Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Муська

Муська Well-Known Member

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Так то воно так,але потім малечу привозиш додому(вулиця,машина),дім,дільнича приходить(невідомо в кого вона була перед тим),дорога родина(знайомі) на відвідини приходять. І всі оті мікроби всеодно присутні і нікуда від них не дінешся.

2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ржунемагу
    цитую з книги Мендельсона "Больничная грязь и пыль – не та, что везде.
    Пищевые отходы животного и растительного происхождения, мусор и хлам, биологические отходы из диагностического, лечебного, хирургического отделений, удаленные ткани из операционных и морга, слюна, плаценты, органы, ампутированные конечности, подопытные животные, использованные пеленки и прокладки, обрывки перевязочного материала, бинты, катетеры, мыло, секреторные выделения, банки, маски, тампоны, гигиенические салфетки, гипс, шприцы и фекалии – где еще вы найдете такое, собранное в одном здании? Все это летит вниз по одному и тому же мусоропроводу, собирается и выбрасывается одними и теми же людьми – людьми, которые имеют свободный доступ в палаты, а также на кухню, в лаборатории и в морг."

і ще
    что больничная система отопления и кондиционирования разносит пыль и микробов по всей больнице. Не говоря уже об инженерных системах. В больницах больше инженерных систем, чем в обычных домах. Помимо привычных холодной и горячей воды в больницах есть еще охлажденная вода, дистиллированная вода, вакуумные системы, системы для откачки жидкостей, кислород, спринклерные системы пожаротушения (большинство из них неисправно), хладагент, канализация, дренажные системы, системы полива – и все это проложено в стенах и полах здания. В такой ситуации очень велика вероятность не только случайного пересечения этих систем, но и несанкционированного подключения, что увеличивает опасность взаимного загрязнения.
    Не стоит удивляться, что персонал больницы становится ходячей чашкой Петри для культивирования микроорганизмов. Люди, которые ежедневно контактируют с микробами, становятся невосприимчивыми к ним. Но для вас нет ничего хорошего в том, что такая уборщица или медсестра прикасается к вашей постели, еде, одежде и к вам самим.
    Служители Храма – врачи – еще большие распространители болезней. Врачи пренебрегают мытьем рук, за исключением таинства операции, где это является частью ритуала. Обычно они мимоходом передвигаются от больного к больному, держа в руках шпатели, шприцы и перенося частички тканей пациентов. Однако они считают, что в них самих заключено нечто уникально чистое, поэтому не моют рук, переходя от пациента к пациенту

продовжувати?????

3. Ailenka

Ailenka Member

а тепер уявіть як ви лежите м'яко кажучи вимученою в післяпологовій палаті а до вашої сусідки скажімо прийшли родичі-п'яні, веселі, з нежиттю, брудними руками і одягом. особисто я хочу менше натовпу в такій палаті. так це подія, так від бруду не втічеш, дитина народжується стерильною, але попадає в "нечистий" світ і нікуди вона не дінеться. але такої тусовки менше всього хочеться. альтернатива-брати окрему палату-вовком завиєш. все-таки я за обмеження доступу до породіль. їх свята місія народити дитину виконана-треба дати їй відпочити))))

4. Муська

Муська Well-Known Member

Гнати таких в шию,плюс сусідці і таким відвідувачам доходно пояснити для чого пологовий будинок. Плюс дати наганяй медсестрам,що пропустили "родичів п"яних,веселих,з насмарком". Особисто до мене приходив чоловік на пару секунд(наголошу секунд) ,приніс їсти(бо мені було все мало:girl_crazy:) ,поцьомав і пішов.І приходила мама(аналогічно як і чоловік).Але вони одночасно ніколи ненавалювались(домовлялись наперед,хто коли провідає) . А в сусідки по палаті умудрились одночасно "припертись" чоловік,мама,син і сестра:girl_cray: хапнули всі від завідуючої. Але от за повний карантин я категорично проти.

Останнє редагування: 11 Березень 2010
  5. Ailenka

Ailenka Member

коли моя мама зі мною лежала, до сусідки прийшов чоловік, мало того що вони сім'я алкоголіків, той приперся неголений-брудний-п'янючий приволік брудні груші, наперегарив...а потім новнароджений хлопчик став моїм однокласником)))вобщем я за мінімум відвідувачів і не всі одночасно щоб

6. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

7. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Якшо ви будите народжувати на Джамбула,то там не то шо мінімум відвідувачів,там взагалі нікого не пускають,є приймальня туди і всі спускаються.

8. Ailenka

Ailenka Member

так власне джамбула і вибрала через це. а далі зупинилася на лікареві. кому що. хто хоче бачити після пологів радісних родичів, а хтось навпаки хоче закритися.. я інтраверт

9. olenkaS

olenkaS New Member

поділюь своїми враженнями і я,хоча не знаю чи допоможе комусь.свого часу я також тут шукала інформацію і ломала голову де народжувати.
    оскільки інформація про один й той самий пологовий могла кардинально відрізнятись (умови залежили і від того хто с ким домовився і скільки грошей за це заплатив і враження залежили від того хто до чого звик і хто чому надає перевагу) вирішила розпочати пошук саме з персони лікаря. скажу одразу на час моїх очікуваних пологів (початок червня 2009) мединститут не радили мої лікарі.батальна теж відпадала,оскільки трое моїх знайомих народивши там привезли дітей додому з стафілококом та ще з якоюсь заразю,та й в більшості випадків по підрахункам всі збори вимагали чималеньку сумму.отже вибір був між мечнікова та джамбулою.хотіла на мечнікова оскільки там буди дуже гарні відгуки про одного лікаря і майже біля дому,але сталося не так як гадалося.мечнікова закрили на мийку і відкрили джамбула.домовлялась вже з лікарем на джамбула (ще один плюс на той час було те що лікарню тільки відкрили після мийки - чистенька,новенька...).щодо умов - наскільки зрозуміла то й в більшості залежить від того з яким лікарем в лікарні домовляетесь....народжувала в окремому родзалі з душем(теплою водою) і туалетом,був мяч для полегшення болю.не знаю чи можна було бути чоловікові (бо ми одразу вирішили,що присутнім не буде),але потім після пологів він був з нами 2 години в родзалі.малечу не забирали.постійно була поряд....потім перевезли в 3х місну палату (чиста охайна).лежали в трьох,діти з нами.з одного боку добре що діти поряд,завжди бачиш,годуєш на вимогу,головне не переживаешь за мацьопу як вона там...те що нас трое теж було добре.з сусідками повезло,допомагали одна одній,коли треба було вийти на хвилинку було кому приглянути за маленькою...мені подобалось що в палати нікого не пускали, не тягались товпи народу,не шуміли,дітей не лякали,не турбували,хоча і не зручно лазити було по сходах вниз-вверх до родичів (палата була на 3 поверсі).щоправда чоловік заплатив 50 грн.медсестрі і вона возила мене на службовому ліфті (хоча великої необхідності не було,швів не було і я спокійно рухалась)...їжа - одним словом - "лікарняна"....все було нормально окрім води (не знаю як зараз).майже завжди була холодна а бігати з банками склянками то в душ то в туалет було майже не можливо.коли включали теплу воду у душ збиралась черга,що махнувши рукою не чекала.і 2 туалети на поверсі теж не приносили великого задоволення (хоча чекати не доводилось).тому частенько користались послугами нянечок (потративши 5 грн. за послугу - щоб помила,помзала тощо)...отже звичайно хотілось би й кращих умов ( я б сказала все те й саме лише туалет з теплим душем на палату)

а ще мені повезло з часом.оскільки коли ми вже на наступний день після пологів лежали з малечею в палаті,то закрили мечнікова на мийку і ще щось було на батальній, бо всіх привозили на джамбула і дівчата вже лежали в коридорах а дітки в окремих кімнатах...

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я теж так думала ДО пологів :) Після - я б навіть медперсонал не пускала, якби моя воля. Хотілося бути тільки разом з дитинкою, роздивлятись, обнімати, і не бачити нікого, крім дуже близьких.

11. Forgetmenot

Forgetmenot New Member

Хто знає, де при природніх пологах практикують епідуральну анестезію? Можливо прізвище анестезіолога?!

12. Ailenka

Ailenka Member

епідуралку у львові здається ніхто не робить

13. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

14. Gnomka

Gnomka Загублений

Коли минулого року обирала пологовий, то одразу відкинула Джамбула через відсутність відвідувачів. Планували народжувати разом з чоловіком на Мєчнікова в сімейному родзалі, щоб потім разом втрьох там і лишитися. Але не так сталося як гадалося. Через карантин партнерських пологів не дозволили. Перші три дні лежала вдвох з дівчинкою, наступні 3 дні (нас лишили через жовтушку) - одна. І тепер розумію як це добре, коли відвідувачів не пускають. Їсти мені приносили і передавали через чергових. А нікого дуже бачити і не хотілося. А як уявити що і до сусідок би приходили - краще вже так як було. Або окрему палату. Так що на практиці все виходить зовсім інакше, ніж собі думаєш до того.

15. Анута

Анута Well-Known Member

щодо ставлення до відвідувачів ще, як на мене, вагомим є те, як пройшли самі пологи. Тобто як мама себе почуває.
    Якщо мама почуває себе розбитою і виснаженою, як в нас в народі кажуть, вибачайте, як корова по теляті, то звісно не хочеться нікого бачити, чути і щоб усі дали нарешті спокій.
    мені абсолютно не заваджала ні присутність моїх, ні відвідини чоловіка родини (прийшли на 5 хвилин, а радості у них вище даху), ні присутність чоловіків сусідок по палаті. Всі поводили себе стримано та тактовно. Місцями нетактовно поводила себе сусідка по палаті але її ж не вигоню )))))))))
    особисто мені це все було настільки миттєвим, що просто не звертала увагу. Ось така я людина стала з часом ;)

а стосовно мікробів - це все відносне. Від медперсоналу дитина може підцепити більше "мікробів" аніж від відвідувачів. Відвідувачі до вашої дитини не лізуть, на руки не беруть і в очі не заглядають. А медперсонал ходить по всій лікарні і різні там дітки є. Тому "вовка боятись...." Всіх варіантів не передбачиш і не виключиш, це 100%, тому варто просто ставитись простіше ;)

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я не почувала себе ні виснаженою,ні розбитою. Навпаки,була у якомусь стані ейфорії. Але крім чоловіка ще навіть після повернення додому нікого бачити і не хотіла: ні бабусь,ні дідусів. А що вже говорити про візити до самого пологового ще й ін.родичів і коліжанок?.Натомість,моя сестричка абсолютно спокійно відносилася,що до неї приходило чоловік з 8 за цей час.

18. erene

erene Well-Known Member

Дозвольте і мені вставити своїх 5 коп, хоч я не родивша і навіть не вагітна, але особисто моя думка така- присутність чоловіка і мами так добре, але поясніть мені зеленій, для чого проходити всій дорогій родині, чекали 9 місяців то почекають ще пару днів,це ж все таки пологовий, а не прохідний, уявляю якби до мене прийшли мої родичі, я їх всі дуже люблю і зі всіма близькі, але ж треба мати почуття міри, а якщо врахувати,що в палаті ще сусідки, які теж мають цікавих родичів, треба думати не тільки про себе,а й про тих хто рядом, пам'ятаю, як моя сестра 4 роки тому лежала на Батальній, то зі всіх пологів найбільше розказує,як їй було незручно коли сусідки чоловік сидів цілий день, ні помитись, ні стати пройтись, бо весь час думала-гадала чи не залита по самі вуха, а він сидів собі грав ігри на телефоні,а вона красуня спала, особисто я б заборонила всі ті відвідування, тільки чоловік і ще хтось з рідних(мама,сестра) і якщо нема потреби то нема чого висиджувати коло неї сутками

---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ----------

Доречі хотіла спитати Ануту, наскільки пам'ятаю, то це ви ніби мали народжувати в Нечай, то як сподобалось, бо щось ваших відгуків про неї не знайшла,або пропустила, якщо це не ви -звиняйте

19. Анута

Анута Well-Known Member

відповідь читайте тут

я тому і дуже тішусь що в нашому місті 4 ПБ і кожен собі обере варіант, який йому буде найбільше імпонувати ;) Мій варіант мене влаштовував на всі 100%

---------- Додано в 16:39 ---------- Попередній допис був написаний в 16:32 ----------

дівчата, а "вся дорога родина" це по вашому хто і скільки?
    може ми про різні цифри говоримо? коли в розмові свекруха обережно спиталась чи можна прийти я не заперечувала, бо вона так очікувала - не менше нас. А тих 5 хвилин мені особисто погоди не зроблять ніякої.

Доречі, от що б я реально заборонила в ПБ це мобільні телефони! Можна ж поставити на вібро чи тихо. Ні, так само як в кінотеатрах, театрах і інших закладах де краще його вимкнути, їх тримають на самому гучному режимі щоб ті діти заїками поставали від тих дурацьких рінгтонів, грррррр

---------- Додано в 16:48 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

в мене чомусь закралась думка що більшість якось абстракто собі малюють картину відвідин. Таке враження що в ПБ до вас мають обов"язково прийти всі, хто був на вашому весіллі, всі 300 чоловік. До мене не прийшов ніхто непередбачуваний - всі наперед телефонували і питались чи можна прийти.

Хто до вас прийде - воля ваша, адже ви керуєте ситуацією. Коли я народила Павлуся сусідка по палаті всім своїм казала, що "відвідування заборонене" і ніхто окрім її батька не приходив.

20. erene

erene Well-Known Member

ЦЕ двоюрідні сестри, сестри чоловіка,свекор, мамині татові рідні сестри....., в мене батато коліжанок вже мами, більшість родила в обласному, тож я як там була мала можливість таку картину наблюдати, доречі в якості відвідувачки не напрошувалась, коліжанка подзвонила і сказала,що хоче бачити мене, сестра на батальній теж подзвонила і попросила дещо принести, але були і такі випадки коли породілля сама спускалась в низ по декілька разів, бо дорога родина приїхала і дується, а те що вона з швами хвилює їх найменше.

---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

Дуже сподіваюся,що моя думка не зміниться і хай ображаються скільки влізе

Статус теми:
Закрита.