Вага дитини при ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 9 Лютий 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Відповідь: Вага дитини при ГВ

і в нас дюймовочка , 7 міс- 6 500

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Вага дитини при ГВ

ой, ні-ні, не хочу, щоб вагу потроїла, як же ж я її носити буду, якщо ми народилися 4100! то ж 12 кг 300 г в рік!
    буду сподіватися, що темпи набору ваги знизяться, бо в 2,5 місяці вже 6600, тобто +2,5 кг.

3. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Ой, я якось це не врахувала, що у вас подвійне щастячко!
    Моя мені теж казала, що я не Молочна мама! Що нічого страшного в догодовуванні немає.
    Я вже була готова готувати суміш, так зневірилась в собі. Сама сумніваєшся, а ще навколо тобі сумнівів додають, що мало в тебе молочка! Мені дуже допомогла книжка "Вчимося годувати грудьми", в якій було описано ситуації, коли потрібно догодовувати сумішшю. А ще мене підбадьорювали форумлянки, які запевняли, що молока достатньо, просто в дітей вік такий і все в тому роді!
    Я взяла себе в руки в першу чергу, перестала всіх слухати і чітко для себе вирішила "Я буду годувати грудьми і крапка!"
    Орієнтуйтесь на набір ваги маляток: не менше 500 г за 1 місяць, або 125 г за тиждень, або 20-30 г на добу (для перших 3-4 місяців).

4. Raven

Raven Мама малятка

ги, та моя і того не набирала, 3-4 міс. грам по 200-300

5. EgoMusicus

Це я вказала показники ВОЗ, звісно бувають виключення, індивідуальні дітки.
    Але якщо таке повторюється не перший місяць, то я б уже шукала причини, чому маля набирає мало!

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А де б шукали?
    Просто цікаво...ну от ми набираєм мало, в ваш графік не вписуємся, то що тепер? Браковані? Лікувати дитину чи кашу впихувати? До слова 6 місяців на носі, а прикорм я вводити найближчий місяць не буду бо в дитини інтерес до їжі не виражений. Отака я мамаша. Мені вигляду і поведінки Дарусі достатньо, щоб не перейматись дурньою.

7. sofka08

sofka08 kasperjonoks

І ми набираємо мало, 2 місяці поспіль менше " нижньої межі норми ", в малої інтересу до їжі аж такого нема, може інколи тягнутись до чашки з чаєм чи кавальчика хліба, після того як отримує бажаний предмет, цікавість відпадає, тому то явно не харчовий інтерес))). Прикорм теж поки не буду вводити, побачу як буде далі. Тре дивитись виключно по дитині, кожна мама відчуває свою крихітку, і я впевнена, якщо б дитинці було щось не так, вона зрозуміє. А щодо привязувань до так званих стандартів, то я проти такого. У всьому мусить бути здоровий материнський глузд.

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

а друга дитина не тільки на грудному?
    дітки просто так можуть нервуватись біля грудей, ті ж коліки можуть бути
    а суміш їв жадно не від голоду, просто посмакувала (не всім дітям вона подобається)
    ну і дітки на сумішах спокійніші, бо їм важче їх перетравити
    ну і якщо дитині давалася пустушка чи щось їсти пити з бутилочки то може просто дитина біля грудей нервується бо їх ссати важче
    вже якщо ітак бутилочки і так важко то накрайняк можна пробувати зціджувати і так годувати (як кому, а мені видається що руками можна більше біди наробити ніж молоковідсмоктувачем)
    нащо вам ті суміші, то ж така хімія, а дітки ще такі мацьопи

9. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

От я теж подумала що може виглядати "жадно" бо з пляшечки тече і дитина ковтає і ковтає. А з груді треба тягнути. З того і починаються проблеми.

10. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

ще залежить як тече.
    в мене з грудей під час приливу тече швидше, ніж з бутилочки. а коли ще не внормована була лактація, то молоко постійно сильно текло. дитина плакала, бо давилась, не встигала ковтати. а зараз маю таке ніби мала пила з бутилочки: лактація внормувалась, потік несильний і Яринка нервується, бо слабо тече.
    в мене на початках теж часто мала плакала під час годування. на нічний сон, то крику було на всю хату. легше було приколисати недогодовану і потім сонну погодувати нормально (коли сама пробуджувалась)

11. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Так, переднє. Але заднє (ситніше) молоко таки тяжче смоктати.
    У мене теж так було. В такому випадку забрати груди, дати стекти "фонтану", а тоді ще раз прикласти дитину.
    Ще добрий варіант годувати лежачи на спині. Ну не зовсім горизонтально, а підклавши щось собі під спину-плечі.

12. tasha

tasha New Member

Так дівчинка на грудному і на суміші, але з кожним днем бачу, що краще і сильніше починає смоктати груди.
    Ви тут праві, сьогодні ситуація повторилась з малим, почов сваритись з цицьою, кидати сосок, знову шукав, але я помітила, що тужиться, поклала гарячу пеленочку, позгинала ножки до животика, пропукався, прокакався і вже гарно смоктав груди.

він з пляшечки не їв, тих пару раз то з ложечки догодовувала.
    Чомусь в період з 8 ранку і до 2 дня обидвоє висять на циці безперервно, а вже потім сплять, гуляють ітд.

---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

Син на циці набрав 1 кг за перший місяць, а доця на змішаному - 700 грам.

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

в мене малий досі в період з 5 ранку до 9 ранку може висіти на грудях, може годинку а може весь той час, дітки собі коригують що їм треба

нема і тіні недоїдання
    про то навіть не думайте
    ну і не знаю чому дівчинка на змішаному, не хочете спробувати перевести її на повне ГВ? порадитись детальніше можна з консультантом по ГВ
    щодо набору то може бути не тільки справа в їжі, моє особисте спостереження, що дівчатка часто перші місяці набирають менше за хлопчиків, власне ті перші 3 місяці, а потім на наступних їх доганяють в якійсь мірі
    то не закономірність, бо є дівчатка що по 1-2 кг в перший місяць набирають, але бачила таке по ровесниках малого, спершу дівчатка були щупліші за мого. а потім догнали його))

14. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

От в нас так. В перші 4 місяці набирали 400 - 700 гр. А за п'ятий набрали 1 кг. Чомусь саме в цей місяць мала цілу ніч висіла на грудях, а вдень далі не можна було впхати хоча б 2-3 рази, і тоді догнали наших ровесників, і зараз йдемо однаково +-. В цей місяць набрали знову 300 гр, прикорму ще не було, 2 дні перед вагами мікродози кабачку. Але вже про не доїдання навіть не думаю, і про мало молочка теж, бувають різні дні, деколи висить цілодобово, а деколи ні.
    Tasha , я думаю Ви ще зможете врятувати ваше ГВ, не прирівнюйте донечку до синочка, те що вони близнятка чи двійнятка, не означає , що мають бути однакові у всьому, це можуть бути 2 різні дитини, попробуйте не давати суміш ,приділіть донечці більше уваги, ті маленькі дівчатка вже з пеленок хитрющі))) в нас каруселі до сих пір ,ну але така в мене дитина, груди для неї тільки, щоб поїсти і все, і то треба чуть не гопака танцювати. Повірте в себе і все буде добре.

15. EgoMusicus

Ну в першу чергу, в собі і в частоті прикладань! Я б напевно частіше дитину прикладала до грудей. Але, то Ваша справа! І кожна мама краще знає, що потрібно її дитині! І, звичайно поведінка дитини теж багато про що говорить!

16. Fleshka

Ну да. А в кого діти-малонабирашки реально їх голодом морять. Ви як моя мама прямо. Вона теж вважає що все зробилаб краще за інших, при тому не будучи на місці інших. І обожнює по парканадцять раз безглуздими порадами засипати.

Вибачте за офф.

17. Raven

Raven Мама малятка

18. EgoMusicus

19. Fleshka

20. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Але ж норми все таки потрібні: ви ж орієнтуєтесь на норми, коли робите аналіз крові, до прикладу, а набір ваги немовлям - це критерій його нормального розвитку. Не йдеться про те, щоб набрати точно стільки, скільки записано в табличці у педіатра, чи скільки сказала ВООЗ, але значне відхилення може насторожити, і може бути проявом хвороби, або ознакою недостатнього харчування. Бо, як би в книжках не було гарно сказано, що у всіх все вийде, бо це закладено природою, на практиці ми часто робимо помилки, і, навіть володіючи інформацією, можемо потребувати допомоги спеціаліста. Звичайно, поганий набір ваги розстроює, але це не означає, що його треба ігнорувати під страхом втрати ГВ через некомпетентні поради. Просто треба шукати компетентні, і тоді, можливо, якісь проблеми і знайдуться, а як ні - тоді вже заспокоїтись, і бути впевненою, що то справді індивідуальні особливості, а не хвороба чи похибки в ГВ.