Вагітна наречена

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем La esposa, 26 Січень 2011.

?

ваше ставлення:

1. їхня справа, хай роблять собі що хочуть

135 голосів
    55,6%
  2. очі не бачать, серце не болить

7 голосів
    2,9%
  3. фу, ганьба!

2 голосів
    0,8%
  4. а що тут такого?

69 голосів
    28,4%
  5. гріх і крапка.

30 голосів
    12,3%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Вагітна наречена

У такому разі Біблію теж не раджу відкривати, бо ще неприємніше буде.
    Це розділ філософії та релігії, якщо ви не помітили. І панькатися тут із гріхом ніхто не буде.
    Людей ніхто не розпинає (за винятком них самих, але то вже не дописувачів справа). Але раптом сказати, що гріх - то вже не гріх, то це точно нереально.
    Якщо я вдарила свою дитину - я вчинила гріх, якщо я збрехала - я вчинила гріх, якщо я не зберегла чистоту до шлюбу - значить я жила в грісі. Тут сірого нема практично, або чорне, або біле.

2. Alonka

Alonka New Member

з цим згідна, але якщо так копати...ой зараз получу...то взагалі то Марія теж з пузом була...нащо було Богові так її позорити? (звісно там історія інакша, і в Бога свої причини, але ж тоді ніхто не знав від кого вона вагітна...і заручена була?)

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Alonka, ви плутаєте правидне з грішним. Доречі недавно по укр телебаченню показували протестанський фільм Історія Різдва. То там власне дуже добре передається як Марія поводиться, і зовсім не арогантно виставляє живота на перід і робить забаву на 300 чоловік. Марія не є зарозуміла і не виставляє всім себе на показ і не кричить - А Я! А Я!!! А Я, КРАЩА ЗА ВАС ВСІХ!!!

4. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Недавно вконтакті переглядала фото з весілля одногрупниці, знали всі, що вагітною виходила заміж, а на фото бачу, що під фатою вчіпляна рожева стрічка (я так зрозуміла, в знак цнотливості нареченої, тому що багато чула про такий звичай від людей з сіл). І ото питається нашо, шоб люди не сміялися, а то, що вона за 5 місяців родила, то ніц....люди не будуть сміятися :girl_smile:

5. Liliyah Romanova

А не хулите? То треба, певно, лице й совість втратити, аби таке посміти говорити.
    Вона пристрасті не знала. Про що взагалі мова?

Марія довірилася Богові, хоч не знала чоловіка. І уявіть наскільки була сильною довіра, якщо їй у тому випадку грозило каменування.

6. Borodinka

Borodinka Well-Known Member

А це дуже добре!!! Так і має бути у цій темі! Це сором і совість говорять.

7. Vegas

Vegas Well-Known Member

Побачити вагітну наречену стало звичним явищем. Звичайно - це гріх. А от я згадую історію про дівчину, яка виходила заміж вагітною в 9 місяців за хлопця будучи вагітною від іншого. Розповім все по-порядку. В часи моєї юності в селі, де жила моя бабця готувались до весілля. Напекли пляцки, наробили ковбаски, прикрасили ворота. В суботу музики грали весільний марш. Цьотки вишикувались біля воріт, щоб подивитись на животату молоду. Не дочекались. Приїхала швидка і забрала наречену в роддом. Наречений поїхав до роддому. Яка була здивована свекруха, побачивши смаглявого народженого хлопчика. І не дала свому сину дати прізвище чужому народженому сину. Як потім вияснилось, наша наречена згрішила з одруженим армянином (в цей армяни асфальтували в селі дорогу).
    Як і більшість українців мама поїхала на заробітки в Італію. Хлопчик ріс без батька, закінчив школу. Мама забрала сина з собою. Там він закінчив школу, зараз вчиться в університеті. Там його прийняли за свого, бо дуже він на італійця схожий. Вся ця історія закінчилась хеппі ендом. Ось така доля нашої нареченої, яка згрішила в молодості.

8. kira lv

kira lv Member

Дівчата, майте не те що повагу, а хоч трішечки "гамудла". Я дуже прошу не згадуйте найчистішу і найсміливішу жінку з тих які були і будуть коли не будь на землі, в темі про гріх. Я між іншим досить поблажливо ставлюсь до вагітних наречених (для мене вони нічим не гірші від тих, хто просто вступають в статеві стосунки без шлюбу) Я б краще поговорила про хлопців, більшість батьків яких (навіть дуже "побожних") вважають за норму, що їхній син ну трошечки розважиться. Я таких випадків знаю масу. Дівчат ще хоч трохи соромлять, а хлопцям то все сходить з рук. Вибачте за оффтоп, не думала писати, але коли відкрито підсміюються з МАРІЇ в мене емоціїї аж зашкалюють. Це єдиний приклад чистоти, самовідданості. Між іншим, на скільки мені відомо навіть мусульмани її визнають за святу ( чи як то там в них називається). А вона до цих пір нас захищає, навіть отаких, як ми є.

9. Liliyah Romanova

Підтримую на всі сто. Підноситься в серці так званий праведний гнів.
    Не знаю, чи за святу, але вони її дуже поважають, як єдину жінку, яку згадано в корані. Це таке від мусульманина чула. Просто вони вважають, що то Ісус як пророк зробив чудо, що вона лишилася дівицею після народження.

10. Alonka

Alonka New Member

ви не так зрозуміли, навіть і уявити не могла, що мій допис сприймуть як хулу і
    малось на увазі те що вона була в такій ситуації, і зрозуміло всі "пузаті" наречені з грішили, крім неї, але ставлення до всіх було однакове.

11. Liliyah Romanova

Як на мене, вам варто перечитати Біблію та історію Марії, аби не ганьбитися. Направду невдалий приклад обрали.

12. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

щось я ніякого хеппі-енду в історії не побачила.
    навпаки, сумно - дитина росла без батька, і без мами деякий час, і хоч та і забрала його потім в чужу країну своїх заробітків...

і по темі, окрім релігійної, моральної та суспільної складової, у ситуації вагітна наречена є серйозна психологічна проблема.
    При виникненні можливих майбутніх подружніх конфліктів у обох - і у чоловіка, і у дружини часто можуть розвиватись думки-комплекси - "якби не вагітність, я б не одружився/-лася по добрій волі...", які в більшості ні до чого доброго не приводять.
    Фактично - батьки/суспільство зобов'язало, і потім цей крок часто сторонами не сприймається як самостійний вибір –
    шлюб сприймається як сухий факт/обов'язок, сторони не готові і не хочуть працювати над стосунками...
    Багато дошлюбновагітних знаю, - жодної щасливої пари.

13. Galicija

Galicija Well-Known Member

А в мене кілька знайомих пар, що так одружились... Серед них мій рідний брат, що одружився б зі своєю теперішньою жінкою так-чи-так, та моя однокласниця, що вийшла заміж в 14 років на 9-му!!!! місяці вагітності і народила на другий день після весілля, і ще кілька знайомих пар - всі живуть щасливо на заздрість іншим. Сім я мого старшого братика і його синочок взагалі довгими роками були для мене взірцем!!! Поки не з явилася власна сім я:girl_spruce_up:
    Ну, що є поганого в тому, коли люди кохають одне одного і одружуються через вагітність трохи швидше, ніж планувалось?!!!! Чому люди тицяють пальцем в молодят, які дали початок новому прекрасному життю, а церква засуджує це в певних випадках частіше, ніж розлучення (після вінчання)??? в останньому випадку навіть є така річ, як "розрішення" ..... не розумію:girl_nea:

---------- Додано в 11:32 ---------- Попередній допис був написаний в 11:28 ----------

Хто нещасливий в шлюбі, знайде собі сотню таких "якби", навіть будучи одруженим не дошлюбновагітно......

14. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Мене, видать, виховували по іншому, бо взірці в мене дещо інші :girl_bye:

В мого чоловіка, на щастя, також. Він зумів сам навчитись на чужих помилках - в його родині більшість жінок виходили заміж вагітними. І як нам не боляче це визнавати, але з роками вони сприймають такий сумний факт геть нормально...
    Я переживаю чи правильні слова я доберу в майбутньому як пояснення своїм донечкам, бо прийде час і вони зможуть зрозуміти і побачити навколо цілу купу поганих прикладів – бабця, цьоця, стрийна, кузинка і т.д. Одна справа - якщо б вони з часом переоцінили минуле і побачили гріх, але, на жаль, так не сталось...

В тих, хто свідомо бере шлюб, а не "для галочки", бо так прийнято, немає "якби", а є "як" :girl_wink:

15. siriuska

siriuska Member

о,скільки людей стільки думок,кожен напевне судить по своїй ситуації,можливо вважає її виправданою через певні обставини.А моя думка-ВАГІТНА НАРЕЧЕНА-це дар від Бога,діти не діються прсто так у житті.Я б зараз теж хотіла вийти заміж вагітною,але вийшла просто із гріхом(був с... із теперішнім чоловіком).Нажаль зараз через певні обставини в мене ще немає дітей (в мене була завмерла вагітність),і я тепер прошу Бога дати мені дитинку.

16. Vegas

Vegas Well-Known Member

Так, дійсно сумно, що дитина росла без батька... Така її доля, не зустріла вона порядної людини для своєї дитини (вишла вона б заміж за потенційного пияка, було б тоді певне веселіше?). Не з легкого життя вона покинула Україну - після скорочення з роботи, декількох років на біржі... Бабця з дідом лишилися доглядати за її сином. Так і вона по 2-3 рази в рік приїжджала до свого сина наскільки я знаю. Зате зараз вони разом і щасливі. І я думаю, що і вона ще своє особисте життя влаштує.

17. pfadfinder

pfadfinder New Member

СЕКС не основне у шлюбі! Це прекрасний вияв любові чоловіка і жінки (дарування себе повністю один одному) у ШЛЮБІ!

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ви не сплутуйте одне з іншим. Вагітна наречена це не дар Божий. Вагітність - це дар Божий, це правда, але не вагітна наречена.

19. Liliyah Romanova

Як на мене, ви не знаєте, що таке "розрішення".
    Я би радше сказала, пізніше, аніж швидше. Отому й проблема. Погано планують - із ніг на голову. Альф, одним словом: у шлюбі народитися ганебно.

20. atma

atma New Member

Коли вагітна то вже видно. А як все зробили до шлюбу але не завагітніли? яка в цьому різниця? як на мене то ніякої? тільки одній слава та пошана, другій позор. Я нікого не захищаю але засуджувати теж не стану, кожен за свої вчинки та слова відповідатиме перед Богом. (але грішити не можна, однозначно!!!)

Останнє редагування: 3 Лютий 2011