Ваше ставлення до ЕКЗ

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем levandivka, 1 Травень 2010.

?

Моя позиція:

1. Читала уважно "Позицію Церков", вважаю, що гріх

32 голосів
    38,1%
  2. Та читала... Але ж... Якщо дуже хочеться - не зовсім гріх

14 голосів
    16,7%
  3. Не читала. Але свою думку маю, поділюся

11 голосів
    13,1%
  4. Най люди мають! Медицина - наше всьо...

27 голосів
    32,1%
  1. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

Невдале закінчення буває і у природній вагітності. У мене було,без стимуляцій і ЕКЗ.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  2. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Бачите - у цьому й різниця, що таке іноді і в природі буває, а тут свідомо роблять це, і неоднократно.

Останнє редагування: 18 Травень 2016
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. exmargarytka

Ну моїх знайомих "свідомо" не стосується. Тому що стався викидень/завмирання у процесі вагітності. Так само, як може статися у будь-якої вагітної жінки, незалежно від сторонніх обставин та способу запліднення.

• Подобається Подобається x 2
  4. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

Те саме, що виправдовувати вбивство людини: "Ну теоретично вона ж і так помре - яка різниця, раніше чи пізніше". Є велика різниця між насильницькою та ненасильницькою смертю. Хоча результат єдиний для обох варіантів. Можливо, трохи грубувата аналогія. Але мені так здається. Одразу попереджу майбутніх коментаторів: якщо вас особисто ця фраза ніяк не стосується, можна не обурюватись. Я написала суто про тих, хто виправдовує "утилізацію" запліднених яйцеклітин та редукцію ембріонів.

5. exmargarytka

@Sunichka, я не виправдовую утилізацію і т.д. І мої знайомі теж. Це якщо,ви до мене пишете.
    Викидень-це не вбивство,це велика біда для будь-яких нормальних батьків.

6. iragonzales

iragonzales В декреті

@marianast і @Haidee я Вам відповім, бо питання подібні як на мене.....Це прекрасно, коли церква тлумачить все своїм прихожанам , які приходять і питають відповідей....Хайді я як і Ви християнка, але я церкву не ідеалізую, і завжди аналізую кожен вчинок який радить церква, щоб не нести зло в світ, імпульсивно піддавшись стадному інстинкту.....Не подобається мені, що церква людей ділить, то мої відчуття, не подобається як священники закликали людей лягати під машини коли ділили церкви, тоді був урок, на жаль на вірі торгувпли і торгують.....Церква річ дуже і дуже потрібна, но як система на жаль не ідеальна...Тому священник для мене в момент служби святий, після служби людина....Так от , що не влаштовує в моїй церкві, що церква часто користується застарілими даними, а на основі порад священника люди приймають життєносні рішення...Плюс вона не завжди підходить індивідуально, і з деталізацією а катерорично, типу "подобається чи неподобається", "гріх негріх"....Все ж таки треба врахквати той факт, що ЕКО може запропонувати варіант без вбивання ембріонів, коли буде виключно Божа воля. Не хоче людям пояснити, що коли вже є ембріончики, що за ними треба повертатися....Не хоче церква на жаль взяти на себе роль арбітра регламентатора моральності кожного етапу ЕКО, щоб таки мали люди для яких ЕКО єдиний шанс,таки стати батьками...Навіщо парити мозок і вникати у всі медичні тонкощі, простіше заборонити у зв'язку з неморальністю..Гріх, правду пишуть є гріхом, від того поняття нічого відняти ні додати, грішити не можна, хто грішить є грішник і грішників треба осуджувати, причому публічно, щоб іншим неповадно було....А народ, що скажеш, радий старатися, не вникають в тонкощі, беруть лук і прицільно стріляють в самісіньке серце іншим.....от і несемо добро....І так бабулькі будуть говорити, не всі, але умніки звісно знайдуться і думаю таких нравоучителів буде дуже і дуже....

• Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

Якщо викидень самостійний - погоджуюсь. Якщо спровокований навмисне - вбивство.

8. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ем - це ні. батьками можна стати по різному. еко - це шанс для людей для яких інші варіанти заважкі. а варіанти є завжди.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. marianast

marianast Well-Known Member

Власне церква дозволяє ЕКЗ якщо використовують виключно біологічний матеріал подружжя і підсаджують усі запліднені ембріони. Без відбору і заморозки. Категоричність церкви грунтується якраз на моментах котрі називають в церкві смертним гріхом.

Останнє редагування: 19 Травень 2016
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. Supernatural

100%:girl_yes2:. Навіть не "ревні християни" можуть мати християнські погляди. Найкраще тут вже писали - не подобається християнський (чи інший) підхід - ну ніхто ж не заставляє бути тим християнином, це ж вільний вибір кожного у що вірити. Тому дуже дивно чути оті негодування що "як так погані християни вишуковують гріхи у невинних людей" :girl_mad: Та християни переважно у своїх гріхах все життя розбираються, шукають правильні для себе шляхи. В них головне не брати участь у відомому грішному, не мовчати на гріх і не робити свідомо гріховного. А це думаєте дуже легко, в час подвійної моралі?

Останнє редагування: 18 Травень 2016
    • Подобається Подобається x 2
  12. iragonzales

iragonzales В декреті

Дуже цікаво, звідки інформація?

13. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

А мені здається, що не дозволяє. Принаймні ніде не зустрічала інформацію про дозвіл чи схвалення.
    Зачаття відбувається через нероздільно тілесно і духовний акт подружжя. У випадку ЕКЗ відбувається запліднення поза тілами подружжя, немає духовного і тілесного єднання батьків. Наскільки розумію, це офіційна позиція католицької церкви. Або я щось неправильно трактую.
    Смертним гріхом може бути будь-який гріх, який людина зробила свідомо переступивши заповіді. Крадіжка, блуд, пияцтво, пропущення Богослужіння в неділю...можна перелічувати дуже довго - це все смертні гріхи.

14. iragonzales

iragonzales В декреті

Ну, дівчата так не можна, треба точно знати, може хто зорієнтованіший, пошукайте останню офіційну позицію церкви....

15. marianast

marianast Well-Known Member

Релігійний портал "Жива Вервиця" - • Що вчить Церква про штучне запліднення? (Наталя)
    Отець Ігор Бойко, очолює львівську духовну семінарію.
    То я загуглила щойно. А раніше я читала проповідь Івана Павла 2 і інші тлумачення екз в контексті церкви. Категорична заборона на селекцію, редукцію і кріозберігання. І, боюсь помилитись, церква не схвалює стимуляцію до гіперовуляції. Технічно можна при ЕКЗ обійтись без того всього?

• Інформативно Інформативно x 1
  16. iragonzales

iragonzales В декреті

Впринципі можна, коли жінка має свою овуляцію. Я про це писала...
    --- дописи об"єднано, 19 Травень 2016 ---
    @marianast я читала щойно ту статтю, не бачу схвалення церкви, бо нема єднання тіл....

17. Supernatural

А мені важливіше за "позицію Церков" мої переконання і ставлення до цього всього. Ніколи особливо позиціями Церков не цікавилась, але наші погляди тут однакові. Так що тут питання більше до власних переконань людини, церква може запропонувати свй шлях, можна почитати Біблію (всім рекомендую, це взагалі багато чого прояснить), почитати наукову літературу (а я писала що в мене родина науковців-біологів і медиків) і зробити свої власні висновки.

18. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Українська Греко-Католицька Церква / Бібліотека / Моральна катехиза / Захист гідности людського життя та зародження біоетики / Проблема штучного запліднення:

• Інформативно Інформативно x 2
  19. iragonzales

iragonzales В декреті

@marianast тепер зрозуміла, бачу про що Ви, дякую за інформацію, після того всього є над чим задуматися всім нам...
    Українська Греко-Католицька Церква / Бібліотека / Моральна катехиза / Захист гідности людського життя та зародження біоетики / Проблема штучного запліднення:
    --- дописи об"єднано, 19 Травень 2016 ---
    Свої дописи я виключно писала спиравшись на позицію церкви, яка подана тут на форумі і своїми внутрішними відчуттями справедливості і моралі....Приношу вибачення, колидесь я там не так була написала, я була дезінформована в питанні ставлення церкви до ЕКО..... Але я чесно рада за тих, для кого ЕКО єдиний шанс народити свою дитинку,що церква не забороняє ЕКО при врахуванні всіх нюансів, про які писав Папа......

20. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму