Варимо мило. Рецепти, поради, вихвалялки

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем cleonata, 6 Квітень 2010.

1. Радість

Радість Well-Known Member

Відповідь: МК від cleonata "Мило ручної роботи"

Сьогоднішнє "Натуральне". З медом та ромашкою (з чайних пакетиків). Також добавляла вітамінки, оливкову олію та ефірне масло Пачулі. Ефірне думала не добавляти, але запах мила мені не сподобався, а тепер так суперово пахне:girl_tender:.
    [​IMG] [​IMG]

2. TaHdeR

TaHdeR New Member

А можна поцікавитися, на основі чого ця штука? що в неї входить? Хто виробник, чи Ви самі?

3. cleonata

cleonata Well-Known Member

TaHdeR в темі "Мило ручної роботи. Спільна закупівля" все описано.

Я замовляю тільки Crystal Organic, з досвіду знаю що вона найкраще підходить всім, навіть діткам...., опис( Основа для мыла Crystal NCO (ORG)
    Crystal NCO (ORG) — основа для мыла изготовленная из натуральных растительных масел, содержит натуральный глицерин, который образуется в процессе омыления при производстве этой основы.

Состав Crystal NCO (ORG):
    Глицерин 25% - 50%
    Вода 25% - 50%
    Пальмат натрия 10% - 25%
    Сорбитол 5% - 10%
    Кокоат натрия 5% - 10%
    Децил гликозид 1%-5%
    Хлорид натрия 1% - 5%
    Кокосовая кислота 0,1% - 0,5%
    Пентанатрия пентенат < 0,1%
    Тетранатрия этидронат < 0,1:wacko:

4. cleonata

Радість !!! ЗЕ БЕСТ!!!!! , ШИК!!!! я тільки уявляю як воно пахне.....

5. Радість

Сьогодні "лавандове з морською сіллю". Поки що експерементую з "начинкою", тому на зовнішній вигляд воно не дуже.

6. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

А мені навіть ДУЖЕ! Дуже класні:girl_in_love:

7. cleonata

Радість ти тільки РАДУЄШ!!!! ділись рецептом: "лавандове з морською сіллю", якто такі узорки вийшли? сіль в барвник?
    тобі не кільо треба замовляти, а цілих 10))) і робити миловарню) Молодець!

8. Радість

В мене була сіль вже забарвлена, яка у ванні гарно піниться. Сподіваюсь, що і в милі буде більше піни утворюватись. Спочатку розстроїлась, що вона на дно впала, а потім подумала, хочеш скраб - намилюєшся одною стороною, не хочеш - іншою.

9. cleonata

шо то засіль така шо піниться?...не бачила ще такої...

10. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

А в мене питання. А можна оте мило, що вже почало застигати зліпити руками в якусь форму? Якої воно консистенції коли ще не дуже тверде? Мені здається що мало би бути як пластилін?.
    І ще - а якщо його гарно збити на піну коли воно зовсім рідке, буде таке собі милко з бульбашками... Ну і тоді ота вся красота - сіль, кава чи ще якісь тверді частки не будуть осідати. Це я на майбутнє намагаюсь уявити як робити :girl_in_dreams:
    Нічого як вставлю свої п"ять копійок? http://vimeo.com/6496546
    Ще б таку фоооормочку як туууут http://myhome-tv.ru/videos/mylo-ruchnoi-raboty

Останнє редагування: 10 Квітень 2010
  11. Радість

Піниться не сама сіль, а домішки, що до неї добавляють. Вона різних кольорів є, і на баночці має писати, що вона піниться. Нажаль, я баночку як раз викинула.
    Annjutka, зліпити ти нічого не зможеш, бо воно швидко застигає. Ти вже прикупила собі основи? Давай разом експерементувати:girl_wink:

12. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Ні, ще не маю, тільки сьогодні замовила. Це в мене фантазія розігралася - вже терпець уривається :girl_in_dreams:
    Отакі форми знайшла, може знадобиться http://sapone.com.ua/ru/magazin/8.html
    Як вам такі [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Все, торба. Мене понесло... Мабуть 1 кг, замало буде... Ото б я наробила мила...

Останнє редагування: 10 Квітень 2010
  13. cleonata

Annjutka маєш трішки хибне уявлення про мильну основу, вона не поводить так як пластилін..., ні як віск, треба не чіпаючи почекати до повного вистигання... щодо магазину sapone.com.ua, я колись в них замовляла, але 1. доставка в них платна (не тільки автолюксом, а й те що вони везуть до автолюксу), везуть чомусь довго..., може мені так вийшло.... це може бути випадок просто... але не факт я 2 рази замовляла - 2 рази тиждень чекала після оплати... і мені виходило дорожче, ніж поразувати і додати ціни з сайту... тимбільше якщо то магазин то вони замовляють один раз велику партію з Англії а потім вже розродають... і не ясно коли та партія потрапила до них, чи вони купили рік тому вагон того мила, чи вчора... тобто про строк придатності... факт замовчується...
    мені привозять прямо з Англії, ясно що якщо я замовлю дуже багато, а не поящику... то ціна також буде значно нижчою... наберем контейнер на 1200 кг то вартість буде значно нижча... можу дізнатись... так і роблять бізнес інтернет магазини... такщо я не резикую... форми так, - їхній строк - необмежений напевно :), дівчатка думайте самі... то таке діло.
    щодо форм... найкращі всеж з силікону... з пластику трішки важко діставати мило... я думаю краще з пентепласту(це така речовина яка перетворюється на силікон) зробити самому... той пентепласт продається теж... можна замовити правда відро, але його теж можна поділити))),
    наступне - шо за виробник того пластику не понятно.... може там якісь домішки вредні... не знаю я після того як надивилась передач про пластик - так обережно до нього ставлюсь, що скоро не буду купувати води в пластикових пляшках... а тут треба гарячу основу залити... особисто я резикувати не буду...
    Рада якщо мене правильно всі зрозуміли ;)

14. Радість

cleonata, а в нас можна десь віддушки купити? Бо я ніде не знайшла, хочу на тому сайті замовити.

15. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Боже, яка краса - ці мила!!! Я теж хочу таке зробити!! Дівчатка, підкажіть, а де можна взяти таку основу?

16. Радість

http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=53444

17. cleonata

нашо тобі ті віддушки?, краще олійки додавай,їх різних море є, а віддушки то сплошна хімія.... не псуй милко....

18. Радість

А, зрозуміла. Просто я прочитала, що вони мають кращий і довший запах, ніж олійки. От і вирішила спробувати.

19. cleonata

що кращий - то не факт, щодо "довший" чесно не перевіряла... мило пахне до кінця змивання навіть з олійками.... які натуральні. але це ІМХО
    доречі в нас у львові можна ті віддушки теж купити, от знайду де... зразу напишу.. :)

20. cleonata

Ше таких цікавих солей не бачила... маю бісер який розчиняється, сардечка всякі, а такого не бачила... так люблю всякі шипучки :), ти де ту сіль купувала?