У всьому винна жінка?..

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Яська Березнева, 29 Березень 2010.

1. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Відповідь: У всьому винна жінка?..

+1, це правда, а ще жінки себе більше порівнюють зіншими жінками, щоб бути кращою, гарнішою... і самі дають привід чоловікові воклись сказати"що ти не така". мені якось моя тітка сказала, коли я ще в школу ходила"ніколи не порівнюй себе з іншою жінкою, якщо поряд є чоловік" і це чиста правда, бо я до прикладу ніколи не чула, щоб чоловіки при жінці на вечірці, чи на прогулянці озирались і казали" а диви який гарний чоловік пішов, а яка у нього фігура", а ось від жінок таке досить часто чути..
    )) теж такого не читаю.

2. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Саме про це я і писала. Коли жінки пішли працювати, чоловіки розслабились. Мій чоловік дав мені можливість не працювати. Хоча він не виключає можливості, щоб я пішла працювати, на роботу яка мені б подобалась.

Покищо мені подобається бути берегинею. Зробити роботу по дому тоді коли я маю настрій - часу в мене багато, щоб не перенавантужуватись, приготувати смачні обід і вечерю, і з хорошим настроєм зустріти чоловіка після роботи. А якщоб я працювала, то це все мені б треба було робити за значно коротший час. І який би настрій був би у мене до вечора?

Згадала анегдот
    Встала жінка зраненьку, нагодувала худобу, зробила сніданок, нагодувала чоловіка, відправила на роботу, нагодувала дітей, відправила у школу, побігла на поле, покопала, посадила, пополола, прибігла додому, зварила обід всіх нагодувала, хату прибрала,попрала, худобу пригнала, нагодувала, подоїла, приготувала вечерю, всіх нагодувала, дітей спати вклала, пошила, поштопала, лягла спати і .... різко прокидається "Йой! Ще чоловік не є:cesored:"

3. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

+100.. я теж так, але більшість жінок не можуть дома сидіти, а ще багато чоловіків посинають штуркати" що все за ЙОГО гроші"...
    Мене чоловік теж на роботу не виганяє, і каже якщо щось колись знайдеш-то проти нічого не маю. Якось ще відразу після одруження сказала я щось про його гроші.. а чоловік мені відразу сказав, що ми одружились і так звані його гроші (які були коли він був сам), тепер НАШІ... Але, на жаль, мало чоловік так думають ((

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Але ж чим менше грошей приноситься в хату одним добувальником в нашій країні - тим більше робіт падає на плечі жінки: прати пелюшки (бо немає памперсів), більше часу йде начистити дрібної "свинської" картоплі і підгнилих перчиків - бо це найдешевше на базарі що можна купити, або тримати власний город (жінці, бо ж чоловік працює), перешити і заштопати одяг (бо на новий немає коштів), користуватися бабусиним спадковим сервантом в кухні, з якого пил сиплеться (бо не стане на нові шкафчики), пофарбувати вікно (бо на металопластикове не наскладати) і т.і. Це все їсть і час і нерви теж.
    Ніхто і не сперечається, що добре бути дружиною-берегинею біля чоловіка, який в стані забезпечити той рівень життя в сім'ї, який був би в тому разі коли б жінка працювала.
    Думаю, не лише в хатніх турботах, які жінка може цілком взяти на себе і не вважати то проблемою, полягають проблеми. Якщо є неувага чи неповага - то вона "вилізе" ще в чомусь іншому.

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Щось Ви намішали тут різне. Комусь і даром памперсів не треба, та і деякі чоловіки спроможні самі забеспечити сім*ю всім необхідним. По-моєму сімейний бюджет залежить не від кількості працюючих, а від ККД :))) кожного працюючого.
    Але погоджуюсь, що якщо є проблеми неповаги не зникають, коли жінка фінансово незалежна від чоловіка.

6. bora

bora Well-Known Member

Якби то однозначно відповісти.
    Це не до змін. Це до Образу (маски), щоб не притягувати людей, яким хочеться терплячої слухняної жінки (подруги, яка все пробачить) замість партнера і друга по життю.
    На жаль. чоловік розрізняє поведінку до одруження і після. ДО він грав роль, щоб я не передумала:) Це дещо хитріша позиція, ніж моя - завжди бути собою. Вона зіграла проти мене, коли людині стало зрозуміло яких стосунків прагну і чого ніколи не зроблю проти нього. Отакий другий бік щирості.

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Точно, не подумала, зараз же є автоматичні пральки.. просто десять років тому я на кожний найдешевший памперс дивилася як на рятівника від глибоких болючих тріщин біля нігтів від постійного прання вручну і миття.. В активаторній машині можна було тільки попрати, виполіскувати по кілька разів ті гори пелюшок - лише вручну. Намагалася ловити на горшок після сну і при кожній нагоді, але все одно щодругий день було прання і прання.
    Приклади наводила лише для того, щоб нагадати, що коли лише один чоловік на роботі, це ще не означає автоматично що жінці стає легше . Залежить від ККД, як Ви кажете. Два низьких ККД все одно краще ніж один, хоча коли жінка в декреті, то це неможливо - вона мусить дати дитині материнську присутність.

8. mamatu

mamatu Well-Known Member

Ха! Мій чоловік взагалі думав, що я головою "тронулась", що на танці пішла і дивився на мене косо-косо місяці два. І щоразу, коли я збиралась на тренування, піднімав брови, ніби я це жартую і зараз передумаю, лишусь вдома.
    А я мала на увазі усі косі погляди і далі ходжу, ще й додатково серед тижня тепер індивідуальні уроки беру. І не через принцип я це роблю, а тому, що і справді подобається, але тепер я вчусь любити себе не зважаючи на те подобається це комусь, чи ні.
    Хоча ситуація у нас навпаки була: я весь час вдома з дитиною, а він, вільний мен, з друзями фестивалив. Мене це збісило в один момент і я вирішила, що досить корчити з себе зразкову мамашу, пора і собою зайнятись.

9. Gentle

Gentle Well-Known Member

От багато кажуть, що треба знайти золоту середину, побудувати партнерський союз, не давати чоловікові сідати собі на голову, але й водночас бути терплячою і розуміючою, просто мудрою жінкою....
    А чи завжди вдається навіть мудрій жінці відчути ту тонку грань, після якої ти починаєш балувати чоловіка і, грубо кажучи, сама підсаджуєш його собі на шию?... Коли любиш, то хочеться чимось людині догодити, "зірочку з неба" дістати.. хочеться, щоб і вдома було прибрано, і зварено, і все решта щоб було "як в ліпших хатах Парижу"... А потім сама не оглянешся, а він починає сприймати це як належне. А тоді у нас відбувається переоцінка, ми собі кажемо : "Не дам себе під ноги - буду перевиховувати" (а це - як тут слушно зауважили - марна справа, ІМХО). І починається :tanksmile:

10. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене склалося враження, що ми часто плутаємо любов і засліплення закоханості. І ще додаєтся стереотип "ідеальної дружини". Ідеальна це не та в якої все глянц, а в якої стосунки гармонійні. Але нас не на це вчать :sad:

11. Gentle

Gentle Well-Known Member

Ну десь воно так і є. Бо якраз в той період "засліплення закоханості" ми вимальовуємо модель стосунків, яку потім використовуємо.

12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А я кажу ( та й чула не раз вiд всяких спецiалiстiв по стосункам, психологи напевно, старшим замiжнiх жiнок та мужчим) що потрiбно не просто шукати золоту середину, а обирати свої перемоги pick your battles. Наприклад в той день коли муж на мене гарчав про посуд, я перемогла вискажучи йому про свої обов'язки iтд. Але iншого разу, коли я вiдчуваю що може в даний момент нехай я той посуд помию, бо менi це нiчого не вартує, але користi з того буде бiльше. Не можна завжди впиратись рогами (як баран, а не хтось кому наставили роги) i перти своє, необхiдно вмiти поступатись також - вибирати свої перемоги стратегiчно. I це немає нiякого вiдношення до кохання, можна кохатись шалено i пристрасно, але не обов'язково даватись в образу, мудро i стратегiчно жити разом з людиною яка навiть з тим що вiн коханий рiдний чоловiк, батько дiтей, часто зовсiм iнша людина, iндивiдуальнiсть, з своїми почуттями, думками та iдеями iтд. Моя мама навпаки, каже що це неподобство що муж у мене не пiд каблуком ВЕСЬ ЧАС, що не робить ВСЕ що я йому кажу. Але я собi знаю, що коли менi треба то вiн зробить що я скажу або попрошу, i не потрiбно демонстративно менi його заганяти пiд каблук i влаштовувати його там зручнiше. Але менi, особисто, ще повезло, бо вiн сам просто розумний, i менi часто не приходиться воювати з ним за якiсь дурницi. Ми вже якщо воюємо то або за щось дуже серйозне або хiба що за полiтику. :D

13. Orman

Orman Модератор-бомба

14. Gentle

Gentle Well-Known Member

От і моя мама каже, що мої "кути" з часом "струться"... тобто я стану мудрішою і сама все буду знати - коли недосказати, а коли і крикнути.

15. zetta

zetta Well-Known Member

.......ще думка промайнула, виховання дуже важливу роль в життi кожноi людини........то може старатись виховувати хлопчикiв як хороших чоловiкiв, а дiвчаток як добрих жiнок.... щоб про наших дiтей не говорили як про "те що лишилось"...

16. WildWind

WildWind Member

По-моєму тема потрохи скочується до випровдовування себе. Так, ми винні, бо ми робимо тето і тето і ще сето... бо без нас те все розсипеться як картковий будинок.. а чи розсипеться?
    В мене є один досить ясравий спогад з дитинства: мама воює з братом і татом вкотрий раз за те, що вони роззулись на кухні, а курточку кинули де попало. Причому мама злиться, але толком сказати за що, вона не може. Я беру листок паперу і пишу: "Правила поведінки в нашій оселі. 1. Вішати курточку в шафу на вішак. 2. Роззуватись в коридорі і ставити взуття на поличку... і т.д." На наступний день виявилось, що наші з мамою мужчини роззувались в кухні тому, що в коридорі зимно в ноги, а курточку не вішали в шафу ну бо довго.. і братова курточка пахне димом (бо палить), а мама злиться коли від неї пів шафи пахне димом, і куди ту курточку дівати він не знає. В результаті в нас в коридорі зявився дуже зручний вішак, на який курточка вішалась одним рухом руки, а на кухні окреме місце для взуття.
    А ще приблизно рік тому моя подруга на роботі дуже жалілась, бо її мужчина її не розуміє. Я сказала "ноу проблем" і всунула їй під носа книжку Аллан Піз і Барбара Піз "Как научить мужчину слушать, а женщину молчать". Книга про мужську і жіночу психологію, і про те, чому одні і ті самі речі і слова ми сприймаємо кардинально інакше. І знаєте що? Вона віддала мені ту книжку через місяць прочитавши всьго 1 абзац. Ну так, легше жалітись і стукати його відбійним молотком, коли він вкотре втикає в телевізор і не реагує, ніж зрозуміти, чому він не реагує.
    І вже зосвім недавно читала чиїсь записи, можливо то був ЖЖ, можливо якась стаття. Мужчина жаліється, що коли він лягає спати, то йому немає куди діти носки, приходиться босому іти і кидати їх в корзину для брудної білизни в ванній. Короче кидає він ті носки під ліжко, бо ходити босим він не любить.
    Так що, на мою скромну гадку, вина наша з вами лише у тому, що ми не прочитали дуже вумної книжки)))

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Схиляюсь до думки, що тут однієї мудрості замало - все-таки ще багато значить чи люди підходять один одному.

18. SniganaN

SniganaN New Member

Читала їхні книги і багато довідалась корисного. Дуже всім рекомендую, почитавши, ви будете інакше дивитись на деякі речі. От, наприклад, коли кожного разу чоловік відкривши холодильник питає: "Де масло?":), в мене це викликає сміх (позитивні емоції), а не роздратування (негативні емоції), просто тепер я знаю, що чоловіки бачать тільки те, що в них прямо перед очима, а якщо щось трохи збоку, то вони вже того не бачать. Почитайте разом і почнете краще розуміти один одного, тоді і проблем буде менше на наші жіночі плечі.

19. yasna

yasna Well-Known Member

скачала вчора книгу. Автор робить деякі цікаві спостереження. але часто просто грає на емоціях читача. іноді просто сам собі заперечує.
    Хоча книга була варта того. щоб її прочитати :)

20. Unicornio

Unicornio New Member

в стосунках головне, щоб було бажання працювати над сім"єю і щоб це бажання було в обох сторін...Тоді всі труднощі долаються спільно. Проте, жінка в цьому питанні має більшу "владу", знає певні хитрощі і як зробити все так, щоб було добре.... головне, щоб жінка була розумна, бо криками і скандалами від чоловіка мало чого доб"єшся, хіба того, що буде з дому тікати і пропадати десь після роботи...