У всьому винна жінка?..

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Яська Березнева, 29 Березень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: У всьому винна жінка?..

Не у всьому. Але найбільше винна в тому, що не працює над своєю стороною вини.

2. Shkatulka

Shkatulka New Member

Так і треба писати. Бо я читаю чужи дописи і висновок напрошується лише один - що або винна у всьому жінка, або в крайньому випадку вона більше винна. А про чоловіка ні слова, він ніби і ні до чого, або мало що вирішує.
    Я ж вважаю, що винні завжди двоє. А в цій темі така думка наче непопулярна

3. Liliyah Romanova

Із досвіду моєї мами.
    У перші роки життя тато в усьому допомагав мамі, у всіх домашніх обов'язках, вони вишивали разом, він одяг навіть шив. А потому тато пішов на навчання заочне й мама вирішила взяти всі обов'язки на себе, хоча нагальної потреби не було. Результат: тато досі в чомусь помагає, але допроситися важко, простіше зробити самому, ніж кілька разів повторювати. І вона свідома того, що сама довела до такої ситуації. Виправити можна було, але не тоді, коли вже звиклося, бо тоді вже було пізно.
    Таких та схожих ситуацій у подружньому житті маса. Хто в них більше винен? Бо винні обоє, це правда, але не завжди вина однакова.
    Якщо хтось першим підняв тон, то його вина більша, хоча і другого вина є, якщо теж підвищив голос у відповідь.

4. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Саме так.

Саме тому, що розумію, так і кажу.

"Буває" в житті з нами, тому не треба своє життя дивитись як кіно. І коли я кажу, що ми самі винні у своїх невдачах, усвідомлюю свої помилки і точно знаю, що всі можуть від них вберегтись.

Знаєте, я колись так також вважала. Але дивіться пункт перший - ніхто силою жінку заміж не віддає. Тобто якщо обрала і дала руку і серце не тому чоловіку - це був її власний неправильний вибір.

А про те, що "змінився потім" - чути не хочу. Міняється, бо дають мінятись.

5. Liliyah Romanova

Ну, я писала на 3-ій сторінці.

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

То точно, що впливає. Мій навіть поправлявся з тим самим графіком, що і я....правда так і не схуд:girl_haha:
    А як болів животик в дитинки, то окрім маминої циці прекрасно помагав татовий живіт, лягало мале пузік до пузіка і сопіли двоє.

Згадала...
    На днях з подругою говорили- вона розказувала як малий чуть цілий Арсен не позамітав новою шваброю, ну договорились до того, що хлопчики маленькі дуже люблять все помагати, мити посуд і т.д.. А з віком та схильність кудись дівається, мабуть в них якийсь центр в мозгах відмирає, що відповідає за роботу. Або гормони бушують.:girl_in_dreams:
    І то взагалі не означає, що мама така-сяка відбила охоту, маю наявний приклад...менший малий перший летить мити посуд, пересаджувати вазонки і таке різне, то старший, який точно так само себе поводив тепер вже не проявляє ентузіазму. Треба іноді три рази просити або використовувати татову брову. Чомусь піднята татова брова діє з першого разу, а я можу хоч роздертись:girl_cray:

Останнє редагування: 17 Квітень 2010
  7. Shkatulka

Shkatulka New Member

Якщо все залежить від жінки і вона здатна на все, то або вона всесильна, або чоловік повністю безвольний.
    Я не вірю ні в перше, ні в друге.

В ви міняєтеся тому, що вам дають мінятися і тільки? А власна воля, власний вибір де?

Люди змінюються не лише під чиїмось впливом, але і за власним бажанням, за власною волею. Мені здається ви про це трохи забуваєте
    За логікою ваших дописів в чоловіків волі нема :girl_haha:

---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

Так, я з цим повністю згідна. В одній парі винна більше жінка, в іншій більше чоловік.Але винні обоє

---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ----------

А якщо зрадив друг, то 10 років тому неправильно вибрала друга?
    А якщо скоротили на роботі, то 3 роки тому неправильно вибрала роботу?
    А якщо пограбували на вулиці, то вибрала не ту дорогу?

Чи не забагато ми на себе беремо, не враховуючи, що на світ впливають і інші люди, і незалежні від людей обставини?

8. Liliyah Romanova

Щодо цього нещодавно один священик тут казав, що за свою багатолітню практику роботи з людьми переконався, що бажання змінитися зі сторони однієї особи замало, і навіть дій замало, найвагомішим фактором у тому є власне те, аби оточення дозволило змінитися. Ніщо так не ламає волю й бажання, як постійні підколки й нагадування про вчинки в минулому. Тут можна розписувати приклади, але думаю, що зрозуміло, про що мова.
    Як на мене, ваші порівняння тих речей із подружнім життям невластиві, більше того, із бажанням перекинути вину чи відповідальність на якісь сторонні чинники.

9. Un.Known

:)

Ви не з того кінця берете.

Люди насамперед змінюються з власної волі (аби їм було вигідніше, зручніше ітд.) Всі - і чоловіки, і жінки. А їхні партнери можуть погодитись з цими змінами або ні. Або зійтись на компромісі. А тоді вже нема на кого нарікати.

І якщо чоловік вибрав собі власну лінію поведінки, а жінка з тим нічого не зробила (не могла, не хотіла, не мала сили, впертості, хитрощів, аргументів), то в неї залишається два виходи - або піти і вкусити самостійного хліба, або стулити писок і не нарікати.

...або не ту людину другом назвала. Друзі не зраджують, а якщо так сталось - то друзями не були ніколи. Ітд.

На світ - так. А який такий вплив на мої стосунки з чоловіком мають інші люди і обставини?

10. Shkatulka

Shkatulka New Member

Я говорила про те, що ми не можемо всього передбачити, прорахувати чи усунути наслідки, бо наші можливості не безмежні. І навела приклади того. Це не має нічого спільного з перекиданням відповідальності на когось.

Значить не мати досвіду, знань, хитрощів, щоб не допустити зміни поведінки чоловіка значить бути винною в тому що ВІН за власною волею змінив свою поведінку? :girl_haha: Тепер я все правильно розумію?

11. Liliyah Romanova

У подружжі відповідальних двоє - а не глобальні катастрофи. ;)
    Вистачить мати власну гідність. Хитрощі відносинам тільки шкодять.

12. Un.Known

Це значить, що їх (досвід, знання, хитрощі) треба здобути, а не летіти заміж і через півроку скаржитись на деспота.

Добре, зміню питання. Що непередбачуваного може настати у стосунках з чоловіком?

13. Shkatulka

Shkatulka New Member

Перепрошую, ви зараз з ким розмовляєте? Я відповідаю Un.Known, яка стверджує, що у всьому винна лише жінка. Мені не треба доводити, що винні двоє, я це і сама вже писала кілька разів. Можете спробувати довести це Un.Known якщо має те бажання :)

Я ж їй просто навела кілька прикладів, які вже через кілька дописів остаточно вирвалися з контексту. Приклади були про те, що не можемо ми всього передбачити.

Про хитрощі теж писала Un.Known, в мене інша думка. Я лише поставила їй питання.

14. Liliyah Romanova

Я про ваші приклади. Вони до подружнього життя не мають відношення.
    Тут є ПП, якщо хочете зробити розмову на двох. ;) На форумі прокоментувати ваші слова може будь-хто. Такий формат розмови.

15. Shkatulka

Shkatulka New Member

Треба. Але є і такий досвід, яким можна отримати тільки в шлюбі, до шлюбу його не отримаєш.

Та що завгодно. Чи можна настільки добре знати людину до шлюбу, щоб після шлюбу не взнати нічого нового? Ми і себе часом погано знаємо, не те що іншу людину.

---------- Додано в 22:40 ---------- Попередній допис був написаний в 22:37 ----------

Так, але мої приклади мають відношення до здатності передбачення.
    Бо "жінка винна, що не того вибрала чоловіка" означає, що жінка не змогла передбачити що буде далі. Щоб вибрати "того", треба вміти трохи передбачати майбутнє.

16. Orman

Orman Модератор-бомба

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

ОО!! Можна Я, можна Я? Легко передбачуване, що віддасть все в руки жінки аби но лиш вона показала що хоче все сама волочити на собі. Дуже легко в чоловікові виховати лінь тільки потому на кого нарікати що він поганий і змінився до невпізнання?

Я зауважила що мій чоловік зовсім не змінився від дня нашого одруження. Зараз він мені просто більше відкривається чому у нього власне така поведінка а не інакша, а колись взагалі говорити не хотів. Я роблю багато по-хаті а він сяде, ввімкне телевізор та щей до мене нераз дзявкає як мала чівава, то я йому кажу аби не говорив в пусту а як має щось серйозне то ней каже на пряму. Я стараюсь від себе дати що можу і не нию йому що він мені не помагає, тому він і прибере в великій кімнаті і підлогу в кухні помиє в суботу, поки я в школі, і обід нам приготує. Я не знаю чи то він просто стидається при мені робити чи то мені довести що він може то зробити. Я не знаю. Мені основне що він зробив. Це мені допомога і вона для мене дуже важна. Отже якщо жінка принижує в чоловікові його гідність то він і помагати нічого не хоче, адже він ітак ніякий.

18. Shkatulka

Shkatulka New Member

19. Un.Known

Ви все в загальних фразах.

Шкатулко, все поступово.

Навчитись співпрацювати треба до шлюбу - тоді і в ньому не буде проблем з новим досвідом, зі "спрацюванням" цього досвіду.

Ні. Але настільки, аби це нове не було неприємно несподіваним.

20. Liliyah Romanova