Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ука, 13 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (2)

Теж маю такий стереотип. Але мене чогось "клємануло" перед пологами і я пішла до жінки. Чого? - досі пояснити не можу.

2. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Я принципово збиралась народжувати в лікаря-чоловіка, але стався КР, але в нього ж :). ЖІнки діють по принципу "Всі народжують і ти родиш", "чо кричиш, як ноги розставляла. то так не кричала". Ну і далі по списку. А чоловіки і делікатніші, і якісь співчутливіші та людяніші.

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Після своїх перших пологів я б не хотіла втрапити до чоловіка. Хоча розумом розумію, що то все умовно і залежить від конкретної людини. Один просто зник перед пологами, інший матюкався під час процесу і поводився далеко не делікатно. Про огляд проффессора взагалі мовчу. Тому мені моя тендітна жінка-лікар підходить краще. І лікарка з консультації теж, такої спокійної і врівноваженої людини ще пошукати треба.

Останнє редагування: 8 Серпень 2013
  4. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Ну в ЖК - я би до чоловіка не пішла, не знаю чому, а от на роди - вибрала чоловіка, і не шкодую (теж чула, як жінки деякі до того процесу відносяться, таке враження, що ніякого співчуття чи допомоги жінка в родах не заслуговує). Розумію, що є й жіночки дуже акуратні та хороші, але якось все одно склалось враження, що "в родах" чоловік м"якше то все робить :)

5. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Напишу свій відгук про Мечнікова. Багато начиталась перед пологами, і вже йшла туди гарно підготовленою в плані перлів про догодовування, мало молозива, пропонування кашок і т.д. Але стикнулась зовсім з протилежним. З перших хвилин мені показали як прикладати, і при наступних моїх проханнях допомогти прикласти дитину люб"язно помагали. До дівчинки з палати приходили вночі і прикладали, ну бо ніяк малявка не хотіла брати груди. Постійно наголошували все налагодиться, головне не переставайте пробувати і ні в якому разі суміші!Виключно молочко до 6 місяців! І це не поодинокі особи, а так наголошував весь персонал, від лікарів до санітарки))
    При тому жаль було дивитись на діток, яким тикали пляшечки з сумішами, а потім вони заходились дикими плачами на цілий поверх.
    На рахунок вимагань грошей. Приходили до нас і просили на всякі там дрібниці типу миючих засобів і тому подібне. Говорили, якщо маєте можливість, то дайте. Я давала. Не знаю чи змінилось би ставлення до мене персоналу якщо б я відмовилась, але це не було вимаганням, скоріше проханням. Таких малих сум(там 20 грн, там 50) назбиралось чимало, і в кінцевому результаті вилилось в непогану таку СУМУ. Виносили дитинку і кульки медсестри, але не через виписну палату, а зразу на вихід таткові в руки. В кишеню не дивились, гарно привітали з народженням і пішли.
    Палати і родзали гарні, чисті, просторі. Прибирали кожен день.
    Їжа жахлива(вибачте, але так і є). Я взяла тільки раз, коли вже мене виписували, думала поїм перед випискою, бо всі попередні рази мені привозили їсти. Це була гречана каша. Такої противної гречки я ще не їла! Не знала, що її можна якось зіпсувати. Вона мені віддавала якимось узваром разом з брудними тряпками. Може то мої маразми, але чогось так мені чулось. Дівчинка з палати теж раз щось брала, то пішло все в смітник.
    Загалом пологовим задоволена, хоч і не попала в сімейну палату, і чоловіка не було поруч, але це не так страшно, коли збоку спить маленьке янголятко!:girl_in_dreams:

6. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Моя лікарка з консультації - це 45 кг. доброти і розуміння. А ще вона була інтерном у лікаря, який приймав пологи. А ще вона збирається суміщати ЖК і пологи. Типу, півставки в ЖК і півставки в родзалі. Може з другим я піду до них обох :).

7. popelushka

popelushka Well-Known Member

А яке зараз відношення пологових на рахунок щеплення? Я хочу відмовитись повністю, чи не сильно давлять на батьків? Хоча ми вирішили твердо стояти на своєму, але не хочеться конфліктувати...

8. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Тільки запитують чи будете робити чи пишемо відмову. Ніхто не грузить. Дають право вибору.

9. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

Лежала зі мною дівчинка,яка теж відмовилась від усіх щеплень, в день моєї виписки я її зустріла і питаю чому вона ще досі не дома, а народила вона на тиждень швидше за мене, авона мені говорить, що не давала жодного щепленння і от малий на другий день захворів.... Не знаю чи варто чи ні, але я в ПБ щеплення давала!

10. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Таке в мене питання: в мене ПДП стоїть 23 серпня, лікар кесарити хоче десь 14-15 (з сьогодні вважається вже доношена вагітність). Чи не зарано по термінах? Чи якраз..Бо це здається тільки зараз 38 тиждень, чи 39 вже, бо щось я..не зорієнтуюсь. 23-7, то 15 як раз виходить 39 тиждень. То напевне він знає, бо кажуть що КР роблять раніше ПДП переважно.

11. Margarett

Margarett Well-Known Member

Звичайно доктору видніше. Доношена вагітність вважається з 38 тижня. Мається на увазі - так говорять зрілий плід. Плановий КР - власне плановий, переважно у наших лікарнях планують тоді коли вільна операційна (+ враховується зрілість плоду). Теж питала доктора, бо мала мати КР не вдалось не так сталось як гадалось. Хоча є такий варіант, що можна собі обрати дату, залежить від лікаря (можна спитати).

12. popelushka

popelushka Well-Known Member

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

А я хоч всім задоволена, але на таке напоролася.
    Вечір, пологовий на Мечнікова, тільки пройшла доба після пологів. Звісно то є той кризис, коли дитина починає кричати, поскільки молоко ще не прибуло і в мами одне завдання- прикладати до грудей і не брати дурного в голову і тяжкого до рук.))) Приходить медсестра, питає чого малий кричить, просить показати груди. Стверджує, що в мене там пусто і треба догодувати сумішшю, щоб не кричав. Я звісно заперечую, щось пояснюю. Напевно тоді вона зрозуміла, що не на ту попала і я трохи жук битий.)) Каже "ну, я пропоную взяти суміш не для того, щоб збити вам ГВ, а для того, щоб підтримати".)) Ше м такого не чула. І що саме цікаво суміш треба брати тільки у їхніх дівчаток, бо вони дадуть стільки, скільки треба. Потім вона приходила ще два рази, говорила щоб зглянулась над дитиною, бо він так бідаха тягне ті груди, а вони пусті.
    Коли я ішла коридором, то прозріла. Медсестра таки назбирала досить багато бажаючих дати кашку. Ще підслухала, як одна дівчина їй бідкалась, що мала так багато з"їла суміші і шо вона тепер з нею буде робити, молока точно не вистарчить. Медсестра сказала- "мусите з тим змиритися". Мене аж підкинуло.
    Нажаль є таке у пологвих і на Джамбула таке було, коли старшого родила.

14. Nana11

Nana11 аспіранточка

В мене в пологовому було молока БАГАТо, але отой момент коли змучене дитя після родів спить-спить а потім на якийсь день починає вже і голос провіряти, в нас теж був. Мені здається, що в тих роддомах(ну принаймі Батальна форевер)дитячий плач їм сильно мішає, то вони готові всіх догодувати, забрати поспати і т.д. А діти плачуть, бо вони на то і діти.
    Нагадалося як моя сусідка по палаті спочатку возила в педіатрію, бо плаче - бо голодний, нагодували а малий і далі плаче, вона його тоді в педіатрію і пару гривень медсестрі і там лишала, не знаю шо вони там з тими дітьми роблять, але мама зато виспалась.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

коли дітки ще всі були окремо від мам і медсестри у дитячому відділенні мали усі можливості підготовувати їх сумішами чи банальною глюкозою без відома мам, у дитячому відділенні все-рівно стояв постійний плач. Медсестрам то зовсім не заважало- вони уміють "відключатися". Новонароджені плачуть не лише від голоду. Причин для дискомфорту може бути багато. Та і банально: дитинка після народження мусить допомогти своїм легеням повноцінно функціонувати.

---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:17 ----------

якщо КР плановий і варіанту пускати у природні пологи з тих чи інших причин просто не може бути, тоді призначають операцію у будь-який день ( він визначається по завантаженості графіку операцій, наявності вільних асистентів, операційних і т.п.) по досягненні повних 38 тижнів. Це- як будь-яка планова операція ( адже коли є планове оперативне втручання на будь-якому органі, пацієнту обирають дату операції і готують до неї)

16. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

сніжна, а як ви вважаєте - чи варто просити щоб зробили УЗД встановити приблизну вагу дитини і таке ін.? тобто, дитина завжди вже є повністю доношена в 38 тижнів (по місячних)?

17. сніжна

взагалі- то, при оформленні у патологію УЗД все-рівно роблять. Ну і в пологових лікарі без страху пускають у природні пологи жінок з повними 37 тижнями. Навіть тим, хто лежить на збереженні нерівдко говорять, що основне до 37 повних тижнів, а далі- "ви вже боєць"

18. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

дозволю собі врутитися)
    мені робили узд за день до планового КР, похибка вийшла майже в 0,5кг (по узд 3590, мала народилася 3100). Сам КР спочатку планували на кінець 38-го-початок 39 тижня, але оскільки в мене було прекрасне самопочуття, аналізи, КТГ ітд., то операцію перенесли на 2-ий день 40-го тижня .

19. сніжна

мені похибка перед пологами становила 800 г ( пологи, правда. природні)- причому похибка була у меншу сторону: УЗД показувало біля 3000 кг, реально вийшло 3800. Звичайно, що лікар оцінює цілий ряд показників: і ступінь зрілості плаценти, і її товщину і ту ж вагу плоду. Але якщо термін є 38 тижнів, і вага плоду по УЗД більше 2800 , можуть пустити у пологи ( КР). Доношеною ж дитинкою вважається від 38 тижнів і вагою від 2500.

20. Nana11

Nana11 аспіранточка

Та я то звичайно розумію...
    Просто саме шо мене здивувало, то шо в мене малу після родів наніч настойчиво просили віддати в педіатрію рази 4.А сусідка майже кожну ніч лишала там малого, зрозуміло, що ніяке ГВ в них не налагодилося з пологового вони вже поїхали на суміші. Тоді навіщо це? я думала бо плач дитячий мішає...

Статус теми:
Закрита.