Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ука, 13 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (2)

одномісна на породілю і чоловіка- це сімейна ( вона скоріше двомісна, бо для родичів передбачений диванчик). Є ще просто індивідуальна, без права ночівлі ( одномісна). Вартість їх біля 1400-1200 відповідно

2. MoNa

MoNa New Member

250грн це за весь час перебування)). Вони цю плату не беруть як офіційну, а записують як спонсорську допомогу. І доречі, плата не залежить від кількості днів перебування.
    На рахунок ночівлі чоловіків - ні там усього 3 ліжка!!!. ))) Таке може бути напевно тільки у нас.)) Спали вони хто як, на кріслах, в ногах у жінок. Словом - маразм.((. Палати на двох жінок наскільки я знаю там є, але це не гарантія, що там не буде спати чийсь чоловік. Доречі, закрита обласна з 1 серпня на мийку. От,правда,не знаю на скільки часу точно.

Останнє редагування: 16 Серпень 2012
  3. Mokka

Mokka Well-Known Member

Я так розумію, заввідділення був в курсі цієї общаги і нічого не робив? а на рахунок того що який мужик сидів в палаті весь час і жінки не могли переодягнутись, це взагалі ні в які ворота... Навіть в поїзді коли їдеш нормальний мужик з купе вийде, коли жінка переодягається, а тут... Нема слів.

4. penn

penn Member

я народжувала в 2005 на день незалежності, по швидкій попала на Батальну, без домовленості, лкар Сабат, акушерка Жанна Віталівна (прізвище не памятаю) все супероо, гроші невимагали. лікар І акушерка заходили часто. а при потугах коли я верещала (навіть зараз соромно) Жанна віталівна, щоб заспокоїти мене розказувала вірші (садок вишневий коло хати) зате мій сино обожює книги :girl_smile:

Останнє редагування модератором: 24 Серпень 2012
  5. MoNa

MoNa New Member

Так, я впевнена, що він знає про такі речі (щодо общаги). Головне, щоб у бахілах були, бо нераз бачила як за це сварили відвідувачів ( хоть це добре) та й накидку умовну мають одягати(аля чорний плащ) не знаю, правда, від чого вона захищає((. Наскільки я розумію вони намагаються рівнятись на закордонні країни де відвідувачів пускають у палати. Але всі ми розуміємо, що це все курам на сміх. Словом, якщо туди, то хіба тільки із за лікаря, що прийматиме пологи.

6. Shpunka

Shpunka New Member

Сестра народжувала в обласній, я 5 ночей з нею була, то хочу сказати, що це просто прохідний двір. Заходить хто хоче, з чим хоче, коли хоче. Контролю нема ніякого. Я собі дуже погано уявляю як після родів бути в палаті з чужими чоловіками (благо сестра була в платній одномісній). Бррр...
    А на рахунок бахіл і халатів - то медсестри шось там бурчать, але так, через раз. Найсмішніше те, що біля ЛОКЛ є Винниківський базар, і всі лікарі в (!) лікарняному взутті, халаті і поверх куртках (якщо холодно) ходять купувати продукти. Не раз і не два це бачила. Приходять - знімають куртку і шурують собі по палатам. От це нормально? Про яку чистоту ми говоримо? Так що відвідувачі без бахіл - це так, цвіточки....:girl_devil:

7. MoNa

MoNa New Member

Навіть не знала, що там є одномістні палати. Коли я попросила платну з вигодами - запропонували оцю "общагу". Хоча, напевно, одномістну відразу резервують для своїх, або якщо банально повезе мамусі. Бо коли я лежала у патології (на 29 тижні) то за 2 тижні так і не дочекалась тої палати яку хотіла. Там ще, доречі, за кожним лікарем закріплені свої палати... От напевно все ще й залежить від того, ЯКІ саме палати у вашого лікаря.

8. Shpunka

Shpunka New Member

100%. Ще мені здається, що багато залежить від самої породіллі. Якщо безпроблемна, легко народила, з дитинкою все гуд - то нема чого, 3 дні відбула - і додому, платної не дають. А якщо якісь проблеми (особливо з вини лікаря, хоча жінка цього може не знати), чи жінка по блату, чи видно, що забезпечена - то зірочку з неба дістануть, щоб потім отримати солідну "подяку"...

9. Orman

Orman Модератор-бомба

погугліть про внутрігоспітальну інфекцію...
    оту що без душа і туалету?
    а це шо тюрма? Який має бути контроль?
    а шо приставали? мені всі були до лампочки, я займалась своєю дитиною, і чоловік як приходив теж. До сусідки вся сім"я приходила - то ще мою дитинку поносили як я мусіла відлучитись. Направду, дуже вдячна їм.

п.с. палата 3-місна не позиціонується як сімейна, а типу покращена з душом і туалетом в палаті.

10. Oddly

Oddly Well-Known Member

Я, Слава Богу, ще не народила, але щойно провела тиждень на Батальній - освіжила, так би мовити, спогади від перших пологів 7 років тому.
    Народжувати туди - ні-ні.
    Я розумію, що головне - хороший спеціаліст, і коли діло доходить до пологів, кожна породілля готова закрити очі на усі побутові незручності, тільки б все гладко минулося.
    Але.

Так, у всіх пологових є свої нюанси, десь краще, десь гірше, хтось вибагливіший, комусь все одно, але у мене тільким одне питання: Чому вагітні у Львові не мають вибору (хіба інше місто/країна)?

11. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

мають;)
    зле, так собі і ліпшіше ніж зле чи так собі )))))
    Світлано, можу порівняти мед і батальну в проміжку 3,5 роки.
    На Батальній було класно, але я лежала в патології зимою, вода тепла була, був карантин і пропускали тільки по перепустках, до лікарів чекали бажаючі "на ознайомлення" на сходах, бо у відділення не пускали. Після пологів я лежала в палаті сама, мені товаришка домовилась, на чоловіка рипіли на коридорі, шо він без бахіл. Тобто було нормально.
    В меді було теж добре, правда залежить з чим порівнювати звичайно:) Душ мені направили на 2й день народження Марти, тобто я в палаті з доціком новонародженим, а по палаті жирний потний майстер з чудним деревяним бє-кейсом з інтрументами. Санітарка його контролірує, рже як кінь на вигоні, мене ніби й нема. Вийшлам на коридор позвать кого вмєняємого, то санітарку прогнали на майстра нагримали і він за 15 хв бистро справився і все полагодив. Але теж - попала в патологію, лежала до і після пологів сама. Ставлюсь до ситуацій такого роду так: мій вибір життя в Україні з усілякими її різними сторона і сторона пологових у Львові така:) На жаль.
    Є ще ж Мєчнікова, як варіант для себе не розглядала, але товаришки народжували і задоволені умовами.

12. Oddly

Oddly Well-Known Member

як пощастить ))
    Я першими пологами на Батальній теж була цілком задоволена.
    Теоретично, ще поки маю час, але то я собі так думаю. Тому хочу визначитися вже, щоб не додавати собі зайвого стресу, коли буду їхати народжувати.
    Побут-побутом, як всі кажуть, 3 дні можна і потерпіти, тільки б не було нюансів професійних (про них тут не буду писати, бо неетично). Ну, і не нарікаю, бо систему не зміню
    . Я хочу жити в Україні, але хочу кращих умов. А якщо всі всім задоволені, то так і буде.
    Я - за приватний пологовий у Львові. Навіть якщо він мені буде фінансово недоступний, нехай люди мають вибір. В інших регіонах України такий вибір є.

13. Shpunka

Shpunka New Member

Ну не треба перебільшувати. Мені здається елементарно розумно контролювати те, чи відвідувачі в бахілах і халатах, чи персонал використовує змінний одяг і взуття, кількість відвідуючих на раз до одної породіллі (бо,вибачте, табунами ходять і далеко не тихо) тощо. Хіба не так?

Комусь до лампочки, комусь ні. Можливо в мене після пологів зміниться думка, але приємного тут мало. Крім того, є чоловіки адекватні, які відвернуться чи вийдуть, коли треба, а є не зовсім...

Платна палата в медінституті коштує близько 400 грн за весь термін перебування, в палаті є кушетка для чоловіка, умивальник і душ. Туалет на поверсі. Принаймі так на 1 поверсі.

14. Bogdanka

я не написала, що я задоволена. Але не написала шо незадовлена. І виходжу я не просто з того, в яких саме умовах я перебувала, а все-таки з того, шо мене дуже підготували до пологів, дуже підлікували, а поступила я другий раз народжувати зі страхом в очах і думках чим це все закінчиться, а про Батальну такого як Ви не можу сказати, бо тоді, коли я лежала ніц ніде не текло, гаряча вода була постійно, і табун відвідувачів не ходив. Але цілком розумію Ваш стан незадоволеності.

на другому теж так + в палаті є ще телевізор

А ще в меді, от Ніфертіті лежала, краще знає, є кілька допологових палат в екстрагенітальній патології з євроремонтом, дуже комфортних, і оплата там достатньо символічна, залежить від того, скільки часу ви там лежите. Мінімальний вибір є.

Ну і на Мєчнікова палати дуже комфортні. Теж платні. То чого нема вибору? Є.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

на Мечнікова платних палат є усього 7. І досить недешеві. Але у них душ-туалет в палаті. Всі інші палати- абсолютно безкоштовні, з новими ремонтами і ліжками, на 2 осіб. Але туалету чи душової тут ніколи і не буде, бо технічні показники будівлі цього не передбачають ( в платних можна було це організувати, бо знаходяться вони на 1 поверсі у відділенні колишньої обсервації). Чесно кажучи, безкоштовні палати тут абсолютно нормальні і сучасні. Хіба кому дуже розходиться на наявності туалету в палаті і наявності родини поряд, тоді треба вже платну.

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ----------

ще можу додати, що хто хоче вибору- знаходить. Одна моя знайома народжувала у Пустомитах у р-нній лікарні ( хоч живе у Львові) І там її "облизували" лікарі "від і до". І пологами і відношенням вона задоволена. Інша - не так давно поїхала народжувати до Луцька ( хоч теж живе у Львові)

---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

він уже був ( вірніше, пологове відділення у приватній лікарні). І повністю себе не виправдав.Багато вагітних домовлялися зі своїми лікарями з пологових, які приїжджали на пологи до них у "Богдан" і в результаті платили у касу лікарні і за пологи і за перебування у палатах+ платили лікарям за домовлені пологи.
    Ви праві. Народжувала моя сестра. лежала у звичайній 4-міс. палаті. Зі всіма жіночками ночували родичі. Крім того, тільки до сестри за 4 дні перебування навідалося 11 чоловік ( і як вона не просила- все рівно йшли бабці - подружки і т.п. Охорону ж не поставиш до кожного, а розуміння не всім вистачає. І вона така була не одна. До її сусідок по палаті за ці дні цілі делегації із сіл приїжджали. То яка кількість людей пройшла через маленьку палату за ці дні?

16. Bogdanka

наскільки я розумію, то не про це йшлося
    власне Світлана писала, шо вибору не має.
    Я вважаю, що вибір є.

а як він міг себе виправдати, певно шо не виправдав. Ті, хто мають "можливості", рахуть ті "можливості" ще дотошніше ніж ті "менш можливостні". Тай так, то було якось достатньо прогнозовано з Богданом.
    І шось нікт з моїх знайомих "можливостних" не народжував в Польщі чи Києві, навіть в Луцьку.
    Тільки одну товаришку маю, котра народила в Німцях, але це теж тільки тому, що вона є приватним підприємцем там і платить і так щомісячне страхування і народжувала в звичайному пологовому по страхівці.Але то інша пара кальощ зовсім. Платити гориндальні суми за пологи готові зовсім мало люду.

17. Oddly

Oddly Well-Known Member

та я в курсі, але один невдалий приклад погоди не робить

Знову-таки, ці суми - ще не гарантія того, що ви отримаєте те, що хочете.

Згідна, вибір таки є завжди. І завжди його зумовлюють конкретні обставини. Будемо вибирати з того, що маємо. А далі - по тексту
    Знаєте, мені особисто на формі власності пологового не залежить, я просто хочу отримати якісні послуги - а то за свої же ж гроші отримуєш тільки те, що тебе змушують "жувати". Я розумію, що "приватний" автоматично не означає стереотипно найкращого ставлення. Але будемо вважати, що у моїх словах вище - це просто синонім до "інший, ніж зараз".

Лікарів не звинувачую - звинувачую адміністраторів у їх галузі.
    І елементарно турбуюся про здоров"я своє і дитини.

І як сказала мені медсестра у приймальному відділенні (дослівно): "Та не переживайте, ніхто вам тут здохнути не дасть." Тільки висновок у мене в результаті виявився таким : "Здохнути можна не дати за годину, а можна і за три дні".

Коротше, вибір залишається - міняти ставлення до ситуації.

18. Shpunka

Shpunka New Member

Точно, на 1 поверсі теж був телевізор + мікрохвильовка + маленький холодильник.

19. Oddly

Oddly Well-Known Member

20. MoNa

MoNa New Member

натяк розумію, але легше від цього не стало))

Нічого собі! А я думала, що одномістна це у них практично як All inclusive))

Статус теми:
Закрита.