Увага! збираємо інформацію про пологовий будинок на Мечнікова!

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 23 Липень 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Відповідь: Увага! збираємо інформацію про пологовий будинок на Мечнікова!

Зі шприца можна. А чому не можна дитині з грудей дати там, біля лампи?
    Це добре, що у вас дитинка навчилась прикладатись. Проте, як я вже писала, в сусідки по палаті після тих маніпуляцій, дитина не хотіла брати груди... Отак.

2. natiok

natiok Member

Не знаю чи можна забрати дитину з під тої лампи, а от з інкубатора забирати не було можна.

3. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

На днях знову стикнулась з лактологом Іриною на мечнікова. Вона нам дуже допомогла. На соску зявилась гулька з якої пішов гній. Після її огляду та лікування до вечора вже був позитивний результат)

4. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Дівчата дивують ваші дописи (хоча в ПП і карму позитивних відгуків ні від кого не чула щодо Ірини і взагалі 99% інформація попадається погана про неї (запитайте до скількох потрібно годувати)) масажистка Ірина має надавати адекватну інформацію про ГВ. А то виходить, вона надала (можливо, а можливо і ні) якусь нормальну інформацію і за це їй потрібно дякувати? Мені завжди здавалося, що дякується за щось більше ніж виконання прямих своїх обов'язків
    Але дійсно вона гарна як масажистка (бо на Джамбула є такі кадри....) і більше нічого.

5. tulia

tulia New Member

Маю певний сумнів, оскільки за розповідями моїх сусідок в роддомі, які до неї ходили на прийом, основний метод масажу - молоковідсмоктувач... вона мене сто разів до себе припрошувала, але я сама собі груди розмасажувала і налагодила ГВ, малого успішно прогодувала 1 рік і 3 місяці без жодних тріщин і затвердінь...але то тільки завдяки тому, що багато читала перед тим, а ще мені допомогла лікарка, яка приймала роди, вона мене ж і відрадила йти до Ірини на масаж...щодо Лілі Петрівни, то нічого поганого сказати не можу, вона мені порекомендувала догодувати дитину лише на третій день як з'явилася жовтяниця і малого поклали під капельницю і лампу, але спочатку наказала зціджуватися і давати материнське, а тільки тоді штучне, щоб малий добре наїдався і мав силу боротися з недугом, вдома успішно суміш викинула...а після історії з моєю коліжанкою, яку в Києві відпустили додому на другий день, а в малої на третій почалася жовтяниця і вона потім два тижні відлежала в дитлікарні, я була щиро вдячна Лілі Петрівні, що вона завчасно запідозрила жовтяницю і відпустила мене лише на 5ий день, коли біліорубін ввійшов в норму...це все відбувалося в квітні 2011 року

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

7. tulia

tulia New Member

8. irushka

irushka Well-Known Member

Поясніть мені, хіба жовтяниця на третій день не є фізіологічним явищем? Невже то кожну дитину мучать тими лампами і забирають від мами? Для чого, воно ж проходить само! Вкотре дивуюсь з того, що читаю про цю лікарку.

9. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

10. сніжна

до чого дерти гроші? у мене була своя особлива ситуація, яка потребувала щоденних масажів+ процедур. Масажистці якраз було однаковісінько- у неї і без мене клієнтури вистачало. Та і гроші на той час брала вона не такі і великі інша акушерка ( з цього ж пологового), яка спочатку мені розмасовувала груди взяла вдвічі більше).
    просто пишете
    , а я вам кажу- з власного досвіду і не одного "прийому".
    Не буду обговорювати Ірину власне як лактолога ( тут у неї свої "таракани", хоч мій досвід з нею- позитивний), але як масажист вона досить непогана.І молоковідсмоктувачі власне для масажів не використовує ( це взагалі нонсенс- ви пробували "розмасажувати" груди, власне коли потрібен масаж, молоковідсмоктувачем? Він вам нічогоісінько не дасть. Якщо ж ви справилися за допомогою молоковідсмоктувача, значит масажі вам не були потрібні.

---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:27 ----------

11. Жменька

Жменька Well-Known Member

Не знаю, наскільки це ще актуально, але розкажу і я про своє спілкування і з Лілією Петрівною, і з Іриною. Отже, народжувала я на Мечнікова в серпні 2008р. РОди приймала Шекета (гол.лікар), неонатологом була якраз Миронович Л.П. Роди пройшли гарно, Лілія Петрівна оглянула доню, її помили, і одразу поклали мені на живіт (на пеленку чи ні, я вже не пам"ятаю) і приклали до грудей, доню лишили зі мною в палаті. На наступний день ( я народила в 11год.вечора) прийшла Лілія Петрівна, показала як правильно прикладати дитину до грудей, сказала, що груди у мене молочні, і догодовувати НЕ ТРЕБА. Також на наступний день приходила лактолог Іра, прочитала лекцію про годування, показала як розмассовувати і зціджувати груди. Теж радила зціджуватись перший місяць (чого я, правда, не робила). А також, проконтролювала, чи правильно я дитину до грудей прикладаю.
    Потім Лілія Петрівна ще до двох років вела нашу дитину, оскільки з дільничим педіатром "не сложилось". А Ірина неодноразово допомагала мені, коли у мене були застої в грудях і груди боліли так, що я порухатись не могла, і приїзджала в 10-11год вечора. Годувала я дитину до 1,3років. І, коли малечі було 9місяців і умене почало пропадати молоко, Лілія Петрівна радила , чим мені краще харчуватися, щоб воно знову прибуло. Так що, їм обом я дуже вдячна. І жодного поганого слова сказати в їх адресу не можу.

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

Не знаю, наскільки це ще актуально, але розкажу і я про своє спілкування і з Лілією Петрівною, і з Іриною. Отже, народжувала я на Мечнікова в серпні 2008р. РОди приймала Шекета (гол.лікар), неонатологом була якраз Миронович Л.П. Роди пройшли гарно, Лілія Петрівна оглянула доню, її помили, і одразу поклали мені на живіт (на пеленку чи ні, я вже не пам"ятаю) і приклали до грудей, доню лишили зі мною в палаті. На наступний день ( я народила в 11год.вечора) прийшла Лілія Петрівна, показала як правильно прикладати дитину до грудей, сказала, що груди у мене молочні, і догодовувати НЕ ТРЕБА. Також на наступний день приходила лактолог Іра, прочитала лекцію про годування, показала як розмассовувати і зціджувати груди. Теж радила зціджуватись перший місяць (чого я, правда, не робила). А також, проконтролювала, чи правильно я дитину до грудей прикладаю.
    Потім Лілія Петрівна ще до двох років вела нашу дитину, оскільки з дільничим педіатром "не сложилось". А Ірина неодноразово допомагала мені, коли у мене були застої в грудях і груди боліли так, що я порухатись не могла, і приїзджала в 10-11год вечора. Годувала я дитину до 1,3років. І, коли малечі було 9місяців і умене почало пропадати молоко, Лілія Петрівна радила , чим мені краще харчуватися, щоб воно знову прибуло. Так що, їм обом я дуже вдячна. І жодного поганого слова сказати в їх адресу не можу.

12. Asda

Asda New Member

Я народжувала на Мечнікова в квітні 2012. Роди приймала лікарка Вікторія (прізвище не скажу точно, бо радили мені її як Курило, а в виписці писало Мойсей, може заміж за той час вийшла :)). Як лікар,вона мені сподобалась. На всі питання, що я їй задавала-вона мені відповіла. Роди пройшли швидко і Слава Богу, успішно.
    Хто в мене там був неонатологом-я навіть не знаю. Я до родів трохи прочитала в інтернеті інформацію про роди, поспілкувалася з подругами, які вже стали мамами та декілька разів відвідала Львівську "Школу народжувати" (можна загуглити і знайдете) і мені це допомогло. Я знала що за чим повинно відбуватися і, впринципі, якихось порад від лікарів і не чекала. Все що мене цікавило додатково, я питалася у своєї лікарки Вікторії. Перед родами з нею домовилась, що я хочу народжувати сама(без стимуляцій) і що всі дії, які будуть зі мною проводити, зі мною будуть узгоджувати і так і було. В "Школі народжувати" нас настроїли,що роди-це природний процес і я була настільки в цьому переконана, що хотіла від лікарів лише одного, щоб вони мені не заважали:). Процес появи молока, я уявляла, до його появи, тому ніяких порад, щодо догодовувань сумішами я не слухала, але мені, чесно кажучи, ніхто там такого і не радив. Єдине, що я би змінила при наступних родах- це взяла б нічну сорочку в якій народжувати, таку, яка б донизу розщіпалася, бо дитину мені після народження віддали, але поставили зверху на сорочку(так як вона розщіпалася лише на грудях), а не на тіло. А все решта мене влаштовувало.

13. Mawa

Mawa Member

Стосовно пологового я заловолена. Вела Ліля Петрівна. Поганого нічого не можу сказати, але симпатії особливої не викликала, хоча все, що питала відповідала. розказувала. Іра масажистка мені сподобалась. І не вважаю поганим, що спочатку мене сціджував висмоктувач. Мені молоко потім віддавалаи і годувала дитину, а якщо зразу вручну, то ніхто панькатись не буде з тобою, щоб молоко в баночку націдити. Потім гарно розмасажовувала,бо груди такі тверді були як камні, самій менв не виходило так масажувати і сціджувати.

14. kaputik

kaputik New Member

Я народжувала на Мечнікова в грудні 2012року. Приклали мені дитину до грудей через 2 години після народження, потім сестри допомагали прикладати, але були такі болі, що в мене очі на чоло лізли. На другий день в мене молока в грудях ще не було, але малеча мені висіла на грудях практично цілий день, по годині на кожній груді. Мені педіатр (Любомира Богданівна, прізвища не знаю) сказала, щоб я давала суміш, бо дитина не наїдається. Але оскільки я вихованець школи "Народжувати" і нам про суміші розказували що це зло, я вперто суміші не давала. На ранок третього дня в мене замість сосків були сплошні рани, до грудей я доторкнутись не могла. Мені заборонили годувати груддю і сказали що не випишуть поки не вилікуєм соски. Я ходила у фізкабінет, мастила мазями, а ввечері мені груди набрали, а годувати я не могла, бо в мене не було живого місця. Мені приходили акушерки сціджувати, причому кожен день були інші і поради давали різні. Одні казали робити повітряні ванночки, інші казали тримати груди в теплі, одні казали прикладати капусту з холодильника, інші обдавати кип'ятком. НЕзнаєш кого слухати. Лактолог Ірина приходила кожен день і перепитувала чи не потрібна її допомога, але знов ж таки-я ж начиталась, мудра дуже, нашо мені ваші поради і лікування-всі хочуть тільки грошей. Виписали мене на 4 день з напівзажившими сосками і дитинка вже була на грудному, а вдома на 5 день я проснулась в гарячці від того що груди застудила. От вам і повітряні ванночки. Дитина груди брати відмовилась і я викликала масажисток на дом. 2 дні мене сціджували і так, що я думала що це кінець світу-через рани замість сосків(дитина в цей час була на сумішах), масували мені груди так, ніби це шмата якась, молоко погано йшло і мені їх дуже сильно тиснули,і в кінцевому результаті мені один сосок взагалі відпав, груди обсипало прищами(занесли інфекцію через ті самі соски) і ми вирішили що з ГВ потрібно завершувати. Коли я вже почала приймати таблетки які зупиняють лактацію, мені порадили звернутись до лактолога Іри, щоб проконтролювати цей процес і не було маститу. Ірина як побачила мої груди жахнулась, спитала хто мені їх так тиснув, легенько розмасувала і молоко само потекло, без болю!!! Але було вже пізно, бо молоко вже не прибувало. От в чому питання-чому не звернутись відразу до Ірини, як спеціаліста, і слухати ОДНУ людину, і питання друге-чому не догодувати трішки дитину сумішами на 2 день, і пошкодувати соски, не доводити їх до стану ран. Можливо ми би так зберегли ГВ. Висновок в мене один-треба слухати одну людину і цю людина-Ірина. Дуже хороший спеціаліст, їздить по навчаннях, гарно вміє масувати, зціджувати і може навчити, поганого не порадить. Багато чула про неї хороших відгуків, але вже "опосля"(((( Я то думала що мені не треба буде нічиїх порад і лікувань, зціджувань, бо я начиталась мудрих книжок і пройшла курси в школі "Народжувати", тому і не цікавилась цим питанням.

15. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ваша історія сумна і страшна. але питання одне і просте - ви напевно пропустили лекцію про правильне прикладання малятка до грудей?

16. сніжна

це не застудили ви груди. Це почався сильний лактостаз ( або і мастит). У мене була та ж ситуація і її початок- 5 день після пологів. Чергова акушерка в пологовому мені так розмасажовувала груди, що я думала, що від болю на стіни полізу. А при поверненні додому- знову така ж ситуація. Тоді я телефонувала своїй лікарці з пологового і вона прислала до мене додому Ірину- груди розмасажувала настільки легко, що я і не відчула. І потім я ще не раз на масажі вже до неї приїжджала.
    на щастя, мені вдалося налагодити лактацію , хоча на це знадобився час і стороння допомога

---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:24 ----------

тут можна було і не догодовувати. Причина ран на сосках- це неправильне прикладання. Тому якщо є змога, щоб хтось у пологовому проконтролював, як дитина бере груди- чудово. У нас навіть сама неонатолог ( Елеонора Вікторівна) інколи приходила під час годування, сідала поряд і дивилася, як дитина їсть

17. kaputik

kaputik New Member

справа в тому що мені прикладали в роддомі акушерки, і педіатр дивилась казала що все ок

18. Hanny

Hanny Active Member

і мені так казали, а малявка втрачала вагу і були ранки, поки вдома з консультантом з ГВ то все не врегулювали, крім того в моєї Софійки була вкорочена вуздечка язичка, і ніхто того мені в пологовому не подивився!!!
    На рахунок тої Ірини і акушерок , педіатрів я хоч всіх курсів не відходила по ГВ, але форум проштудіювала, і почувши один-два перли, їхньої такої допомоги не потребувала , а відразу ж в пологовому дзвонила до консультанта, цицяємося до тепер, хоча перших 3 місяці боролися за успішне ГВ! А скільки лактостазів пережили, і якось обійшлися без
    А про пошкодувати дитину і не пхати на 2!!!! день життя суміші , а подзвонити консультанту?!

19. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Кип"ятком???? я в шоці.... що то за поради такі!!!! Щось вам в школі народжувати подавали мало матеріалу на рахунок ГВ?
    Підтримую, від повітряних ванн груди не простудяться. В мене теж були лакстостази на 3-4тий день, мала мені його не висмоктувала, але я якось справилась з тим, масували легенько в душі, прикладали підборіттям і воно минулось. Правда мені мама допомогла з тими лактостазами.
    Я знаю як вони дивляться, мені теж казали що все ок, але я бачила то шо вони не бачили.
    Ну і я теж хотіла про це написати. Ви ж проходили курси в школі народжувати і не знали що треба викликати консультанта?
    Сумно....Не масажисти а садісти, жах просто. То чому вам ця Ірина не сказала що можна і це реально з ШВ повернутись на ГВ? Скільки дитині зараз, може то би спробувати релактацію???

Останнє редагування: 29 Вересень 2013
  20. сніжна

я так розумію, що повертати було вже нічого, бо лактація вже була припинена прийомом спеціальних медикаментів.
    малося на увазі лист капусти, а не груди:girl_smile:.

---------- Додано в 16:21 ---------- Попередній допис був написаний в 16:16 ----------

багато залежить від структури тканин молочної залози і молочних протоків. Інколи без масажів спеціаліста справді не обійтися. Я теж думала спочатку- обійдуся. Але ні теплий душ, ні запрошений консультант по ГВ, ні мамині масажі, ні жоден молоковідсмоктувач, ні і ще стонадцять рекомендацій не допомогли. Груди були кам яні- зі всіма наслідками, ні краплини з них не виділялося, дитина банально відмовлялася навіть їх брати ( та і не могла- пробувала, нервувалася, криком кричала і відверталася). Тоді я здалася і подзвонила лікарю у пологовий.І масажі спеціаліста дуже допомогли.