Увага! збираємо інформацію про пологовий будинок на Мечнікова!

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 23 Липень 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. kaputik

kaputik New Member

Відповідь: Увага! збираємо інформацію про пологовий будинок на Мечнікова!

подивилась і сказала (цитую) "это не грудь а жопа". про повернення до ГВ чомусь нічого не сказала, хіба це реально? на яких термінах реально? нам вже 2,5 місяці, я думаю що вже пізно, але на майбутнє щоб знати?

2. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Капутік, то хіба дзвоніть до консультанта, хоча, по правді кажучи, навряд чи можна вже повернути лактацію. Ще про прикладання напишу: ну дівчатка, дорогі, ну не можна ж доводити ситуацію до того, що соски через рани відпадають! Їм вигідно в пологовому ваші проблеми, бо ваші проблеми - додаткова робота для них. Мені сказала Ірина: "Тут поки нормально, але для профілактики обов'язково треба процедури для сосків, бо завтра вже будуть рани". Нормальний підхід? Я не чекала проблем, купила Пурелан відразу і мастила постійно, то обійшлася тим, що на одній груді трошки шкірочка злізла, за 2 дні вже все зажило. Хоч відчуття від прикладань перші рази були досить болючі.

3. olangel

olangel Well-Known Member

Написала тільки, що кума (вона вчора народила), що заходила якась лікарька тільки що, і сказала, щоб з дітьми не спали, ліпше встаньте зайвий раз в ночі! Ну то нормально?!!! Перший день після пологів!!!! Молочко ще не прибуло, вони взагалі там всі подуріли?!!! Чи мами їм мають пояснювати користь і потребу спання з дитинкою, а перші дні то взагалі не обговорюється.... Ну от як матусі, яка от тільки народила і розгублина, яка не володіє інф, або просто вже.все у голові перемішалось з такими лікарями мати вдале ГВ?!!!!

4. Mammy

Mammy Well-Known Member

Мені теж так постійно казали з синочком... Я перші ночі постійно сиділа поруч або носила на руках, а потім не витримала ілягла з ним...

5. dzvin

dzvin New Member

отже... родила 2.10.12...
    лікар Федина роман.. хороший лікар, все гарно, тіко розсердив мене словами: "то ти мучишся? то я з тоою мучуся а ти собі дитину народжуєш".
    та навіть не ррозсердив.. я така бідацьтво була.. лікар добрий.. на пиитання кіко будуть коштувати пологи відповідь- в нас медицина безплатна... тож сунула му 100 євро і то вже на 2й день, він щодня до мене приходив... дяку йому))...
    Ще якась медсестра прийшла в палату і сказала що треба скинутись по 50 грн на ліки , чек вона принесе результат - і ліків ні чеку) (бачила її в коридорі, але не мала сил спитати за результат, мозги після родів ж не соображають).
    лактолог Ірина одну цицьку краще розмасажувала, іншу гірше, то я трохи помучилась бо ліва вічно більша була але минулось))
    Педіатр представилась Оксана Павлівна така блондинка кучерява від якої тхнуло цигарками... потім виявилось що вона не хоче мене виписувати бо хоче 300грн (медсестра сказала).. реультат - мене випускали ввечері через приймальню... але то дурниці.. я їй ніц не дала бо за шо - вона навіть не подивилась що в дитини очі закисали... най їй добре буде... ще не сподобалось що пупковий залишок малявці на 3й день відірвали...
    от.....
    чоловік на радостях медсестрам 500 грн дав шо пологи приймали. тож роди обійшлися десь 1600грн... отаке...:connie_pull-pigtail

6. Melja

Melja Member

Народжувала 12 січня 2013 року в пологовому будинку на Мечнікова. Пологи пройшли нормально. А от як прикласти дитину до грудей ніхто не показав. І навіть не пояснив в яких позиціях це можна робити, все догадувалась сама. В мене соски були втягнуті і маленький розмір грудей, то казали взагалі годувати не буду, і як дати таку грудь вону не знають. Потім одна медсестра сказала, що можу попробувати через накладку. Ввечері чоловік привіз накладку. Народила я раненько, а дитинку вперше приклала аж вечером. В пологовому годувала через накладку, а потім прийшла додому і так мене муляла та накладка. То відкрила ютюб і дивилась як має бути прикладена дитина. і нічого вже 5-й місяць годуємся тільки молоком і сосочки витягнулись, правда не сильно, але малеча нормально їсть. Так що втягнуті сосочки це не проблемка взагалі. Було 2 рази застій то нічого справились самі, манюнька все розмоктала. Коли зняла накладки тріщинки з’явились, але я нічим не мастила і все загоїлось саме.

7. Fergie

Fergie New Member

Я народжувала також на Мечнікова, то в нас все було з точністю навпаки. Ще в родзалі (я родила вночі) понаходило куча народу і кожен пробував запхати груди малому, бо він не хотів брати. Розказали і показали як правильно запихати, щоб не було тріщин і мало боліло. До сьогодні жодної тріщини в мене немає.

8. Melja

Melja Member

Ну значить хороша зміна попалась чи десь хтось втик надавав і тепер вони це роблять.

9. NATBROK

NATBROK New Member

Дуже шкода, що не читала цей пост до пологів. народжувала в липні цього року на Мєчнікова. Все супер,якби не "ІРА". Боялася проблем з грудьми і тому ходила до неї з другого дня( не безкоштовно), щоб вона контролювала і вчасно розмасажувала. Три дні було "ще рано", а на четвертий стало "вже пізно" - в грудях було три гулі, одна з них прямо під соском, на що мені сказали : "я нє знаю что ето. будєм убирать компрєсамі, а еслі нє поможет, проконсультируемся у хірурга" Я поїхала до дому , а ввечері до масіка прийшла участковий педіатр (оперативно і вчасно).Вона все розмасажувала. так вона казала, що я не перша після Іри з проблемами.
    Мораль сей басни такова : к ире девки не ходить - будете детей кормить!

• Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

я до родів теж про Іру не читала але тікала від неї у прямому сенсі цього слова. Приходить в палату в день виписки (раніше так співпадало що коли приходила мене в палаті не було) ікаже - до мене на масаж. Ага. Счас! Кажу - не можу зараз, дитина засне тоді прийду:) і такі відмазки були поки вже одягнена не була в дверях з дитиною на руках. Іра дала поради коли з якої груді цідити і ми урвали додому. Отдєлалісь льогкім іспугом:)

11. Brenda

Brenda Member

Мдя, а в мене з нею ніяких проблем не було. Пішла я до неі, вона мені зробила масаж, сказала " у тебя шикарна грудь, как раз для кормления"... , ніяких грошей не вимагала за масаж, я дала сама, скільки вважала за потрібне і то в кінці...

12. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

13. Brenda

Brenda Member

14. Annichka

Annichka New Member

Дівчата, я народжувала тричі на Мечнікова у Винник Ольги Володимирівни. Перший раз до неї попала від лікаря з Батальної, з яким домовлялась про пологи (тоді Батальну закривали), а потім вже нікого іншого не хотіла. Як сказала моя подруга, в якої була складна вагітність і пологи, що О.В. була як мама. А для вагітної і при пологах дуже важливе не тільки досвід і рішучість, а і просто нормальне тепло і підтримка. Чудовий лікар, який знаходить виходи з різних ситуацій...

---------- Додано в 10:07 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

А в мене проблем з Ірою не було. Нікому вона не нав'язується. Мене навпаки "рятувала" вже після виписки - було і запалення з температурою, і закупорка протоків... жах... Навіть по телефону консультувала, коли за містом в мене виникли проблеми, а цивілізація була ну дуже далеко.
    Проблем з грудьми немає, коли відразу дитинку прикладають до грудей і пару днів малюк їсть молозиво... але для мами це, звичайно, важко - дійсно дитина напівголодна... Ми лежали в палаті з мамусею, в якої малий не хотів брати груди (не знаю чому, або тому що молока ще не було, або просто лінивий), і він просто постійно плакав... Після того, як його нагодували сумішшю, він заспокоївся і заснув... А мій висів на грудях і смоктав це молозиво... цілодобово... ледве витримала, щоб не дати суміш... Але і проблем з припливом молока в мене не було, як моєї сусідки, в якої пішло молоко, а дитина не хотіла "працювати"...
    Ми самі відповідаємо за свій вибір...

15. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

І я до тої Іри пішла :) Але мені сподобалось, масаж мені зробила, сказала, показала як зціджуватись ( хоча я цього не роблю) теж сказала Юлічка грудь шикарная :) і я собі пішла, їй нічого не платила.

16. Afrika

Afrika Well-Known Member

Нещодавно народжувала у Верхівської С.М. на Мечникова. Пологовим не дуже задоволена. Умови хороші, а от відношення персоналу жахливе!!! Ніхто не давав ніяких порад щодо догляду за немовлятами, до грудей дитину не приклали, через те що сама неправильно приклала зробилися рани на грудях, дуже через те мучилася.А коли просила допомоги або поради чула лише хамські відповіді, а після чарівної 20-гривневої купюри в кишені "лився солов'їний спів"

17. Barashechka

Barashechka New Member

Не знаю, що і писати після таких коментів. Я цим пологовим будинком задоволена. Народила там двох діток (2011р. і цього року в липні). Задоволена відношенням персоналу, Миронович мені нічого лишнього не сказала (хоча дійсно бере трохи забагато), ні про догодовування. Єдине, що мені не сподобалось так це те, що педіатр, який оглядав мою першу дитину одразу після пологів, сказала, що вона здорова, а донечка родилась із червоними білками очей, бо була сильно обмотана пуповиною. Потім це відбилось на ножках (не мала опори). Ми довго їй лікували цю проблему, але зараз все впорядку. Літає по квартирі. На рахунок масажистки Іри також не маю ніяких притензій. В мене була закупорка протоки, я виконувала її настанови і за три сеанси все пройшло. Тому можу сказати одне, як буду ще раз вагітна, то народжувати піду лише туди!!!

18. tuzyachka

tuzyachka New Member

Впринципі і я задоволена, народжувала в Усика у липні 2013. Він не панькається. І взагалі, як би він добряче на мене не крикнув лежала я би далі з тим бурячковим лицем і кричала, що я не можу)))) До грудей приклали відразу. Але малий не хотів так і зарах не хоче((( Дуже сподобалася акушерка, Олена, ну просто до рани прикладай.

19. MartikM

MartikM New Member

Народжувала у 2012 році. все було чудово. Дитинку виклали на живіт після народження, єдине що рекомендували трохи відпочити після пологів, а дитину лишити в сестринській. Та я ту годину собі місця не знаходила і попросила принести.Відтоді був завжди зі мною. Про грудне вигодовування якось особливо не наголошували, але по кілька разів на день приходила палатна лікар і перевіряла чи правильно прикладаю.Дуже допомогла лактолог Ірина, прийшла в палату, розмасувала груди і показала як сама собі то маю робити, її наука мені зберегла і час і гроші. Молоко пішло на третій день, всі гульки розмасовувала сама собі і не доходило до затвердінь та гарячки. зараз малому 1,5 ми досі на їмо цицю. Мені дуже сподобалось, що медперсонал надавав допомогу лише за вимоги. А оскільки начиталась про догляд до пологів то лише практикувалась і не потребувала допомоги.
    Вдруге народжуватиму лише там. Враження річ суб'єктивна, є різні очікування і різні люди. Бажаю всім легких пологів та здорових малят))))

20. newlife

newlife New Member

Народжувала там 2012. В Усика. Нажаль мала необережність попастися на хитромудру ситмуляціюю, яка завершилась терміновим КР. :-( За 2 тижні до ПДП, що нажаль випадав на пятницю, коли і були проведені всі маніпуліції, була госпіталізована в патологію через колись проведену операцію. Тож за 3 тижні передування маю що сказати :)

Приймальня: добровільний внесок і всі дуже гарно тебе обходжують.

Патологія: черга на поселення, лежання в малаті на місці яке тоді перепаде (може бути і 2-га розкладушка між 4 ліжками 4-хмісної палати), добровільний внесок + розрахунок з палатною (особливо великий, якщо палатна має прізвище на Ц. а імя на В, інакше проблеми за здоровям виникатимуть щодня), санвузол 1 в кінці коридору, душ бойлерний, вимагає живої чарги на гарячу воду.

Родові зали: акуратні, більшість в розмір з 4-хмісну палату, але є все мінімально необхідне, крім санвузла, вони тільки в сімейних родзалах і в кінці коридору.
    Післяопераційні: моя була 2-хмісна, той же ж санвузол через коридор, але тут черг не передбачається.

Сімейна палата: класно що вона взагалі є (хоча якщо б я родила і залишалась в тій же палаті, то, напевно, не могла б спокійно відпочивати, бо мучили б спогади як боляче/чи не так як би хотілося (я про стимуляцію) все було). Мікрохвильова, холодильник (дуже шумів як виключався), диван для ночуючого, столик, пуф чи навіть 2. Окремий санвузол. Гаряча вода, здається, за графіком.

Щодо підтримки ГВ, то вважаю що її не було, як такої.
    Коли не приклала дитину заходила палатна з пологового відділення (не плутати з патологією) і казала "Як довго дитинка їсть! Добре зайду пізніше." А потім "Стільки їла і всеодно в грудях молоко лишилось" - якби не знала, що й до чого, то паніки було б багато "Авось з дитиною щось зле, бо не має апетиту!!!??? Не доїдає все "начисто!""
    Зав.неонатологів теж не сильно тішилась, що ми прикладаємось і коли на 3 день зявилось молозиво, я перестала давати по 5мл суміші через шприц (вона шприцом взагалі не рекомендувала користуватись, щоб дитина не подавилась! а те що її дівчата хвалились що 2-чі нагодували дитинку віком до 1 доби сумішшшю в к-сті 20мл/раз, то добре? при чому 2-й раз годували через соску, хоча я спеціально давала їм гроші, аби годували зі шприца (певно не передали по зміні :-( Звідки знаю? бо після 2-го годування вона стала інакше брати груди + соска, на бутилочці де мали тільки розмішувати суміш, була проколена) потім лікар виписала дорожезні бактерії, бо дитинка після КР :-(
    Усик взагалі казав, що "Нашо ти себе мучиш? Соски треба було готувати до пологів, інакше... "дослівно не пригадую суть в наступному - з ними щось станеться" .
    З Ірою бачилась лише 1 раз на 4 чи 5 день по КР, сказала що з моїми грудьми все гаразд і не потребую її консультації.
    Проблем з підготовкою документів не було ніяких. Але виходити мусили через зловісну виписну, де відмовились від їхніх послуг але, на недавно вагітну голову, чогось надала ііформацію про місце свого продивання. Сама не знаю нашо.

Хух. Здається все.
    Віват тим хто прочитав :)

Останнє редагування: 29 Січень 2014