Варимо мило. Рецепти, поради, вихвалялки

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем cleonata, 6 Квітень 2010.

1. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Відповідь: Варимо мило. Рецепти, поради, вихвалялки

2. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Подарунок для подруги - полуничне милко з олією солодкого мигдалю, винаградних кісточок.

3. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

А я продовжую вчитися.
    Хочу поділитися інформацією про термін придатності мила з основи, бо саме таке питання мені часто задають. Багато миловарів вважають що термін придатності їхнього мила - рік з дати переплавлення основи. Але це не так.
    Роблячи миделко слід звернути увагу на... термін придатності маселок якими збагачується мило. Так-так, саме маселок. І якщо це звичайне масло, але термін придатності його закінчується через 6-сть місяців, його можна налити на ложку і перекип*ятити на вогні, але якщо це ефірна олійка, даного шаманства робити не можна. І термін придатності мила - рік у випадку якщо термін придатності маселок такий ж, або більший. Інакше мильце корисне і гарно пахне доти, доки не вийде термін придатності до вжитку масел доданих у мило.
    Приємного всім миловаріння та неперевершених результатів :)

4. ola-lyola

Мило-тістечко з запахом тірамісу і какао-маслом.
    А хто робив масляно-мильну плитку? Прикупила како-масло і масло ши і незнаю що б то з нього зробити, хто робив діляться рецептом.

5. zlatovlaska

Я розтоплюю на водяній бані і додаю до милка, як звичайні рідкі олійки.

6. Adriasia

а я топлю в мікрохвильовці як і решта.
    Якщо Ти мала на увазі масажну плитку, то до неї бажано ще воску додавати, а не лише масла. Колись робила, але не по рецепту а "на око" получилось класно. Вже і не пригадаю що і як робила. Хіба ще раз робитиму, то запишу для тебе.

А в мене якесь божевільне мило зробилося. Я його жартома називаю психоделічним і відчуваю, що я захворію на нарізні, а не формові мила. То на початках хочеться мати всі формочки і скуповуються вони як в температурі, або до вичерпання фінансових запасів. Потім приходить розуміння, що все просте - геніальне.
    Отож моє миделко:
    Психоделічне мило "Дарц"
    А Ви готові цілити лише у "десяточку"?
    Склад: МО (Англія), масла солодкого мигдалю та виноградних кісточок.
    Аромат: смачно карамельний
    Маса: 125 (+-10)гр

7. Adriasia

У мене нове простеньке миделко. Пробувала свірлити в основі. Результатом задоволена.
    Мило "Океан"
    Склад: МО (Польща), масла виноградних кісточок, жожоба, карите (ши).
    Аромат: неймовірна свіжість.
    Маса: 75гр

І хочу поділитися інформацією про роботу з польською основою.
    Вона твердіша аніж Англія. Якщо плавити в мікрохвильовці то плавиться довго і піниться під час плавлення. Має специфічний аромат (особливо біла. Застигає швидше аніж Англія. В мене двоякі враження від неї. Аромат основи перебивала ароматом лайма і морського бризу. Вдалося. Милко пахне неймовірно.

8. Margot

Margot Well-Known Member

мої перші милка
    не судіть строго

зліва направо
    з кавовою гущею(скраб) верхня частина з медом і оливковою олією
    посередині - для ніг з морською сіллю
    останнє з оливковою олією

уже не памятаю, що я там пододавала
    [​IMG] [​IMG]

Останнє редагування модератором: 16 Липень 2012
  9. Adriasia

А я знов намиловарила і знову кавуськи... ммм... Кава то моє усьо
    Мильце "Скрабики"
    Склад: МО (Англія), масло виноградних та абрикосових кісточок, солодкого мигдалю, кава натуральна.
    Аромат: неймовірно кавовий
    Маса: 35-40гр

10. zlatovlaska

Зварила пару милок для коліжанки, летять завтра в Іспанію :)
    Троянди також мильні, ніяк не придумаю на яку основу їх розмістити...Вони трошки величенькі :)

11. Adriasia

Робила я збите милко. Отаке:
    Ніяких таємниць у ньому нема. Просто теплу основу збити міксером наче крем. З барвників давала тільки харчові. Основа була прозора. Діоксиду титану не додавала, то вона від збивання так побілішала і яскраві барви перетворились у приємні пастельні тони.
    Процес створення такого милка неймовірно приємний. І головне збити у міру, інакше милко під час застигання "сідає" і всередині утворюється глибочезна яма. Тому збиваючи мило, слід пам*ятати, що хоч пухнастість і гарно виглядає, але в завеликій кількості може зіпсувати вже застигле мило.
    Приємного миловаріння, та легких хмаринок :)

12. Adriasia

Запитували мене як я роблю милко з водорозчинним папером і чи шкідливе воно (самі розумієте папір, чорнила з принтера і т.д.) Отож хочу трішки розповісти про таку цікаву забавку для купання як милко з зображеннями.
    Папір який використовується для виготовлення даного мила є абсолютно не шкідливим і має всі необхідні сертифікати (я розповідаю про папір який використовую я). Папір спеціальний, водорозчинний. Звичайний не підійде. Друк я виконую лише пігментними чорнилами (такі ж барвники є у помаді, тінях та іншій декоративні косметиці). Хоча друк пігментними чорнилами - це не лише турбота про користувача, але й запорука того що картинка не "попливе". Якщо робити друк звичайними водними чорнилами то слід аби картинка вилежалася зо тиждень, потім напшикати її лаком для волосся сильної фіксації і лиш тоді користати у мило. Але навіть після таких шаманств милко матиме чітку картинку всередині не більше 45днів у кращому випадку (милка з зображеннями однозначно не для ароматизування шафи!).
    І покажу милко яке зробила я з використанням зображення.

13. raspberry

raspberry Well-Known Member

Привіт, кілька днів тому зварила своє перше милко з мильної основи. Ось таке: [​IMG]
    Там є біла основа, оливкова олія, масло виноградних кісточок, мелена кава, ванільний цукор.
    Стикнулась з кількома проблемами:
    1. Коли основа розплавилась, я її зняла з вогню і додала інгредієнти, перемішала і коли лила в форму, то мило до неї не дотекло, а застигло ще в черпачку, я знов його поставила на баню, розтопила і швидко залила. Мило загусло в формі, все ок, але погано милиться. Це мабуть через те, що я його другий раз гріла?
    2. Кава в мене практично вся зібралась під верхом в формочці, а не розприділилась по милу. Як можна цього уникнути в майбутньому?
    3. Коли залила мило в форму, щоб забрати бульбашки, попшикала горілкою, але бульбашки так і не зникли. Мабуть варто було використовувати чистий спирт?
    Підкажіть, що я робила не так і як варто робити, щоб не виникало таких проблем в майбутньому. Дякую.

14. ola-lyola

Я розігріваю в мікрохвилівці, і часто повторно, основа рідесенька.
    Ні, це не залежить від кількості розігрівань - причин може бути декілька - перша це забагато масел - потрібно 2-3 крапельки не більше, я спершу також давала всього забагато, думала буде краще, а мило не пінилось, або погана основа, або через цукор.
    Я в якості скрабу брала муку виноградних кісточок - вони важчі і не збираються зверху або можна було після заливання швидко перемішати.
    Беру аптечний спирт, горілкою не пробувала, можливо розбризкувач погано розбризкав спирт по поверхні милка.
    Лле дуже-дуже гарний результат. Вітаю!

15. raspberry

там 3 краплі масла і 1/2 ч.л. оливкової олії, основа біла з сайту mylo.lviv.ua, цукру - на кінчику ножа.
    ola-lyola, дякую за поради, сподіваюсь наступного разу в мене вийде краще :)

16. ola-lyola

якщо на одне милко - то пів-чайної ложечки - забагацько - я також давала з перебором, то в мене навіть крапельки масла виступали на поверхні милка:girl_haha: і майже не милилось.
    Ще залежить і від основи - органічна основа гірше милиться в порівнянні з білою і прозорою.

17. raspberry

А скільки можна оливкової? Чи це всіх разом масел має бути 3 крапельки?

Так, в мене органічна, шкода, що гірше милиться, вона ж краща за білу і прозору?

18. ola-lyola

Ніби краща, в ній є гліцерин і мало ПАВів, через що органічна основа гірше милиться, зате делікатніша для шкіри і не викликає подразнень.
    ось тут про органічну основу цікаве, а ось тут про те скільки масел - 1/3 чайної ложки на 100 грамове мило, я даю по 3 крапельки масла абрикосових і виноградних кісточок на 50 гр.милко.
    А ось що я намиловарила - як завжди роблю щось, як треба на подарунок.
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

19. zlatovlaska

Я примостила свої трояндочки нарешті :)

20. zlatovlaska

Мені одна миловарша :) сказала, що на 100грамове милко має йти не більше 1ст ложки різних додатків: це тверді+рідкі масла, якщо скраб то + кава+ абрикосові чи виноградні кісточки+ морська сіль і т.д, + віддушки (ароматизатори)+ мед+ сухі травки чи відвари з них...= 1ст ложка! Якщо дати більше буде погано милитись.
    Органічну основу не люблю, хоч вона й менш шкідлива, оскільки сама по собі зле милиться, а якщо туди ще щось додати .....