що в другому я маю все з собою. І перепитую- "там порошки ітд?"
    -так-так
    -Ви знаєте, я не буду цього купувати, бо все маю з собою.
    цьоця вийшла. Приходить за хвилину і каже:
    -знаєте, я Вам напишу той перший список- чоловік це зараз може купити в цілодобовій аптеці, а той другий- ну де ж він це все зараз купить? (Яка турбота!) Може Ви мені дайте 60 грн, я все це сама куплю.
    я: Перепрошую, Ви мене, здається, не зрозуміли- я все маю з собою- і мене своя постіль, яку я маю сумнів, що хтось за 3 дні буде прати 2-ма пачками порошку, і всі засоби гігієни я маю з собою. для чого мені це все купувати?
    цьоця мені ще розповідала, щоб я не хвилювалась, гроші не пропадуть, адже вона все записує в зошит :) Я ще з посмішкою перепитала, чи вони тими зошитами звітують перед КРУ. Цьоця зі скривленою фізіономією ходила ще півгодини.
    ще одне- не розумію для чого обмінна карта, якщо вони все-одно все перепитують, оформляючи в лікарню. Я її перепитала чи в ообмінці незрозуміло написано- якщо незрозуміло, то я подиктую. Оця приймальня для мене виявилась найбільш неприємним моментом. В нас люди дають собі вилізти на голову.
    Дитячі медсестри- 2 зміни з 3-х були нормальні- показували дівчатам як прикладати малят, питали чи потрібна допомога, в кишеню ніхто не заглядав, заходили часто (іноді занадто- мелькали перед очима).
    Палати і талет-душ мили 3 рази в день-жодних претензій. Тітонька це робила ретельно, мала окремі ганчірки до підвіконь, ліжок ітд.
    ще одна точка, на якій потрібно наполягати- ми уникли виписну кімнату, але ледве-ледве. Медсестра, яка має виносити дитину, сказала, що вона її сама буде виносити, бо її потім взують, що вона повинна занести дитину в виписну кімнату, інакше- їй торба. Сказала, що в них все тією фірмою схоплено, що все йде через головного лікаря. Класична схема відкатів, одним солвом. І публіка думає, що виписна кімната- це обов'язково. Медсестра нам знесла малечу вниз, чоловік її затримав перед входом в виписну, я їх повідомила, що не цікавлюсь їх послугами і ми успішно вийшли. Навіть дещо розчаровані, бо налаштувались воювати як минулого разу- поки я дяді не сказала куди він має йти, він не відчіплявся.

4. мамочка

мамочка Well-Known Member

то на всіх поверхах?

велике ДЯКУЮ за детальний опис медінституту.

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

Думала до останнього про Мед. Та з тими домовляннями і непевністю їхньої достовірності все ж пішла і домовилась на Батальну. Цікаво, що там за сім років змінилось - боюсь нічого... :)

6. anka

anka Well-Known Member

я була на 2-му. Частину колишніх загальних палат відремонтували. Але ще бачила, що є палата, яка не змінила свого вигляду і залишилася n-місною з туалетом на коридорі.
    Про Батальну- в мене ще від першої вагітності склалося негативне враження про цей ПБ, хоча я там була лише раз.
    Мамочка, з якою ми були в палаті, розповідала, що там влітку неймовірно душно (панельна будівля з низькими стелями, палати не провітрюються), але то менше з тим- її там кесарили і цього разу в ЛОКЛ теж був КР. Медсестри і акушерки, які приходили оглядати шви відразу казали "йой, де ж тебе так- на Батальній?". Її бідолаху розпороли вертикальним швом, ще й косо, ще й зашили не косметичним, а "так", матка вся пошматована була і зшита з клаптиків. Цього разу лікар окрім пологів ще й ті спайки на матці висікав, перешивав зовнішній шов.
    Я дуже не люблю узагальнень на зразок "йой, на Батальній всіх ріжуть", але складається важення, що саме так все і відбувається.
    ще про ЛОКЛ- стосовно щеплень- не наполягали, доктор просто з цікавості питала що нас до такого рішення привело. Зате мій улюблений молодший медперсонал... Коли малюка оглядали перед випискою важили ітд в передпокої сиділи 2 мавпи і ну ду-у-же голосно коментували "Що то за батьки, що то за мати, що відмовляється від щеплення?! Що то за безвідповідальність?! Ще й батько лікар! Що за молодь, що за мода, потім будуть жаліти, а буде пізно"(Гребе?!):crazy:. Лише мої гормони радості і щастя вберегли їх від виразного хамства.

7. Nata

Nata Well-Known Member

Це не від пологового залежить а від лікаря! Не можна узагальнювати за одною мамочкою в котрої були невідомо які обставини (екстрене, поганий лікар, невідома її поведінка після операції...). Мене на Батальній (суб"єктивне враження) прокесарили краще ніж у меді, хоч лікар і там і там був хороший. І медперсонал на Батальній не такий наглий як у меді.

8. Зануда

Зануда Well-Known Member

Аж таких жахливих спогадів з батальної я немаю. Народжувала я в страшну спеку. Але палата провітрювалась, задухи не було, регулярно прибирали і мили, туалет і душ в палаті, гаряча вода, персонал був уважним в міру. :) Мені тільки педіатр не сподобалась. Надто нахально гроші вимагала.
    А в обласному санітарка нагла попалась, народжувала в листопаді, а вони опалення відімкнули і ми дуже мерзли, з вікон дуло, туалет в коридорі, гарячу воду гріли самі і носили в горнятках, щоб помитись.
    То як кому пощастило. :) Але самі пологи мені більше сподобались в обласному. А умови перебування на Батальній. Але то давно було.

9. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

... ну, мене через 4,5 роки навіть дитяча впізнала , дійсно все "по-старому"

10. Alexx

Alexx New Member

Про Батальну з власного досвіду ще нічого сказати не можу ( хіба аж в кінці липня), а керувалась таким вибором ПБ з розповідей коліжанок. Моя кума народжувала на Батальній двох діток 2004 і 2007 то казала що умови хороші були, кімнати провітрювались і тепла вода була. (лікаря вона також мені порекомендувала). Ще буду діставати свою лікарку на рахунок умов перебування (думаю, що кожен лікар має там свої платні палати з комфортом)
    А тепер з моїх розслідувань :girl_cool: На днях спілкувалась з неонатологом з Батальної, питала її про пологові зали (одномісні), про щеплення (вона казала що примусово ніхто не робить, що це вже відійшло. Також казала, що колись їх дуже взували за те що батьки відмовляються від щеплень (бо ніби ти поганий лікар, що не зміг переконати), а зараз такого нема. Про все питають і попереджають, що будуть робити. Тай взагалі в них зараз нема вакцини від гепатиту лише від туберкульозу. БЦЖ вона рекомендувала зробити до 2 міс (щоб не робити "манту" бо після 2 міс вже треба і "манту" робити). А так дуже прогресивна і позитивна тьотя. Нічого не намагалась мені довести, переконати в чомусь просто і вичерпно давала відповіді на питання. Якщо хтось планує на Батальній народжувати то пишіть в ПП. Дам координати цієї пані. Бо я перестраховуюсь у всіх можливих варіантах. Якби можна було ще й акушерку вибирати то і акушерок би "перелопатила" :girl_crazy:

11. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

так, певні палати закріплені за лікарем (чи за кожним лікарем - не знаю)
    які ціни- не можу сказати, бо не платила за палату

---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ----------

100% спитали - чи буду робити щеплення, відповіла -ні, написала заяву і більше мене ніхто там за щеплення не питав

12. Alexx

Alexx New Member

А ви на Батальній народжували? Розкажіть про не платні палати чи є там душ і які ліжка? Чи провітрюються палати і як з мед персоналом? Які ціни я про оплату за пологи і додаткові витрати (можна і в ПП)

13. Vitaminka

думаю, можна вибрати
    мій лікар сказав, які є акушерки в нього і яку б порадив
    в мене була дуже хороша акушерка, звати Надя (не пам'ятаю фамілії), чорненька, симпатична жінка, років 35

14. Alexx

Alexx New Member

Ще конкретно в лікарки не питала, але знаю, що майже всі лікарі працюють з акушерами, що є на зміні. Принаймені, неонатолог казала, що більшість лікарів так працюють і моя в тому числі. Але я ще тоді конкретно з нею поговорю про акушерок і попрошу Надю ))))))

15. Vitaminka

так на Батальній-забула написати:girl_smile:

забула номер палати, вона здається середня в ряді палат
    палата після ремонту була, новий душ, туалет точно, бо майстри закінчували щось там робити
    салатова, з картинками дітей на стінах, є в палаті душ, тулет, два умивальника, 2 зеркала, 2 ліжка хороші, 2 тумбочки, столик для пеленання, палатою задоволена і я там одна була
    вода гаряча була завжди, навіть хороше рідке мило, туалетний папір - білий, м'ягенький:girl_haha:

народжувала в серпні, на вулиці жара, але в палаті нормально було, кімнату я сама провітрювала
    мед. персоналом задоволена і брехня, що на Батальній за все треба платити, я там лежала 5 днів після КР, то всі зміни бачила і за уколи, ставлення системи... не платила
    навіть прибиральниці хороші вимивали кімнату ідеально, сміття 2 рази вдень виносили
    про оплату за пологи-я не платила нічого, ми з лікарем боролись за природні пологи, але терміново прокесерили (робила 12 год сама, без стимуляції...), лікар не взяв ні копійки в чоловіка, а лікар-хороший друг моїх батьків, колись співпрацівник мого тата, гроші він не взяв, подякували ми подарунком
    тому за ціни я вам нічого не можу сказати, бо не знаю:confused:
    за палату я теж не платила, бо палата закріплена за цим лікарем
    платила тілький дитячій і анастазіологу, акушерці

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:26 ----------

так, лікар мені про Надю ще до пологів розказував, що може її викликати, але вийшло, що це була її зміна

16. TanyaKa

TanyaKa New Member

дівчата, планую кінець вересня-початок жовтня на Батальній. Там перемивка не планується часом?

17. anka

anka Well-Known Member

18. Leila

Leila Well-Known Member

Я не знаю чи то та Надя була в мене на пологах на Батальній, але дуже хороша жіночка. правда спочатку не вірила, що я народжую, а потім все зробила дуже професійно.

19. Vitaminka

20. Alexx

Alexx New Member

Перемивти не планують. Вони і цей раз мились по поверхах, навіть не закривали пологовий повністтю.

Статус теми:
Закрита.