У всьому винна жінка?..

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Яська Березнева, 29 Березень 2010.

1. Viktorina

Viktorina New Member

Відповідь: У всьому винна жінка?..

Я так само інколи думаю ,що без мене все пропаде, але воно не так.
    Я по своїй природі дуже люблю ,щоб все стояло,лежало по-своїх місцях, воно і добре є ,бо як каже мій тато:- "де положив там і візьмеш", некажучи про порядок, а коли все аккуратно то приємно і затишно.:girl_claping:
    Та я інколи можу довести і себе і своїх чад зі своїми порядками до-сказу. :girl_devil:
    Хіба це виправдовує мене, НІ і ще раз НІ, але "гвіздок" ,що має бути порядок і хоч ти лопни... Дуже люблю їх :girl_in_love:тому стараюся їм догодити, подати, приготувати все начистити і напрасувати і це мені приносить задоволення,але одночасно я розумію, що переборщила, як каже мені старенька моя сусідка, що так не можна,ти їх так навчила і тому все на тобі і тримається...:confused: І кого тут звинувачувати, як не саму себе. Хоча дуже часто чоловіки себе так поводять з дружинами, бо їм так догоджували мами, вони продовжують так жити і навіть не розуміють, що ми від них хочемо.:confused:

2. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

О, ви такі як сестра і мама мого чоловіка. А в нас тато завжди допомагав по дому. Тому ми з чоловіком часто не можем дійти згоди в побутових питаннях. І мама моя підливає масла у вогонь, що він ніц не хоче робити в хаті (хоча що стосується суто "чоловічої" роботи, то він це робить). А хто винен? Його так виховали, все підносили на блюдці. Мій брат і посуд помиє, і прибере, і попрасує, його жінка має з того щастя. А я трохи мирюсь з тим, трохи сварюсь, але маю те що маю. Малого свого змалку вчу допомагати.

3. mazyr

mazyr Well-Known Member

Коли я починаю ВИХОВУВАТИ(сварити свою доню), то свекруха завжди говорить - та не свари її вона ще за своє життя добре наплачеться.... Коли ми з чоловіком щось перемовимося - то його мама мені каже стерпи і не відповідай "РАДИ СВЯТОГО СПОКОЮ". Так ми самі виховані, що в усьому "ради спокою" поступаємось, а нам ще й завжди і в усьому дорікають. І те не так і се. А оскільки жінка у сімї, шия, яка крутить головою, як хоче, тому і відповідатьність вся лягає на її плечі. І тоді скажіть, що ЖІНКА тендітне створіння.

4. bzova

bzova Active Member

все починається з першого побачення чи спільно прожитого дня. ми хочемо те що нам подобається. і якщо мому чоловіку сподбалось що я рано роблю йому горнятко прохолодного чаю - все - на те попався (одна з любимих його речей) і тепер сам собі ніколи не зробить. то так вже повелося. з перших днів спілкування задаємо правила гри на багато років, і якщо думаємо що переробимо людину - то помиляємося. люди не міняються ,а розвиваються, показують краші та гірші свої сторони, старіють. тому якщо діівчина хоче аби парубок мив посуду то зразу на оглядинах запрягти хлопця до прибирання зі столу та миття посуду. якщо буде опиратись - то навіщо він вас. і надалі не буде цю посуду мити! бо любов та закоханість з часом проходить, а та друдна посуда завжди буде!

5. Яруська

Яруська Well-Known Member

Не розумію я ментальності нашого народу:girl_devil:....наплачеться, мучениця і т.д. Взяти з малого дитину запрограмувати на нещастя і біду, а потім "причитати". Їм що це задоволення приносить, чи як? Не бачила я ще жодної жидівської сім"ї, де би дітям говорили, що вони дурні, погані, нещасні і мученики. А тут "українці"-як не затюкають, то не заспокояться. Зла не вистарчає

6. tunsi

tunsi New Member

Повністю згідна,з дитинства вчуть терпіти і не рипатися,набив-любить,напився,теж мовчи,гуляє тішся,бо значить його ще хтось хоче,розводитися Боже борони-позор. Отак і живе багато жінок,все терплять і мовчать,бо так вчили.

7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Проте це все одно мало дієво, хлопчик підросте і боатиме приклад з тата, як не прикро, знаю пару випадків, особливо коли чоловік ще таку допомогу кілька разів прокоментує, типу:о, заліз мамі під спідницю, та ти скоро будеш супи виварювати, хіба так мужчини поступають,
    і вся мамина наука на смарку :sad:

8. Orman

Orman Модератор-бомба

ну от чесно, ні щоб сказати - молодець, що щось міняєте, так ні - "мало дієво".

Це якраз тепро що Яруська писала, про "приреченість" оцю недобиту.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Якщо є лише один приклад до наслідування, тоді так, шансів мало, але якщо є альтернатива, хай і мама її вчить, то повірте, що залишиться в голові й допоможе. Завжди варто старатися щось змінити, ніколи не відомо, коли дитина це згадає й тим скористається.

10. Zarazka

Zarazka Well-Known Member

Виховую малу так, щоб звикала до того, що вона - відповідальна за свої вчинки. Але привчаю її до того, що решта людей так само відповідальні за свої. Не треба брати на себе вину за чиїсь дії.. Навіть, якщо це кохана людина. Кожен повинен прожити своє життя.
    Я, коли мала проблеми з чоловіком, весь час шукала причину в собі, а насправді все це були лише його проблеми - пошуки чогось, чого не вистачало йому (як йому здавалося), криза середнього віку. Так мене виховали... - Жінка має прийняти все на себе, змиритися зі всіма "пошуками" чоловіка. Але я не змирилася.
    Вигнала його. Рік прожили оркемо. до речі - в мене це був один з найяскавіших років у всьому житті - нові стосунки, коханці, подорожі.
    Але зараз ми знову разом - з його ініціативи. Так що - не беріть на себе зайвого, дівчата. Якщо йому щось не подобається - відпустіть, хай спробує знайти краще. І самі не втрачайте часу.
    Якщо це Ваша людина - Вона до Вас вернеться. Якщо ще буде куди )))))

11. kitka

kitka Well-Known Member

До речі про євреїв:girl_smile:.
    Дуже любить наш народ анекдоти про Мойшу і Сарочку. Але я не знаю нації, де би чоловік настільки поважав свою дружину. У всіх мені відомих єврейських сім'ях я спостерігала одну й ту саму модель відносин: ті чоловіки так бережно відносилися до своїх жінок, постійно їм старалися догодити у всьому, ну так як з вазочками із крихкого скла! Я не знаю, чи то у всіх жидів так, але я бачила тільки такі сім'ї.
    То так,... пригадалося...

12. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

І я свої 5 копійок вставлю про євреїв.
    Була в мене вчителька музики - чистокровна єврейка. Вже я десь згадувала, що мене на музику віддали добровільно-примусово, і я і музику, і вчительку перший рік навчання в музшколі на знак протесту не сприймала взагалі: могла цілий урок промовчати, проплакати, з уроку в урок ні чорта не вивчити, грати прямими пальцями і т.п. НІКОЛИ вона на мене не підвищила голосу, ніколи нічого образливого не сказала, гладила мене по плечах, щоб я випрямилася, сто разів пояснювала, як правильно зіграти і т.п., ніколи не жалілася на мене батькам в образливій формі.:girl_in_love: Хоча мені на її місці деколи хотілося поламати пюпітр об голову такої учениці.:girl_crazy: Що я мала від власних батьків за те, що не хотіла займатися через силу - най не кажу.:girl_mad:
    Біля моїх батьків по сусідству живе жидівська родина. Чоловік жінку боготворить! Причому вона звичайнісінька собі жінка. Які б не були часи: застійні 80-ті, буремні 90-ті, всяко-різні 2000-ті - завжди вони одягалися скромненько, але дуже охайно і чистенько, виходили на прогулянку, трималися за руки, мило розмовляли, він ніс її масіньку сумочку - чисто як молоді на піку закоханості! Завжди тільки він виносив сміття, тільки він ходив у магазини по продукти, тільки він виносив макулатуру... А їхній син, чиїм першим коханням я була, носився зі мною, як з великородною принцесою. Хоча за деякі свої тодішні витівки я б себе облила холодною водою з відра.:girl_crazy:
    Може, то тому, що там змалку вчать дітей поваги до себе, до жінки. Там до дитини "ты самый красивый, самый умный",:girl_smile: а в нас, м"яко кажучи, інакше?:girl_mad:

13. Zarazka

Zarazka Well-Known Member

На рахунок євреїв - є дуже гарний фільм "Мій найкращий коханець" з Умою Турман в головній ролі. Фільм чудовий зі всіх сторін, в тому числі дуже гарно показує ставлення єврейського хлопця до жінки - хоч вона і старша, хоч і майбутнього в них нема - вона відчуває себе з ним справжньою жінкою.
    І по собі можу сказати - був в мене колись хлопець з єврейської родини. Ой, навіть два:girl_in_dreams: - вони уважні, чуйні, ввічливі - і коли з ними розходишся - все одно лишаєшся дзузями... Чого не скажеш про наших місцевих хлопців... Не знаю чому так

14. Liliyah Romanova

Я би радила дивитися фільми виробництва Ізраїлю власне, про ортодоксійні сім'ї наприклад, а не голівудську інтерпретацію.
    Отому мене завжди дивує, коли кажуть, що Старий Завіт жінку понижує. Я цього не помітила, а на прикладі віруючих юдеїв це ще більше можна підтвердити, що жінка в пошані, а її роль і праця - тим більше.

15. Sawylka

Sawylka New Member

Тому що євреї завжди залишають за собою можливість ще до вас звернутись за допомогою. Доречі вони з усіма дружать, і рідко кого критикують.
    Хто зрозумів то добре, а хто ні, то краще не коментуйте...

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та про що ви таке кажете. Єврей єврею рознь, як то кажеться.
    Те що в будь-якій єврейській родині а особливо в хасидських сім’ях жінка в повазі то це правда. Першу молитву шабашу єврей дякує Богу за свою половинку. Жінка у них знає своє місце і свої обов’язки але і чоловік також не відстає.
    Говорити що вони ніколи нікого не критикують це помилково. Вони критикують як і будь хто інший і їхній рабай вчить що Тора пише, що треба уміти з твоїм братом говорити так щоб він тебе почув але не принижувати його, може ви мали на увазі не принижують? Тоді це також залежить від того чи це хасид чи ашкеназі. Ашкеназі позволяють собі дуже багато а он хасидські євреї то вже інша справа. Я працювала з хасидом і ашкеназі, то хасид був хоч і обмежений але дуже чемний а ашкеназі хоч і дуже мудрий але он виховання то йому б не забракло. Хоча навіть хамити він вмів дуже чемно. Отже якщо ви хочете сказати що у них є культура спілкування, тоді погоджуюсь але нашим нічого не перешкаджає навчитись тої культури, тим більше якщо себе називають християнами.

Я народжувала разом з хасидською жінкою то у неї після того як вона виходить з лікарні два тижні відпочинку від чоловіка і дитини, особливо якщо то хлопчик. Його забирають няньки а вона очищається, бо за їхніми законами чоловік не може торкатись брудної жінки, інакше він цілий день нечистий. Отже для них краще жінку вислати на відпочинок на кілька тижнів а ніж бути нечистим.

Останнє редагування: 13 Квітень 2010
  17. SniganaN

SniganaN New Member

Мені дуже сподобалась книга і фільм Дена Брауна "Код да Вінчі", хоча церква заборонила його, але там якраз дається зрозуміти, що жінка- то святе, бо лише вона може виносити і народити дитину, тобто дати нове життя і продовження роду, бо погодьтесь чоловіче то діло маленьке в тій справі, а саме ми виношуємо 9 міс., народжуємо, годуємо, ростимо і т.д. і заслуговуємо на повагу!
    Взагалі то тема релігії, як і політики, і національності відноситься до тем табу, але особисто мені дуже не подобається, що в Біблії жінку понижують. Можливо тому й ставлення наших чоловіків до жінок відрізняється від чоловіків інших релігій, таке виховання з покоління в покоління!?:girl_in_dreams:

---------- Додано в 20:29 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ----------

Про євреїв треба створити окрему тему, бо нам ще в них треба багато чому повчитись. Якщо то не порушую правил форуму.

18. Liliyah Romanova

Ет, не мались-те де шукати поваги до жінки. Церква заборонила (а точніше не рекомендує) - бо то вигадки й перекручення. Навіть мусульмани обурювалися щодо тої книжки.
    А ваш висновок про "маленьке діло чоловіка в тій справі" лише підтверджує хибність висновків, до яких вас привів той твір. :girl_smile:
    Цікаво де? Жінка має своє місце просто, але місце й роль дуже шановані.
    А в наших чоловіків та жінок ставлення вироблене совєтським союзом. До чого тут Біблія взагалі?

Останнє редагування: 15 Квітень 2010
  19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

а що їх треба підносити на окремий п’ядестал? Чому повчитись у сучасної єврейської нації малолітнього алкоголізму? Чи переслідування християн на єврейських теренах? Культури можна вчитись у всіх, бо люба нація має щось добре щоб нам запропонувати.

яких інших релігій? Люди залишаються людьми незважаючи на своє віровизнання.

20. Liliyah Romanova

Нащо вчитися? Вони на першому місці, Україна на другому. :girl_crazy: