Вагітна наречена

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем La esposa, 26 Січень 2011.

?

ваше ставлення:

1. їхня справа, хай роблять собі що хочуть

135 голосів
    55,6%
  2. очі не бачать, серце не болить

7 голосів
    2,9%
  3. фу, ганьба!

2 голосів
    0,8%
  4. а що тут такого?

69 голосів
    28,4%
  5. гріх і крапка.

30 голосів
    12,3%
  1. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

Відповідь: Вагітна наречена

Я трохи в шоці від таких узагальнень. Я наприклад, виходила заміж вагітна. Ми зустрічалися 2 роки, потім мені чоловік освідчився,але ще точної дати весілля не назначали, хотіли точно весною, або влітку, коли тепло. Але вирішили попробувати вагітніти, бо знаю знайомих в яких були проблеми з вагітністю, тай на себе страхи переносила. І завагітніла з першого разу. Слава Богу!!! І могла гальопом робити весілля, але таки дочекалася тепла. І науки встигли пройти і священнику сказала при сповіді, що вагітна, хоча не питав мене і я могла змовчати. То що ви хочете сказати, що я шлюб взяла, бо так треба було, і нема в мене нічого святого???

І живемо , дякувати Богу, вже 6 років і добре нам, і синочок у нас є.

Ви що хочете сказати , що менше розлучень коли не вагітні виходять заміж? Повірте не менше. Також маю сумні приклади.
    І Звичайно інша справа якщо раз зустрылися на дискотеці, завагітніли і треба щось вирішувати. Як заставлять хлопця оженитися, то добре, а ні то аборт.
    Не треба так узагальнювати. Не всі вагітні , ті які залетіли на дискотеці, є і ті, які хотіли цієї дитини.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я не знаю жодного позитивного прикладу серед тих, хто власне залетів. І вони би не одружилися, якби не вагітність.

3. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

В таких випадках, я згідна з вами.
    Але в загальному не кожна вагітна наречена саме залетівша, і тому виходить заміж. Не можна так узагальнювати.

4. Oksamyt

Oksamyt New Member

Ми з чоловіком ходили на науки і одна пара після кількох занять відмінили весілля, а саме то було після лекцій психолого, з чого вона дуже тішилася, оскільки зуміла застерегти молоду пару від помилки на ціле життя.

5. vikad

vikad New Member

На науці священник повинні говорити про дошлюбний секс і погляд на нього Бога. (А ще раніше повинні про це говорити батьки)
    Мені здається, що "после боя руками не машут" - залетіли (чи то завагітніли) - проблема не в цьому. Сама вагітність не є гріхом, а гріхом є те, що призвело до неї - дошлюбний секс. Коли дівчина вже вагітна, їй потрібно лише думати про те, як виносити і народити здорову дитину, бути їй хорошою матір'ю і т.п. А не про те, як вийти заміж і зробити так, щоб під суконкою животик не торчав.
    Хоча особисто я проти дошлюбного сексу, хоча вважаю це питанням сумління і стосунків з Богом кожної людини особисто.

Щодо прикладів, то можна знайти мільйон позитивних і таку ж кількість негативних прикладів "зальоту" - все залежить від того, як шукати.

6. Materynka

Materynka Well-Known Member

В мене шок, ви сповідаєтесь для священика чи для себе?
    То я розумію ви пробували чи можуть в вас бути діти, а якщо б результат виявися негативним, та ще й через вас, весілля б не розпалось?
    мене деколи просто вбиває, коли чоловіки кажуть приблизно таке як ви написали, ну треба все пробувати до весілля, а то вдруг не підійдемо один одному в сексуальному плані, або ж дівчина не зможе мати дітей, як на мене це просто образливо імхо

7. vikad

vikad New Member

Згідна! І скільки разів "пробувати"? 5-10-100???
    Коли Бог створив Єву для Адама, він не казав:"На попробуй, якщо не підійде - зроблю другу!" А сказав:"Приліпиться чоловік до жінки і стануть вони одним тілом..." А то виходить приліпиться-відліпиться-приліпиться до другої-відліпиться і т.д.

8. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

я також відмінила шлюб після наук, і дуже рада, що прийняла таке рішення, бо зробила б велику помилку взявши шлюб з своїм колишнім!

9. olegignatenko

olegignatenko Well-Known Member

Нещодавно дізналась , що моя подруга вийшла заміж , будучи на 2-му місяці вагітності ! Це був для мене шок ,оскільки знаємось з дитинства , виховані в християнському дусі і вона ревна християнка , яка завжди берегла свої переконання ! Завжди мала її за приклад , бо я далеко не ідеальна і характер запальний , а вона - сам спокій і врівноваженість і тут таке !
    Звичайно , це її справа , але все ж ніяк не можу оговтатись - вона завжди засуджувала такі вчинки , я її захищала перед друзями які її "розкусили " ранійше за мене - і саме для мене болюче ,це те ,що вона ніякої вини за собою не чує , говорить , що в неї все добре і заміж вона виходила дівчиною !
    Як тоді в неї на 6-му місяці після весілля народилась 9-ти місячна дитина ? Це якесь "непорочне зачаття" ?
    Думаю ,що на протязі вагітності Бог говорив до неї ,щоб визнала свій гріх і покаялась , бо дуже важко в неї проходила вагітність і ологи були дуже складні , але вона не покаялась !
    Моє ставлення до таких речей є негативне - якщо маєш переконання -то тримайся їх !

10. Liliyah Romanova

Ніхто не є ідеальний. Прийде час і вона визнає то перед собою, може, й перед вами (якщо в тому дійсно буде потреба). Те, що вона не визнає чогось, не значить, що вона то робить із гордості, може, просто ще не має сміливості зізнатися або пробачити, собі в першу чергу.
    Не судіть її. Для вас тут теж є шанс для зростання. І не має значення, хто виглядає ідеальним, а хто ні. Бог любить і вас, і її.

11. olegignatenko

Та я ,напевно , її не засуджую - просто ще не розібралась , як з нею говорити ?
    Дуже образливо за неї , бо хлопець , за якого вона вийшла заміж , дуже довго не хотів з нею одружуватись і одружився тільки через це !
    Хочеться , щоб вона була кохана і щаслива , але в такій ситуації - хто знає ...
    Тут набагато глибше питання , бо ми з нею разом багато через що пройшли і вона мені , як сестра ...
    Мабуть , коли нарешті побачимся і поговорим все стане на свої місця ))))

12. Mariya

Mariya Well-Known Member

13. olegignatenko

14. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

15. xsanka

xsanka New Member

В мене просто слів нема... Як таке можна писати, а яке ви право маєте когось засуджувати чи вимагати пояснення. Чи Ви хочете щоб вона просила вибачення у Бога, у людей привселюдно, чи перед Вами. Я щось того не розумію...Я думаю Ви просто ображені що вона з Вами не поділилася цією новиною, але мені не дивно чому(Ваше ставлення). І ви ще називаєте її подругою,сестрою. Та сестру треба підтримати і радіти з нею.
    От вбийте мене я не розумію...як можна так писати за вагітність...Важка вагітність це кара за гріхи? Ще скажіть що хвора дитина це кара... Ви краще візьміть Біблію почитайте а не судіть і вчіть.

16. Liliyah Romanova

xsanka, а ваш допис можна брати за приклад того, ЯК не судити?

17. xsanka

xsanka New Member

Дуже гарно сказано. Згідна.

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:17 ----------

Я не суджу, я просто не розумію, як можна так написати...

---------- Додано в 16:19 ---------- Попередній допис був написаний в 16:18 ----------

Я ніколи нікого не вчу, і не засуджую, бо вважаю що немаю права. Але я тут не змогла змовчати.

18. olegignatenko

19. Liliyah Romanova

Можна. Якщо є образа й розчарування.

Бог є Любов. Карає не Він нас, бо не має потреби. Караємо ми себе самі, своїми вчинками.
    Дошлюбні відносини є гріхом, бо то не є "наша" особа, навіть якщо плануємо шлюб. Проте вагітність, дитина - це ДАР. Величезний дар. І знову ж таки, якщо щось іде не так, то це не Бог нам "пальчиком махає", то все випливає наслідком з наших учинків. Бог нам допомагає ті всі наслідки перейти. І завжди чекає нашого покаяння. Треба вміти бачити Його Люблячим Батьком, який усе прощає, а не суддею чи палачем.

20. нталька

нталька Well-Known Member

Скажіть, будь ласка, а які це видимі плоди покаяння в даному випадку?