Варимо мило. Рецепти, поради, вихвалялки

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем cleonata, 6 Квітень 2010.

1. Радість

Радість Well-Known Member

Відповідь: МК від cleonata "Мило ручної роботи"

Xomka, а що то зверху?

2. Xomka

Xomka Well-Known Member

Кавові фуси

3. Neverland

Neverland Well-Known Member

Так я згрубша описала:girl_haha: Звісно, якщо писати весь список що можна додати як додати і куди додати то і сторінки не вистачить:girl_cool:
    Малось на увазі що туди не входять різні хімікати, а згрубша каустик і олії рослинні, ну і вода для каустику.

4. Tiro

Tiro New Member

Просто за Вашим дописом вийшло, що нульове мило - то пару масел і каустик, а це не так. Ну і термін придатності теж не малий же.

5. La esposa

La esposa Moderator

Люди, а можна взяти звичайне мило, не дитяче? хочу порозливати по різних формочках

6. Натуся

Натуся Well-Known Member

Навряд чи вдасться перебити запах мила...Але єдине,що зміниться-форма,корисності йому переплавка не добавить:)

7. Neverland

Не знаю... В мене мило "змилюється" за місяці 3. Я ще додаю різні додатки: аельсини, водорості, молоко... То одне мило в шафі пролежало рік і вкрилось пліснявою... Тому я б так довго не тримала, а для мене півроку - то малий термін. Хоча може то тільки в мене так.

8. Tiro

Tiro New Member

У мене є кілька мил, котрі вже більше року лежать, і ніц їм нема. То, мабуть, зберігання ще залежить від умов і від складу мила. Мило з основи стільки не пролежить в будь-якому випадку.

9. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Порівняння не зовсім корректне - не рівноцінні речі.
    Погоджуся з тим що цікаво, але на перший час, щоб спробувати, поекспериментувати. Сама не дочекаюсь свого замовлення, можливо навіть ще замовлю згодом, але тільки заради цікавості. Принаймі я так бачу. :girl_smile:

10. Nata

Nata Well-Known Member

Залежить із чим плавити, якщо додати олійок, ефірів, то чому б ні?

11. Натуся

Натуся Well-Known Member

Можливо,але я собі уявила запах і мені стало зле:) То на любителя і хіба окремо пробувати,Бо не знати що з того вийде:)Я коли до дитячого мила додавала ефірні масла-вийшло ще гірше-запах такий,що можна було одразу викинути...але то я так хотіла,щоб воно милом не пахло,може трохи переборщила:)

12. cleonata

cleonata Well-Known Member

Tiro читайте уважніше тему, я викладала склад мильної основи., і до того ж я нікого ні в чому не обдурюю... там каустичної соди дійсно нема..., )), а от якщо самому варити з нуля з каустичної соди, то можна ой як "обпектися" не маючи досвіду в миловарінні, щодо діток, та їхнього миття!!!, ще раз читайте тему, я писала що для діток я раджу додати чай з трав а не ефірні олійки, оскільки вони можуть спричинити алергію... і з такими треба поводитись дуже обережно!
    Кожна людина має доступ до інтернету! інформації про мило море...., дякую вам за посилання., може комусь ліньки було шукати....

ЩЕРАЗ ПОВТОРЮЮ!, вже десь писала - Я нікого ні до чого не примушую, я пропоную, оскільки маю таку можливість... можна критикувати багато і хвалити багато, вибір всерівно за вами!!!
    Дякую за розуміння!!!

13. Neverland

Та думаю ні в кого сумніву нема що не обдурюєте:girl_smile: Просто число логічно - я не уявляю як можна зварити мильну основу не використовуючи лужний розчин, це з точки зору хімії - нереально, бо рослинні олії мають з чимось реагувати. Можливо в складі просто не вказали це як пункт, я б теж не вказувала - бо в милі лугу і нема, він реагує в процесі з оліями, тому вказувати що він там є і смислу нема. Власне тому і виникла ця плутанина) Хоча можливо винайшли якийсь спосіб виготовлення мильної основи де дійсно не треба лугу...

14. cleonata

Витягнула з сайту sapone (щоб не викинули через рекламу)

Основа для мыла Crystal SLS Free
    Crystal SLS Free — мыльная основа,которая не содержит Лаурил сульфат натрия. Кристально прозрачная, даже при добавлении небольшого количества масел. Прекрасно мылиться, легко нарезается, пластична.

Состав SLS Free:
    Вода 25% - 50%
    Глицерин 10% - 25%
    Натрий Стеарат 10% - 25%
    Пропилен гликоль 10% - 25%
    Сорбитол 5% - 10%
    Лаурет натрия 5% - 10%
    Лаурет сульфат натрия 5% - 10%
    Динатрия лаурет сульфосукцинат 1% - 5%
    Хлорид натрия 0,5% - 1%
    Стеариновая кислота 0,5% - 1%
    Лауриновая кислота 0,1% - 0,5%
    Пентанатрия пентенат <0,1%
    Тетранатрия этидронат <0,1%

Основа для мыла Crystal NCO (ORG)
    Crystal NCO (ORG) — основа для мыла изготовленная из натуральных растительных масел, содержит натуральный глицерин, который образуется в процессе омыления при производстве этой основы. При выращивании растений на масла не используются химические удобрения и пестициды. Содержит минимальный процент химических примесей. Основа считается промежуточным этапом между натуральным мылом, сваренным с нуля, и глицериновой основой.

Состав Crystal NCO (ORG):
    Глицерин 25% - 50%
    Вода 25% - 50%
    Пальмат натрия 10% - 25%
    Сорбитол 5% - 10%
    Кокоат натрия 5% - 10%
    Децил гликозид 1%-5%
    Хлорид натрия 1% - 5%
    Кокосовая кислота 0,1% - 0,5%
    Пентанатрия пентенат < 0,1%
    Тетранатрия этидронат < 0,1%

З нього ж: Опис товару:

Запах нейтральний.

Колір: світло-коричневий (можливо неоднорідний), напівпрозора

Країна-виробник: Англія

Crystal ORG виготовляється з використанням 100% натуральних сертифікованих масел. Ці масла сертифіковані всесвітньо відомими організаціями, такими як Асоціація ґрунтів (Soil Association). Сертифікат Асоціації ґрунтів підтверджує екологічно чисте походження масел і сировини, з якого вони виготовляються. При вирощуванні рослин для виробництва масел не використовуються хімічні добрива і пестициди. Виготовлення і очищення масел проводиться під пильним контролем без використання хімічних процесів, таких як відбілювання чи хімічна дистиляція. Crystal ORG містить натуральний гліцерин, що утворюється в результаті процесів рафінування та дистиляції. Присутність натурального гліцерину забезпечує приємні відчуття на шкірі і не викликає негативних асоціацій як продукти хімічного походження.

Спосіб використання: Основу подрібнити та розплавити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Помішуйте повільно, щоб уникнути появи бульбашок. Порошковий барвник добавляти в гарячу масу, всі інші інгредієнти (базові та ефірні масла, ароматичні та сухі добавки і т.д.) - в ледь остуджену масу. Залийте мило у форми та помістіть в тепле місце (рекомендується окутати рушником). Перед виймання форму помістіть в холодильну камеру на 10 хв. Мило, виготовлене з основи, готове до використання вже на наступний день після приготування.

На 100 гр. основи рекомендується:
    до 5 капель ефірних масел або 3-4 каплі ароматизатора (не рекомендується змішувати з ефірними маслами)
    1-2 столові ложки базових масел
    1-7 капель рідкого барвника або до 1/3 чайної ложки пігменту чи перламутру
    1-3 чайних ложки косметичної глини, меду або до 30 г. сухих добавок.

я насправді художник)))) і в хімії сама не дуже, але зі свого досвіду кажу, що шкіра моя почуває себе значно краще.... і замовники мої теж дуже задоволені, інакше я б не замовляла тої основи мостійно....

15. Ума

Ума Super Moderator

і моя :)
    милюся тими своїми першими пробами і дуже задоволена.

Маю питання: мило коли змилилося до тоненької платини (навіть не дуже тоненької), то стало дуже м"яке. То так має бути (бо магазинне не таке, хіба би довго в воді лежало) чи то в мене не досохло?

16. Радість

Радість Well-Known Member

І в мене так само.

17. cleonata

Умочка кльово вийшло:girl_claping:, ти посип мікою золотою, або тінями, вони при першому митті змиються, і буде така чорна перлина))) Щодо основи вона коли розтоплена має дещо вираженіший запах, при састиганні який зникає... так шо з олійками не переборщіть) а олію салфеткою витерти і багато не треба змащувати так тіко чуть-чуть - так щоб не ули форми сухі.
    Успіхів у наступних миловаріннях:girl_claping:

щодо мякості, так воно значно мякше ніж просте мило)

18. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

зробила свої перші милка. Задоволена))))).
    єдине запах в мене залишається той специфічний і після вистигання. Зробила перше мило із медом - то дуже чути милом, а коли вже у друге додала кориці - то краще.
    Ще одне мило робила із морської солі та хвойного екстракту - хвоєю взагалі не пахне(((((((. Може замало даю......
    Маю ще питання - в мене милка виходять зовсім не прозорими а такими мутним у середині. Чого так? У Радості на фото -вони такі смачнючі та чистенькі.
    Мені оті багатошарові милка дуже до вподоби - поділіться досвідом - як то робити ті шари.......

19. amurka

amurka New Member

а фото??!!:girl_claping:

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

І я зробила перше мило. шкіра на руках дуже м"якенька!теж трохи мутне виходить.