в школу можна не ходити

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Гелена, 17 Травень 2008.

1. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Відповідь: в школу можна не ходити

Знайшла цікаву сттаттю, то кидаю ссилку

http://www.snob.ru/profile/28109/blog/72659

Мене також зацікавила тема, бо мені в школі всі роки було нудно. Розв"яжу задачу, чи зроблю лабораторну скоріше, а всеодно треба сидіти до кінця уроку... В перший клас я йшла, то вже вміла читати, писати і рахувати, то нудилася :girl_cool:

2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Золото слова.

Стаття суперова.
    Роздрукую і буду видавати замість пояснень. А то змучилася))).

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відколи Дарко пішов до школи, мене ще одна думка не покидає, що школа особливо не підходить хлопцям, дівчатам у школі легше, бо для них природніший такий спосіб спілкування.

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ну мому малому точно не підходить, але он бачу, що й Андріані також не дуже йде. На неї вже жаліються в українській школі і на початках були такі самі скраги як на малого і від американської школи.

Мені так здається, що дуже багато страхів, щодо не віддати дитину до школи йде від батьків. Я ходив до школи, то чого мій син має не ходити. Мені то тільки так бачиться, наразі.

5. Liliyah Romanova

Суботню школу я би не рахувала тут, щиро кажучи. То більше як гурток для мене. Із мого досвіду всі діти не хочуть іти до суботньої школи, бо вони вже цілий тиждень у школі, а тут вже вихідні ніби, а їх женуть знову вчитися, коли їхні друзі займаються чимось зовсім іншим.
    Усі мої знайомі, хто вирішили вчити дітей удома, ходили до школи. Багато з них взагалі працювали вчителями. І саме тому, що вони в школі були й знають, що то таке, а якщо вчили, то ще й усю систему знають докорінно, не хочуть дітей туди пхати.
    Я би сказала, що більше є тих, хто каже, що "а от я ходив і нічого", як тут кажуть "turned out fine". Того я не розумію, бо не бачу критичного підходу.

6. Маруся-мама

Ну тому я і переглядаю доцільність школи як такої.
    Так каже мій чоловік, он тільки те нічого не на його користь. :girl_cool:

7. Sera

Я аналізувала цю тему.
    Дійшла до висновку, що найбільше вона не підходить т.зв."гіперактивним" діткам незалежно від статі.
    Бо вчителі геть не знають, що робити з їх швидким мисленням і креативом. І тупо забивають їх.

8. Liliyah Romanova

Тут знайшли "вихід"!
    Садять дитину на таблетки (часто із 7-ми років узагалі), а потім статистика наркотичної залежності таких дітей у підлітковому віці просто зашкалює.
    Коли мені за Дарка зробили тест у психолога й викликали мене на зустріч, я зразу сказала їм на їхній типовий "діагноз" ADHD - ніяких ліків! На мене витріщилися три пари здивованих і шокованих очей (у школі вже було кілька дітей на ліках): а що ж ми тоді маємо використовувати із ним? Моя відповідь була однозначна: шукати ПІДХІД!
    Я була сама проти директора, психолога, вчителів і власного чоловіка в тому, але я була на 100% переконана, що діагноз неправильний і ліків моїй дитині не треба. Чоловік пробував мене переконати, то я йому сказала, що в такому разі він і я п'ємо ті ліки першими, а тоді даємо дитині, не інакше. Врешті-решт питання ліків знялося. У новій школі вони мордуються з ним (бо нудно йому і все), але за ліки мене не рухають, шукають підходи, або просто на нього забили, як який вчитель.

9. Sera

Да уж, вихід грр.
    Дома, тільки дома. І будь шо буде. А я все, що зможу- зроблю.

10. Liliyah Romanova

Тут рівень дітей після домашнього навчання високий, навіть якщо робити мало чи майже нічого, а якщо ЩОСЬ робити, то взагалі - дуже високий. Так що домашнє навчання виграє так чи інакше.

11. Натуля

Натуля Well-Known Member

От почитала я трошки про досвід білоруськоі мами по лінку, що Лігумінка дала, і задумалась про домашнэ навчання. Мені сподобався варіант репетитора двічі на тиждень. Цікаво, скільки б в нас це коштувало. І як в нас оформлюэться юридично домашнэ навчання, дитина теж закріплена за школою, класом і періодично оцінюються знання ?
    Цікаво, що моі домашні при обговоренні варіанту домашнього навчання дітей, цілком адекватно сприйняли таку ідею.

12. Liliyah Romanova

У першому дописі є якісь витяги, може, там є відповідь. Точно дитина має бути прикріплена до школи.
    Та бо школа з роками все більше перетворюється на притон, і ті охоронці й сторожі при вході не дуже допомагають. У Штатах при вході до деяких шкіл встановлені металошукачі.

13. Маруся-мама

Я переконалась, що мій син не хоче вчитись в школі, саме в тому оточенні. Було у нас тут таке, що малий не написав твір, бо його треба було писати в бібліотеці на протязі кількох тижнів. Він в бібліотеці байдикував і переймався радше тим, що хлопці скажуть.
    Вдома, я його посадила і сказала, що маємо ще 3 дні аби твір написати. Давай по годині вдень і зробиш. Так і сталось. Малий взяв компютер і все написав. Правда, через те, що не видрукував а тільки вислав вчительці електронно вона зняла 10 пунктів... але ж робота була зроблена!!! і зроблена добре!!!
    Це мені щераз показала, що в школі він просто не хоче вчитись. Чоловік категорично проти аби я піднімала то питання, щодо навчання в школі. У нього одне питання - а якже він без ровесників? А він ітак відлюдько в школі, всі вчителі садять його на окрему парту. То який позитив він отримує в школі?

Я наразі ніякого позитиву з того не побачила. Займаючись з дитиною, вірніше він сам займався, я тільки йому допомогла побороти перший страх, і він сам все зробив. Вчителі ж на таку його реакцію кажуть - він хворий!!!

14. Liliyah Romanova

Знайди гомскулерів і будуть йому ровесники. І то такі, які не будуть до нього ставитися, як ровесники в школі. То середовище краще набагато. Просто покажи то чоловікові, бо страх зазвичай від незнання.
    Мені кажуть, що ненормальний. ))))

15. Маруся-мама

Ну так. Будь-який діагноз аби пошвидше посадити на піґулки. Це ж так просто. Зробити з дитини ідійота на наркотиках.

16. Liliyah Romanova

Ну або просто забити й най собі буде там у кутику саменький, аби лиш не заважав своєю поведінкою. Тоді й починаються розмови за поведінку частіше, ніж якісь інші.

17. Sera

Шо кажеш у відповідь?

18. Liliyah Romanova

Питаю, хто встановлює норми? І кажу, що певною мірою всі ненормальні. За принципом, нема здорових, є недообстежені.

19. Liliyah Romanova

Склала я розклад для нашого навчання, думаю, що це ще не остаточна версія, але на разі ось так.

Понеділок
    Англійська мова (граматика, написання слів)
    Математика
    Латина
    Релігія
    Читання (література Ренесансу)
    Логіка
    Письмо (написання творів, есеїв тощо)
    Історія мистецтв
    Вільне читання

Вівторок
    Англійська мова
    Математика
    Релігія
    Всесвітня історія
    Французька мова
    Астрономія
    Вільне читання

Середа
    Англійська мова
    Математика
    Латина
    Релігія
    Логіка
    Письмо
    Географія
    Вільне читання

Четвер
    Англійська мова
    Математика
    Латина
    Релігія
    Історія музики
    Астрономія
    Всесвітня історія
    Вільне читання

П'ятниця
    Англійська мова
    Математика
    Латина
    Релігія
    Логіка
    Письмо
    Вільне читання

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а як буде виглядати сам процес ( тобто тривалість уроку і т.п.). По розкладу є багато дисциплін. Вони будуть розтягнуті з відпочинком на цілий день чи ті 8-9 уроків йтимуть як звично, просто з перервами?