У всьому винна жінка?..

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Яська Березнева, 29 Березень 2010.

1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: У всьому винна жінка?..

От в тому і проблема, бо показати "що я краща від чоловіка", то певно з пелюшок у жінках виховують. Часом в мене виникає враження. що мусять покоління пройти, поки такий підхід зміниться. Модель відносин у батьківській сім"ї часто проектують на власну. І якщо мама все робила, то і я все робитиму (ну бо ж як інакше, що люди скажуть, а навіть як люди не скажуть, то я собі сама подумаю). А в такій сім"ї чоловік себе почуває непотрібним, нижчевартісним. То кому таке потрібно? Поки молода дівчина, ще задовго до свого весілля, ще до знайомства з майбутнім чоловіком не перегляне своє бачення сім"ї, роль чоловіка в ній, не зрозуміє, що маю бути не "мама-син", а рівноправні (і як часом каже мій чоловік "рівновинні") ""чоловік-дружина"доти жінка буде "у всьому винна". І чим швидше зрозуміє, тим краще для неї ж, вже не говорячи про її чоловіка і дітей.

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Або одне, або інше. Хіба ні? Якщо "пощастило", то так, як в лотереї - ніякого вибору - погоджуємось на те, що є, а якщо "виховуємо", то беремо те, що є і давай переробляти під власні уявлення.:girl_impossible:
    Я не азартна людина - в лотереї участі не приймаю:girl_smile:, а виховувати чоловіка, то невдячна справа і рано чи пізно вилазить боком. :ed4d70def841dc74b57

3. bora

bora Well-Known Member

Не в усіх випадках винна жінка. Мало того, я навіть намагалась бути винною) РОзповім на прикладі. Чоловік зробив недобре. Подумав і сказав - ну так, я винен, і потопав дивитись футбол. І так надцять разів. Я в якийсь момент страшенно захтіла бути у чомусь винною собі в задоволення і так, щоб цей факт мені був так само байдужим. Може він зрозумів би як це виглядає. І якось вдалося (не в задоволення правда, але..). Так от він мені цей одинокий випадок випоминає по сьогодні:) А Ви кажете - підручники, схеми, рецепти))

4. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

"Я его слепила из того, что было, а потом что было то и полюбила..."
    А пощастило, то в розумінні, що переробляти не приходиться - все сам!

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

:good: Коли підхід Божий, християнський, то й сім'я здорова, а коли ні (в українському випадку стражденно-жіночий) - завжди хтось опиняється в кущах і показує пальцем на іншого, ба, навіть на Бога, як Адам: "то не я, то жінка, яку ТИ дав мені"...

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

ну може і не виходить. Товариша не виховаєш він ним або є або не є, це вже вибір іншої людини і тут ви ніч не зробите. Товариша можна обрати, правда ж. Коханця виховати? Ну частково можна але то не виховання я б сказала а в першу чергу бажання віддати себе без сподівання на будь що з його сторони. Ну принаймі я так вважаю що інтим повинен бути в першу чергу думка про те щоб задоволення було партнеру а вже потім тобі. Може то просто я така, що даю без сподівання на повернення.

Дуже цікава розмова нині вийшла в мене з вчительками моїх дітей (Анни і Данила) в школі. Данилова вчителька вже старша (поза 60) і вона розказувала як вона одного ранку йшла повз майданчик і побачила як мій чоловік з самого ранку з чотирьма дітьми гуляє на прощадці, займається ними і годує їх. І вони почали мені його хвалити і випитувати як мені так вдалось, що мій чоловік займається чотирьма дітьми. А я так дивлюсь на них і думаю, а чого б мав не займатись? а тоді їм кажу - а знаєте я просто роблю вигляд що мені так добре знайматись дітьми просто не виходить а він це вміє робити дуже добре, і він в це вірить, це знає і у нього нема проблем взяти четверо дітей з собою в парки чи на каруселі, як ось це він зробив минулої п’ятниці.

Тільки пройшли додому я тутже подзвонила чоловіку і розказала як його жінки хвалять. Запишився. :girl_curtsey:

---------- Додано в 01:35 ---------- Попередній допис був написаний в 01:29 ----------

а що мені з того розуміння... я ітак знаю що не винна але всеодно мене звинувачують на кожному кроці.

7. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Як гарно!
    Ще одна ситуація показує, що гарну сім"ю створює насамперед - жінка!

Я от читаю та й думаю: дівчата, як мені до Вас ще далеко!!!
    Я переймаюся дурницями, ними ж забиваю собі голову, створюю навколо себе дуже не зручне становище...Тоді озираюся і виникає думка - чому не можна простіше? Чому треба грати роль, а не просто бути собою?
    Я сама така зробилася, навіть не знаю, під впливом чого...
    І тепер у всьому виню тільки себе....Тепер я-то знаю, що коли не так робила...
    Сьогодні встала о 5.30 з відчуттям такого дикого пригнічення, а ще того, що життя-то минає, а я ніяк не навчуся жити! Взагалі деколи здається, що то не моє життя - настільки мені не комфортно (ключове слово - "здається")...
    Я дуже часто гублюся при прийнятті рішень, не знаю як краще, не вмію згладити, зробити мудро, а що вже говорити про сім"ю!!Я взагалі їх не достойна!В мене така гарна донечка, нормальний (цілком нормальний) чоловік, а я все щось вишукую та й вишукую...
    Знаю, треба навчитися жити просто, думати позитивно і по-християнськи, але...я дуже тяжка і занадто "філософська" людина - мені якось та сімейна психологія страшне як тяжко дається...Що там говорити? Та здорові, дякувати Богу, на хліб і до хліба маєм, любим один одного - що ще треба?? Але ж ні...якась така противна стала, чіпляюся і чіпляюся...
    Чи я колись навчуся жити?...
    (перепрошую, не змогла не написати - такий настрій. Як що щось не так написала - наперед прошу вибачення!)

8. Liliyah Romanova

Учора ввечері чоловік прочитав мені інтерв'ю з отцем Венедиктом. Там мені дуже сподобалися ось ці його слова:
    Я чомусь учора саме про вас згадала, коли їх слухала. Бог вас любить, такою як ви є. Не треба намагатися бути такою, якою ви не є. Усвідомлення Божої любові до себе визволяє. І коли людина навчиться любити себе, вона тоді матиме що роздавати іншим і вмітиме будувати відносини з іншими людьми на здоровому фундаменті.

Чому Адам і Єва не бачили своєї наготи до гріха? Відповідь дуже проста: вони були одягнені в Божу Любов. Любов Бога до них, Любов свою до Бога, Любов від Бога один до одного. Звучить ідеалістично, але саме це є фундаментом міцної сім'ї зі здоровими відносинами.

9. Medusa

Medusa Well-Known Member

не чіпляйтесь. як хочеться вчепитись - закрийте рота, розверніться і йдіть у іншу кімнату, поки перехочеться чіплятись

10. Liliyah Romanova

Колись, як була зла на чоловіка, виходила в іншу кімнату й молилася Ісусову молитву, аж поки не виникало бажання піти й обійняти його з усією любов'ю, яку відчуваю...
    Потому навчилася швидше свої нерозумні емоції опановувати, внутрішньо затискати їх у кулачок і не випускати.

11. Левицька

Левицька New Member

Я в моменти злості думаю, як сильно його люблю, який він в мене хороший і як добре, що він такий в мене є, тоді мені стає соромно, я одразу ж перепрошую. Він вже мене добре знає, тому сприймає мої такі "бзіки" з посмішкою. Може наперед визначити, від чого у мене поганий настрій, тому одразу спілкується зі мною у форматі "ніби я вже позлилась".

12. Divice

Divice New Member

Фразу що у всьому винна жінка, я чую регулярно.Не вмію правильно зробити, правильно сказати, правильно зустріти, останнім часом навіть вдягнутись правильно не вмію. І скандали постійні і сварки. І у всьому винна лише я. І в тому що мій чоловік зараз святкує свій день народження без мене,а на дискотеці з коханими друзями, винна теж лише я. Не читала попередні дописи,просто хотілось написати про те що на душі. А нічого приємного там нажаль нема.

13. Zonichka

Zonichka New Member

14. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Як Ви вважаєте, хто у тому винен?

15. Freetany

Freetany Member

Тому що сама вибрала такий шлях! Нас вчили наші мами, бабці, прабабці - чоловіків треба поважати, подавати, обслуговувати. Не знаю чому, але я з дитинства відчувала в тому несправдливість, вирішила і сказала, що у мене так не буде. І не є!
    Чого і Вам бажаю!

16. Гелена

Гелена Well-Known Member

Я раніше дуже любила казати "кожен сам собі винен", але тільки недавно зрозуміла, що помиляюся. Є суспільний вибір, а є індивідуальний. За індивідуальний людина відповідає сама, а за суспільний - відповідальність колективна.
    Це, до прикладу, суспільний вибір - роль жінки така-то і така-то. І так виховують дітей, з такими поглядами. Тому вибір дітей доволі обмежений.
    Ви молодець! Ще б всі такі були як ви :) Але так не є, бо багато людей піддаються думці більшості, підкоряються суспільному вибору (зробленому давно, ще до їх появи на світі) і це для людини, як істоти соціальної теж нормально.

А через таких людей як ви (і я, і я, і я (не вмру від скромності :girl_haha:) відбуваються зміни, бо не всі терплять чужий вибір, а хочуть свого. і помалу суспільний вибір змінюється. Це стосується всіх сфер життя, а не лише цієї теми.

До чого це я - до того що не варто казати, що кожен винен собі сам, і жінка сама собі винна. Тут все складніше.