Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Supernatural, 22 Квітень 2015.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Початок теми тут

Я народжувала на Мечнікова, і ніяких проблем не мали (і милась там щодня, дитину бувало лишала в сестринській, пупок там обробляли, і все Богу дякувати, все з тим гаразд). А багато знайомих скаржились на стафілокок на Батальній. Тому той роддом навіть не розглядала. Але думаю що може бути по-різному у кожному роддомі.

Останнє редагування модератором: 17 Травень 2015
  2. дашулька

дашулька Well-Known Member

А де логіка таких дій?)) щось я ніц не розумію тепер)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

але нарахунок суміші ніслова не було, навпаки, як дитину забрали під лампу, на мої хвилювання відповіла "молока в тебе достатньо,сціджуйся і віднось,бо воно йому зараз дуже потрібне"
    --- дописи об"єднано, 5 Січень 2016 ---
    Щось там про конфлікти розказувала,я вже й не пам'ятаю...

4. invisible

invisible Well-Known Member

Мабуть тому, що якщо в мами перша, а в дитини якась інша, то є імовірність конфлікту по групі крові, що теж може викликати жовтушку.

5. дашулька

дашулька Well-Known Member

У нас з палати теж одну дитинку забрали під лампу. ніхто не пропонував сціджуватись, успішно годували сумішшю.

6. Setka

Setka Мамулька непосидок

Бо в дитини може бути 1 група тільки якщо в тата 1-ша, а в інших випадках може бути будь яка інша, а тоді виникає несумісність по групі крові якщо у дитинки виявляється інша група, відповідно "жовтяниця" і зростаючий білірубін в крові. То так згрубшого. В мене 1-ша група - тому маю такі два досвіди, бо в чоловіка 4-та а в двох дітей 3-тя з різними резусами.
    Відразу перевіряють ще тим мамам у яких відємний резус фактор. Бо там тоді може бути несумісність за резусом.

7. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

8. invisible

invisible Well-Known Member

9. Zolotko

Zolotko Well-Known Member

Можна запитаю? В мене 4+, в чоловіка 2+. В малого 2-. Лежав під лампою в пб, проте нічого не кололи. Мені варто хвилюватися?

10. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

не тільки. В нас з чоловіком друга плюс. А старша має першу мінус ( таку моя мама має) Ну і жовтушка була. Білорубін зашкалював.
    Народила вночі, зранку здається прийшли і сказали, яка група в малої. Ще наголосили на резусі. До вечора пожовтіла. Вигрівалися кілька днів під лампами ( здається на день довше тоді в роддомі була). А жовтенька ще місяць була.
    Думаю ні. Просто дивіться, щоб більше не жовтіла. Малій теж не кололи нічого, лише вигрівали тою лампою. Потім ще приватно лікаря додому викликали. То рекомендували ГВ і класти дитинку до віконечка голеньку, особливо коли сонечко.

Останнє редагування: 5 Січень 2016
  11. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

Якщо я все правильно зрозуміла, то з кожною наступною вагітністю збільшується ймовірність того, що конфлікт по групі крові проявиться сильніше. Принаймні, так мені пояснила неонатолог Л. Миронович. Мабуть, так є не завжди, але у нас так і було. В мене група крові 1+, у чоловіка 2-. В синочка також 2-, після народження у нього була майже непомітна фізіологічна жовтяниця, але про перебування під лампою навіть не говорили. В донечки група крові 2+, після народження у неї був досить високий рівень білірубіну і сильна жовтяниця. Дитині тоді щось кололи, і дві ночі вона була під лампою.
    І в мене таке запитання. Дівчата, чим захищали очі Ваших діток під час перебування під лампою для фототерапії? Теоретично, для цього має бути спеціальна пов'язка, але моїй дитині очка захищали її шапочкою.

Останнє редагування: 5 Січень 2016
  12. Vesnyanka

Шапочкою

• Інформативно Інформативно x 1
  13. padesnig

padesnig Well-Known Member

Ще групу крові мали б визначати всім дітям в кого мама Rh-, а тато Rh +, щоб знати чи колоти антитіла.

Sent from my SM-T560NU using Tapatalk

14. Vesnyanka

В нас в обох 2+, а групу і резус визначали.

15. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

16. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Моїй дитині в Меді одягали кусок памперса розрізали верх памперса і тими липучками затуляли очі і півлиця. Я коли таке побачила-чуть незомліла...

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Останнє редагування: 6 Січень 2016
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

це як з моїм малим. я В (ІІІ), чоловік А(ІІ), малий псіханув, відмовився від атигенів і став 0(І). ймовірність такого мала - близько 14% (включаючи наші резуси), але так вже є.

19. padesnig

padesnig Well-Known Member

Ну теоретично мали б всім визначати і мати запис на всякий випадок.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. MsViolet

MsViolet Member

Свіженький відгук про Джамбула ( я вчора звідти)
    Порівнюючи з Батальною, де народжувала старшого, то всі плюси Джамбула!
    Пологовий зал не великий, але охайний і відносно новенький, є фітбол і стінка. Ліжка... ну тут нашим пологовим ще вчитись і вчитись, і гроші складати на новенькі.... Мене як везли в палату, то думала ще раз народжу на тій каталці)))
    Палати на третьму поверсі, як і весь поверх( коридори) з акуратним ремонтом, сучасним, але певної давності. На підлозі чистенька плиточка. Ніякої плісняви чи тому подібного. На коридорах дуже холодно, але я була якраз в оці морози найсильніші. Є холодильник, електрочайник і мікрохвильовка- дуже зручно.
    Душових дві і через перехід ще в дві можна йти, якщо дуже зайняті всі. Але в нас такого не було, бо після мийки я 2 січня була лише 4-5-та на поверсі, і після мене дуже потрошки заселялися палати.
    Туалети два також. Сантехніка Cersanit, має пару років, але доглянута. Всюди чистенько.
    Персонал: є певні винятки, які не так неприємні, як може менш професійні, а загалом, то акушерки, санітарки, дитячі медсестри- всі дуже приємні, забігали або самі по кілька раз, або приходили по першому проханні. Ніяких натяків на подяку не чула ніразу. В родзалі санітарка взагалі відмовилась, коли чоловік давав.
    Єдине неприємне враження від неонатолога Ірини Мирославівни ( прізвище не запам"ятала). Старша така жіночка, рекомендації м"яко кажучи старовинні...Сказала місяць часу не гуляти))) і навіть на балконі і всяке типу того... Вперлася, що не випише, поки не пройде 72год після пологів,бо в них протокол, хоча багатьох виписують раніше: сусідка по палаті виписалась через 60год.
    Загалом: по грошах- дуже дешево, по комфорту- мені було добре, звичайно, що завжди є куди покращуватись, але на даний час такий стан цілком прийнятний.

• Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  21. Lysine

Lysine миється в бані

MsViolet@ надихнула на відгук)
    знаходжусь зараз на Джамбула , після кр
    Відношення медперсоналу- наразі без зауважень, особливо в інтенсивній терапії, стараються допомогти в усьому, приходять по першому зову.Чистенько, зручні ліжка, палата двомісна.В патології трохи інша ситуація- прохолодно, умови гірші, дуже веселить: "якщо маєте можливість і бажання, залиште 30 грн на відділення" при заборі крові з вени і "ми збираємо по 20 грн" - кров з пальчика))
    більше ніде не зустрічалось озвучування сум поки що.Горяча вода з 9 до 11 зранку та ввечері, прийнятні умови для прийняття душу, черг нема.

• Подобається Подобається x 5