Вагітна наречена

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем La esposa, 26 Січень 2011.

?

ваше ставлення:

1. їхня справа, хай роблять собі що хочуть

135 голосів
    55,6%
  2. очі не бачать, серце не болить

7 голосів
    2,9%
  3. фу, ганьба!

2 голосів
    0,8%
  4. а що тут такого?

69 голосів
    28,4%
  5. гріх і крапка.

30 голосів
    12,3%
  1. Vialka

Vialka New Member

Відповідь: Вагітна наречена

ми з чоловіком разом 4 роки, ростимо донечку, і так і не одружились. Дуже тиснули на мене мої батьки коли я була вагітна, але я не хотіла. Тільки любов може втримати людей разом, і я не відчуваю що у наших стосунках це щось змінить. Серед моїх знайомих, дуже багато таких які одружились коли дівчина була вже вагітна. я шось не дуже це розумію - тільки-но вагітність - одразу бігти одружуватись?

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а як з дитинкою?То нема ніяких проблем з записами,хто тато?

3. pfadfinder

pfadfinder New Member

Умовою, як щасливого життя так зокрема і шлюбу - ЛЮБОВ! Правдиву любов знаходимо лише у Господі!
    не буду надмірно моралізувати питання, та разом з тим варто звернути увагу,-

що коли навіть найкращий, найновіший автомобіль господар буде експлуатувати не знаючи інструкції, то авто не буде ефективно працювати і може зламатися.

так само і людина, яка є образом і подобою Божою.

Господь дав нам 10 Заповідей Божих, які є власне тією інструкцією (ЩАСЛИВОГО життя!)

4. Vialka

Vialka New Member

ні, ніяких проблем, записали на татове прізвище, у свідотстві все написано, хто тато, хто мама.

5. Galicija

Galicija Well-Known Member

Ну, ось мене вже і "спалили" на вогнищі:girl_emo:...... Під "взірцем" я мала на увазі не те, як вони одружувались (хоч до того і так йшло), а те, що сім я їх таки справді міцна і дружня. Я віруюча і теж боюся гріха, так намагатимусь і виховувати своїх дітей, але бажану (!!!!!) вагітність, навіть якщо вона сталась ще до шлюбу мені особисто гріхом назвати язик не повертається! Дитина народилась в шлюбі, Бог послав їм ще одну, вони щасливі, чого і всім бажаю.:girl_yes:

---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

І невже не радіють, як цей "сумний факт" росте здоровенький, вимовляє перші звуки, тулиться до мами..... ?????? В мене серед моїх знайомих такого нема:girl_nea:

6. airy_cat

airy_cat New Member

Вобщем-то не только у вас - грехом является то, что предшествовало такой беременности, а не беременность сама по себе.

7. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

вам вже відповіли, - гріхом є не вагітність, а СС до шлюбу.

У вірі є чорне і біле, сірого немає. Тому не варто шукати відмазок і придумувати самостійні "вибілюючі" пояснення.

У ситуації, котру я описала вище, гріхом є дошлюбні СС, як і тривале несприйняття та супротив пізнаній правді віри.
    Одна справа, - пізнавши правду чи переосмисливши її, - щиро покаятись, інша - пізнавши, не визнавати її роками...

8. natscorp

natscorp Well-Known Member

Не розумію тих, хто каже,що дошлюбні СС - це не гріх. Так кажуть нехристияни. Вагітність - це Божий дар і його треба заслужити. Вагітна наречена - це сприймається тільки тоді, коли ОБОЄ наречених пройшли гідну науку, висповідалися і приймають шлюб не "напоказ", весілля тільки для своєї родини, в нареченої скромний одяг і вже точно без фати, ( в нашому регіоні і без міртового віночка).
    Є сім"ї, в яких обоє не мали дошлюбних стосунків, віруючі, а дітей не мають десятиліттями. Таким побажаю: не втрачайте віри.

9. fotynasop

fotynasop New Member

особисто мені смішно дивитись на наречену, яка має чималий животик і одягає на себе білу весільну сукню і фату - яку є символом чистоти дівчини.

10. Sertce

Sertce Member

Знаю випадок, що в нареченої перейми на весіллі почались. До кінця весілля маля родилось, молодий татуньо- наречений сам привітання приймав і з одруженням, і з батьківством. То, питається, нашо той 'театр' з весіллям, той віночок цнотливості й та фата?Не розумію такого.

11. vikad

vikad New Member

Дуже приємно чути, що за чотири роки Ваші стосунки не втратили своєї міцності. Деколи люди, не встигнувши вийти з РАГСу повертаються знову, щоб розірвати стосунки.
    Але, дійсно, так не має бути. Не вагітність має бути приводом для одруження (як тут пишуть), а одруження має бути приводом для вагітності. Читаючи Біблію, бачу, що Бог, як творець людини і засновник подружжя проти того, щоб люди, що не є подружжям мали СС.
    Якраз сьогодні ми розглядали з сином, виподак, що описаний в Буття 34 розділі. Хочу обговорити цю історію з Вами. Отож, які думки з цього приводу?

12. Vandamovna

Vandamovna New Member

У мене до того всього відношення дуже радикальне і я, ще з дитинства, знала, що заміж "по зальоту" не виходитиму (чомусь проголосувати тут я не змогла та й в жодній гілці не можу!!!). Або до вагітності, або вже після народження. Так і вийшло:girl_smile: Хоча майже всі думали, що я вже "готова", бо ми з чоловіком вирішили одружитися лише через 4 місяці зустрічання. Отакий стереотип у людей склався вже. А люди ніби й осучаснені але в той момент і дуже старомодні.
    А взагалі, хто як собі хоче, - той так і робить. Головне - щирість.

Останнє редагування: 4 Лютий 2012
  13. taniarz

taniarz Active Member

Щодо мене, то ситуація була така... Заплановане весілля на вересень, замовлений ресторан, музики, фото, відео, ...я вже переїхала до майбутнього чоловіка, ну і в квітні я розумію, що вагітна 4 тижні. Для мене найголовніше було, не бути з видним животиком у весільній сукні, тому за місяць вже одружились, весілля перенесли. І "зальотом" (ненавиджу це слово) я це назвати не можу, тому що завагітніли ми з коханим чоловіком, хотіли дитинку, думали ,що робимо, ну сталось це раніше трохи , ніж мало бути. От якби це сталось в 16-18 років, невідомо з ким, то... це страшніше.

14. shkodnica

shkodnica New Member

була нещодавно на вагітному)))весіллі. Сиділа поряд зі мною жіночка-акушер, ми розговорились... Вона сказала, що це щастя, і сім'я вже готова,і дитинку бог дав, бо в неї на підтриманні, невиношуванні і незбереженні лежать молоді дівчата, в деяких вже не перший завмерлий плід. Сумно. Я з нею згідна, бо з такою екологією і стресами, дитинка це справжній подарунок. А чужа думка, чи осудження, най притримають для своїх дітей.

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

О, точно! Треба хлопам зразу кобіту вагітніти й тоді одружуватися, а то одружиться, а жінку ще лікувати треба... :girl_crazy:

16. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

І як то зрозуміти?:8:
    Якщо дар, то до чого тут заслужити, а якщо треба заслужити, то який це тоді дар?

17. Gydzuk

Gydzuk New Member

а як наприклад бути в такій ситуації, як у мене:
    я атеїстка, чоловік віруючий, розписались в загсі в серпні 2010, до того ще 3.5 роки жили разом, шлюбу не брали, хоча чоловік дуже хоче

і я от все собі думаю, що коли буду вагітна, то стану сентиментальною і погоджусь на шлюб - і бабки в церкві перемовлятимуться в мене за спиною, що я *залетіла*)))

тому я вважаю, що не тре лізти в чужу сім'ю, одружуються з пузіком) ну то й добре))

---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ----------

єєєє, щось мені слабо віриться, що зараз дівчата виходять заміж цнотливими))) тому біла сукня вже давно не символ чистоти) чи цнота втрачається лише при вагітності?))))

18. oksumoron

oksumoron Active Member

аналогічна ситуація була в моєї подруги, все було заплановано, але через вагітність вирішили все перенести, бо не дуже хотілось, щоб і люди шептались, і переживала, щоб не було важко провести день весілля, вже будучи на 6 місяці вагітності!
    зараз вони щасливі, бо дитинку вони хотіли, але з іншого боку це одиничні випадки!
    жаль тих жінок, яких змушують до шлюбу, бо якщо вже вагітна, то не має виходу ніякого іншого в житті!
    тому потім і з"являються пари, які шукають розлучення, бо розуміють, що не склалось в них!

---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ----------

можливо не всі, зрештою стосунки до весілля є зовсім не винятком з правил!
    все ж була цієї осені на весіллі в подруги, яка була цнотливою до весілля, і пройшли вони науку церковну не за місяць до весілля "бо так треба", а за пів року до запланованої дати, щоб без спішки охопити все сказане!

19. zaderyshka

zaderyshka Member

Я особисто знаю тільки випадки, коли мужиків змушують побратись, бо "он диви шо наробив, як їй тепер самій". Та й зазвичай самі жінки лякаються перспективи залишитись з дитиною самій і плекають надію, що біологічний батько таки буде тішитись і якось та буде. Або ж вагітність взагалі є приводом, щоб вдало чи просто вийти заміж. То звісно не у 100%, говорю тільки за ті випадки які знаю.

20. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

от власне - чим вагітна наречена відрізняється від невагітної, але не цнотливої? Лише тим що в неї є животик, який видає в ній той делікатний стан. І хіба лише за цим можна вішати ярлики - от вона залетіла, а та - ні? хоча про моральні якості обох нічого невідомо. І звісно кожній дівчині хочеться гарного весілля, такі вже дівчата є, чи вони вагітні чи ні, але в будь якому разі треба зважати на свій стан - не танцювати на каблучиськах до рання, не пити шампана з кожним гостем, не затискатись в тугий корсет щоб видко не було, не соромитись свого стану, а прийняти його. А шлюб в будь якому випадку має бути усвідомленим, а не тому що люди засміють.