Вага дитини при ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 9 Лютий 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. рижик

рижик Well-Known Member

Були ми в поліклініці -в рочок маємо - 8700 (домашні ваги показують ще менше), ріст - 75 см. Народились -3300, в 6 місяці вагу подвоїли, а до 9900 в рік, щоб було "як книжка пише" не дотянули. До речі, до півроку були тільки на ГВ, потім, так як ми погано набирали, по трошки почали їсти і кашки і зупки, насильно не пхала, дитина їсть з апетитом, а вагу набирати так нормально і не почала.

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

Бо калорійність і засвоюваність докорму значно менша, ніж в гм.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Epine

Epine Well-Known Member

Ми ще в рік не ходоли, бо педіатр у віпустці, але вдома я наважила 8,5 кг і наміряла 74 см. Отакий в мене козак худенький) ваша дитина хоч їсть, а мій практично лише на гв.

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Сергійко їсть все як не в себе, ГВ - тільки трошечки, їсть навіть М'ЯСО (бабусі щасливі). Любить цільнозерновий хліб з маслом.
    Віруся часом починає потроху їсти, а часом - десь 80% ГВ
    Обоє важать по 15 кг станом на тиждень тому.
    "доросла їжа" в дитини до 3-5 років засвоюється дуже мало - це раз
    всі діти різні - це два

• Подобається Подобається x 1
  5. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я щось аж рот відкрила на прочитаному. Де то вже таке надосліджували дослідники? Якби то було правдою, люди б не вижили. Простий аргумент: колись жінки народжували в середньому кожні 2 роки, і не думаю, що прям всі були тандемниками, та й молока на певному терміні може не бути. Хіба природа могла таке начудити, що жінка народжує нову дитину, коли старша погано засвоює іншу їжу, крім молока?

6. cjomcjomka

Мені здається, @Suzi підкаже точніше. Але справа в тому, що клітковина в малих дітей не засвоюється дуже довго, тваринний білок - теж. Саме тому їжа з малих дітей "виходить" в майже такому вигляді, як була в тарілці. Поживні речовини поступають в дуже малих, швидше, "ознайомчих" дозах.
    Правильне запитання. в "режимі виживання" люди здатні багато на що, а діти - тим більше. Тандемщиків вистачало в усі часи, а інші - успішно вижили попри несприятливі умови. Сире м'ясо в людському травному тракті засвоюється теж, але лише в певних умовах (коли всі сигнали вказують організмові на те, шо це вже край).
    Якшо дитина отримує молоко в достатній кількості, то основним джерелом поживних речовин є саме воно, а усе решта споживається з ознайомчою метою. Але якщо дитина бачить, що молока вже майже не дають, то організм переходить в режим "виживання-1" і вимагіє іншої їжі.

7. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Для мене ось це і 3-4-5 річна дитина несумісні. До 2 років +/- так, але не в 4.

Десь до 2 років так і було в нас. То якщо не терти і не робити жижі видно дуже добре. В 3 роки точно стілець був однорідний. Я тому дуже здивувалася віковими рамками з твого допису.

8. cjomcjomka

клітковина - якраз 3-4, буду шукати посилання. "давно ето било" :)

9. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Зараз наша мацьопа в лікарні і в палаті є ще одна дитинка 9 міс., лежать через недобір ваги, а важить дитина 7 кг :scratch_one-s_head:

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

@NataliaFed то коловас малеча лежить з 7ма кг? І що вони їй лікують цікаво? Ну тобто як? 7кг то ніби не мало

11. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Племінниця в лікарні(
    А що вони лікують фіг його знає, каже та мама- недобір ваги. Вони в ізоляторі були до того,я питала, чому недобір, каже, що лікарі говорять " від неправильного харчування". Я далі не питалась, вона не дуже охоче балакала, а я чесно такого діагнозу не очікувала і вже й не знала про що говорити, бо дитина на вигляд абсолюно нормальна для свого віку і жвава така.

12. svoybox

svoybox Well-Known Member

Та наші лікарі все можуть, їм тільки давай кого, а причину придумають. Моя мала, певно, ще 7 кг не важить, то минулого разу лікар дав направлення на аналіз крові

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не доросла їжа ))), а клітковина - сира морква, буряк. Горіхи теж.

14. cjomcjomka

дякую, я потім уточнювала про клітковину

15. Nadiya

Nadiya Well-Known Member

3 міс - 7100. Мама тішиться)

• мімімі мімімі x 1
  16. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

4 місяці 6700 і 65 см, за останній місяць набрала тільки 200 грам, але я не дивуюсь дівка спить всю ніч, не хоче їсти:girl_cray:

17. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Наважили ми доці 7,100 і наміряли 64 см - булочка солодка:girl_in_love:

• Подобається Подобається x 3
  18. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

Родились ми 3780 і 52 см ,виписувались 3560
    1м важили 4600 набрали 1040 і виросли на 3 см
    2м 5400 і виросли на 1 см

19. ginseng

ginseng Well-Known Member

Трохи мене педіатр журить - пізно ввела прикорм, до 8 міс лише ГВ. Зараз 10 міс - вага 8100, їсть по пару чайних ложок майже все, крім м'яса, основне далі ГВ. В нас все ок, мала весела і активна, але такий контраст із старшим малюком - він у рік важив 13 з копійками, прикорми вводила в 6 міс. Трохи розхвилювалась щось, і головне, що то просто після чергового візиту в поліклініку, бо кожен раз ойкають, що дитина мало прибавляэ.

20. Hexe

Hexe Well-Known Member

ми в 4 місяці наважили 7700 і 67см зросту:) лікар правда якось сумно так зауважила "лише 700грам за місяць...". то я не пойняв шота, 700грам це ж нормально пра?ми виключно ГВ.

• Подобається Подобається x 2