У мами біля серця - як у Бога за пазухою

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем levandivka, 2 Травень 2010.

1. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

в котрому з них?
    а це у всіх необхідність.
    Машина - це тепер не розкіш і давно перестала нею бути.
    Тільки коштує вона в нас і у вас різні гроші. Бо це ж не просто машина, а й бензин/ТЕО/ремонти.
    А далі що розкіш? нормальне харчування?
    Житло пристойне?
    Ліки??? Ліля, 500 грн - це: системи, фіз розчин, гормони, Софині ліки... і це всього 2 тижні, це ще без добирань (місця нема, мама лежала в денному стаціонарі, машини не має, добирання - 40 хв в одну сторону, то й лікуватись нема чого, відповідно таксі...) Отака розкіш.
    І чому я маю після цього думати, як воно, коли було б ще гірше?

щось не грає.
    Ви хочете життя нормальне видати за норму декількох сімей, чи мам, чиї пед здібності і бажання породжують потребу бути вдома.

Починається звідки сім'я?

---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

це за кордоном.
    якби в нас була довготермінова оренда, як у Європі наприклад - без проблем :), а так, що ти порівнюєш?

2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

шось то вже не про садочки мова,нє?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну, то тим більше незрозуміло, до чого було твоє "смію зауважити". ;)
    Порівнювати можна хіба контекст, а не хто що і скільки. Я тому й кажу, що потреби й забаганки кожен має називати свої, але правдиво. Я назвала власне свої. І нічого не порівнювала.
    Про садочки то взагалі. Я тому й писала загально, що тутешні речі порівнювати з українськими дивно.
    Чи кожен зможе віддати півзарплати чи третину за місяць перебування однієї дитини в садку (і ще й без харчування часто)? Найдешевше, що ми платили, було дорожчим за оренду двокімнатного помешкання. А додати пару сотень - і буде виплата кредиту за власну хату. Тут народ у такій перспективі й мислить: оренда то в чужу кишеню, а виплати за власну хату.

Ні, я казала про думання, що для мене важливіше, і що для моєї дитини краще.
    Знову ж таки. Як для кого. Тут одної відповіді нема.

Останнє редагування: 25 Березень 2011
  4. Іруня

Іруня Well-Known Member

Знали би ви, як в мене деколи руки сверблять віддати Євусю в садок:girl_blush2:. Тим більше, що вона записана в один і мала би вже з травня його почати відвідувати:girl_in_dreams:. Але кого там ще є віддавати в 1,5 року!!! Воно, таке маленьке дитинча, ще тільки мами потребує. Кричить не своїм голосом, як тільки я десь з кімнати вийду, або зразу ж біжить мене шукати. Колективу такій дитині ще не потрібно, точніше, вона без нього ще спокійненько може обійтися. Так що садок, поки що, я взагалі як варіант не розглядаю... Хоча, деколи мені теж буває нестерпно. То не жарт сидіти в дектері п"ятий рік підряд:girl_haha:.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я мала на увазі той, де багато викресленого. Але тепер і більше дописів можна мати на увазі.

Я також такого не уявляю. Але як доведеться йти на роботу, буде татко за няньку й буде мені дитину привозити на обідню перерву. Хоча знаю багатьох, котрі вийшли на роботу рано, а тоді покинули й до дитини вернулися. Все одно голова не варить і до дитини цілий день тягне.

Останнє редагування: 25 Березень 2011
  6. Nata

Nata Well-Known Member

Дописалися :) Я не розумію яка проблема зготувати їсти? Сиджу вдома з трьома, готую щодня щось свіже і ще кілька разів на тиждень смаколики випікаю. Діти ж не потребують маму щохвилинно, а ті, котрі потребують ще всеодно замалі для садочка.

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

Ми також пробували на танці - не пішло, у мене і в думці не було наполягати. Пішли на підготовку (закон про дошкільну освіту спокою не дає :)), захотів ще й на англійську - прошу. Ходить. Тішиться. Пропускати заняття і не думає.

7. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

8. Nata

Nata Well-Known Member

Ну то я зовсім дурнувата, бо вже раз на тиждень від початку семестру працюю :) А дитина чиста, сита, доглянута, залишається раз на тиждень із моєю мамою (більше не виходить: мама у мене теж працює).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Іруня

Іруня Well-Known Member

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

і це не привід вважати це за норму:)
    раз на тиждень я би особисто не хотіла працювати, але так, це класно, Нато, що в тебе так виходить, бо
    це теж для мене особисто нереально;)

11. нталька

нталька Well-Known Member

От у мене є коліжанка з чотирма дітками віком від 8 місяців до 4,6 років. І чоловіком, який завжди мусить приїхати з роботи на свіженький обід, а потім на роботу до 10-11 ночі і ще й дома повчитися. І на диво коліжанка встигає і по магазинах пройтися і свіже наготувати-напекти і всіх нагодувати, книжечки почитати. На спортзалу часу не має, але як хотіла схуднути, то ще й вечорами під "Сінді Кроуфорд" займалась. Я дуже її поважаю за це. І ще мушу сказати, що вона зазвичай спокійна і до дітей має ангельське терпіння, хоча вона не меланхолік, а діти - мама дарагая!
    І мені трохи дивно, коли мами з однією дитиною неймовірно загнані. Може варто трохи себе організовувати, трохи підчитати літератури як з дитиною поводитися, а не закликати весь форум прийти побавити свою дитину? Бо що то взагалі за спілкування з дитиною коли під вухом телефон, очима в компютері, і автоматично шахи рухаю. Не дивно, що дитина істериками вимагає до себе уваги.

12. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

я не закликала, мені тут радили, що можна підмоги у форуму просити, то чекаю хто найсміливіший. Щодо останнього Ви праві...нафіг на себе взагалі забити, телефон викинути, комп спалити і все..на всьому хрест....сидіти так і займатись дитиною, мало 24 год на добу, треба більше присвячувати.дякую за пораду. Виходить на дитині все життя зводиться. Може ще й від роботи відмовитись, яку по ночам роблю, щоб копійки заробити, а сидіти дивитись як дитина спить..бо що то за увага до дитини, якщо мама ще й поночам працює після того як мужа в кладе в 2 ночі

У мене трошки й інакша ситуація, дитина трохи перебалувана...виправляти буду це

13. нталька

14. ckorpionsha

Я все читаю, і різну літературу. Ладно, я умиваю руки, а то понаписую таке, як в фільмах жахів. Кожен живе так, як йому зручно і як вміє..а якщо я чогось не довчилась у плані материнства то буду рада почитати тут порад. І я не боюсь признатись, що мені важко морально, можливо тому, що пізно народила, можливо я не така хороша мама і не володію тими материнським почуттями, які насправді мають бути, але свою помилку побачила при цих дописах - що треба сина перевиховувати.

я просто не вгуморі трохи, наспорили з мужом на цю ж тему..відкривав мені очі на дійсність, про яку ми тут дискутуємо...соррі

15. нталька

Важко всім буває. У більшості дітей є той кризовий період, коли вони не слухаються, кричать, падають на землю і всяке таке, чи період коли вони бігають за мамою тільки (ми теж і на землі валялись і в туалеті разом сиділи), але то все минає. Просто треба спілкуватись з дитиною, а не механічно виконувати функції мами.
    Тут є тема і про методики виховання (з різними ситуаціями і порадами), але поради будуть корисними, якщо їх хочуть почути.

16. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ідеально оцінюю, ми з чоловіком вибираємось на дискотеку, дзвоним бабусі в Червоноград і кажем приїдьте, бо ми хочемо розслабитсь... І приходимо в 4 ранку додому!!!! Щаслииииииииииві! І що це значить, що ми не любимо свого найдорожчого синочка?

---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

Забула уточнити, мені 30 років, і я все ще люблю дискотеки, і щиро всім бажаю, знайти спосіб відпочити навіть від найрідніших діток!

17. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

для прикладу-я справляюсь з усіма обовязками,але все одно вважаю,що дитині садок потрібен,але це моя думка і думка багатьох,з якою багато з Вас просто не рахуються!

Останнє редагування модератором: 26 Березень 2011
  18. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Це до іншої теми, але моя дитина ніколи не бавиться біля компа чи ноутбука, його здоров"я я бережу!

19. ckorpionsha

це про мене і в ту тему піду пізніше бо у нас напевно криза 3-х років...з якою я не готова була зустрітись)))

---------- Додано в 21:48 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

я теж з цією метою хочу, як Зоряна писала, мій малий з дітьми не бавиться сам бо сидить біля мене і мене не відпускає від себе. І постійно питає..ти зі мною будеш в садок ходити? я хочу мама бути там з тобою. Може це моя надмірна любов???

20. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Таня,не накручуй себе,ти все робиш правильно,бо ти МАМА-тобі видніше як виховувати свою дитину.