Ваше ставлення до ЕКЗ

Discussion in 'Філософські та релігійні посиденьки' started by levandivka, May 1, 2010.

?

Моя позиція:

1. Читала уважно "Позицію Церков", вважаю, що гріх

32 vote(s)
    38.1%
  2. Та читала... Але ж... Якщо дуже хочеться - не зовсім гріх

14 vote(s)
    16.7%
  3. Не читала. Але свою думку маю, поділюся

11 vote(s)
    13.1%
  4. Най люди мають! Медицина - наше всьо...

27 vote(s)
    32.1%
  1. zetta

zetta Well-Known Member

Відповідь: Ваше ставлення до ЕКЗ

та чому ж обдурити? А може навпаки випросити в Бога дитинку ? Хтось просто молиться а Галичанка i молиться, i iншим допомагае i проходить довгий шлях лiкування.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Mokka

Mokka Well-Known Member

Вибачте, а в діях Галичанки ви де побачили обдурення Бога? І у який такий страшний "всяк спосіб"?
    Чи ми, завсідники гілки "Як нарешті стати мамою?" діємо проти природи навіть тоді, коли лікуємся від проблеми із зачаттям (навмисне не вживаю слова "безпліддя")? Цікаво, чому.

3. Christi

Christi Well-Known Member

І якщо після цього всього така людина надалі називає себе віруючою та справно ходить до церкви, для мене це є найвищим проявом святотатства. Адже ЕКЗ - це зневага до Бога, це повторення Первородного гріха, коли Адам і Єва вирішили, що вони мудріші від Бога. А прийти в дім до Того, кого ти зневажаєш, - це підступно.

А це не за круто? Кожен гріх це зневага до Бога, тоді можна про всіх людей так казати, бо всі ми грішні, і я впевнена що також часто свідомо грішимо, але попри те йдемо до храму, перепрошуємо в Бога за свої вчинки, для вас це напевне не є проявом святотацтва????
    Наші лікарі також чинять погано, намагаються вилікувати людей, знайти ліки від раку сніду, (ви напевне також звертаєтеся до них коли хворієте) може вони також вважають себе мудрішими за Бога?

Last edited: Nov 17, 2010
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Якщо людина не знає, яким жорстоким є метод екз за своєю суттю, тоді так, є покаяння, прощення, а якщо знає і все одно на це йде, то сповідь буде запланована заздалегідь, виходить, а вочевидь буде й нещира
    А тут ви перебільшили й змішали грішне з праведним. Винаходження дієвих ліків та процедур - це не маніпуляція із ембріонами, де мало того, що людина проводить зачаття в холодному середовищі й без любові, а ще й виріщує, кому жити, а кому вмерти. Діти мають бути зачаті з любові та в любові. Дітки екз того моменту позбавлені.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. fotynasop

fotynasop New Member

Я перечитала цілу гілку і хочу висловити свою думку.
    Особисто для мене і мого подружжя ЕКЗ є неприпустимим. Ми з чоловіком поки що немаємо дітей. Чи будемо мати в майбутньому? - Не знаю. Не тому що не хочемо, а тому що видно не прийшов наш час і наші бажання ще не співпали з Божою волею. Чи будемо лікуватися і шукати можливу причину? - Так. Бо якщо причиною того, що ще намеє дітей є якась хвороба, то її потрібно вилікувати. Але ми не підемо на ЕКЗ тільки заради того, щоб мати дітей. Ми говорили про це з чоловіком і до одруження, і після того і вирішили, що якщо не будео мати власних дітей, то візьмемо з дитбудинку. І це є нашим прийняттям Божої волі.
    І ще одне. Моя добра знайома вийшла заміж за свого хлопця, бо лікарі сказали, що треба вже вагітніти (їй видалили кисту з яйника, вона пояснила все хлопцеві про те і вони одружились). Протягом 5 років - лікування, лікування і лікування, потім вони наважаються на ЕКЗ . З 6 тиждня вона лежить на збереженні і на 12 тиждні - викидень. Описати її стан в той момент не берусь навіть я. Але прийшовши до тями після всього пережитого, вони вирішують з чоловіком усиновити дітину. Зараз її донечці 2 роки і вона щаслива мама, незважаючи на те, що дитина не її біологічна, вона вважає її своєю дитиною. А коли спитала чому вони вирішили взяти дитину, вона просто відповіла: "Ми стільки грошей витратили за цей, що вирішили краще витратити ще скільки потрібно і мати дитину, нехай і не свою біологічну, але нашу і реальну, живу,а не пічкати себе ліками від яких ще невідомо що далі буде."

6. ARABIKO

ARABIKO New Member

Ця тема вже давно мовчить ,але хочу написати свою думку.Напевно кожна жінка дуже хоче стати мамою,і коли виникають проблеми бігаєш по лікарях,бабках,всюди де тільки можна.Звичайно найбільша надія на Бога,але сісти і чекати це не вихід.
    В мене були вагітності....але дітей нема.Якби ви знали як болить душа,що бувало що жити не хочеться.так важко словами це не передати,хто мене розуміє,і пережив щось подібне має зрозуміти.буває йдеш по вулиці дивишся,діти ,каляски,і просто душишся в сльозах.думаєш що не така як всі.
    Я підтримую тих жінок які пішли на ЕКЗ,і зараз мають діточок.ви молодці!
    І хочу звернутись до тих хто писав,що ніколи б на це не пішов,Якщо ви не знаєте,як це важко ,не треба судити ,що це великий гріх .А контрацепція не гріх?ті,що мають діток ви ж застерігаєтесь.спіралі і таблетки,призводять до гибелі яйцеклітини.
    Хочу звернутись до Лілі,я так зрозуміла,жінки священника,не треба навязувати комусь свою думку.Получається,ви правильна,і все знаєте.Навіть священник не зміг мені сказати чи можна йти на ЕКЗ.повірте що без дітей сімя не є повноціною.Люди які потребують розуміння підтримки її не знаходять,бо тут тільки критика.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

Позиція Церкви є однозначною, при чому що Православної що Католицької. Дивно, що він не зміг сказати.

8. yurasuk

yurasuk New Member

Моя думка така - на все воля Божа. не буду засуджувати тих жінок, бо тільки їм і Богу відомо через що вони проходять. Але я особисто стикнулася також з безпліддям чол. фактор. Старший син є, тепер немає. І так само мій чоловік здавав спермограму на аналізи, щоб виявити в чому причина. Ми консультувалися зі священником, так гріх пускати сімя просто так. Але це йде з цілю лікування, щоб виявити причину, відповідно Церква проти нічого не має. На ЕКЗ ми не йдемо свідомо. Лікуємося так.

9. ARABIKO

ARABIKO New Member

KAPUCHINKA . Я читала про природне планування. В кожного своя ситуація, і як хто хоче так застерігається. Чи хочете сказати, що таких нема? ніхто їх не засуджує, це вибір кожної людини. А якщо жінка немає іншого вибору тільки ЕКЗ? Хто незнає як це, краще не пишіть своїх порад, бо ви через це не пройшли. Я священикові казала , що робила штучне, і він відповів, що нічого не відбувається без БОГА. і це правда, ніхто не дає 100/, що завагітнієш. так і в мене відбулось, але Бог добрий, і я вірю, що все буде добре, чого і всім бажаю!

Last edited by a moderator: Aug 7, 2012
    • Подобається Подобається x 1
  10. maty

maty Well-Known Member

інший вибір-це всиновлення

11. ARABIKO

ARABIKO New Member

maty. [ПРОБІЛ] Всиновлення це добре. [ПРОБІЛ] а ви всиновили? [ПРОБІЛ] це можна зробити якщо і є своя дитина. [ПРОБІЛ] чи просто так хочите порадити?

12. maty

maty Well-Known Member

ні, [ПРОБІЛ] я не просто так хотіла порадити, [ПРОБІЛ] просто НЕ погодилася з Вашим твердженням, [ПРОБІЛ] що ЕКЗ-єдиний вибір. [ПРОБІЛ] А дозволила собі Вас поправити, [ПРОБІЛ] тому що сама стикалася з проблемою безпліддя [ПРОБІЛ] - [ПРОБІЛ] я вилікувалася, [ПРОБІЛ] змогла народити сама. [ПРОБІЛ] Але тоді ЕКЗ ще не пропагували так активно , [ПРОБІЛ] і над всиновленням ми думали.
    Але я не засуджую жінок, [ПРОБІЛ] які вдаються до цього методу

13. ARABIKO

ARABIKO New Member

ЕКЗ єдиний вибір, якщо видалених дві труби. добре, що вам вдалось народити, тепер ще можите взяти дитинку подарувати їй сімю, якщо ви до цього готові. Добре, що є такі клініки, які допомагають народити.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Так і є. Вибирає кожен сам. Головне, щоби вибір був свідомим.
    Спіралі та таблетки фактично вбивають діток. Так само, як із убивством діток пов'язане й ЕКЗ, тому християнські сім'ї й відмовляються від такого способу.
    Мені подобається позиція моїх друзів-християн, котрі за усиновлення вже народжених дітей і проти ЕКЗ саме тому, що там діток убивають і заморожують.
    Правда, якщо дитина - самоціль, то ніщо не буде перешкодою.
    Жінок ніхто не засуджує. Просто чітко сказано, що такий вибір Церква не одобрює і вважає гріховним. Людина ж сама обирає свій шлях і методи.

15. Annyhka Kavetska

Annyhka Kavetska Well-Known Member

думаю що ЕКЗ це ГРІХ!

16. vikad

vikad New Member

Може трошки не в тему...
    Я маю одну дитину. Двоє вмерло в мене на малих термінах вагітності 7 і 11 тижнів. Перший викидень був через кілька місяців одруження, я не була готова ще стати мамою, тому пережила його якось просто. Другий стався, коли сиочку вже було 4 рочки. Ця дитина була бажана і очікувана. Пройшло 5 з половиною років з того моменту, а я пишу - і плачу. В мене і зараз відчуття, ніби у мене померла дитина. Я не можу з цим змиритися, і ніяка інша дитина не замінить мені саме ту...
    На якому терміні вбивають ембріони при ЕКЗ? Я в тому не розбираюся. Але це також дітки. Наші дітки. Ті, хто б міг нас тішити, ті, хто міг би вирости доброю людиною, ті, хто має таке ж право на життя, як і той ембріон, котрого залишають.
    Ваша справа, що робити з вашим тілом, і з вашими дітьми. Але подумайте, якби для вашої матусі ви були просто зайвим ембріоном...

17. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Сьогодні бачила на якомусь каналі про ЕКЗ. Правда я кінець бачила. Так от, показували подружжя яке має одну дитину і хочуть ще дітей,але в них нічого не получалося. Звернулися вони до лікарів. Ті проводили всі процедури. Жінка все пережила, перемучилась. Приймала всі таблетки, прочекали 10 днів щоб дізнатися чи все таки ембріон прижився. В них з першого разу не получилося((( так було жаль тієї жінки, вони так чекали і надіялися що все получиться, а тут(((

18. Baffy

Baffy Active Member

Відповідь: Екстракорпоральне запліднення

Дівчата, не хочу тут нікого засуджувати. Але все думаю, як би сприймалося ЕКЗ, якби йшлося не про ембріончиків, а про вже народжених діток – і всі такі маніпуляції з ними. Тобто коли з десяти діток виживає одне-два-три, а як виживе забагато – доведеться когось вбити, бо всім буде затісно. Не кажучи про те, що від розмороження частина ембріонів гине (не знаю, яку тут придумати аналогію). На фоні того я вже не бачу великої проблеми в тому, коли віддають іншій жінці свою дитину (заморожений ембріон).

• Смішно Смішно x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  19. Baffy

Baffy Active Member

Ну і плюс шкодить контакт з киснем...
    Але якщо підсаджувати залишені ембріони, то виходить, що так навпаки можна врятувати життя ембріонові (біол. батьки відмовилися, він точо загине) - це усиновлення на ранньому етапі...

• Тупо! Тупо! x 2
  20. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

ага, ключове слово АЛЕ...

Last edited by a moderator: Apr 9, 2015
    Reason for edit: стерла частину допису. як схочете, допишете в наст. дописі
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1