У всьому винна жінка?..

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Яська Березнева, 29 Березень 2010.

1. Shkatulka

Shkatulka New Member

Відповідь: У всьому винна жінка?..

А якщо не навчилися, то лише жінка винна. Я вже зрозуміла :girl_wink:

Бо так розмова об"єктивніша виходить. Якщо говорити більш конкретно, то вже буде дуже суб"єктивно.

---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

2. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

А мому чоловікові все однаково: чи в хаті чисто, чи дитина сита, чи є чистий одяг. Якшо я не зроблю, то і він навіть не припустить такого, шо він би міг шось зробити. Як ми тільки одружилися він працював, а я ні, тому і взяла всю роботу по дому на себе. Потім з"явилася Катруся, я його залучала до роботи по дому, але знову ж таки він працював, а я займалася дитиною. напевне зробила багато промахів, але в чому конкретно не розумію. Винна я в тому чи ні не знаю, але так виглядає, що не зуміла навчити чоловіка хотіти допомогти. Чи він просто такий як він є.
    П.С. До одруження робив все: каже що просто хотів, щоб я стала його жінкою і старався бути ідеальним.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

4. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Шкатулко, давайте розкладемо по поличках.

Зверну увагу на Ваше "навчИлися". Я не говорю про пару, я говорю про жінку. Дівчина розумна мала б перед шлюбом оцінити власний досвід, а потім погоджуватись на шлюб (чи ні). А якщо вона не навчилася, не оцінила, але дуже хотіла заміж - то хто винен у її неправильній самооцінці і неправильному виборі?

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

МАМА, ой а то ще одна жінка. Знацця таки жінка винна.:girl_haha:

6. WildWind

WildWind Member

Знаєте.. мені при читанні тої теми така дурна приказка згадується "То всьо від того всього"... Колись місце жінки в сім'ї було чітко визначене "родити дітей, варити їсти" чоловік мусив заробляти, сваритись з приводу того, що чоловік не хоче посуд помити було безглуздо. Зате жінка мала повне право сказати "Ти не заробляєш на дітей", а чоловік міг запустити мискою несмачної зупи... А що маємо тепер? Половина жінок не вміє готувати і планує дітей після кар'єри, при такому розпорядку потрібен чоловік, який хоч трохи поможе на кухні і з дитиною. Проте сказати " ти мало заробляєш" гідність не дозволяє, бо самі заробляємо не так багато, а чим ми гірші? Ну або чим чоловік кращий? От і маємо.. заробляємо однаково мало, і побут будуємо такий, що нема центральної колони...
    І ще одного я ніяк не зрозумію, як люди взагалі планують одруження? От бах, і я вже заміж виходжу? Хоч хтось обговорював побут, хто що буде робити, перед весіллям? Мені коханий чітко сказав " Як буде дитина буду помагати, і підлогу помию, і їсти зварю, але зараз мені треба заробити на дитину". А ще ми обоє погодились з тим, що підпис в загсі, або те сокровенне "ТАК", означає "Так, я заявляю, що в мені є стільки терпіння, що я маю права стати дружиною/чоловіком". От так мені думається...

7. SniganaN

SniganaN New Member

100%
    А тепер працюють обоє, а після роботи чоловік лягає на диван і дивиться телевізор, відпочиває, а жінка йде посуд мити, їсти варити, прати, прибирати і т.д., ніби вона прийшла з роботи і не хоче теж віддихнути. Але певно знов винна жінка, бо неможе в бруді жити.

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:17 ----------

Поважаю Вашого чоловіка. Таких одиниці. "Ситий голодного не розуміє", так само і Ви пишете ніби то всі мужчини такі як Ваш чоловік, дай Бог, щоб Ви ніколи не змінили своєї думки. І не думайте, що то Ви така біла і пушиста, тому й чоловік у Вас такий, не можна так високо літати, звичайно від мудрості жінки залежить ДУЖЕ БАГАТО, але не все, є багато жіночок, яких можна на п'ядестал піднести, а от в житті не повезло.

---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

Багато чого. Маю знайому, в якої сталась біда- рак. Чому чоловік почав зраджувати? Певно тому, що не хотів до кінця життя відчувати себе "обділеним". А до цього він свою жінку носив на руках. Він її не кинув у важку хвилину, всіляко підтримував, але... фізіологія...
    Тому не треба писати ерунди, ніхто не впевнений на 100%, що з ним буде завтра.

---------- Додано в 11:03 ---------- Попередній допис був написаний в 10:45 ----------

Напрошується висновок, що "Любити треба мудрою любовю, а не сліпою".

8. Un.Known

Ви неуважно читали все попереднє.

Ця сама жінка щось зробила, щоб так не було?

Я не писала, що я впевнена. Але чоловік "раптом" зраджувати не почне.

Рак чого у неї стався?

Дивний приклад.

9. berezhano4ka

berezhano4ka New Member

а ще багато в чому "допомагає"декрет.Якщо до декрету працювали обоє і ,прийшовши вечером з роботи жінка готувала їсти,а чоловік прибирав зза столу і мив посуд,бо розумів що змучились обоє-за 3 роки сидіння дома жінки починають проскакувати фрази-"ти цілий день дома і посуду помити тобі не тяжко"
    І справді коли дитина більша,вільного часу більше і хатні справи повністю на жіночих плечах.

І коли вона виходить на роботу зачасту ситуація не міняється-роботі і "друга зміна"

10. Shkatulka

Shkatulka New Member

Я думала ми говоримо про те, хто винен якщо в сім"ї щось не ладиться. Жінка ж в сім"ї не одна, то що говорити лише про неї?

Гм... Який досвід? Як оцінити? Ви теж почали говорити загальними фразами :)
    Пожити з кимось для проби? Ну як?

Винні в першу чергу батьки, які мали навчити її думати головою, а не тільки керуватися емоціями. А так само винні батьки чоловіка, які мали майбутнього чоловіка виховати нормальним, а не брехуном чи зрадником. Чоловік який користується наївністю дівчини винен не менше за неї, а може ще і більше.

А взагалі чому завжди хтось має бути винен і того винного треба знайти? Таке життя, що досвід і мудрість приходять з роками. Винуватити молоду дівчину (чи хлопця), що вона без досвіду життєвого смішно. То що виходити заміж в 40 років? :girl_haha:

11. Un.Known

Та спілкування досвід. Навчитись комунікації, самооцінці, вивчити свої реакції, реакції того можливого кандидата(ів), навчитись пробачати, принаймі знати, що пробачиш, що ні - чимало є речей, котрих можна навчитись ні з ким не живучи.

От Вам приклад. Ви думали. А іншої можливості Ви не розглядали. І несподіванкою для Вас стало, що він Вас почав "пиляти". Про що це говорить? Про те, що Ви вийшли заміж за людину, котру ще не знали з усіх боків, усього. І я собі дуже таку ситуацію уявляю, бо сама в такій була. І не можу сказати, що бувший чоловік був винний - для мене величезною несподіванкою також тоді було, що він цінить мою роботу вдома набагато менше, ніж свою, і не помічає, що повертається додому в прибрану квартиру, з теплою вечерею, ніхто на нього не вішає замурзаної дитини, "бо я змучилась". (А може треба було).

Бачите, ситуація в нас була однакова. А ставлення різне до неї. Тому, що Я не дала собі часу пізнати ту людину краще, тому що Я попускала. Це було МОЄ життя, а я до нього ставилась безвідповідально. І добре, що Бог Вам дав сили домовитись і зберегти свій шлюб, бо я все так попустила, що не було з ким домовлятись.

Ну всі кругом винні... а от вона - ні? Ще раз кажу - то ЇЇ життя, і вона сама його будує.

Це так, я тепер всі розуми поїла )))) але виходити заміж таки треба з певним фундаментом отого досвіду, щоб потім на ньому побудувати мури сімейні.

12. Viktorina

Viktorina New Member

Оце перечитала останні дописи і враз мені одна фраза згадалась ,правда незнаю чи дуже доречна, але таки по-суті.
    "ЯКЩО ЧОЛОВІК НЕ ЗАБЕЗПЕЧУЄ ЖІНЦІ РІГ ДОСТАТКУ ,ТО ВОНА МОЖЕ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЙОМУ ДОСТАТОК РОГІВ" і :girl_haha: і :girl_cray:
    Я думаю, в тій чи іншій мірі завжди винні обоє, просто хтось більше ,а хтось менше,як "правило",але бувають і "винятки з правил":girl_cool: :no:

13. Shkatulka

Shkatulka New Member

Те що він любить часом попиляти я знала :girl_haha: Але не думала що може пиляти на тему мого одночасного заробітку і догляду за дитиною. Ми обоє цього не знали, от в тому то і річ. Ніхто з нас не очікував того, що раптом виникне така проблема. Я ж про це і кажу - є проблеми, які заздалегідь не спрогнозуєш і не прорахуєш. Так, ми домовилися, тільки тому що чоловік змінив свою думку. Моєї заслуги в тому мало - він міг і не сприйняти моїх аргументів, не прийняти їх і все. Тому те, що він змінився заслуга його.

В даній ситуації я вважаю, що ніхто не винен. Ми з чоловіком не могли знати, що така проблема буде. Нема кого винити.

Та ні, я про інше. Питання здається звучало хто ще, крім неї їй винен. От я і кажу хто. Все-таки батьки теж мали закласти в голову певні принципи знання і жінці, і чоловікові. Бо якщо батьки на виховання "забивають", то потім дуже багато і важко треба надолужувати.

Та я тільки про це і кажу. Ми на власних помилках найбільше вчимося, якби ми все наперед то теми такої б не було :)

14. Myroslava82

А я перечитавши ті дописи роблю висновок, що вже так має дівчина на все дивитися, так продумувати, так домовлятися, що насправді таке можливе тільки в казці. А головне, що ті, хто має досвід, стають в позицію нерозуміння тих, хто досвіду ще не набув, а тільки намагається це зробити. І дискусія тут ведеться не для пояснення запитання теми, а просто, щоб довести, що жінка таки винна, та й ше й сама в тому винна, що винна.

15. Liliyah Romanova

А хіба сліпа любов - це любов? Це егоїзм чистого крою. ;)
    Ні, винна, бо так привчила.
    Жінки хочуть, аби винним був чоловік. Чому? Бо тоді їм ніц не треба над відносинами працювати, можна просто жити за інерцією. Ніж самій зробити крок, вона все життя чекає цього кроку від чоловіка.
    Хе, то ви так говорите, але ж ви лише бачите вершечок айсберга. Ви навіть уявити собі не можете, які бурі перейшли через наше подружжя. Мені такий чоловік не з неба впав, і зустріла я його геть не таким, і мала всі шанси стати такою прогірченою як ви, і вважати, що таких чоловіків одиниці, бо й мій до таких не зразу належав, ані я не була ніколи білою та пухнастою... Працювати треба над шлюбом. Якщо вважати, що шлюб - це мета, то капут такій сім*ї, а якщо шлюб - це лише початок, то все можливо.
    Я тому й кажу, що як постелиш собі, так і виспишся. Я за ті всі роки, що ми разом, і на цвяхах спала, й на камені, й на перині...
    Оцих жінок, котрі вдома й чоловіка до роботи заставляють - не розумію. Сиділа з малим у хаті й кожен із нас виконував свої обов*язки, я хатні - він заробляв на мене й малого. Конфліктів не було, жили душа в душу, бо кожен старався догодити один одному, чим умів.
    А хто винен? У мене теж було, що приходжу в 9-ій вечора додому, а мені - я ще нині ніц не їв, бо ти нічого не зготувала, аби я розігрів. Відки в нього? Мама навчила. А зі мною навчився інакше, бо я не мама. І знову ж таки, дійшовши спільного компромісу (воно тільки звучить так легко, правда, а ми ледь не розійшлися), зажили в розумінні й взаємоповазі. Але це коштувало чимало зусиль!

Отут ви мене здивували. Якщо є якась реакція, то вже є відповідальність за неї. Якщо чоловік вас не розумів - то він у цьому не має відповідальності, бо не міг знати, що така ситуація виникне? Ви хоч розумієте, який дивний висновок написали??
    Ще й як була б. Не всі вчаться на помилках. Деякі сідають і себе до кінця життя жаліють, як дітки, котрі падають і не встають, а лежать, плачуть і чекають, поки хтось підніме... То як у школі. Всі діти слухають ту саму тему, того ж учителя, те ж пояснення, а контрольну потому пишуть хто як.

Справді? Цікаво читаєте. У мене більшість досвіду в шлюбі здобуто. А всі перемоги - з почуття власної гідності й не лягання до ніг. Як жінка хоче бути мученицею й служницею, то якої поваги й любові може вимагати?
    Ті, хто вже пройшов той вогонь і бури, краще бачать ситуацію, помилки й висновки. Чому комусь сліпота не дає це побачити й бачить лише якусь зверхню позицію, незрозуміло. Це такий самозахист, бо звиклося жити в своєму болоті й озера вже не хочеться?
    А багато її й не треба. Ото мало вистачить, аби вина була меншою, або щоби її не було. :girl_wink:

Мене часто питали "як тобі вдалося так схуднути?" Коли я відповідала, реакція була забавною: "ой, мені так не вийде". Ну так, як би то так нічого не робити, жерти без просвітку й схуднути. :girl_crazy: Парадоксально, але зі шлюбом те саме. Хороші відносини на голову самі не падають. Над ними або працюєш, або маєш, що є, бо тобі так пасує.

Останнє редагування: 19 Квітень 2010
  16. Un.Known

Ні, Мирославо, це не є нерозуміння, це усвідомлення ВЛАСНИХ помилок. Прикро те, що ті, хто досвіду ще не мають, ще не доросли не тільки до того досвіду, але й до вміння критично подивитись на себе зі сторони, і поводяться як діти в садку:"То не я, то він".

17. Myroslava82

В одному з попередніх дописів я написала про свою ситуацію: чітко і правдиво і там же спитала що було не правильно. Відповіді я не отримала. Чомусь. Напевне якшо питала поради то можливо озера хочеться. А можливо те, що Вам здається болотом для когось іншого є озером: своїм і рідним і зі своїми жабами чи рибами. А ваше озеро для когось є болотом.
    Так у всіх є власний досвід і
    ,
    але знову ж таки якшо повернутися до попереднього, всі погоджуються з тим, що винні обоє. Та дуже часто, на жаль, не кожен чоловік хоче працювати над шлюбом, а приймає позицію, що жінка винна. А ше частіше йому підходить так казати, а сам він так і не думає. Побачити наперед, що чоловік буде таким неможливо (про свій досвід теж писала). Прорахувати таке наперед не реально. Часом є ситуації такі як вони є. І все. Життя таке.

18. Liliyah Romanova

А вам вона потрібна? Якщо ви робите глобальні висновки, що "не розуміють" тощо, то повірити, що ви шукаєте відповіді, важко. Здається, я вже колись із вами мала дискусію (виправте, якщо ні), тому зараз не пхалася з розмовою, може, є інші бажаючі.
    У кожного своє болото й своє прагнення до озера. N'est-ce pas?
    Не буває так. Ні часом, ні взагалі. Ми маємо те, що ми збудували, на що дозволили, що допустили...

19. Viktorina

Viktorina New Member

Та мало того ,що вчили змалку,як кажуть" у себе під носом не бачать ,що робиться...",зате бачать ,що відбувається в сусіда,знайомих,рідні...і ще не дай Боже розводу чи ще якихись непорозумінь у людей,які були взірцем для них,або відомих людей своєю діяльністю(професія, талант...),правда ніколи ніхто не знає,що робиться насправді в сім"ях ,на перший погляд ідеальні стусонки...(чловік сім"янин, жінка господиня, ідеальна мати...так і мучаться обидвоє ,щоб не порушувати ідеалу,яким часто нагороджують їх усі навколишні:bazar:),якщо копнути глибше то в більшість випадках всі скривають (і правильно роблять, навіщо сміття виносити, колись воно само вимететься...),тільки обідно ,коли роки проходять,а радості від прожитого спільного життя немає. Та ще коли від такого ідеалу діти потерпають,то абзац... :8: :girl_cray:

20. Orman

Orman Модератор-бомба

я вже колись в якійсь темі писала, мене не зрозуміли :girl_cool:

Це ви так себе/нас всіх втішаєте? Щоб нічого не робити?

цитата в тему: Если бы вам удалось надавать под зад человеку,
    виноватому в большинстве ваших неприятностей - вы бы неделю не смогли сидеть.