Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Supernatural, 22 Квітень 2015.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Початок теми тут

Я народжувала на Мечнікова, і ніяких проблем не мали (і милась там щодня, дитину бувало лишала в сестринській, пупок там обробляли, і все Богу дякувати, все з тим гаразд). А багато знайомих скаржились на стафілокок на Батальній. Тому той роддом навіть не розглядала. Але думаю що може бути по-різному у кожному роддомі.

Останнє редагування модератором: 17 Травень 2015
  2. Setka

Setka Мамулька непосидок

Коли надоджувала друге наше дитя то приїхавши на огляд виявилось що в мене відкриття на 8см, а в мене ані трошечки нічого не боліло і тим паче не було перейм. То також пробили і відразу пішли перейми дуууже сильні і через 10хв приблизно почалась родова діяльність.
    І мене муляє питання, а якщо б ми не приїхали на огляд то що дитина народилась би в міхурі, чи як? Оскільки я ж не відчувала що вже процес пішов...

3. Rona

Rona Мама-йожик

@Kofeinka я нічого не казала про дивитись, а про питатись, то є раз. Мені не треба вчитись стільки років, аби знати, напр., який ризик витискання дитини і що це взагалі заборонений прийом, то є 2.
    Я вже вище писала про питання студентів і їх толерантність, то є три. А по-четверте, згоди ми з Вами не дійдем, бо обом всерівно))) ой, пардон, "по боку"

4. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Читала на форумі розповідь про пологи екстренні, які відбулись вдома, де дитина народилася в цілому міхурі. Все було ок з дитиною.

5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

В туалет йшла, коли дитина спала, переживала трохи, бо сама в палаті була, але нічого, в такому віці (ніяк мені то слово не пасує до новонароджених мацьоп:)) вони ще досить непогано сплять:) в душ - коли чоловік був, як треба було аналізи здати залишала в дитячому відділенні.

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

"в сорочці" дітки народжуються дуже рідко. Якщо не пробивають, то міхур лопає на якійсь потузі сам по собі.
    п.с. пробиття вод на 8 см і більше- це не є передчасною амніотомією. Так що у вас це допустимо.

• Подобається Подобається x 1
  7. Kofeinka

Kofeinka Well-Known Member

Я узагальнила всі випадки (і патологію, і післяпологове) . Звичайно, що з Вами в пологах студенти не будуть говорити.

Якщо Вам не треба вчитись, то вперед! Приймайте пологи! Чому Ви думаєте, що вчитись треба лише для того , щоб знати, що витискати неможна?! Я , здається, не тільки про це написала.

Про толерантність студентів, не треба ставити всіх під одну планку! Завжди запитую" чи можна Вам поставити декілька запитань/чи можна оглянути/чи можна бути присутньою ?"

Ну і четверте, я дуже перепрошую, за свій лексикон, надалі буду звертатись до Вас лише літературною мовою.

Дякую, за Вашу думку про студентів! Дай Бог, щоб Вас ні один не потривожив!

8. fiesta

fiesta Well-Known Member

То на таке Кажуть "дитина в сорочці народилась"

9. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Останнє редагування: 3 Грудень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Kofeinka

Kofeinka Well-Known Member

Я не говорю , що Ви одна народжуєте. Просто саме Ви висловилися на рахунок студентів. А інтерни також студенти. І якщо думати , що навчаться коли будуть інтернами, то для чого тоді 6 років перед тим вчитися.
    Я не ображаюсь, просто так неприємно, що на студентів - медиків реагують , як на прокляття.
    Все , я більше не хочу тут дискутувати . Вислухала немало в свою сторону. Дякую!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

у мене при народженні найстаршого сина, ще на Батальній, були інтерни на пологах. Дві дівчини, двоє хлопців. Вони нам не заважали, і я теж вважаю, що лікар мусить починати з того, щоб просто бути присутнім.
    Коли мій чоловік вийшов на хвилинку з пологової зали і якраз була сильна перейма, то дівчинка-інтерн казала, щоб я на неї спиралась і дихала. Але я боялась її зламати і не скористалась пропозицією :)
    а ще бачила на Джамбула інтернів - то одна дівчина-інтерн сама пару місяців тому народила. І не могла на пологи дивитись - плакала одразу. А інша дівчина просто опитувала (перед тим питала, чи можна провести опитування). Не думаю, що вони аж настільки заважають

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  12. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Свої 5 вставлю. Я за те щоб питали чи можна студентам бути присутніми і якщо породілі "по-боку", то вєлькамь. Все розумію, діти навчаються, але я б не хотіла в такий момент мати спостерігачів

Я і чоловіка попередила, якщо мені при ньому буде ніяково, то вижену і нехай не ображається.

• Подобається Подобається x 4
  13. Melian

Melian Well-Known Member

Як на мене то ще й питання в кількості студентів - якщо один то ще норм, якщо більше то починає напрягати. В мене на родах була одна дівчинка, поводилась дуже скромно, намагалась бути непомітною і водночас уважно за всім спостерігала. Так що я великого дискомфорту від її присутності не отримала.

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

14. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

І я приєднаюся...от читаю всі "за" і "проти" і розумію, що швидше за все зреагую негативно на посторонніх спостерігачів. Навчатись дійсно потрібно, але думаю, це повинно бути обговорено заздалегідь з лікарем, чи допустимо щоб хтось був присутній чи ні. Адже так хочеться тої гармонії, коли на світ приходить нове життя, без посторонніх людей. (це не йде мова про лікарів та мед. персоналу, без яких нам не обійтись)
    Думаю, якщо людина реально стидається, а в такий момент, це напевно своєрідний шок, а що саме головне що їй і так не солодко відчуваючи щось нове для свого організму, а тут ще ситуація якою вона не в змозі володіти. Це особисто моя думка.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Mammy

Mammy Well-Known Member

В мене на других пологах були студенти, але хоч в реальному житті ;) я дууже соромлюсь, тоді мені справді було все одно. Це від кожного зокрема залежить.

Надіслано від мого LG-E425, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  16. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

По суті, просте запитання допоможе знайти консенсус в цій справі. Адже дві сторони добре проінформовані:
    1) студенти і лікарі хочуть навчитись (студентам треба навчитись, на те вони і студенти)
    2) жінка в пологах хоче мати максимально комфортні умови (природньо потрібна інтимність, усамітненність)
    Напевно що 99% вагітних знають, що в Меді є вірогідність присутності студентів. І просте питання зі сторони медиків "Чи дозволите студентам бути присутніми при пологах?" сгладжує всі негативні моменти. Навіть якщо ви спочатку погодились, а через 2 хвилини наступив момент, що хочеться всіх вигнати - маєте право, заявіть про це і студентсво зникне з родової зали :).

Негативні спогади про пологи виникають тоді, коли окрім простого питання починаються вмовляння: ну ви же знаєте, що треба навчатись... вам що, шкода, що тут постоять та подивляться... ви ж робите добру справу, допомагаючи студентам у навчанні...
    Жінка і так вирішує головне: народжує.
    Я от конретно не знаю як я себе поведу на пологах, але мені на даний момент комфортніше допустити на пологи студентів з їх нейтралітетом, чим рідну пєрєживатєльну маму :).

• Подобається Подобається x 5
  17. Rosynka

Та кажуть люди, що можна обійтись без медперсоналу ;) ну, але якщо вже приїхали в ПБ, то нікуди від них не дінешся...
    Щодо студентів, то на час перейм не хотіла б нікого, мене дратував кожен рух, заважав найменший звук. Чоловік сидів і не дихав, акушерка періодично влітала з рекомендаціями, що і як мені робити, ми її виганяли:) то які вже там студенти, та й що їм робити там, сидіти і слухати? А от на потужний період мені, чесно кажучи, було би все одно, там стільки народу збігається, що +- 2-3 людини ролі не грають.

18. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

точно, я вже навіть не памятаю скільки. В такі моменти зосереджуєшся зовсім на інших відчуттях і процесах :). Єдине що чітко памятаю, так те, що на потугах лікар мене тримала і на вухо лагідно командувала коли тужитись, а коли чекати, як дихати. Навіть чоловіка не памятаю в палаті - а він жеж і пуповину перерізав і все таке.. :girl_crazy:
    --- дописи об"єднано, 4 Грудень 2015 ---
    Це просто співпало, що був запланований огляд? Я не можу зрозуміти: ЯК ТАК? :) Якась же родова діяльність мала би бути відчутна: чи пробка б відійшла...

19. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

@Rosynka воно то може й так, я тільки догадуюся і малюю в уяві картини, як воно буде, і ще не зовсім можу собі все це уявити, адже чекаю на першу дитинку. Фільми і книги це одне, а так як ви то вже пережили то вам відповідно є з чим порівняти.

20. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

не можу згадати нікого, крім акушерки і лікаря, потім ще неонатолог підійшла. Вроді більше не було народу.

Останнє редагування: 4 Грудень 2015
  21. Rosynka

В нас вдруге менше було, лікар, акушерка, санітарка, неонатолог, ще якась м/с з дитячого, черговий забігав. А от на перших пологах чомусь було багато всіх, ми були в індивідуальній, вона невеличка, то вони буквально одне одного обминали.