Увага! збираємо інформацію про пологовий будинок на Мечнікова!

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 23 Липень 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Sufler

Sufler New Member

Відповідь: Увага! збираємо інформацію про пологовий будинок на Мечнікова!

дівчата, всі ці події вкотре доводять, що треба у всьому розбиратися самим. ясна річ, що роди прийняти в себе ніхто не в змозі, але така інформація як втрата ваги дитиною, меконійв памперсі, молозиво перших три дні і прочее-прочее-прочее, треба тримати в голові. це ж стосується ваших малят і не треба розраховувати на лактологів-неонатологів та інших -ологів, їм всім всім попри мешти ваші діти і ваші проблеми. це ж україна.я на мечнікова народжувала в травні 2010. своїм лікарем Цариник Вікторією дуже-предуже задоволена. і свою братову до неї відведу. саме вікторія ярославівна після родів показала як давати груди, своїми руками запхала мою цицю дитині ротик і приходила контролювати чи все добре. дай їй Бог здоровя, вже рік і 7 місяців їмо цицю

2. RED ANN

RED ANN New Member

Я народжувала на Мечнікова в липні 2011р. Пологи приймала Коваль Ольга Іванівна і я нею дуже задоволена. Пологи тривали 15 годин, інший лікар мабуть радив би стимулювати, але я хотіла, щоб все проходило природньо і Ольга Іванівна ставилася до цього з повагою. Замість штучної стимуляції казала присідати біля драбинки під час перейм і т. ін. і хоча сама вже була втомлена, але проводила зі мною в палаті багато часу, за всім стежила, підтримувала. Після пологів теж була уважною, часто навідувалась в палату, оглядала мене, казала не слухати медсестер, коли ті радитимуть підгодувати дитину сумішшю, перебувати в одній палаті з малечею, годувати грудьми.
    Неонатологом була Леся Іванівна Звонко, про неї теж маю найкращі враження, вона ставилася до мене і моєї сусідки з повагою, казала щоб ми запитували про все, що нас цікавить чи турбує, спокійно все пояснювала, вболівала за грудне вигодовування, хвалила, що ми не підгодовуємо сумішшю.
    В пологовому радили зціджувати молоко, я так і робила, а потім мала лактостаз. Дві мої подруги не зціджували, або зціджували зовсім трішки після годувань (щоб молочко прибувало) і жодних проблем у них не було, а я мучилася 2 місяці, потім стала поступово зціджувати молоко не повністю, а щораз менше і зовсім припинила зціджування, хоча молоко після годування завжди є в грудях.
    А вцілому пологовим будинком я задоволена, умови хороші. Де б ви не народжували необхідно підготуватись до пологоів, післяпологового періоду, годування, прочитати максимум інформації і потім фільтрувати поради лікарів, бо вони справді не завжди є вірними.

3. Artemida

Artemida Well-Known Member

А якщо по темі, то правду кажуть, що істина пізнається у порівнянні. Майже три роки тому на Мечнікова я замучена, невиспана і перелякана тим, що моя дитина помре з голоду, піддалась на пропозицію медсестри дати дитині суміш. Мене ніхто не примушував звичайно, але говорилося це все дуже переконливо, ніби суміш - це єдиний вихід. Догодовувала я всього кілька разів, але цього вистачило, щоб Артем перестав нормально брати груди. Ми з ним промучились цілий місяць, поки він знову навчився нормально смоктати. .А про мої бідні соски мовчу взагалі.
    Якщо чесно, я пишаюсь собою, що не зірвалася і таки вимучила це ГВ. Бо дійсно було дуже важко.
    На Джамбула про суміш не говорить ніхто. Навпаки, нам читав лекцію дуже хороший лактолог. Вона особисто всім масажувала груди, показувала як прикладати, давала інші дуже цінні поради. Коли моя лікар висловила припущення, що може варто дати малому 10 г суміші на ніч (щоб я поспала), дитячий лікар категорично заперечила. Сказала, що вистачить молозива. І дійсно, цього разу все було по-іншому. Тріщин я не мала зовсім, малий гарно і активно смокче цицю. І головне - правильно! Мені було навіть трохи незвично, що прикладання до грудей це задоволення, а не каторга (як першого разу).

Тому, дівчатка, читайте, питайте, будьте проінформовані! Здоров'я нас і наших діток у наших руках.

4. loreniya

loreniya Well-Known Member

а ще я вставлю свою копійчину, я Заяц Мар"яна Маріанівна підтверджую що Миронович Ліля Петрівна вимагала в мене грошей за її "послуги", 50 грн мені повернула і сказала що цього мало, бо вона заввідділенням а не просто лікар. Оплатила я їй 200 грн. Це було 5 січня 2010 р.

5. Mawa

Mawa Member

Я теж в неї родила у вересні і дуже задоволена.Пологи в мене тривали не довго, 2 години в родзалі.Вона постійно заходила, к почались потуги чітко казала як вести і ще мені дуже сподобалось, що вона за те, щоб чоловік був присутній на пологах і потім мого дуже хвалила.Кожного дня заходила. Педіатром була Ліля Петрівна.Нічого поганого не можу сказати, відповдала на всімої питання, хоча як людина мені не сподобалась. я як прощалась з нею дала 200 грн, вона сказала дякую

родила в вересні 2011

6. misss

misss New Member

Я народжувала у вересні 2011 р. Приймала роди Винник Ольга Володимирівна. Надзвичайно уважна лікарка, яка пробула зі мною усі пологи, ні на хвилину не відходячи. дуже задоволена, що саме до неї звернулася.
    В загальному роддом мені дуже сподобався, ми брали сімейну палату, то умови там дуже гарні, медперсонал хороший, хоча також пропонували догодовувати, але я стояла на своєму
    При виході нам трішки почитали мораль, за те що, ми не хотіли фотографуватися і купувати їхні медальки, але і тут я їм "втерла" носа.:girl_yes2:
    Одним словом другу дитинку прийду родити знову сюди:girl_curtsey:

7. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

а я нічого доброго не можу про неї сказати. не хотіла нас виписувати, поки не поклала їй в кишеньку куп"юру. казала, то ви всі так додому спішите, а потім вдома плачете, бо не знаєте, що з тою дитиною робити (ніби мені в пологовому сильно хтось допомагав), а чим ти її будеш годувати, в тебе груди пусті (хоча на 2 день вже було гарне молочко), короче, поки медсестра за її спиною жестом не показала, що треба заплатити. я чесно, не розумію, за що вони вимагають ті гроші, але дууууууже хотіла додому. то до того ходила такою мегерою, а тут різко подобрішала, прямо ангелик.

---------- Додано в 09:58 ---------- Попередній допис був написаний в 09:57 ----------

8. Mawa

Mawa Member

дивна вона людина1!! Я з принципу вирішила зі всіма розраховуватись в кінці, а не як багато дівчат наперед, щоб добре відносилась, але Л.П. до себе позитиву не притягувала

9. birdie

birdie New Member

Народжувала на Мечнікова в травні 2011р.
    Так, як доця в першу добу втратила 300 гр маси, мені добровільно-примусово (швидше примусово) прийшлося дати суміш. На мої прохання до акушерок, щоб прийшли подивилися чи я правильно прикладаю дитинку, казали: "та правильно! правильно! Як там можна не правильно прикласти???". В результаті соски суцільні рани та тріщини, перший місяць ГВ - каторга. Завдяки подрузі, які кинула декілька статтей по ГВ і моїй наполегливості я годую грудьми.

10. Vialka

Vialka New Member

У мене теж вона приймала пологи... зробила прокол вод (невідомо нащо),намагалась мене залакати, мовляв "зараз на операційному столі опинимось!" , і на всі мої запитання "що Ви робите?", або "що Ви збираєтесь робити?" (ну мені необхідно було знати), вона відповідала "я роблю те, що треба" (дуже авторитетним тоном, мабуть щоб навіть не думала ще раз перепитувати). Дитину мені виклали на пеленку, замість контакту шкіра -до -шкіри. моя мама дала їй 300 уо (бо їй так казали, що стільки вона бере), а акушерці дали 50грн, так вона (лікар) підходила потім і казала що це занадто мало, бо ж вона зі мною цілу ніч була (з 2 до 4 ). суміш мені жодного разу не пропонували, навпаки навіть застерігали не давати. а от масажист- лактолог Іра, порадила мені зціджуватись кожні 6 годин.. (це жах якийсь просто.). і при виписці.. просто кожен приходить, на узд 20 грн, якась там довідка - 10 грн, неонатолог просто сказала що у них "так прийнято", тому скільки можете. що мене найбільше роздратувало, коли прийшла медсестра, забирати дитину щоб взяти пробу на фенілкетонурію, вона просто взяла дитину, і пішла, щось не зрозуміле буркнувши про причину такого вчинку (одразу забігла неонатолог і на мою істерику (куди ви понесли дитину??), почала щось пояснювати що без цього нас не відпустять до дому). ну невже не можна було пояснити, попередити, і за згодою взяти дитину..

11. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Аналогічно, я була в шоці, навіть не встигла спохватитись. Полежала десь 1 хв - і забрали!
    Ага, а мені, вона ж радила сціджувати після кложного годування іншу грудь!
    Це типу погодувала лівою, праву зцідила! Вмерти можна!:khomyak:

На моїх очах на Мечнікова пропонували моїй сусідці накладку на сосок в перший же день народження немовля! В жінки спраді груди були не ухти, соски трохи плоскі. АЛЕ, можна було хоча б постаратись дати правильно груди. Медсестра пригнала і каже, що піде купить надклаки. Принесла - попробували. Ніфіга не вийшло. Погнала - купила суміш. Дитина щаслива...:girl_cray:
    Друга породіля бігала до маляти що 2 год туди, де під лампи кладуть від жовтяниці, носила в пляшечці сціджене молоко. Дитя, привчене вже до пляшечки, не дуже активно хотіло смоктати груди. Дівчина тішилась, шо моя так добре груди бере, а її хлопчик не хоче, бо ж хлопчики лінивіші за двічаток:8:. От якби медперсонал не допустив годування з пляшечки - цього ж би не було!
    Ше мені дуже "сподобалось", як кожен, кому не лінь приходив і тискав мені соски, кажучи "Ой-йой, скільки молока, треба цідити". А я не хотіла , і не вміла.
    Правда кажучи, дома вже трошки підціджувала, щоб зняти нагрубілість. Але ж трошки, а не всю грудь, як радили!:girl_mad:
    Короче, своє ГВ я влаштувала сама, і ніхто на Мечнікова мені особливо не розповідав що до чого!

12. Talya

Talya Well-Known Member

13. Krashunchik

Krashunchik New Member

Не знаю актуально ще чи нє... Але для загальної інфи напишу. Як тільки мене після пологів привезли в палату, прийшла медсестра (відразу напишу що я про ГВ мало читала до пологів, в основному про самі пологи))). Ну і нічого про ГВ не знала. І тут значить я ще в себе не прийшла, як медсестра мені каже "молока нема, треба суміш купити в аптеці бо дитина буде голодна". Ну а я ж ходити на можу. Вона каже "я вам куплю" Принесла суміш показала як розбавляти. Потім неонатолог здається Ліля Петрівна прийшла. А я як раз малого годувала. Він вже півгодини мирно смоктав цицьку. От не пам2ятаю чи то Ліля Петрівна, чи інший хтось на мене накричав в стилі "ви шо так довго не можна! Максимум 10 хвилин кожною груддю і після цього догодувати сумішшю а то будуть тріщини на сосках"... Про лактолога можу сказати одне, вона зробила массаж на другий день після пологів і в мене бризнули фонтани.. І я тоді подумала "як нема молока???!" Добре що по приїзді додому я на інтуітивному рівні викинула фляшечку, бо подумала що я млєкопітающєє))), а значить всі годують і я буду, і що як годували грудьми раніше коли не було сумішей? Короче викинула суміш і просто почала давати цицьку постійно.. Так досі і годуємось. Порад лактолога не пам"ятаю окрім того що треба сціджуватися і було більше молока.
    Єдине що точно пам"ятаю що більшість персоналу казало тільки перших три дні годувати сумішшю, а потім давати цицьку на вимогу і стільки скільки дитина просить. Тому особливо поганих вражень нема. Єдине що так і не зрозумла навіщо я суміш купляла)))))

Останнє редагування модератором: 25 Червень 2012
  14. Myza

Myza New Member

Я теж народжувала на Мечнікова, в 2009 році. І мені теж несподобалося те що вони нерозказували як прикладати до грудей і інше. І взагалі коли я народила то доцю мені непоказали, неприклали до груді бо ніби були якісь з нею проблеми. ЇЇ забрали під ковпак, я з тим змерилась бо так треба було . І відповідно її годували суміщю, хоча на другий день могли дати годувати мені, та ні вони далі годували суміщю,і її невіддавали аж на третій день принесли як голодне собача і кинули мовляв годуйте їїсти хоче, а в мене молока майже нема. І того молозива вона невзяла в мене ні грама. А я була впевнена що молока в мене буде багато, бо так мені говорили. Але його небуло, тай як потім виявилося я неправильно її тримала що й вона відмовлялася їїсти груди, а я думала що то за того що мало молока....
    Тому я її годувала сумішами і в результаті нам зараз майже три, а ми мали і діатез більше пів року, і зуби погані і проблеми з травними органами і нирками. Я звичайно нескажу точно чи вона вже народилася з якимись проблемами все ж закладаєтьсч в утробі, і спадковість грає важливу роль, але думаю що на грудному вигодовуванні їх було на багато менше!
    А що до пологового будинку, то там є і плюси і мінуси як і вкожному, ще залежить від персоналу.Я незнаю як би було якщо я народжувала десь і накше, томущо в мене складна ситуація була( то вже і іншій темі).

15. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Думаю що ні,в мене малий годувався до 1,8 і хворіє ще більше ніж діти на штучному вигодовуванні.
    Роботою Іри я впринципі задоволена. Допомогла сестрі коли внеї пішов застій і температура. Якби не вона все могло закінчитись дуже погано(

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

17. isachka

isachka Well-Known Member

Народила я у березні. Як тільки мене зашили я сказала, щоб дали малого і я одразу приклала до грудей, до тої, з якої йшло молозиво з 7-го місяця, а не до тої,що приклада акушерка, бо їй так було зручно. Ми народилися о 2 ночі і при переведенні в палату медсестра хотіла «залишити» малого у себе під наглядом до ранку і щоб я відпочила, я сказала, що хочу мати свою дитину біля себе, а те що їй треба малого добре обтерти – хай то робить зараз, а не зранку, треба якісь додаткові речі для того (марля, олійка тощо) – от вам на то 40 грн, але дитина має бути біля мене. А вже зранку вийняла книжку «Вчимося годувати грудьми» видавництва «Свічадо» і поклала на тумбочку біля себе. То дитяча звернула увагу, що там все добре написано, а більше ніхто до мене не ліз , хоча можливо я цього не помічала. Я ні до кого не зверталася з питаннями. Палатну я успішно проігнорувала, зробивши лише те,що їй необхідно за протоколом, а всі питання обговорювала з лікарем, що приймав пологи. Дитяча була хороша, сама радила писати відмову від щеплення від гепатиту, на питання щодо догляду за дитиною одразу відповідала, тел. Залишила свій то потім ще по телефону консультувалися з нею. Можливо то я себе так повела, що до мене не лізли

На останок - у мене перша дитина, хлопчику 5,5 місяців:d25: і зараз лише на ГВ. За цей період у мене і температура від молока скакала, і затвердіння у грудях було, гіперлактація, були дні суцільного годування, пролікувала запалення нирок, ну і як без боротьби з "добрими порадами". Дівчатка, не беріть дурного до голови - а важкого до рук.

18. natiok

natiok Member

А коли я родила, приблизно рік тому, то мене до годівлі сумішю ніхто не закликав, родила я проблемно, дитина йшла сідничками, в результаті мала значну гематому на статевих губах й про те, що дитина буде зі мною мови й бути не могло, що я в ті дні пережила, коли в мене забрали дитину без пояснень і ніяких прогнозів, згадую як легко кажучи неприємний сон. А от на Лілю Петрівну за ГВ нарікань в мене нема ніяких, дитину приклали до грудей зразу після народження, згодом, коли забрали в інкубатор, Ліля Петрівна сказала, шо так діла не буде й дитину потрібно прикладати, спочатку я цідила по крапельці те молозиво, й давала дитині з фляшечки, а згодом як тільки мені дозволили, я приходила, брала дитину й годувала, не скажу що все було легко, й молока в мене було достатньо, тим не менше я вдячна, що тоді я його не втратила й це дало мені змогу годувати далі. Про лактолога нічого сказати не можу, певно я тоді була така неуважна, бо ту лекцію, якщо це можна так назвати, яку вона швиденько проговорила, я пропустила крізь вуха й чи було там щось корисне, чи ні, сказати не можу. А про те чи мало, чи багато в мене молока мені не говорив ніхто, лиш наполягали на тому щоб я годувала. Пробули ми з доцею на так сказать "курорті" трошки більше тижня, й поїхали відпочивати від "курорту" додому=)))

19. Barabysia

Barabysia New Member

Народжувала я на Мечнікова мин.року в червні-роди пройшли ,можна сказати, чудово(я перечитала і передивилась купу інформації і лікар був професіонал), а от про ГВ - ні одної статті. В родзалі приклали дитину до грудей -а малий присосався збоку, а не за сосок, з другою груддю - аналогічно, медсестра каже- в тебе соски плоскі , нічого страшного - візьмеш накладку. Коли перевели в палату теж ніхто не показав як прикласти- в результаті дитина відмовилась брати груди, надьоргав до крові , а молоко прибувало і прибувало.на наст день прийшла лактолог Ірина і каже -візьми накладку. Я купила - і ура малюк гарненько потягнув молочко , моїй радості не було меж.Я так зраділа , що дитинка їсть, що почала постійно годувати з накладкою, коли схаменулась-малюк відмовився брати мякий сосок, якого майже не було. Шукала порад в неті -нічого, окрім того , що з накладками довго не годують не знаходила.Тоді я поклалась на Бога і не здавалась.Всі мої спроби дати дитині груди без накладки закінчувались дитячим і моїм плачем. Соски страшенно потріскали -нічого мені не допомагало, про кожне наст годування я думала з жахом . Так ми промучились 5 місяців, поки сестра не розказала про подружку в якої теж була така проблема і вона 2 дні просто давала без накладки і перевчила дитину.Я теж почала пробувати по-трошки, і малий по декілька ковтків почав брати без накладки і так поступово за місяць ми відмовились від накладки. Тільки після цього груди зажили, а цицю їмо і до цього часу. Тому, вагітні дівчата, читайте і готуйтесь до ГВ. А про накладку в мене двояка думка-на той момент це був вихід, хоча якби мені хоч хтось з персоналу пологового показав, як правильно прикласти дитину до грудей , я думаю, такого б в нас не було. Тому в загальному від пологового в мене враження хороші, а от персонал без подяк ініціативу не проявить. Гроші в мене нагло ніхто не вимагав -от я і не поспішала давати.

20. natiok

natiok Member

Ще добавлю, що як правильно прикладати дитину до грудей мені було показано відразу, як тільки дитина народилася, зрештою, коли мені щось не виходило, я спокійно могла запитати, мені у цьому ніхто не відмовляв. Грошей відверто в мене ніхто не вимагав, кому хотіла подякувати, подякувла сама.