Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Supernatural, 22 Квітень 2015.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Початок теми тут

Я народжувала на Мечнікова, і ніяких проблем не мали (і милась там щодня, дитину бувало лишала в сестринській, пупок там обробляли, і все Богу дякувати, все з тим гаразд). А багато знайомих скаржились на стафілокок на Батальній. Тому той роддом навіть не розглядала. Але думаю що може бути по-різному у кожному роддомі.

Останнє редагування модератором: 17 Травень 2015
  2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

3. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

Як альтернатива, можуть бути і пологи вдома, але це ж наважитися і підготуватися тре))

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

насправді, якщо грибок у санвузлах- це одне. А грибок у палаты, де 3 дні перебуває жінка +новонароджена дитинка- це геть інше. Грибок не є таким безобідним для людей, в яких імунна система працює по особливому. А це власне вагітні, жінки після пологів і маленькі діти, які народжуються із стерильною флорою . І тут виходить як- спочатку мама в коридорі, а дитинка- окремо в дитячому відділенні "заселяється" чужеродною флорою , а потім- потрапляє в палату, де три дні дихає повітрям із грибковими спорами. А потім мама може місяцями шукати причину різних дитячих алергічних проявів як шкіри, так і дихальних шляхів

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну, вже і пологовий на джамбула не вгодив).

якщо серйозно, то мені здається, що ризики тої всьої радості можна зменшити, просто виклавши дитину на маму і лишившиїх в спокої на 2 год. а то як - ніби і кладуть - потім забирають, вдягають, і віддають такого "голубця", що мама не горюй. і сиди розмотуй, щоб просто до себе притулити, але якщо хтось побачить - то і то буде крик - ви халат прасували??? ні, то чого дитину ним прикриваєте?? (с)

Останнє редагування: 31 Грудень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. zkate

zkate Well-Known Member

я не кажу що це нормально!!! я констатую факт!!!

8. marianast

marianast Well-Known Member

Дуже плюсую! Багато залежить від породіллі. В жовтні народжувала на Мечникова - ніхто дитину не забирав, ніхто нічого не нав'язував, ніхто в кишеню не заглядав. До дитини зайвий раз ніхто не пхався, а всі хто пхався на моє прохання мили руки і одягали рукавиці. Після обіду вода була ледь тепла. Милась зранку.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Також народжувала на Мечнікова у вересні цього року. І враження такі самі. Нам навіть пуповину не перерізали, поки не відпульсувала, просто чоловік наголосив на тому зразу після народження малятка. Малюка виклали мені на живіт і ніхто не смів забрати, поки я сама не попросила, неонатолог тільки вкрила нас коцом і притримувала синочка, спостерігала за ним. Були на 4 поверсі, то в кишеню заглядала хіба неонатолог Миронович, решту персоналу до нас особливо не лізли, бачили, що нам і без них добре спиться разом. ВГІ нас оминула, що дуже тішить, бо трохи за то хвилювалася. А персоналом я навіть приємно вражена, одна сестричка так просила сусідку по палаті годувати грудьми, приносила їй дитинку, вчила прикладати, а мамочка відмахувалася, дала гроші на суміш і віддала малюка в дитяче відділення, бо їй треба виспатися.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

Не розумію таких матерів :sad:

А вам суміш не пропонували?

11. marianast

marianast Well-Known Member

Я перебувала на третьому поверсі, сусідка не мала молока, то і медсестри, і палатна, і її лікарка (Левицька) дуже помагали їй налагодити ГВ. Пояснювали, що так і має бути, що треба почекати хоч три доби, щоб те молоко прибуло, а поки прикладати нон-стоп. І дурник просили в дитини забрати. Я дуже приємно була здивована.

• Подобається Подобається x 7
  12. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Ні, не пропонували, навіть коли синочок трохи плакав в першу ніч, ми з ним досить довго вчилися прикладатися правильно.
    @marianast я три роки тому зі старшим була на третьому поверсі, в першу нічку малюк дуже плакав, я ніяк не могла його заспокоїти, то прибігла дитяча, глянула груди, сказала що молозиво є і допомогала прикладати. До слова, допомогло туге пеленання. А за суміш також нічого не казали. Ще, пригадую, наша палатна сварила мою тодішню сусідку, бо вона дала малому аж 40 грам суміші, казала, що то надто багато і хай краще повисів би на грудях. Перлами сипали тільки лікарі акушери-гінекологи, тодішній про "простудила груди", теперішня чергова про сціджування.
    Ще пригадала, що кожного разу при огляді мене чи дитинки мили руки і просили рукавички.

13. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Прочитала темку, і все таки відгуки неоднозначні, залежить від зміни, настрою і т.д., найбільше напевне залежить, що знає і вміє породілля, її характеру, а вже пізніше, як можна її знаннями маневрувати "досвіченим" лікарям. В кожного своя історія, яка в когось повториться, а в когось ні. Тому будьте пильними, уважними і можливо лаконічними до того всього. Бо з нами (Вами) Бог і Правда.

• Безграмотно Безграмотно x 1
  14. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

~До речі, про суміш в перші дні.
    Медінститут.
    Мене спочатку вразило те, що, пропонуючи трохи догодувати, бо дитина голодна - одразу неонатологи та інші питали в породіль, чи мають вони пляшечку. Я коли першого народжувала, - грудьми в мене не виходило нагодувати (і не хотілось :sad:, бо це вперше, все дуже болить і все таке незвичне..) - то пару раз медсестра догодовувала через шприц і постійно слідкувала як я то прикладаю, наполягаючи виключно на ГВ. Про наявність пляшечки взагалі не йшлось.
    Мені в другий вечір теж пропонували нагодувати голодну дитину, якщо я маю пляшечку:). Але цього разу я себе намотивувала на ГВ - так що просто давала груди і чекала.
    З чотирьох дітей в палаті - двоє на другий день вже годувались з пляшечки.
    У нас була така ситуація: народився з вагою 4250 - другий день 3950 (і ось тут - алярм! від неонатолога і педіатра, "мамо, у вас дитина голодує") - третій день 4100 і їмо молоко.

я спостерігала за сусідками по палаті. 2є народили вперше, я вдруге, ще одна - втретє. І от найбільше паніки в очах і в діях після слів та порад лікарів було вгадайте у кого? :)

15. Lyscka

Lyscka Member

Може хтось знає , чи вийшов лікар Данков на роботу, бо ніби аж з 10.01 має бути

16. miafox

miafox Member

Підкажіть скільки хто платив педіатру на джамбула?і чи було що нехотіла виписувати,бо в дитинки білурубін чуть вище нормального...

17. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

залежить, хто у вас...у нас була Наконечна, чи як там її, та, що головна, то ми платили в березні 400 грн, спочатку дали 300, а вона ще би 100 дати, наглість капец...але потім, коли в нас в палаті лежало двоє її з високим білірубіном, то нас швидше поставили на чергу під лампу, а та дівчина (не платила), то коли я їхала додому на 5 день, ще вона лишилася, то ж можливо поїхала вже на Орлика, бо більше 6 днів в пологовому не тримають. співпадіння чи ні, не знаю.

18. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Було, не хотіла (також Наконечна), але так як наплив породіль великий, то її вже акушери "підігнали" з випискою. Тож агітувала приходити до них брати кров на білірубін.

19. javorivchanka

нас навіть не питала, сама взяла, але я ще тоді не зовсім в темі була, сказала на аналіз крові, то аналіз...

20. дашулька

дашулька Well-Known Member

І у нас вона була...Вот мені цікаво, що то за постанова тепер така? Після операції - я в неї запиталась, яка група в моєї дитини, на що вона відповіла, що тепер група визначається тільки у тих діток, у кого жовтушка, а решта - того не потребують. Перший раз таке чую. З першою на Батальній мені відразу сказали, яка група крові у дитини, а тут якійсь брєд, чесслово...
    До речі, та сама Наконечна пропонувала мені й дівчатам купити в неї суміші Фрісо (чи як там), бо в нас нема молока й нема чим годувати). Одна купила, інша - мала з собою вже Хіпп, я - відмовилась, й, коли моя дитина репіла півночі - медсестри заходили й зі знущенням казала, типу, вот, самі вині, треба було купляти суміш й годувати дитину, а не мучати її.

21. javorivchanka

а нам казала, що визначають групу тільки тим,в кого в мами 1 група