Вагітні забаганки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем ola-lyola, 5 Березень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Retaret

Retaret Well-Known Member

Відповідь: Вагітні забаганки

може радити здорове харчування то і модно, але лякати всіх діабетом вагітних думаєте теж модно?

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

за цей місяць я дійсно зрозуміла, що можна робити собі приємність не в шкоду, це реально :). Коли тебе направляють до діабетолога, кажуть міряти 4 рази вдень цукор, то просто навіть психологічно не можеш собі позволити того, що не можна, бо ти відповідальна за свою дитину. І то такий стимул, що я абсолютно зараз не відчуваю себе ображеною, чи позбавленою приємностей. Я з'їм два квадратити чорного шоколаду і це вже супер приємність. А бачити, що цукор в нормі і нема жодних скачків-то взагалі зараз найбільша приємність. Бо заради своєї дитини усе-усе можна зробити.

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

звичайно) ви думаєте мене не лякали?) ставтеся до того простіше, прямі покази маєте?

4. Retaret

Вікторіє, ну що тут порівнювати?!!! Тут часом простого терапевта чи лора треба шукати довго-нудно, бо ніякий середнячковий дохтор тобі банально насмарк не може вилікувати кілька тижнів!
    Я вдячна тій лікарці, що взагалі розказала мені те, що знала, бо лікарка в моїй жк і половини з того всього пояснити неможе. До речі, мені пропонували зробити певні проби на продукти харчування і потім з тим йти до дієтолога.
    вона не пильнує мені цукрів. Але якщо каже, що в нас нема спеціалістів які би вміли то діагностувати, то напевно має на підставі чого таке казати. А я на собі перевіряти не хочу чи є хтось хто вміє чи нема.

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:32 ----------

ну мені вистачило досить швидкого повнішання рік тому. Зміна Харчування особливо не вплинуло на зменшення ваги. А коли виявився завищений рівень інсуліну і пройшла курс з метформіном, то вага потрохи знизилася.

5. Vittoriya

Дуже шкода, тому я вам лиш пораджу-по перше, складні вуглеводи потрібні!! Ні, необхідні! А це-гречка, натуральний рис, ячмінна каша, макарони з разової муки (вчора якраз їла, взагалі цукор не піднімає) . І ті вуглеводи мають бути при кожному прийомі їжу. Істи треба щотригодини. В мене ось так-сніданок (я вже писала , канапки і яйце), другий сніданок (вівсянка з яблуком), обід (каша якась, салат, або просто порізані овочі, ще може бути якесь пісне печене м'яско , або риба), потім підвечірок-то або що з обіду лишиться, або яка канапка (хліб лиш житній разовий), а до канапки я собі або печу мясо, або варю куряче філе, замість ковбаски :), або йогурт з висівками. Вечеря у мене сирок з чимсь-помідор, гречка, то вже що є. І ще перед сном мусить бути ота канапка, про яку наголошувала лікарка. Чуюся я той місяць чудово, ваги абсолютно не перебираю, щось взагалі остатньо встала на місці. Якщо хочу шоколадку чорну кусочок, то тільки після якогось прийому їжу, а не просто так, так само з фруктами, тільки після прийому їжі.

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Вам добре Вітторія каже. Кашки мусять бути. Ви таки уточніть в лікарки може вона мала наувазі, наприклад, манку чи геркулес. То тут дійсно спірно, а як же без гречки? І кисломолочка, без неі теж ніяк, кальцій звідки брати, а дитинці треба. Без молока і йогуртів можна і обійтися, а без білого сиру? Бо у вас якось виходить мясо, риба, морква буряк, капуста і все. Чи то в мене просто фантазія не працює. Ви таки уточніть ті нюанси з лікаркою.

7. Retaret

в мене наразі ще також фантазія не спрацювала.
    Робота в мене чисто офісна з 9 до 18 строго. Тому з тими перекусами то мені трохи важко приходиться. Обіду чекаю як спасіння, бо є гарна їдалка біля нас, там і рибку і мясо можна поїсти, воно все там без зайвого жиру і припеченостей.
    От ідея з яйцем то мені підійшла, сьогодні спробую, якраз варю собі взяти на роботу. А щодо хліба то я не впевнена, що в нас є чисто житній наприклад, і що це не суміш житньої і пшеничної муки.

8. KAPUCHINKA

Якщо вам можна печені яблука то на перекус вони гарно підійдуть. Я просто яблука печу навіть без цукру. Серединки вирізала і в духовку. Крім того вони і корисні. А ще крім звичайного яйця перепелині собі можете варити вони корисніші. Замість одного курячого 3-4 перепелиних. Дорізати собі до них перчика, помідорчика і перекус готовий. Але то теж мусите уточнити в лікарки чи можна.

9. Vittoriya

На питання скільки яєць можна в тиждень, мені дієтик сказала-одне вдень, або два через день.

Про забаганки, то від самого початку і досі мені за милу душу йде квашена капуста, ну просто наїстися нею не можу. Щастя, що тут її можна купити в любу пору року і то добру, без добавок, оцту і так далі, таку як я люблю.:girl_claping:

10. KAPUCHINKA

Та так, яйцями зловживати не можна. Просто перепелині маленькі то одному курячому дорівнює три перепелиних ))) ну і перепелині на гемоглобін добре впливають. Я курячих практично не ім взагал,і а от перепелині мені смакують.
    Дівчата, а рибу нашо істи? Там фосфор чи ще щось? Я щось рибу не дуже, смердить вона мені ((( ніколі іі не любила, ну хіба яку копчену, мариновану, але і раніше собі таку майже не дозволяла, а зараз тим більше.

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

О, капусточку собі треба зробити ))) мені здається що в нас в магазинах доброі без всякоі гадості нема, а на базарі мені щось некомфортно купувати. Я якраз сьогодні зранку про це думала )))

11. Retaret

варене яйце мені нині дуже добре пішло як другий сніданок )) треба тим озброїтися , може ще кусок сиру додати і принаймі через день можна собі вживати.
    Ще згадали нині, що дуже люблю тушені баклажани, то треба собі зробити поки вони ще є.
    мені наголошували на морській рибі. Я так розумію, що там може і йод тоді є.

Вікторіє, а у Вашому меню я не побачила перших страв. То просто не згадали про них чи таки нічого першого і не їсте? Бо в мене сніданок завжди був і зараз так є - шось ріденьке.

12. Vittoriya

так, я перші страви ніколи не любила, тому то таке моє особисте. Часом собі роблю суп-пюре-цвітна капуста, броколі, цукіні, шпинат зварити, зблендерити, додати часничку і в тарілку сметани, смакота, ото їм зараз з задоволенням. А традиційні супи не хочу, та й там картопля йде.

13. Марта2

Марта2 Well-Known Member

І я їх ніколи не любила, до поки вдруге не завагітніла. Тепер аж хочеться, особливо "посьорбати" юшку)) Та й мені на шлунок легше від перших страв зараз, ніж від других...

14. preciosa

preciosa Well-Known Member

І я не любитель першого, але сьогодні після роботи з*їла повну миску борщу зі щавлю:) Так було смачно, що мені аж самій дивно було:girl_haha:, бо зазвичай їм половинку миски і трохи на силу...

15. Retaret

а мені нині згадався арахіс, і так в моменті його захотілося! купила собі найменшу пачку без додатків, просто солений. Думаю, що він мені шкідливий дуже не мав би бути, але здається у всіх горіхах жиру багато, так?

16. preciosa

Взагалі за арахіс пишуть, що він весь модифікований... Я дуже люблю його, але якось давно вже не їла.

---------- Додано в 19:50 ---------- Попередній допис був написаний в 19:49 ----------

Горіхи корисні, думаю, краще наші, волоські їсти... Але я ще дуже люблю кеш*ю.

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:50 ----------

http://www.pervenec.kiev.ua/gorihi-pri-vagitnosti/ тут пише про горішки. Всього в міру:)

17. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Статтю читала якось.

18. preciosa

А от щодо арахісу, то всюди пишуть, що він алерген і з ним треба обережно під час вагітності. Але якщо алергії не було у вашій сім*ї - то можна:) Але мене щось засмучує той факт, що вони генно модифіковані...

19. Deidra

Deidra Well-Known Member

Що значить генно модифіковані? Звідки така інформація? Арахіс - то така тропічна "бульба".. дуже простий до вирощування, наскільки я розумію.

20. Vittoriya

Арахіс не є дуже корисним. Краще грецький горіх, кеш'ю, мигдаль і ще там які є не пригадую. А арахіс то самий дешевий і самий такий.. ну тому його так валом є. А з сіллю я би взагалі не радила брати ніяких горіхів, краще на вагу просто. І так, горіхи то добре, тільки по трошки

Статус теми:
Закрита.