Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Supernatural, 22 Квітень 2015.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Початок теми тут

Я народжувала на Мечнікова, і ніяких проблем не мали (і милась там щодня, дитину бувало лишала в сестринській, пупок там обробляли, і все Богу дякувати, все з тим гаразд). А багато знайомих скаржились на стафілокок на Батальній. Тому той роддом навіть не розглядала. Але думаю що може бути по-різному у кожному роддомі.

Останнє редагування модератором: 17 Травень 2015
  2. Rona

Rona Мама-йожик

@cjomcjomka чим аргументували?

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

моєю недообстеженістю :), "не положено"
    а воно було малюсіньке і голоднюсіньке

4. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Так сімейну палату не так легко взяти, судячи з форуму. Цікаво, а якщо переплатити за неї більше грошей, ти буде гарантія, що родитимеш в тій палаті ?
    --- дописи об"єднано, 15 Грудень 2015 ---
    Легко, мабуть, після екстреного кр та просто кр так забити на біль? А з двійньою ?

Коли прийде мій час їхати у ПБ, і не отримаю сімейну палату, то буде в чоловік, і я, платити кому треба, щоб він там був стільки часу, скільки мені потрібно. Бо в мене у Львові він - єдина близька людина. І не хвилюйтеся, чужі чоловіки не роздивляються ваші груди, коли ви годуєте і їм пофігу у якій розкорячці ви лежите. Бо то все можна зрозуміти - ви нещодавно народили і то природньо.

• Подобається Подобається x 1
  5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Щодо сімейної - навряд чи можна її "забронювати", якщо у вас ПДП на завтра, а перейми почнуться через тиждень, її ніхто тримати порожньою не буде. Ну і вони можуть бути елементарно зайняті.
    Щодо материнського інстинкту. Іноді навіть він нічого не вдіє проти стану жінки. В мене перші пологи були природні, але я просто НЕ МОГЛА після них нормально функціонувати, ні сісти, ні встати, ні в туалет сходити:sad: важко було навіть повернутися з боку на бік. Не могла. Плакала, пробувала, і ніяк. І я просто не маю уяви, що би робила, і як би то все виглядало, якби чоловік не був з нами.
    І та, на Мечникова дають перепустку, на 1 людину, з 11 до 19. Питайте лікаря.

• Подобається Подобається x 2
  6. дашулька

дашулька Well-Known Member

Так, нещодавно народила й не природньо - кесарево й, повірте, мало багато ускладнень після операції й це не заважало мені виконувати всі свої материнські обов*язки. Й вірю, що чоловікам по фігу, що там відбувається навколо, але є й жінки, яким це дискомфортно й все. Я була одна з них, бо так, мені неприємно, коли з мене тече (вибачте), а тут приходить до іншої брат-сват й дивиться на мене. Вот неприємно й все.

7. Setka

Setka Мамулька непосидок

От і вмене так було, я навіть припіднятись не могла толком бо могла втратити свідомість. Мене чоловік бо мама водили в туалет попід руки і добре що я була тоді в Меді і їх до мене пускали бо я про себе не могла подбати не те що про дитину, весь догляд за дитинкою здійснювали вони. Докликатись медперсоналу важко, а інколи неможливо. І це не тому що я себе жаліла чи не спрацьовував материнський інсктинкт і завжди вважала себе і фізично і емоційно сильною людиною, але інколи це немає ніякого значення. Тому дуже боялась що народжуючи другу дитинку на Джамбула буде та ж ситуація, а туди не пускають "рідну допомогу", дякувати Богу все було добре і тому цілком спрвлялась сама. Але мені не подобалось що треба йдучи на перший поверх до чоловіка чи душ чи туалет я залишаю дитину з чужими людьми - а по факту саму бо сусідки по кімнаті мали своїх малюків і їм не до мого малятка.....ну але певно кожному своє.

8. дашулька

дашулька Well-Known Member

Й взагалі, я не проти відвудуваннь чоловіка або мами, я проти відвідуваннь "нон-стоп" всіх підряд. Пологовий - це не цирк.

Останнє редагування: 15 Грудень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  9. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

..за цим всім можна дійти висновку: є просто відвідувачі-гості, які в більшості ведуть себе як в гостях розважливо, а є відвідувачі-реальна допомога. Може то від породіллі залежить - кого ж їй запрошувати в пологовий і з якою метою?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Nyashka

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у звичайні палати не дають.
    на Мечнікова у звичайних палатах навіть за гроші ніхто вам не дозволить бути скільки хоч. І так, сімейні палати ви теж наперід не забронюєте. Врни і так користуютья попитом, кошти за них сплачуються однакові і навіть від зав. відділенням не залежить процес надання завчасно. А головна лікар тим більше з цим не бавиться. Є ваші пологи, є вільне місце, маєте бажання- будь-ласка. А під вас її спецом ніхто тримати не буде.

12. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Я коли народжувала на Мечнікова, то без проблем отримала сімейну палату, і ніхто наперед за це не домовлявся, навіть не планували особливо того всього. Звісно, що потім за неї оплатили. Коли мене виписували то одразу ж туди "заселили" наступну породіллю (наскільки зрозуміла, вона якраз дуже вже чекала, а я свій третій день добула, УЗД зробила (все було ок) і поїхала собі додому:girl_smile:

13. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Це просто тому, що вона була вільна :)

14. Nyashka

І під плановий КС не тримають? А є у Львові пологовий, де без проблем забронювати сімейну палату? Бо чесно, я трохи в шоці. Завжди вважала рідне місто забитою провінцією, але всі подружки без проблем народжували у сімейних палатах. Бо просто достатньо тих палат в пологових.... А у Львові щось і з епідуріалкою, і з палатами напряжонка.

Ну я так, "из праздного любопытства". Може, як мені треба буде, то щось зміниться на краще....

15. сніжна

тут такеє... Особисто мені суть би була не в тому, хто хтось там зириться на груди чи ще щось. Мені було би дискомфортно від постійного перебування чужих людей . Напрягають.ТО базар. Якщо би я хотіла базару, вибирала би пологовий, де це прийнятно. Якщо для мене базар не прийнятний і я ціленаправлено обираю "закритий" пологовий , то для мене не прийнятно, щоб чужий чоловік чи мама цілий день маячили в тій палаті. І це мені вже було би пофігу,скільки і кому він дав хабаря. Якщо правилами конкретного пологового його присутність заборонена-"на вихід".
    --- дописи об"єднано, 16 Грудень 2015 ---
    ні. ні під кого. Після КР можуть без проблем перевести туди з післяопераційної палати, як звільниться сімейна на той час. Але заздалегідь- ні. На Джамбула сімейних немає. В Меді платні палати теж зазадалегідь не тримаюь. Бо їх на цілий пологовий- "дулькин ніс" і вони постійно в попиті. ТОбто все залежить від наявності реально вільних місць на час ваших пологів.

16. Nyashka

В пологових не була, але була в інтерсоно на лапароскопії. І знаєте, мені там чоловіка і не потрібно було. Бо по першому ж дзвінку на мобільний приходить медсестричка. І допомагає у всьому: воду принести, провести перший раз до туалету, обігрівач вимкнути, принести ще одну ковдру, доколоти знеболювальне. Чоловік був тільки 10 хвилин в післяопераційній і забіг на пару хвилин принести сніданок. Так само коли ходила туди на крапельниці.

Ну якщо в пологових так само персонал доглядає, то мені чоловік просто для заспокоєння і не потрібен буде))) хай вдома готується. Але ж все не так у лікарнях зараз? Ой, для мене найбільший страх: потрапити у нашу державну лікарню :sad:

17. сніжна

епідуралку при КР можлива- але треба заздалегідь домовлятися з анестезіологами-лікарями і то трохи напряжно. Бо таки противляться. Але серед моїх знайомих на КР і на Джамбула і на Батальній під епідуралкою народжували.Для природніх пологів не бачу сенсу в епідуралці- тут більший ризик ускладнень і для мами і для дитини. Стосовно напряжонки з платними палатами_ просто порівняйте ту кількість пологів, яка є щодень в одному пологовому. Помножте на 3-5 днів перебування . І виведеться та кількість палат, яка має бути. Куди їх розміщувати, якщо всі львівські пологові розміщені у старих будівлях, де практично нереально обладнати платні палати по тим вимогам, що до них пред являються ( наявність того ж окремого санвузла -душу в кожній? Якраз в провінційному пологовому це простіше. Бо кількість пологів не така велика, а місць- вистачає.От якби побудували новий сучасний центр ( як це на Батальній планується)-отоді от тут уже це все можливо
    --- дописи об"єднано, 16 Грудень 2015 ---
    а толку з того страху, якщо у Львові інших пологових поки немає? Тільки зараньше себе налаштовуєте і програмуєте на жах державних пологових. Можете змінити обставини? Їдьте народжувати до Луцька, Києва.. Не можете- розслабтеся і налаштовуйтеся на позитив. Та в тому пологовому нещасних 3 дні відбути. То вартує, щоб місяцями вже до пологів себе налаштовувати на жахи?

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. Nyashka

19. сніжна

мали здати в експлуатацію ще рік тому :). Так що це питання зараз більше риторичне- кошти на ремонт розходяться швидше, ніж надходять :)

20. invisible

invisible Well-Known Member

Нещодавно проскакував термін осінь 2016-го, але то вже неодноразово переносилося.

Шкода, що так затягується з тим ремонтом. Мені особисто на Батальній було цілком комфортно - безкоштовна двомісна палата, в якій я перші 2 дні взагалі одна була, поки сусідку не підселили, душ-туалет в палаті, гаряча вода. Ну стіни пошарпані, ліжка старі, але то ж не головне. Тепер навіть не знаю, в якому напрямку шукати.

21. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

На Джамбула :) Першого разу народжувала на Мечнікова, цього разу на Джамбула. Лежала в двомісній палаті, але бачила,що є палати на більше місць, то певне мені так пощастило. З душем і водою та ж історія, що на Мечнікова - погодинно. Не можу сказати, що було геть страшно і некомфортно. Прийнятно як на тих кілька днів. І їжа досить їстівна була:)