Варимо мило. Рецепти, поради, вихвалялки

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем cleonata, 6 Квітень 2010.

1. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Відповідь: Варимо мило. Рецепти, поради, вихвалялки

Ідейка стара, як миловаріння.

А я так захопилася світом миловаріння, що просто капці. Вже вся квартира пропахлася (і одіж, і продукти іт.д.).

Маю для вас любі миловари декілька порад:
    - ароматизатори і ефірні олійки зберігати слід не просто добре закритими, але й у ємкості що герметично закривається ( у мене це контейнер для їжі)
    - найкраще розчиняти барвники у спирті, тоді 100% ймовірність що вони гарно розчиняться, а спирт просто випарується не вплинувши жодним чином на піноутворення (якщо розчиняти у воді то мильце може погано пінитись)
    - часто мене запитують які олійки краще купувати початківцям. Масла абрикосових і виноградних кісточок підходять навіть діткам. Тому їй і рекомендую купувати в першу чергу, а як миловаріння вже "засмакує" можна прихом*ячувати і щось поекзотичніше.
    - всі барвники окрім пігментних мігрують. Тому задумуючи свою композицію будьте готові до того, що кольори можуть "поплисти" і їхні межі будуть не такими гарними.

Олю, в Тебе чарівні милка. :)
    а мені ось таке зварилося:
    Дуже мені та формочка сподобалася і довго метикувала як зробити "бантик і ленточки" одним кольором, а саме "тільце" подаруночка іншим. Дометикувала :) Урряя!

2. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Adriasia якби я прочитала твій допис швидше... а то вийшло мило з нерозчиненим барвником, але в тій червоній квіточці зчасом розчинився.

3. Adriasia

Олю, мильні ґаліретки суперські і такі прозорі (моя Яна, як гурман моїх мил, точно би пробувала скуштувати, Зефірку вона вкусила)

А я плакатися. Купила на http://mylo.lviv.ua/ пігменти, повівшись на то, що вони не мігрують. Мене запевнили в тому, що це косметичні добавки, щось на кшталт того що дають у тіні чи рум*яни і я таки спокусилась на цю чудо річ (тим більше, що хом*як давно гриз мене їх потребою). Купила.
    Сказати, що мому розчаруванню меж не було - це нічого не сказати. Кольори.
    В мене дитина той червоний який вони назвали червоним не признала, а жовтий - це взагалі - діарейний колір (аби не говорити реально який він) Розповідаю Червоний який вони назвали таким у реальності є якимось брудним бордо, жовтий - брудно жовтий, або темно жовтий з примішшю болота, зелений - колір гнилої трави, або темно зелений. Але аж ніяк червоний не є червоним, жовтий - жовтим і зелений - зеленим відповідно. Кольори брудні. І епопея з розчинити пігменти тривала 30 хвилин. Більшого випробування моя нервова система не винесла. Розчиняла в олійках потім в гліцерині... потім у воді... ППЦ... Ніяк. Написала їм. Сказали розчиняти в спирті. Не поскупилася. Але зараза, ті "пігменти" банально осіли на дно, злегка забарвивши спирт.
    Показую межі людського дальтонізму (для прикладу збоку покладені речі таких кольорів, як написано на етикетках і самі кольори пігментів). Ну зелений це ще півбіди, але в мило такого кольору не дасиш, а коли і дасиш то митися таким мильцем приємно не буде.

Мені вони дивні. Коли купувала у них основу (було і таке) то продали якусь мутно-жовту бадигу, замість прозорої. Олійки продають з терміном придатності, що закінчується через місяць-два. Плюсом є те, що мають доставку під двері при замовленні на суму більшу як 100грн, але якість того, що доставляють кульгає на обидві ноги. Я ще в шоці від тих "пігментів". Просто викинула гроші на вітер, як і викину ті "пігменти" (які мені чомусь більш схожі на засохшу і перемелену гуаш, або яку іншу фарбу).

4. ola-lyola

Я в них купувала але рідкі водорозчині барвники - також не в захваті.... Бірюзовий - натуральна зеленка... псує будь-яке мило, пів-краплі і можна викидати, бо милко стає темнозелено-мутне. Інші також не дуже - рожевий занадто яскравий, такий кислотно-рожевий, синього майже не видно, навіть якщо давати крапель з 5-6.
    Наразі зупинилась на звичайних харчових барвниках, вони розчиняються не дуже добре, зате кольори приємні і хочу думати менш шкідливі.
    А можна додавати в мило ефірні олійки? Маю декілька привезених з Єгипту, хочу їх спробувати.

5. Adriasia

Можна, якщо ти добре ознайомлена з їхнім впливом на організм. З ефірними олійками купання можна перетворити у казку, а можна і зіпсувати. Варто пересвідчитись, що на них нема алергії і додавати їх слід у мило вже після того як основа розтоплена, бажано коли її температура не перевищує 45 градусів, адже тільки так збережуться її корисні властивості. Використання в одному милі ефірних олій і ароматизатора неприпустимо. Результат буде смердючим і таке мильце доведеться банально викинути. Також варто пам*ятати про термін придатності мильця з використанням ефірних олій. Таке мильце може приносити користь і радувати свого власника лише 5-6 місяців з дати виготовлення.
    Хочу тобі сказати, що харчові барвники - це найкращі барвники які бачила. Вони прекрасно розчиняються у спирті, а також в чайній ложці у 2-3краплях води (я мішаю спицею). Але вони мігрують. Це псує абсолютно всі мої мильні задумки, оскільки за місяць-два мильце перетворюється у місиво різних барв з незрозуміло чим. Трішки міграцію стримує діоксид титану, але він її відтерміновує на ще тиждень-другий. Хочу десь знайти гарні пігменти. Питання тільки де?

6. ola-lyola

Хто порадить рецепт милка для очищення обличчя? Які олійки давати, щоб не було подразнення? Чи варто давати каолін?

7. ola-lyola

Вівсяне мило для очищення обличчя -співробітниці попросили, довго думала і ось - органічна основа (милиться не дуже) вівсяна мука з одного боку, олія абрикосових та виноградних кісточок, оливкова олійка, без барвників та ароматизаторів, це мені далося найважче, так і бачила з запахом тірамісу
    [​IMG][​IMG]

8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

для ola-lyola - може я і помиляюся, але МИЛО для очищення обличчя -це троха ризикована справа..на жаль, лице - не руки, там зовсім інший ph, чутливість і кількість жиру. на скільки я пам"ятаю, обличчя можна мити дитячим милом (нейтральний ph) у виключних випадках - наприклад демодекоз і тд і максимальний час контакту - до пів хвилини!!!. Мило, створюючи лужне середовище, порушує ліпідний бар'єр шкіри, позбавляючи її природного захисту і на ній починають розмножуватися патогенні бактерії. це може легко спричинити як і пересушування шкіри, так і виділення додаткового жиру, а це в свою чергу - камедонів.
    мило не є призначеним для регулярного вмивання обличчя.

9. Margot

Margot Well-Known Member

ДІВЧАТКА, МОЖЕ ТУПЕ ЗАПИТАННЯ, ВИБАЧАЙТЕ, А ЩО ВИ БЕРЕТЕ ЗА ОСНОВУ МИЛА - БУДЬ ЯКЕ ЗВИЧАЙНЕ МИЛО ЧИ ОСНОВУ ДЕСЬ ОКРЕМО МОЖНА ПРИДБАТИ?

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я чомусь думаю, що то залежить і від мила, і від шкіри кожної окремої особи. Відколи відмовилася від усіляких миючих засобів для обличчя й перейшла на мило ручної роботи, маю менше проблем зі шкірою лиця власне. І бажання переходити на щось інше - не маю. Мені мило підходить найкраще, але саме натуральне.

До слова, шкіра в мене просто жахлива. Креми підібрати мені дуже важко. Те саме з миючими засобами. Тільки щось не те - зразу висипало страшно, пересушувалося, одним словом, просто жах! А от із милом, вочевидь, пощастило.

Останнє редагування: 16 Квітень 2012
  11. ola-lyola

Якби то була справа, а то так, хоббі.
    Дивилась його склад, ніби трохи кращий ніж у звичайних основ

Напевно Ви праві, але все залежить ще й від звички - особисто я недолюблюю лосьйони, гелі, пінки для вмивання, маю після них враження що погано змила обличчя. Користуюсь лашівським очисником з меленого мигдалю і милом для очищення лиця, по черзі але воно з глиною і обовязково потребує тоніку. А хотілось просто мила, зробила для себе, випрбувала - ніби нічого, тепер на роботі замучили ще й їм зробити.

12. AilataN

AilataN жива

написала сьогодні листа на Мило Львів. також незадоволена ні маслами, які прийшли останні, ні молочкою ( я того магазину молочкою , в принципі , не була задоволена, але терпимо) Д- пантенол ще під наглядом, але теж підозрілий. Чи я вже так приглядаюсь занадто?
    Ви мене уже добили барвниками. це свинство. Є купа речей, які у Львові можна перепродати , люди візьмуть бо близько , і нехай дорожче!! але під хату, ну й на пересилку не потрібно мані. Але для чого якусь фігню продавати?
    Розказувала якось моя подруга, миловарша : замовила соду, то дівчинка їй привезла в задрипаному кульочку. А якби порвався і пішла реакція? 1 кг ! це ж бомба! подруга подзвонила( на мило Львів) і попросила більше так кур"єрів не відсилати, бо це небезпечно для іхнього життя. А вони, типу, про те не знають , що такі речі треба , як мінімум, в грубий пакет класти? Але сода у них гарна, вона підтверджує. Зате я , як кремоварша, не задоволена, ні олійками ( останнім часом) ні молочною кислотою. Мало того, пов"язую виникнення алергії у моїх постійних замовниць з оліями від цієї контори. Поставщики у них хороші, але з термінами, напевно, проблема.
    До ре, можу "здати " дві львівські контори , які торгують складниками. Може ви їх і знаєте, але , в разі чого пишіть.

13. Tsypulka

Tsypulka Member

Здавайте, бо я в них майже рік ніц не купую. Останній раз брала олії і соду. Десять разів дзвонила, щоб нарешті то все принесли і вони умудрились приперти в день народження при гостях. Сода була нормальна у відерку, а от олії всі якісь підозрілі. Брала деякі нерафіновані, то вони зовсім без запаху, хоч мав би бути) та ще й колір явно не відповідав, ну і термін впритик. вже краще заплатити за пересилку.

14. Adriasia

Я для обличчя використовую мильний скраб з наступним складом:
    МО(Англія), масло абрикосових кісточок і 30% від маси всього мила змелених у порох вівсяних пластівців. В мене шкіра жирна, тому для себе заморочуватися купою масел вирішила, що не буду. Люблю влітку додавати ментол. Таке мильце класно бореться з чорними цятками на носі. Але це все дуже індивідуально і з 10-ть мил перепробувала поки підібрала для себе ось це.
    Але обличчя милом мию раз у тиждень.
    В них є форум, то я їм відверто там і написала і уявіть... вони відмовились від запропонованої мною 1000.00 грн за умови, що вони розчинять продані мені пігменти, і просто сказали шукати інший магазин. Дивні... наче я б ще щось у них купувала. (Намагалась до них писати максимально позитивно) Ознайомитись можна тут Сама не куплю і посприяю антирекламі. Типовий приклад бізнесу "по-українські". Прикро.
    Також буду вдячна за "здачу" контор :).

15. AilataN

AilataN жива

дівчата, з олійками не знаю контор, беру в складчину з миловаршою, деколи пролітаю з розрахунками то дозамовляла на М.Л.
    Складові деякі і тару беру на Сфера-7, упаковочку ( банки для бельді) ті що на М. Л. вдвічі дорожчі ( ну то таке, без претензій)- на заводику поблизу Високого замку.
    Вас жеж багато то чому СП не зробите олій? На Арома Глобал н-д?

16. AilataN

AilataN жива

А як консервуєте? Чи не треба?

17. Adriasia

За той місяць, що я його змилюю (я ним ще тіло мию), йому нічого не стається :). Тому і не роблю таких миделок на продаж, не хочу додавати нічого для консервації.

18. ola-lyola

А що можна додавати для консервації?

19. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Тоді вже краще на http://happyhobby.com.ua/index.php?cPath=50 робити СП. Там при більшій кількості замовлення ціна падає.Принаймі на рідкі базові олії, деякі ефірні олії, тара дешевша, основа також. Терміни у них порядні, нещодавно купувала - до лютого 2013 року переважно. Одна олійка до жовтня лиш була. Від 500 грн безкоштовна доставка.

20. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member