Вагітна наречена

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем La esposa, 26 Січень 2011.

?

ваше ставлення:

1. їхня справа, хай роблять собі що хочуть

135 голосів
    55,6%
  2. очі не бачать, серце не болить

7 голосів
    2,9%
  3. фу, ганьба!

2 голосів
    0,8%
  4. а що тут такого?

69 голосів
    28,4%
  5. гріх і крапка.

30 голосів
    12,3%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Вагітна наречена

Для того і є передшлюбні науки. Не всі після них ідуть до шлюбу.
    Ти ж не хочеш сказати, що відповідальність за то на Церкві, а не на тих, хто бере шлюб?

2. La esposa

La esposa Moderator

"На козаку нема знаку" :girl_mad:

3. airy_cat

airy_cat New Member

4. Liliyah Romanova

Я теж вважаю, що більше на жінці відповідальності за таке. Він же її не зґвалтував.
    Хоча так, обоє винні.
    Чоловіча природа в тому плані інша за жіночу. До чого жінка не допустить, того чоловік не зробить.
    Рекомендують цим не займатися до шлюбу. Зробити собі піст.
    Я не беруся судити, опитування не проводила.
    Чи може, шлюби "по зальоту" є показником того, що всі чи більшість не зберігають чистоти?

Ще зі школи пам'ятаю. Закон дозволяє в 15, якщо є "особливі обставини".

5. airy_cat

airy_cat New Member

Среди знакомых, кто по залету в юнном возрасте - практически все либо разбежались, либо очень сложно и неприятно живут. Не спорю, есть пару примеров прямо противоположных, но негатива все-таки больше.

6. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Не всі? не знаю ні однієї пари, яка відмінила весілля через науки. Для більшості науки сприймається як повиність. Дуже часто можна почути від молодих "ми вибрали ту церкву, бо там треба йти на науку 3 рази, а том-то - 6" і якраз для тих
    наука - то просто ще одна процедура, яку треба пройти, як ще одна бумажка, яку треба принести.
    вважаю, що на обидвох.

7. vernata

vernata New Member

Буває по-різному. У нас родичі одружувалися, наречена була на 3-му місяці вагітності. Вони живуть душа в душу, гарна пара, виховують синочка.

8. Liliyah Romanova

Власне теж таких немало знаю. І в родині також мали такий випадок. Давно разом не живуть.
    Я тому вважаю, що таким краще шлюбу не брати.

9. zaderyshka

zaderyshka Member

двоє моїх подруг мали прецедент, коли ходили на науки, що пара відмовилась від шлюбу. Не берусь казати з якої причини.

обирають частіше ту церкву до якої їздити-ходити ближче.

10. Liliyah Romanova

Ті, хто провадять науки, говорять про такі випадки. Це може бути один із 10-ти випадків, але є. Багато ходять про форма, там не достукаєшся.

Я, на жаль, жодного позитивного прикладу не знаю.
    І що має з тим робити Церква? Виганяти?

Щодо лояльності Церкви. Традиційна Церква не береться контролювати Бога та Святого Духа. Тому, коли дають таким парам шлюб, є довіра до Божої Благодаті.

Вибір робить Церква чи пара?

11. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

мої батьки одружувались,коли мама була вже вагітною...відсвяткували в 2004 срібне весілля...через півроку тата не стало..мама залишилась вдовою в 44..уже 6 рік сама...і нікого не хоче...каже,що тато - її єдина любов ..

12. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

В мене так сусідка заміж виходила. Їй було 18, йому 17. В неї живіт під очі, вони часто сваряться, але захотілося їй "файнєйшого весілля". Взяли шлюб, через місяць вона народила доцю, а через 2 міс. сім"я розпалася. Зараз та мамочка років 5 в Кийові, влаштовує своє життя, а мала живе з бабою і дідом дуже далеко від неї.
    От, я і думаю, а чи варто брати в таких випадках шлюб. Тобто, коли, шлюб сприймається не як Боже благословення, а лише як "ще 15 хв. отець поговорить і буде нарешті забава".

13. Dobra

Dobra Well-Known Member

Була свідком дуже поганого розвитку подій по темі. Сусідка завагітніла, хоча і зустрічалась з хлопцем довго, і сама вже за 20 років, але весілля не планували. Але раз така ситуація - одружились. Причому весілля було кілька днів, гостей - 2 сотні, на широку ногу, як у нас люблять. Через кілька днів стався викидень. Наше галицьке весілля у марнотратному варіанті непосильне навантаження для вагітної. Емоційна напруга, холод (у цьому випадку), неможливість відпочити, навіть банально прилягти, і така трагедія. Вже кілька років у них немає дітей. Сумний початок подружнього життя.
    А зараз є так звана мода одружуватись "утрьох" в певних прошарках. Але то напевно в тему "рагулі". Значить хлопці розмірковують так: ану ж вона не може мати дітей - а так гарантія, що будуть (власна неспроможність до уваги не береться). Якесь відношення як до свиноматки. Чи може вони просто так базікають, ну ж не скажуть, що випадково, а так виглядає осмислено, з підтекстом:connie:
    Духовність до уваги не береться, як каже одна моя знайома "атрофировалась за ненадобностю".
    Головне, на мою думку, навіть якщо все так і сталось, за 9 місяців вагітності усвідомити себе батьками, подружжям, мати змогу взяти на себе всю відповідальність.

14. OxankaF

пара. Але
    "якщо бачиш, що чиниться гріх, то мусиш вказати на це" А церква не хоче бачити, або просто мовчить, в більшості випадків.

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Дивний логічний ряд.
    Фразу "Гадаєте решта присутніх дошлюбну чистоту зберегли ?" іншими словами можна сказати "гадаєте /впевнені, що тільки вагітна з усіх присутніх не зберегла дошлюбної чистоти ?" Де тут "судження про всіх".
    А на рахунок "більшості" (а більшість це більше 50 :wacko:, то зрештою це очевидні речі, досить подивитись на статистику.

В нашому суспільстві діють подвійні стандарти щодо сексу до шлюбу. Так гріх, ну але коли зрештою все таки пара одружується, то нічого страшного (навіть якщо пару років до того разом жили). А от коли наречена з животом - то ставлення досить зневажливе - і стидно (сексом займатись не стидно, а живіт - стидно), і нашо весілля і біле плаття, і взагалі ая-яй.

16. Liliyah Romanova

Улясь, ти звиняй, але приклади тих часів - то не до порівняння зі сьогоднішніми. Я говорила про шлюби, які брали від сили років 10 тому і до сьогодні.

Останнє редагування: 27 Січень 2011
  17. OxankaF

18. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я знаю, як у римо-католиків: вагітність не є приводом для шлюбу. На це наголошується на науках, а підчас проведення приватної бесіди із кожним з наречених задається ціла низка питань, які мають виявити наскільки люди добре знають одне одного і наскільки вони свідомі такого важливого кроку, як шлюб.
    Мене неприємно вражає той факт, що люди перестали соромитись того, що явно переступають Божі Заповіді і вся та публика із білими платтями на вагітних животиках і у білих вельонах, що символізують чистоту і невинність, то мені вже видається перегином.

19. Liliyah Romanova

По тому й видно дуже часто, які в кого пріоритети та цінності. Чому дивуватися?
    Тобто? Не зовсім розумію, що саме ти хочеш, аби робила Церква? Видавала брошурки й роздавала на вулиці?
    Про то чітко говориться, що це гріх. І на сповідях питають про стосунки з хлопцями, з того, що знаю.
    Проповіді про це чула. І на зустрічах із молоддю питання не оминають.
    Жорстоко скажу, але я вважаю, що кару ми на себе самі стягуємо. Хто швидше, хто пізніше. І в різних формах.
    Нащо невіруючим шлюб?

Останнє редагування: 27 Січень 2011
  20. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Та нема чому дивуватися, просто стає страшно від думки, що для більшості сучасної молоді, науки, шлюб не є чимось важливим, а просто модним.