в школу можна не ходити

Discussion in 'Діти-квіти' started by Гелена, May 17, 2008.

1. solomka

solomka Active Member

Відповідь: Чи варто віддавати дитину в школу.

Це у першому класі??? Мабуть у вас школа спеціалізована?

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

звичайна школа-садок. У нас просто дуже хороша і вимоглива вчителька, яка батькам ще на підготовці казала ( тоді теж було немало завдань), що задає багато,знає, що тяжко, але потім ми побачимо результати. Наразі все так і є

3. Orman

Orman Модератор-бомба

хм, а варіант - навчанн в грі не переобтяженій формальними завданнями не розглядається. Ню-ню. В єврейській школі діти до 11 років в лльки бавляться, і скажіть, що в них нема результатів. На все свій час.

4. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Коли моя родичка переїхала з 10-річною дитиною до Канади, то у місцевій школі здивувалися рівнем знань дитини (насправді нічого видатного, звичайна сільська школа): у них те, що впихають нашим учням молодшої школи, вчать набагато пізніше.
    Я взагалі з теперішньої шкільної програми у тихому шоці: куди женуть, для чого стільки предметів? Особисто знаю одного дядічку, який намагався пропхати до шкілької програми ще й енергозбереження, бо йому за те мали би бути величезні дивіденди за розробку програми, методичок і підручників. Підозрюю, що саме так до шкільної програми трапили різні "супер потрібні" предмети.
    Дітям у такому малому віці треба більше рухатись, а не горбитись до ночі над зошитами.

Last edited: Nov 23, 2010
  5. сніжна

найцікавіше те, що розглядається і запроваджується. Бо деякий матеріал і у пісенній формі їм подається, і у поєднанні з "руханкою" і т.п. Але, знову таки наголошую, це все залежить від методики викладання конкретного вчителя і його бажання. І не знаю, чи реально запровадити у великому колективі. А так- діти вчаться охоче. І що найголовніше- у дитини є бажання ходити до школи і вчитися.

---------- Додано в 10:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:14 ----------

найцікавіше, що якось тиждень тому у львівських новинах показували, що цей курс таки запроваджують. мало того- демонстрували навіть методички, по яким будуть вчитися діти. Маразм...

6. SUN

SUN New Member

А я з меншим вагалась, віддавати чи ні (йому буде в вересні 6,1), та після того, як пішли ми на підготовку, побачили, які всі діточки навколо мацьопи, але як їм все цікаво, то вже не вагаюсь. Взагалі, підготовка до школи - це найкраще тестування дитини. Сподобається чи ні, зможе висидіти, спілкуватись з іншими дітьми чи ні. Психолог за дітьми доглядає, якщо дитина не потяне, порадять рік зачекати. Слово "переросток" мене не коробить. Я прислуховуюсь до своїх дітей, мої хочуть вчитись і хочуть спілкуватись з однолітками!!! Між 6 і 7 річною дитиною різниця все ж таки є. Мій старший вже в другому класі, не уявляю, якби він пішов в школу тільки зараз. З власного досвіду тільки розумію, що до першого класу треба простіше ставитись, оцінок ще не ставлять, діти до школи тільки звикають. Коли старшому в першому класі багато всього задавали і він ну дуже повільно робив д/з і скеглив, завжди перепитувала, а в садочок хочеш? Категорично ні. Мені було б легше ще рік поводити його в садочок, але, але... Щодо програми і навантажень, то таки дійсно важко і дитині, і мамі, і вчителю, але я розумію, що ми працюємо на майбутнє. В мене племінник у німецькій школі, так вони за всю школу одну книжку прочитали, віршиків ні разу не вчили, олівцем до 5-го класу писали і т.ін. Школа звичайнісенька державна, шансів після неї добре влаштуватись ніяких, хто хоче для своїх дітей кращого майбутнього з 6 років вже наймають репетиторів. Кажу малому, ти вчишся в державній українській школі, яка дає тобі знання, як закрита приватна англійська. Цінуй, поважай і користайся нагодою. А щодо мого меншого, то якщо психолог скаже, що він не готовий, то я прислухаюсь, але якщо все гуд, підемо до школи набувати знань і досвіду.

7. solomka

solomka Active Member

Якщо дитині важко, то навіщо ще й навантажувати дитину репетиторами??? І якщо дитина не хоче вчитися, то ніякий репетитор їй в голову знання не засуне.

8. Holly

Holly Moderator

То всі діти, що вчаться в звичайних держшколах приречені? :8: Я особисто знаю багатьох людей, які закінчили звичайну школу, САМІ поступили в інститут і САМІ той інститут закінчили і мають хорошу високооплачувану роботу. Неважливо яка школа, важливо щоб дитина хотіла вчитись, а вчителі хотіли навчити, а не дивились в кишені батькам.
    Не знаю як буде, але хочу щоб мої діти отримували освіту вдома, хоча б перші класи.

9. SUN

SUN New Member

Шановна Holly, перечитайте, будь ласка, уважно ще раз мій допис. Я писала про школу у Німеччині.
    Я не писала, що дитині важко, я писала, що в таких школах навпаки занадто легко вчитись, а відповідно рівень знань залишає бажати кращого, от батьки заздалегіть і підстраховуються.
    Щодо бажання вчитись та навчатись я переконана, що та риса є в кожній дитині. Це природньо. Завданням батьків і вчителів є не придусити це бажання, а посилити.

10. Suzi

Suzi Moderator Staff Member

Мені здається, немає такої закономірності - якщо легко, то рівень знань низький.

11. SUN

SUN New Member

Чому? Жалілась мені сестра мого чоловіка (живе у Німечччині), що малому ні разу не задавали ні одного вірша вивчити напам'ять. Це легко, але як пам'ять розвивати? Або ніколи не писати творів, це легко, а як навчитись свої думки висловлювати? Замість книжки легше тв подивитись або в гонки на компі побавитись. Справа мені здається в іншому. Навчання має бути максимально цікавим, тоді вчитись буде легше.
    Ось мені дуже подобаються в мого малого підручник і зошит з англійської (вид-во Оксфорд). Малий домашнє робить із таким задоволенням!!! Ну просто біжить його робити, намагається наперед прописати. Якби всі предмети мали таку методу, проблем би не було.

12. Orman

Orman Модератор-бомба

13. SUN

SUN New Member

14. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

15. Holly

Holly Moderator

Та яка різниця? Якщо дитина хоче навчитись, то навчиться. А як не хоче, то нічого не буде знати в якій би школі не вчилась, і яких би репетиторів не мала

16. SUN

SUN New Member

Люба дитина прагне до знань. Для мене це аксіома.
    І якщо дитину оточують люди, які можуть допомогти у цьому, це тільки плюс.

17. mysha

mysha New Member

Будемо відмовлятися від таких "потрібних" предметів. Треба відстоювати свою позицію.
    В знайомих дочка навчається в коледжі поблизу Оксфорда, в них лише 2 пари в день, вивчають 4 предмета основних + 2 факультативних (вибирають з 4-х запропонованих).

18. Suzi

Прагне, до тих пір, поки бажання вчитись не відіб*ють.

19. сніжна

в тому то річ. А відбити бажання вчитися можна у будь-якому віці. І це не буде залежати від того, чи пішла дитина до школи у 7 років чи у 6. Серед наших ровесників-друзів, які цьогоріч стали першокласниками різних шкіл , були і 6 і 7 річки.І через 3 місяці навчання бажання вчитися і ходити до школи вже у половини з них зникло

---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:18 ----------

ну там взагалі система підхід до навчання дитини ( як і виховання особливий). Маю коліжанку у Хайфі, у якої 2 діточок у віці 7 і 10 років. Вчаться вони, вчаться. В ляльки у школі не особливо то і бавляться. Там просто дитину не примушують нічого робити через "не хочу". До речі, мої дві коліжанки з дитинства, які живуть у Львові і тепер уже самі- єврейські мами з таким же підходом виховують своїх діток, які навчаютьсяі у наших звичайних школах.Нещодавно одна розповідала, що вчителька насварила її за те, що доня прийшла до школи з невивченими уроками. Відповідь коліжанки для вчительки була наступною: "Она не хотела их учить. И что я сделаю? Ребенок устает- у нее еще танцы и тенисс. Можно подумать, что уже весь класс идеально пишет и читает".

20. Suzi

то вже в іншу тему.
    Щодо 6 чи 7-ми років - я просто не розумію, для чого забирати в дитини той рік дитинства.