Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Supernatural, 22 Квітень 2015.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Початок теми тут

Я народжувала на Мечнікова, і ніяких проблем не мали (і милась там щодня, дитину бувало лишала в сестринській, пупок там обробляли, і все Богу дякувати, все з тим гаразд). А багато знайомих скаржились на стафілокок на Батальній. Тому той роддом навіть не розглядала. Але думаю що може бути по-різному у кожному роддомі.

Останнє редагування модератором: 17 Травень 2015
  2. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А на Джамбула не дають ніяких списків медикаментів. То вже в родзалі лікарю як щось треба, то чоловік біжить купує. Я в грудні народжувала, то ніяких списків не було. Дитячій 300 грн. Давали вже перед самою випискою. Сум ніхто не оголошував, то ми так з дівчатами в палаті собі вирішили.
    Акушеркам по різному дівчата, що були зі мною в палаті давали 300. Ми дали 1000, думаю для неі то було дуже несподівано. Але ми так вирішили. Акушерка була супер. Лікарю 200 євро. На той час, то було десь порядка 4000 грн, але, оскільки ті єври ми купили на пологи вже давно, то вирішили суму не зменшувати, а віддати, що планували. Тому самому лікарю, дівчина що була зі мною в палаті дала чи 2000 чи 1500 і ніяких притензій не було. А ще вона мені рлзказувала, що у іі коліжанки важка фінансова ситуація, то цей лікар відмовився в неі щось брати, хоч вона і давала. Ще одна сусідка по палаті дала 3000 але вона у іншого народжувала. І то все не молоденькі лікарі, а люди з великим досвідом. І досить таки "популярні"
    От читаю як лікарі прямим текстом суми називають і просто прозріваю. Дівчата, та не йдіть до таких, кругом багато хороших і порядних нашо вам ті заробітчани?

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  3. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

Пологи були і є дорогими. По якому курсу їх не рахуй. Інша справа, що за свої гроші не завжди отримаєш очікуваний результат. За час своєї вагітності я встигла належатися і на Батальній, і в Медінституті. І зрозуміла одне: треба молити Бога щоб все було добре і не приходилось в екстренних ситуаціях перевіряти кваліфікацію лікарів. Бо як "воно" не вміє, то і гроші не поможуть :girl_impossible:

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

будуємо нову Україну разом, ага
    від лікаря залежить все, якщо у Вас кесарів розтин. але все одно, проведення кесарських - це професійний обовязок лікарів, за який вони отримують державну заробітну платню.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  5. Lathorien

Кесарів - то півбіди. Я маю на увазі: от ходиш ти собі вагітна, плануєш щасливо народити, домовляєшся з лікарем у якого родила коліжанка (у неї все добре пройшло от і радить). А тут бац - і замість звичайних пологів отримуємо складні (кровотечі, погане відкриття, дитина не проходить...) От лікар тебе і мордує....

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

є така річ. Але, щедро платячи саме за це, ми лише заохочуємо лікарів до мордування і до того, що
    бо ж нема часу почекати, бо ж незручно для лікаря дати жінці можливість прийняти фізіологічну позу тощо

• Подобається Подобається x 2
  7. Lathorien

Мені аж сльози на очі навертаються, коли думаю про наші пологові. Один закрили (відновлять реконструкцію тільки після реконструкції Донецького аеропорта :girl_flirt:. Відповідно жінки на коридорах відлежуватися мусять. Припустимо, народила щасливо. де гарантія, що ні ти, ні твоя дитина зарази не підхопила! Стафілокок - це вже норма для наших пологових. А скільки випадків, що жінкам груди не догледіли!

8. Melja

Melja Member

Напишу і я свій відгук. Народити я ще встигла на Мечнікова, пологи були 6.06. До персоналу в родзалі жодних претензій. Ми приїхали вночі, верніше дуже-дуже рано вранці. Всі усміхнені, говорять спокійно, все пояснюють. Медикаменти дали в самому родзалі, коштували 450 грн. Набір для партнера купили в приймальній. Все що залишилось після пологів я забрала з собою. Після народження дитину зразу виклали мені на живіт і весь час поки мене приводили до порядку він в мене лежав, чоловіка теж не виганяли (після перших пологів, як тільки родилась дитина, його через 5 хвилин вигнали), був весь час біля мене, разом тримали малого в мене на животі щоб не скотився. І потім час від часу заходили по черзі, то акушерка, то лікар, то педіатр, глянути чи все в нас ок. Час переведення мене в палату припав на сніданок. То спочатку сказали, щоб я поснідала, а тоді вже поїдем в палату, бо там сніданку не встигну вже взяти. За гроші ніхто ні словом не сказав, дали по своїм можливостям, в тому числі і лікарю. В післяпологовому відділенні на 3 поверсі мене спочатку поклали в 2-місну палату 3-ю, але як тільки з'явилось місце перевели в іншу палату. Персоналу ніяких десяток не давала, та ніхто і не просив. Але докликатись іноді було тяжко. Палати в хорошому стані, приходять протерти підлогу 2 рази на день, декілька разів приходять забирати сміття. В душових і туалетах чисто. Але сама сантехніка в душових вже на останніх подихах була. Тепла вода була завжди. В день виписки педіатр попросила 300 грн, акушерка пару гривень на відділення і потім медсестра при видачі довідок теж попросила 50 грн.
    Моя сусідка по палаті на пологах чула розмову своєї лікарки і педіатра. Вони говорили, що після відкриття Мечнікова має запрацювати в новому режимі. Потрібно буде підписувати договір з пологовим завчасно, і всі проплати будуть офіційні через касу. Тобто просто приїхати туди серед ночі я так зрозуміла вже не можна буде. Фактично пологовий стає платним. Подивимся чи правда це...

• Інформативно Інформативно x 2
  9. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

--- дописи об"єднано, 12 Червень 2015 ---
    уже не тільки на коридорах. Влітку кількість пологів завжи більше. От зараз закрили Мечнікова на помивку, і на Джамбула, якщо немає вільних місць у палаті, кладуть не лише в коридорі, а навіть в їдальні. Але, як тільки звільняється місце в палаті- переводять

11. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

От мене цікавить таке питання - поки в коридорі-їдальні пролежуєш, то дитину мамі ж не дають, а то ж купа часу, відповідно, по замовчуванню догодовують?
    І як тут вплинеш ?

12. сніжна

ніяк. Бо не мають права давати дитину не в палаті. Тому тільки чекати. Наша племінниця отак колись з Джамбула стафілокок і принесла ( народилася тоді в червні, коли Мечнікова був закритий на помивку. І маму з коридору в палату перевели через 12 годин. А на протязі того часу дитина була в дитячому і її годували сумішшю. Усі перші прикладання були не ГМ+ перші години не перебувала в контакті з мамою)

13. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Ого, щось я до такого не готова була... А не можна пребувати біля дитини в дитячому відділенні? І чого перші прикладання були не ГВ?

14. сніжна

в дитячому відділенні мами не можуть перебувати з дітьми.Там немає для цього умов. Лише дитячі місця. Маму переводять в палату і тоді одразу привозять дитину. У тому випадку перше прикладання до грудей було в родзалі. Але і прикладання і ланцюжок "мама-дитина" були короткотерміновими: і лікар спішила зміну здати, і пологові зали через перевантаженість пологового були тоді теж конвейерні. ТОбто на 2 години не було змоги залишати дитину з мамою: народила- приклали-забрали-вивезли в коридор. А на її місце в пологову залу вже іншу приводили.

15. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Сьогодні спитала в лікарки як ото у них зараз ситуація. Казала, що вночі трохи було породіль, то були і коридорні. Щодо годування- догодовування в коридорах вона сказала, що дитину принесуть ви погодуєте і заберуть назад. Можливо, для заспокоєння мені так сказала, а можливо і той хто добиватиметься свого ГВ той буде мати нагоду. Якщо смирно віддати на суміші і догодовування, то звісно і їм це на руку і ніхто паритись не буде...

16. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

А як треба діяти в такій ситуації з лежанням на коридорі, щоб було якнайкраще для гв? Що треба робити, чого реально вимагати?

17. сніжна

18. Втисну і свої "п"ять копійок".
    Народжувала на Мечникова, поступала через патологію, в загальному, була на тому "курорті" два тижні - тиждень патологія, два дні палата інтенсивної терапії після КР і днів п"ять у післяпологовому.
    - Стосовно патології - цілком хороші ,затишні палати, з ремонтом, м"якенькими матрасиками))) на поверсі великий телевізор з м"яким куточком, холодильники, цілодобово гаряча вода,є wi-fi, всюди чисто, щодня вранці і ввечері прибирали, забирали сміття. З мінусів - спільний з душем туалет і ті "пречудові" шторки, які викликали просто істеричний сміх. Ставлення персоналу в патології нормальне, стосовно "такс", то завжди кажуть "якщо маєте можливість", оскільки можливість мала, то нічого поганого в тих 20-50 грн на відділення не бачу. Насильно ніхто гроші не витрясав.
    - Палата інтенсивної терапії - мегауважне і хороше ставлення, натискаєш кнопку виклику і через пару секунд медсестра вже в палаті, хоча нікому нічого не платила (окрім подяки лікарю з командою, які приймали пологи). Щодня навідували і лікар, який приймав пологи і заввідділенням і анестезіолог - питали, чи все добре, чи нема скарг і.т.д.
    - Післяпологове залишило не такі приємні враження, там віддали дитину і роби собі з нею все, що хочеш. НІХТО не показав, як правильно прикладати до грудей, як міняти підгузник, пеленати і.т.д... Хочеться подякувати медсестричкам, чи хто вони, які користуючись тим, що породілля відходить від наркозу, здирають 50 грн на пляшечку камфорного спирту для дитини і на дитячу суміш, яка коштувала 100 грн взяли 150... це типу за доставку чи як? ще сподобалось, як при переводі з палати інтенсивної терапії в післяпологову стояли і дивились, як я після кесаревого сама собі застилаю ліжко...))))) Палатний і неонатолог щодня заходили, слідкували чи все добре, до них претензій нема.
    В післяпологовому я принципово нікому нічого більше не платила, але ніхто й не натякав, навіть про довідку за здану кров не питали, лікар сказав, що це за бажанням - рідні можуть здати кров, можуть і не здавати.
    Стосовно славнозвісного стафілококу - ні я ні дитинка нічого не підхопили, все нормально.
    Тож в цілому, особливо завдяки своєму лікарю, пологовим задоволена і можу рекомендувати іншим.

• Подобається Подобається x 4
  19. Nimbell

Nimbell New Member

Усім доброго дня. Дівчата, хто мав кесарське у медінституті. Таке питання - як зараз з ГВ після операції? чи потрібно мати суміш? Три роки тому, коли була на Батальній, то потрібна була суміш. приносили малого, аби прикласти до грудей. але перші дні, поки була в післяопераційній палаті, то годували сумішшю. як порадите, напевно краще йти в пологовий і вже мати при собі цю суміш?

Останнє редагування модератором: 24 Червень 2015
    Reason for edit: тут форум, не чат
  20. Anasko

Anasko В очікуванні чуда...

А хто скаже, скільки коштує зараз платна палата на Мечнікова і які там умови?

21. Oddly

Oddly Well-Known Member

Умови там нормальні, коштувала 3 тижні тому 1050 грн за все перебування.
    Тільки Мечнікова зараз закритий, а після відкриття прогнозують наче зміни в комерційному плані