Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ука, 13 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (2)

скоріше за все, так.

2. babylove

babylove New Member

Напишіть останні враженвід роддому Джамбула. А, коли відбувається професорський обхід і чи дійсно можна відмовитись, щоб студенти оглядали.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

студенти ніде не оглядають. Вони лише можуть бути присутні при обходах, УЗД чи оглядах. Нічого страшного в тому немає. Мусять же вони десь щось бачити і чути і вчитися. Потім же випустяться з вузу і ви можете до таких потрапити вже в робочій обстановці, вже безпосередньо на маніпуляції. Певні процедури ( наприклад, записати КТГ) мають право вже інтерни проводити, але не студенти. Вони безпосередньо не приймають участі у маніпуляціях.Лиш присутні.

4. mipa

mipa Well-Known Member

Я народжувала на Джамбула, професорський обхід по понеділках.Студенти не оглядають, а лише можуть бути присутні на огляді. Я сама закінчувала мед університет. Відмовитися від цього Ви не можете,тому що якщо Ви є у мед закладі, в назві якого є слово "клінічна",то це означає,що на базі цієі лікарні є навчальна база від мед університету і Вас апріорі можуть відвідувати студенти.

5. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

А як же не втручання в приватне життя, лікарська таємниця і взагалі медичні послуги є добровільні і надаються з інформативної згоди пацієнта і можна відмовитись у будь який момент від будь чого

6. сніжна

студенти вам не надають ніяких послуг, не лізуть у ваше приватне життя і не розголошують лікарську таємницю :)

7. Markkomp

але я не тварина в зоопарку ;)

8. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

так, так..якщо всі так почнуть впиратися, то ті студенти взагалі нічого не навчаться. А потім люди тільки будуть скаржитися, що от, лікарі нічого не вміють.

9. Markkomp

ага ніби їм це допомагає, проблема не в студентах, а у відношенні до пацієнтів, можна ж ввічливо спитати чи не проти(а може в жінки депресія чи ще які власні проблеми)? і добре коли б студенти по одному двох ходили, могли щось допомогти більше побачити а той бігаючий натовп -це для галочки.

10. сніжна

по одному ніхто не буде водити студентів. Ви як на практичних заняттях у вузі були , то ж цілою групою, а не для 2 осіб їх проводили,правда? Я не в меді вчилася, і то у нас практичні заняття по судовій медицині та судовий психіатрії проводилися на базі відповідних медзакладів і цілими групами. І по іншому реально , на одній голій теорії, тут не виїдеш. А медикам- то і поготів. Для галочки чи ні, але ті, хто хоче чогось навчитися- будуть вникати і слухати. Ті, яким узагалі плфіг- просто прогулюватимуть практичні завдання. В онколікарні колись покійний Цьолко вів практичні заняття АЖ з 3 студентами в один день. Бо інші- "розсіялися" по дорозі. Просто є одна річ: маніпуляції студенти з вами проводити не будуть. А практичо слухати і вчитися вони мають. Бо потім самі ж прийдете до молодого лікаря, який усе лиш в теорії вчив. От тоді він уже реально практику на вас здобуватиме.

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

на УЗД мене Винницький питав чи я не проти присутності. А коли йде професорський обхід, то особисто вас професор не буде питати дозволу, чи можна щоб в палату зайшли студенти :)

11. Markkomp

ось тому і стараюсь як змога менше мати дотиків до системи, я така сама людина як і професор і як що я його не просила про огляд то і не повинна терпіти
    я вчилась на економічному, але на практичні заняття нас розділяли на маленьки групи по 3-4 людини

12. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Я щось дуже сумніваюся, що у маленький кабінет заженуть групу студентів. Буде маленька групка. Та й по всьому.

13. сніжна

вдома і стіни допомагають :) Вибір завжди є.
    у мене на УЗД було десь біля 10 студентів. Ніхто нікуди не ліз, мене не розглядав і т.п. Тихенько стояли біля монітора УЗДиста і він їм ( а заодно і мені) коментував що до чого. Я дивилася на це на основному екрані перед собою, а вони споглядали на монітор УЗДиста. Під час професорського палатного обходу теж невелика група була. Професор, палатна, ще одна лікар і десь штук 5 студентів. Тж тихо стояли біля дверей і просто слухали.

п.с. а вже як інтерном на мені ( і не лише на мені)практикувалася Мала -Гресик. Їй тоді довіряли КТГ проводити усім в патології

14. Megan

Megan Well-Known Member

Так-так... Саме студентці-інтерну я дякую за свої перші пологи. Вона сиділа зі мною "від і до", розказувала на пальцях як дихати, коли тужитись. Казала як буду слухати її, то зможу обійтись без розривів. Так і було. Дівчинка мені і воду подавала, і чоло змочувала, сиділа в ногах і "дихала" разом зі мною. Де була в той час акушерка? Поняття не маю, десь льОтала, прийшла вже на потугах, прийняла дитя і плаценту, наголосила, що звати її Ірина Миколаївна ( так, аби я не забула кому маю гроші дати), і пофіялась далі. А Марічка (інтерн) і після пологів пильнувала мене, тому те, що вона побачила велику кровотечу і зупинку серця, я завдячую лише Марічці, якби мене тоді отак всі залишили, напевне сьогодні не писала б.
    Так що я дуже і дуже за інтернів.

15. mipa

mipa Well-Known Member

Так це і є група в мед університеті. У мене в групі було 11 студентів.

16. сніжна

і я про те ж. Що такі групи не будуть ділити ще по 2 чоловіки і персонально водити в 5 заходів.

17. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

я як лежала в патології під час другої вагітності, то лікар, в якого я мала народжувати кожен день аж до пологів приходив з студенткою чи то інтерном, вона навіть серцебиття трубкою завжди слухала (лікар перший раз не сказав їй скільки там дітей, вона сама відчула два серцебиття).
    а на пологах ( КР) навіть не знаю, але чоловік казав, що ціла купа їх виходила з операційної.
    але я до цього спокійно відношусь.

18. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

от і відповідь. не хочете студентів? йдете в іншу лікарню.

19. сніжна

у нас зараз немає куди податися : відкрито два міських клінічних і один обласний клінічний. Тобто усі 3 цих пологових є навчальною базою відповідних кафедр

20. Markkomp

ну так, як не хочеш бути безправною твариною, то на меддопомогу не розраховуй (і це все за власні податки) а розвернути систему і вимагати людського ставлення зась. Тому так і лікарі (і не тільки ) себе і поводять, бо ми дозволяємо їм так себе поводити.
    Я не знаю, але в ЖК мене моя лікар питала чи я не проти що студент послухає серцебиття дитини, в Меді черговий лікар при огляді спитала чи можна інтерни зайдуть в оглядову. Насправді то не складно бути ввічливими.

Статус теми:
Закрита.