Ваші сусіди - ваша біда

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Gala, 16 Вересень 2008.

1. prolisok

prolisok Member

Відповідь: Ваші сусіди - ваша біда

це справді хороша ідея , в мене теж з вікон летять навіть чекушки ,страшно ходити ,бо ще зараза де в голову попаде , то я хочу ту моль вичислити:girl_devil: і розібратися . І оголошення теж надрукую і приклею бо з такими невігласами інакше не договоришся:girl_nea:

2. sanches

sanches Well-Known Member

Чекушки то ще нічо, в нас якийсь період під вікнами шприці валялись. І зараз час від часу кидають на під'їздний дашок. :'(
    Ще згадала. Коли ще мала була - у чистий четвер завжди прибирала газон під вікном (жили на 2 поверсі). Мама дарагая - как вспомню, так вздрогну. І бички там валялись, і пляшки, і прокладки з памперсами. Фуууу

Отправлено с моего PMP5570C через Tapatalk

3. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Дуже поширена ситуація: сусіди-літо-ремонт-перфоратор-малі діти і обідній сон.
    роблять сусіди ремонт - мені не залежить, я розумію, що його треба зробити, не фиркаю від самого факту- "от, шумлять, затіяли ремонт", хай собі роблять. і я навіть дуже доброзичливо попросила вчора дядьків-ремонтників невеличкої переви на обід, щоб заколисати дітей, бо шум і дійсно неможливий аби під нього спати. жаль, але попри згоду зробити перерву, я не дочекалася дій, точніше бездіяльності ))) їх відпочинку. мабуть завтра приготую для них обід і занесу, аби трохи було часу в тиші для обіднього сну, поки будуть обідати.
    а сусідам я дивуюся ще більше... в них теж мала дитина могли б подумати, бо знають, що тут майже в кожній квартирі по малій дитині, і могли би попросили тих ремонтників робити перерву, так би було по-людськи. самі то переселилися кудись...а нам куди діватися?

4. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

Тільки що вигнала з городу квочку з курчатами. Це не сусіди...

5. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

[/HIDE]
    і в нас така проблема(((
    незнаю як боротись, бо теоретично багато квартир треба буде включити в таке оголошення(((
    одного разу я навіть бачила з якого балкону вилітало це сміття - просто з миски лушпайки з картоплі, але найголовніше, я ніколи б не могла подумати, що саме ці люди можуть таке робити
    коли сказала це при зустрічі-людина зробила таі очі!!!! що я себе ще й незручно почувала

6. Milli

Milli Well-Known Member

Мої сусіди котів позаводили, в підїзді смердить жах, а до повно щастя щей малому в пісочницю гадять.А коли зробила зауваження, то мені сказали, що "Ти така як твоя тітка, вона теж котів не любить". Я то їх люблю, але якщо завеле собі улюбленця, то і прибирайте за ним!:-(
    Тепер мушу купи пісок новий, і накривати його або "вивезти котів":girl_crazy:
    А сусідці щей до каляски залазять, коли дитина там спить:-(

7. goldgirl

ну все розумію, але навіть якщо робиться ремонт, то ж можна попередити, що відключатимуть воду, а ні отак зненацька відключити воду на невизначений термін... :girl_devil: я вже мовчу, що товчуть далеко не в допустимий час, але без води, якщо цього не планувалося, таки біда.

8. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Хо-хо, звична справа :) а слабо, коли майстри перекрили стояк, все зробили і пішли додому не відкривши стояк, а ключі від підвалу тільки в них і в завкотельнею, який поіхав теж додому і не збирається приіжджати в неробочий час-завтра зранку приіду і розберусь, що ви до ранку без води не побудете ? Сволочі...

9. grundecamp

grundecamp New Member

ха! радійте, що тільки літом. в мене сусід "зверху" вже другий рік робить ремонт (якраз в травні минуло два роки). Перший рік його ремонту - то просто катастрофа! Пів року терпіли... Ставилися з розумінням - ремонт! Я вагітна ходила, старалася виходити гуляти, шкода було маму - була "лежача" після ДТП і операції.
    Коли народилася донечка, а мамі якраз зробили ще одну важку операцію, ми навіть ходили і грюкали йому в двері, щоб дав дитині поспати! Не доходило! Далі щось пиляв ручною! пилою і таке враження, що паркет клав у вигляді пазлів, бо стукав об підлогу у різних місцях.
    Дійшло до сусіда тільки тоді, коли я написала записку (бо двері для розмови він не відчиняв), що у разі подальшого ремонту і грюкання, я звернуся до участкового в санепідемстанцію та прокуратуру. і розяснила, що згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення в Україні (стаття 182), передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог законодавства щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, у вигляді попередження, як мінімум, та штрафу - від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А якщо порушник повторно, протягом року, здійснить таке ж порушення, то штраф буде значно більшим - від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів порушення тиші.
    Зараз ще там час від часу грюкає, але це вже терпимо - це ж не з дня в день...

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:31 ----------

ще одне "ха-ха" а слабо - зима... мінус 18, зверху сусідові зняли жеківці батарею і пів четвертої пішли додому, бо робочий час закінчився (СОВІСТЬ у них закінчилась!). Чоловікові сказали, що може хоч президенту скаржитись = їм все одно. Сидиш, дивишся на стіну, по якій стікає вода із сусудської батареї... і тебе трафляє!.. Бо розумієш, що п"ятниця... а до понеділка... огого.
    Побігла в ЖЕК, намалювала кляузу, почала вимагати, щоб зареєстрували! і дали мені реєтраційний номер!
    Прийшла додому... о! чудо! біля дев"ятої вечора прийшли ті ж самі жеківці і за годину подзюркотіла тепла водичка по мережі!

10. Відповідь: Ваші сусіди - ваша біда

Лушпайки ---то дурниця,можна сказати ,добриво.А багато літ тому назад ,коло нас регулярно в дощовий липень хтось регулярно чистив туалет і зливав в рівчак.Ми там навіть фрукти з дерева не зривали.Живемо в особняках. І так би ми і не знали ,чиїх рук справа,якби випадково ,проводжаючи кума додому ніс в ніс не зіштовхнулися з сусідом ,який робив пахнючу підлу справу.От на кого-кого ,а на них ніколи б не подумала.ТАААААААААкі порядні віруючі люди...Одне добре ,піймані на гарячому ,без жодного слова з мого боку (мені на той момент заціпило від здивування ) більше того не роблять.

11. pokytyanka

pokytyanka Active Member

Якщо маєте можливість дайте посилання на цей закон. В попередніх дописах теж писала про такі проблеми. Зараз наразі тихо, але підозрюю, що ближчим часом мене це чекає на новій квартирі. Хотілось би бути підкованою в таких питаннях. Дякую.

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

а статті про заборону куріння на балконах, якщо це шкодить сусідам немає?

13. goldgirl

літом то роблять такі, що зробили і забули, я так принаймня зрозуміла із сьогоднішньої розмови. хочу вірити, що то так і буде.
    суміжна квартира - то ті так теж роблять вже мабуть 4 роки, що таке враження, що відбивають штукатурку по 10 см кв щодня. іноді так грюкають, що незрозуміло, що там діється. і то ніколи не знатимеш, коли надумають отак грюкати. ми вже навіть звикли...
    гірше, коли той сусід активізувався був перед Великоднем... отоді було навіть в 1 год ночі... в мене малий ледь засинав. мовчу про те, що діялося в загальному коридорі і на сходовій... там вони взагалі окупували територію, що з візком протиснутися практично неможливо. і прибирати ніхто не думає. там то взагалі мертвий нумер - я вже навіть мовчу і не звертаю уваги, нерви мої дорожчі, бо ті люди аж надто наглі і агресивні.

14. AilataN

AilataN жива

Отак у мене почався день, гррр
    навіть жовтого листа не пошкодувала, хоча не впевнена, що вони поймуть про "жовту карту". Спочатку написала, що обіллю двері кислотою, але сусідка порадила так не писати. ну то стали думати про ( нарешті!!!) замок на брамі.
    А в будинку нема з ким скидатися на замок. Квартири або здані в найм, або є кілька чоловік яким пофіг-нафіг, але мені вже все рівно, готова сама поставити.
    Дитині зранку вийти у двір- зась, бо там " компанія" гуляла.
    Не кажучи вже про данєцкіх, які п"янючі приходили в ті зйомні квартири і кричали всяку гидоту((.

15. grundecamp

grundecamp New Member

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/80731-10/page10
    шукайте статтю 182
    http://yurhelp.at.ua/publ/juridichs...a_jak_zakhistiti_svoe_pravo_na_tishu/3-1-0-49 ось це стане у пригоді

---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:44 ----------

РЕМОН НЕ МОЖЕ ТРИВАТИ ВІЧНО!
    Положення про систему технічного обслуговування, ремонту та реконструкції житлових будівель. Положення встановлює склад і порядок функціонування системи технічного обслуговування, ремонту та реконструкції будівель.
    Відповідно до п. 3.4 Положення ремонт проводиться з періодичністю, яка забезпечує ефективну експлуатацію житлової будівлі з моменту будівництва до моменту постановки на черговий ремонт (реконструкцію). Періодичність проведення ремонту по кожному виду будівель, враховуючи їх технічний стан, встановлюється органом місцевого самоврядування.
    Строки ремонту житлових будівель визначаються за договором між замовником та підрядником з урахуванням умов виробництва. У випадках, якщо ремонт будівлі здійснюється без відселення мешканців, до договору додається поквартирний графік, у якому зазначається тривалість виконання робіт по кожній квартирі. Строк ремонту окремої квартири не повинен перевищувати 3-х місяців.
    Відповідно до ст. 4 Закону України "Про власність" власник на свій розсуд володіє, користується і розпоряджається належним йому майном. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, що не суперечать Закону. Він може використовувати майно для здійснення господарської та іншої, не забороненої законом діяльності. Власник, здійснюючи свої права, зобов'язаний не завдавати шкоди навколишньому середовищу, не порушувати права та охоронювані законом інтереси громадян, юридичних осіб і держави.
    Разом з тим, ст. 24 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" визначено, що у житлових будинках та на прибудинковій території проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 22-ої до 8-ої години, а у святкові та неробочі дні - цілодобово.
    Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов'язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.
    У разі порушення власником вимог нормативних документів громадяни України, які потерпають внаслідок цього, мають право звернутися до контролюючих органів з відповідною скаргою, а також на задоволення їх вимог щодо усунення порушень у судовому порядку.

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:44 ----------

нажаль немає... а хотілося б

16. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Мої сусіди, окрім всяких інших негативних нюансів, любитили затопити. Бувало всяке: в кухні зі стелі текло (раза 2 не менше), в залі за стінкою вся стіна в потоках, біля ванни взагалі душем текло, в ванній взагалі вся стеля в плямах. І лиш один раз вони признали що нас затопили.
    Так от вчора помітила що у ванні знову зі стелі тече. Ремонту немає ще (більша половина квартири в очікуванні), тож я і не рипаюсь... Але! Чогось я, коли шланг з машинки зіскочив і вона злила трохи на підлогу, я, протерши воду, одразу кинулась до сусідів знизу. Так переживала, але, на щастя, протекло лиш пару крапель.
    А моїм зверху глибоко поф** на інших.
    Ще одне, на днях випадково побачила як сусід плює збалкону. А я то думала: що то за потьоки по шклу? А то вікно, виявляється, все запльоване! :-X
    Про літаючи недопалки вже мовчу.
    Розумію, треба уживатись і буде мені щастя лиш у власному будинку, але... Все, виговорилась і полегшало ;)

17. Gajka

Gajka Well-Known Member

Якщо сусіди у спареному будинку включають спец. голосно музику, самі виходять на вулицю, а в нас бумкає і трусяться стіни. Вночі так дивляться телевізор з акустикою, що враження ніби я в кінотеатрі.
    Що я можу зробити і наскільки це реально заставити їх цього не робити?
    На час доби не зважають. Ми вже дицибели з чоловіком вимірювали, зашкалює.
    Чи дасть щось виклик міліції?

Скоро буде ляля. Як жити так?

18. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Я з тим самим питанням шуму спілкувалась з сан станцією, як виявилось заміри шуму роблять вони.
    Процедура така: спочатку викликаєте міліцію або участкового .
    Пишете заЯву, краще якщо свідки підпишуться.
    Потім він може їх заставити сплатити штраф, і передає вашу заяву в юр. Відділ.
    З копією тої заяви можете звертатись в санстанцію, краще писати їм рекомендований лист, і коли шум викликати їх на замір.
    Думаю штрафи мали б їх трохи втихомирити.

19. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

в мене сусід з квартири зробив "продовольчий склад"-торгує незрозуміло чим в жестяних банках (здається якась незрозуміла тушонка). з квартири такий запах!!!!!!!!!!!!!!!! на минулому тижні він затопив сусідів і ті ходили дивитись яка причина потопу, ну відповідно й до мене приходили-може то від мене.Коли потрапила в цю квартиру, мене почало тошнити не на жарт..сморід, сміття - жах одним словом. Я чемно спитала чому вони в квартирі не прибирають,адже це таргани, миші і пацюки в недалекому майбутньому!!! на що мені запропонували напсикати французькими парфумами... Причину потопу ми з сусідами так і не знайшли,бо знаходитись там і роздивлятись що там тече було просто неможливо.
    Куди звертатись, на що ссилатись? в ЖЕК, СЕС? Може хтось має досвід боротьби з такими сусідами?
    Ще додатком до того всього банки від тушонки, якою ввні харчується, які постійно викидуються цим сусідом через балкон.. ну відповідно теж антисанітарія за вікном!!!

20. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Мав би по ідеї прийти сантехнік перевірити з чого тече.
    Бо у нас колись прорвала трубу між поверхами в перекриттям, то формально з сусідів не винен ніхто і тим мав займатись жек.
    Вони б і мали скласти комісію яка б засвідчила потоп, краще з фото.
    А якщо той момент пропустили, то зробіть самі фото при свідках (сусіди) поки потоки не підсохли, бо потім скажуть що нічого і не було