У мами біля серця - як у Бога за пазухою

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем levandivka, 2 Травень 2010.

1. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

Це не надмірна любов, це звичайна турбота будь-якої мами.
    А дитину можна приводити до садочку не на цілий день, а навіть почати з 15-20 хв..
    Повірте я також буду перейматися тим, як там моє чадо буде без мене))

2. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

3. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Танічка, Ви абсолютно норамльна тверезо-розсудлива мама, такі мами, які дуже приділяють своє життя ЗАРАДИ дітей, на старості дітям притикають: "Я тобі всю свою молодість віддала, а ти цого не ціниш", розслабтесь і просто вийдіть з диксусії зі своєю думкою!
    Ви замітили, що мами, які сидять вдома агресивно настроєні на все, що тут йдеться?

4. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

що Ви мали наувазі? може я щось різко з ним? хоча я його перебалувала:girl_cray:

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

які часом так гарно "розбиваються" об характер конкретної дитини, якій " по барабану" усі мамині начитані методики, бо сама вона- інша особистість. І шукати треба підхід не по вичитаним методикам, а по власним "шишкам". А мама начитається методик і дивлячись на свою дитину "обростає" комплексами "неповноцінної мами".
    Таню-ckorpionshaви не повинні відчувати себе поганою мамою. Для своєї дитини- ви найкраща мама. Наочно видно вашу психологічну кризу. І то серйозну. Тому саме для вас оптимальним виходом стане садок- синок уже більшенький , а ви зможете хоч трішки часу приділити собі чи роботі. Принаймні спробуйте. "Не піде" садок-заберете.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дуже добре, що ти це бачиш. Успіху й послідовності тобі!

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Фраза не стосувалась конкрено вас. Мала на увазі що не варто не готову до цього дитину одномоментно привчати до колективу і самостійності, бо от всі втакому віці "вже".

8. сніжна

а як не спробувавши, можна визначити той вік готовності. З нами на підготовку ходив хлопчик, який і у 5,5 р. не відпускав маму з класу.

9. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Ліль, я вижче написала чого так висловилась. Дай Боже, що твої слова Успіху й послідовності тобі! до мене добре дійшли і я не помилилась у вихованні.

10. natorella

natorella Well-Known Member

сидять ,кози в хаті, в вус не дують і пукають в бані
    ага, агресія така агресія.

я завжди пишу - я живу не заради дитини, я живу З дитиною. в мене здоровий пофігізм. я не трясусь
    притикати тим, про шо ви пишете можуть будь-які мами - і ті, шо сиділи, і ті що віддали в садок (типу я пахала всю жизнь, шоб тебе вивчити, а ти сяке-таке... і далі по тексту)

ну нашо передьоргувати?

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

На мою думку, садочок, це вже не спроба визначити, а цілком радикальний крок. Визначати варто до садка - гуртки, дитячі майданчики і т.п.

12. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

До речі Тань, а як малий на гурток ходить, ви сидите там з ним?

13. нталька

нталька Well-Known Member

йдеться не про те, щоб слідувати сліпо конкретним методикам, а почитати приклади різні, можливо в них побачити підказку для себе.

14. сніжна

Значить, починай з того, що залишай у себе вдома разом із свекрухою на пів дня. Раз пропонують допомогу, то не варто відмовлятися. Принаймні, це вже "щось".

---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:26 ----------

не факт. Гуртки, дитячі майданчики не дорівнюють садку чи школі. Отой же згадуваний хлопчик спокійно ходив на приватні заняття по малюванню за рік часу до підготовки. А на підготовці- плакав перші кілька місяців.

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

але один з факторів :) Бо, наприклад, я спостерігаю декілька випадків, коли дитину, яка ні на гуртках вільно не почувається, ні на майданчиках чи в ігрових кімнатах сама без мами нікуди не йде, віддають в садок "щоб привчалась".

16. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а я розкажу як я дійшла до того, що садок наразі НЕ ДЛЯ НАС.
    ото присипала якось донечку і закрила очі, уявила собі,що я зовсім чужа людина, безпомічна прийшла на чужу планету і якимось відчуттям лише знаю що є людина рідна, яка допоможе мені тут. знаю її запах, голос, тіло. і тут я починаю пізнавати цю планету.. вона для мене дивна, нова і, величезна і ще чужа... звичайно я шукатиму підтримку, пораду і опору. і звичайно, як я побачу схожих на мене мацьоп я захочу до них,але коли буде страшно-буду шукати свою рідну людину (маму). так,цікавість візьме вверх і самостійність і я захочу вивчати все ширше і ширше світ і з часом настане момент коли я дізнаюся купу всього і захочу вийти в світ сама.
    І тоді мені стало все ясно і просто. я зрозуміла, що я є опора для своєї дитини і тільки я зможу забезпечити їй гарне уявлення про двоколишній світ, дати гарний старт, розрадити, коли це буде потрібно і втішити і щиро порадіти успіху разом з нею.. прийшов час і моя дитина відчуває потребу в дітях,і я почала частіше гуляти в "дитячих" місцях і з мамами, ходити в гості до діток. тепер бачу Софії мало-вона хоче ще щось з ними робити разом, тому ми скоро почнемо ходити в Знайку на заняття (разом зі мною). і я радо зустріну час, коли вона САМА покаже мені, що хоче бути без мене з дітками.. от тоді я і задумаюся про садок або розвиваючі групи без мам. думаю то буде ближче до 4-5 років.але я нікуди не спішу)))

П.С. а ще , як каже мій австрійський швагро- "такими маленькими вони вже ніколи не будуть, потрібно насолоджуватися цими моментами і рости разом з ними"(батько 2 діток, з роботи летить додому бавитися з ними, бере часто вихідні, щоб з ними "поковбаситися")

Останнє редагування модератором: 26 Березень 2011
  17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

та я ж не про ідеально:) просто мені вистачає часу зготувати, зробити хатні справи,погуляти і ше там шось )) тим більше, коли є якась занятість - то і дитині радість, бо допомагає і вчиться сама все робити :)

Останнє редагування модератором: 26 Березень 2011
  19. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

ну я в принципі також: готую ввечері, прибираємо вдвох наскільки це реально, моє "ще щось" ми робимо часто разом, малий це любить і допомагає. Але поробити все ідеально, то це завдання нереальне, та й для мене непотрібне.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: У мами біля серця - як у Бога за пазухою

во-во
    І я в тебе була в хаті. так як би хто питав, то від ідеального ти недалеко втікла.