Вага дитини при ГВ

Discussion in 'Харчування малюків' started by Yaremko, Feb 9, 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Відповідь: Вага дитини при ГВ

2. Galya

Galya Well-Known Member

Ви собі на хвилинку уявіть, що би було, якби дитина кожного місяця набирала по 900-1000г...Хтось стабільно набирати по-трошки, ви спочатку дуже багато набирали. то тепер така "перерва". Взагалі діти ростуть ривками і рано чи пізно дитина знову різко набере досить багато. головне, щоб дитина була при цьому в цілому здорова, активна, багато пісяла, тоді нема чого хвилюватись. Рідним і всім решта дуже зацікавленим можете казати, що важились і все добре:)
    Стосовно калу, я би радила краще слідкувати за чергуванням грудей: 2 год. всі прикладання до однієї груді, наступні 2 год. - до іншої. Щоб довше дитина смоктала одну грудь. Бо зелений кал може свідчити про те, що недостатньо дитина отимує заднього жирного молочка і чим частіше ви міняєте груди, тим менше жирного отримує.

---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

Те саме - діти вагу набирають нерівномірно, ривками, тому це ще не привід для хвилювання. Тим більше, коли дитина тільки освоїла щось нове і активно цим займається.

3. Sapiha

Sapiha New Member

Та може і погано поважили. Я сьогодні свого носила важити, то в 6 міс важив 7150, а в 7 міс - 7200. Хоча я відчуваю що дитина важча стала. Будемо напевно сьогодні важитися вдома А бабам і дідам навіть не буду казати скільки важить, бо ж заклюють що то я дитині їсти не даю .........

4. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Почалося ще десь на четвертому місяці, тоді вона какала один раз на день, слизу тоді ще не було, але колір в більшості був жовтувато-зеленкуватий, дитину нічого не турбувало і вагу вона набирала і тому я це пов"язувала з тим що я щось не те з"їла(на той час я вже їла майже всю їжу)... на п"ятому місяці вона почала какати частіше 2-3рази в день і майже кожен раз кал був зі слизом і тепер так само - зелені майже немає тільки колір став якийсь брудно-жовтуватий
    Я частіше перекладаю до іншої груді бо іноді здається що та вже порожня і я даю іншу... Як взагалі можна визначити чи є ще молоко в груді якщо воно не видавлюється?

5. mamaNata

mamaNata New Member

Наскільки частіше, якщо 5-10 хв, то трохи зашвидко, бажано до 30-40хв
    Та в принципі ніяк, не видавлюється - не значить, що його там нема, а взагалі виробітка молока це безперервний процес, молоко виробляється у відповідь на смоктання дитини (стимуляція сосків).

6. Ная

Ная Well-Known Member

Чи може дитина віком три з половиною роки поправлятися від грудного молока? Моя Софія шось надто поправилася останнім часом,не критично але всі штанці в животі її стали тісні,курточки ледь защіпаються:girl_impossible:. Мені закидають,шо то від ГВ...але вона прикладається до грудей один-два рази на добу:confused:

7. mamaNata

mamaNata New Member

я би сказала, що не від того, якщо це тільки один-два рази

8. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Ні, я маю на увазі що одну грудь я не даю протягом 2-ох годин... наприклад вона поїсть з одної груді (може їсти 3хв., а може і 15хв), потім десь через годину я знову їй пропоную грудь тільки вже іншу, незнаю чи правильно я роблю?

9. Galya

Galya Well-Known Member

В такому випадку через годину треба було давати ту ж саму грудь знову. От коли посмокче один раз 15 хв., потім інший раз 15 хв., тоді вже третього разу можна і до іншої прикладати. Вам може здаватись, що молока в груді немає, але молоко виробляється в процесі смоктання, тому не переживайте - дитині буде що їсти:) Спробуйте чергувати груди так, як ми пропонуємо - по 2-2,5год. одна грудь, наступні 2-2,5 інша і т.д. і поспостерігайте за стільцем дитини, чи щось зміниться.

10. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ходили до дохтора важитись-9850 було в боді, колготах і светерику, тому записали 9500 і 71 см зросту.

11. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

І ми на днях мірялись. То маємо 75 см зросту(певно буде високий)))) і 9600 ваги голенькі)))

12. MaryF

MaryF Well-Known Member

Пару днів тому вирішила вперше поважити малого. Декілька разів переважувала, не могла повірити. Малий набрав за місяць і пару днів 2300 і важить 6 300 і має 63 см.(55см. при народженні). Одним словом росте як на дріжчах. А я ше дивувалася чого то нічого на нього не налазить.
    Тепер думаю чи то можливо стільки набрати виключно на ГВ, чи то нас в пологовому зле зважили?

13. mamaNata

mamaNata New Member

в принципі можливо, таке буває, хоча частіше до 2кг, але може і зважили зле, це вже ніяк не перевірити

14. gava

gava Well-Known Member

Підкажіть мені недосвідченій, приріст ваги дитини за перший місяць життя відраховується від ваги при народженні , чи ваги при виписці з пологового будинку? Бо не знаю , чи моя дитина нормально набирає вагу.
    Дякую.

15. mamaNata

mamaNata New Member

навіть від самої нижчої, яка була в пологовому, за міс. норма ваги для дитини на ГВ від 500г на міс. до 2 кг

16. Oneal

Oneal New Member

не знаю чи всі так рахують, але нам рахували від ваги з якою родилися.

17. Yaremko

ви говорите як має бути, чи як наші лікарі рахують? бо мамаНата написала як має бути

18. Oneal

Oneal New Member

я кажу як було у нас. сестрі також рахували від ваги при народженні.

19. allusya

allusya Well-Known Member

І нам так рахували чомусь. Тоді напрошується питання, а що робити з вагою дитини, яка набралась до ваги при народженні :girl_crazy: Дивні дохтори :girl_crazy:

20. Yaremko

і ви вважаєте це правильним?