Вагітність і хвороби

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Lebidka, 28 Січень 2009.

1. Gorda

Gorda Well-Known Member

Відповідь: Вагітність і хвороби

Дякую. Вже сьогодні віднесла аналізи на перездачу, подивимось який результат буде. Надіюсь, що все буде добре.

2. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

Не можу знайти в неті конкретної відповіді, тому спитаю тут: чи можна вагітним полоскати горло розчином фурациліну(завжди він мені гарно помагав) і якщо ні то чим можна (розчин соди зовсім неефективний)

3. Amarillis

Amarillis New Member

Мій ЛОР мені радила фурацилін коли в мене горло боліло при ГВ, навіть казала що краще ніж сода із сіллю, то вони дуже подразнюють. Вона мене з дитинства лікувала, і поради давала стосовно ГВ, так що я їй довіряю.

4. Nola

Nola Member

мені призначали бронхипрет у таблетках і Ісла-мінт!

5. raspberry

raspberry Well-Known Member

Мені рекомендувала лікар, коли на 8 місяці я вітрянкою захворіла і горло дуже боліло.

6. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я своє горло рятувала полосканням Тантум-верде.

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

От не знаю на скільки воно можна, але я в першому триместрі і горло ним пшикала, бо фарингіти - мій коньок, і стоматити ним лікувала. То поки для моєї слизової найдієвіше і найшидше витягує.

8. loginka

loginka Member

дівчата, а як ви рятували свої носики від риніту вагітних? тіко перший семестр - а дихати вже важко, вночі заснути - то взагалі джек-пот. Лікар прописав полоскати аквамарисом і "терпіти" т.д. - але то щось не дуже допомагає.

навіть страшно - як так увесь час буде(, ні поїсти нормально (бо дихати ротом треба), ні поспати((. Порадьте з досвіду...

• Співчуваю Співчуваю x 1
  9. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ніяк, так і промучилась перший триместр

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:09 ----------

Була в лікаря, приписав ліки від горла, декатилен або ефізол, на ніч якщо дуже зле то спрей гівалекс ( дуже класна штука) полокння хлорофіліптом на 100 гр води 1 чайна ложка ( 4 рази вдень), від насмарку піносол або хьюмар ( середній) вітамінки елевіт, якщо починає вже ламати то 2 табл на раз афлубін зранку та ввечері. От такий рецепт.На разі використала вже все, а толку...

10. beljul

beljul New Member

В мене риніт почався лише в 2му триместрі, і тривав аж до пологів.
    Моя лікар казала, що починаючи з другого триместру можна будь-які краплі або спреї для носа, бо вже зформована плацента і вона має фільтрувати попадання таких речовин в кров. Я користувалась евказоліном, це був єдиний засіб, який мені допомагав. Хоча він має судинозвужуючу дію і небажаний для вагітних.
    В результаті, в кінці вагітності мала підвищений тиск, лежала місяць до пологів у лікарні. На пологах виявилось, що в мене маловоддя, води були зелені, дитина народилась здорова, але трохи з малою вагою.
    Зара,тьфу-тьфу, все добре, але я повязую тиск із тим спреєм, що я використовувала. Недавно бачила по тв програму з Комаровським, де він підкреслював, що вагітним жінкам не рекомендують судинозвужуючі препарати при риниті вагітних, бо вони можуть спричинити підвищення тиску і гіпоксію плоду (що в мене і було), і потрібно використовувати гормональні засоби. Я шкодую, що ця інформація не потрапила до мене рік тому! Я не знаю, які конкретно гормональні препарати (я так зрозуміла, що місцевої дії - краплі або спреї в ніс) маються на увазі. Думаю, вам треба порадитись з толковим лікарем.
    Терпіти той риніт важко, я вас дуже розумію, але й лікувати його судинозвужуючими я би вже не ризикнула.

• Подобається Подобається x 1
  11. Fashionista

Fashionista Member

Дівчатка,дуже сильно отруїлась помідорами черрі(більше нема на що грішити),тому будьте обережні.. Рвота була кожні 20 хвилин,тому Мусили вночі викликати швидку,приїхали,хотіли шось там вколоти(анальгін+дімідрол якщо не помиляюсь),але ми не дозволили. П'ю регідрон,багато води,і дуже переживаю за маленького...

12. raspberry

raspberry Well-Known Member

Головне не переживати, потрібно заспокоїтись, все буде ок :) Я теж під час вагітності отруїлась на пару з старшою дитиною. Можна попити вугілля активоване або Ентеросгель. Вони токсини виводять і вагітним можна.

13. La esposa

La esposa Moderator

А чому може набрякати тільки одна нога? Друга не набрякла, або зовсім непомітно, а права - як в шрека...

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

В мене так було.
    Мені лікар з ПБ радив звернутися до судинного хірурга. Але я не зверталась, бо то вже було перед пологами. Все як рукою зняло відразу як народила))

15. Зіра

Зіра Well-Known Member

права???
    бо в мене права рука і права нога так набрякають....а ліва нормальна більш менш

16. Fleshka

А з нирками все гаразд?

Бо я читала що в вагітних найбільше страждає яраз права нирка, томущо матка завжди відхиляється трохи вправо. Може з тим пов"язано, що права сторона страждає.
    А може я і помиляюсь.
    Мені на УЗД сказали, що права нирка не справляється.

17. Amilada

Amilada Well-Known Member

Бог милував від отруєнь. Та один раз шось схоже мала, одразу накалатала, за кілька годин все минуло. То точно помічна штука, перевіроно навіть на папузі, якому наші мудрі ветеренари пророкували смерть.

Останнє редагування: 21 Лютий 2014
  18. La esposa

La esposa Moderator

ага, права. Вам щось казали з тим робити?
    не знаю, ніколи з нирками проблем не мала...

моя лікарка сказала міряти тиск пару днів, і здати сечу

19. Зіра

Зіра Well-Known Member

нічого конкретного. пити нирковий чай і канефрон..і постійно міряти тиск. як буде високий лягати в лікарню...здавати сечу раз в тиждень..
    а взагалі як на мене краще було б холодно на вулиці..ото прийшла з вулиці вся мокра, хоч і на короткий рукав під курткою...сил нема ходити зовсім...
    а в старшої в неділю день народження..може хтось прийде, а в мене сили нижче плінтуса

20. Fleshka

Та я власне теж.
    Ї першої вагітності і натяку не було на щось таке.
    А тут потішили.
    Павда я практично не отікаю. Тільки один раз, як в Ашан зїздила, то потім перстень зняти не могла вдома, але мені там впринципі завжди погано стає.

Я сечу здала, а от результат сходити взнати ліньки, тай вони як на мій гемоглобін глянуть, аналіз на який я теж здала, то не дуже одобрять. Почекаю ще тиждень-два, поки нічого здається не турбує. Перейшла на воду і компот з сушки, стараюсь не об"їдатись смаженим і перченим, авось ще протягну той місяць що залишився без ліків.