У мами біля серця - як у Бога за пазухою

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем levandivka, 2 Травень 2010.

1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

Не зовсім. Вночі я сплю, разом з чоловіком, або вишиваю (сова я) :) А готую виключно ввечері, після того як приходить мій чоловік, за пів години з ним нічого не станеться, після вечері прикидаю що потрібно на сніданок і готую на обід на завтра. При чому я ніколи не готую на 2-3 дні наперед. На приготування їжі в мене йде максимум 2 години ввечері (зазвичай менше), чоловік приходить в різний час, може і коло 9 також, але тоді стараюсь запланувати на вечерю щось таке,щоб готувати довго не треба було.

Але як Ліля каже я маю чоловіка, який то розуміє і ставиться нормально до того, що нині на вечерю не буде виставлене меню, де можна вибирати "хочу-не хочу"

Останнє редагування: 25 Березень 2011
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Для мене ідеальне рішення таке. Думаю воно би сподобалося всім, але це далеко не завжди реально
    Отак я би хотіла, але так не виходить. Перший рік був повним жахом - я як зомбі - невиспана, замучена, затуркана, зла. Далі трохи легше стало, мала няню на пару год в тиждень, малий підріс, трохи спокійнішим став. В 2, 5 спробували садок. Жоден державний не підійшов, то пішли в приватний. Малому сподобалося, Він аж біг зранку туди. То так і ходить. Я пішла на роботу, чому дуже рада, дуже мені її бракувало. Впринципі всі задоволені. Але це далеко не ідеальний варіант. Мушу визнати, що навіть дорогий приватний садок не задовольняє мене повністю, що мені бракує часу на дитину, на себе. Планую через якийсь час щось змінити, але наразі вирішили, що так найкраще, бо потрібні гроші. Зараз напишуть, що ніякі гроші не вартують жертвування дитиною. Так, якби дитині було зле - то не було би і мови. Але він задоволений. Не задоволена я.
    Мене дивують деякі дописи (чи то люди такі щасливі бувають) - що і їсти саме вариться і дитина сама бавиться, і гроші не потрібні, і чоловік після роботи ще й вдома все робить... Але якщо насправді комусь так живеться, то я дуже рада, так тримати!
    Не розумію, коли мами тримають дітей біля себе постійно, не даючи дитині вибору. А може дитина більше би хотіла з дітьми бути, ніж з мамою їсти варити і баняками бавитися?

Ще про садок. Якщо хтось відчуває в садку потребу - то чому б не спробувати? Завжди можна забрати! А раптом дитині не тільки мамина спідниця потрібна?

Таня, я тебе давно знаю, і Вітю теж. Діти в нас абсолютно різні. Мій би сидів з кожним, всюди би втікав, все пробував. Був час, що я тобі заздрила, що в тебе дитина спокійна і не треба за ним гонити. Але зараз дійсно треба щось міняти. Він і з дітьми не бавиться і без тебе не лишається. Садок я так розумію, ще не знайшли, але як буде можливість - обов'язково спробуй.

Так, але садок не не заперечує
    і далеко не завжди загартовує в негативному значенні цього слова.

3. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Дівчата, одне питання до тих, хто зараз сам з дитиною вдома! Що ваша дитина вже третю годину робить, поки ви тут сперечаєтесь! Сама розвивається?

---------- Додано в 17:36 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

Дивно, бо тут крім мене, вас і ще декількох дівчат всі щасливі, добрі лагідні і зовсім не затуркані.

• Смішно Смішно x 1
  4. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

у мене ноут цілодобово включен, поки черга малого шахмати рокладати чи машинкою їхати я забігаю сюди почитати-дописати,.паралельно готую, сестрі дзвоню. Але мама з поля зору не пропадає)))
    Ми з малим ходим багато де, однією площадкою не обмежуємся

5. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Граєте шахмати, готуєте, читаєте усе, що ми пишемо, і ще й з сестрою говорите???Я хоть би трісла, так би не змогла.
    А я побула на роботі, прийшла зготувала їсти, чекаю чоловіка з малим і зараз буду з задоволенням приділяти увагу своїм хлопцям і тішитись тим, як дитина буде розповідати, що сьогодні робив в садочку!

6. Зорянівонька

Ну в мене пояснення одне - різні діти. Я часто бачу дітей, яких де посадять там сидять. Можуть годинами одною іграшкою бавитися. На форумівках зразу видно, де дитина живчик, що мама і 2 слова не встигне за вечір сказати, а де дитина спокійна, може цілий вечір тихо в мами на руках сидіти. І як правило мами тих спокійних дітей і є противниками садків, бо їм і так добре. Якби моє дитя було спокійним, може і я би не пробувала давати в садок.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Спитаю за методом Каті. А ви всіх дітей опитали особисто? :connie_pull-pigtail

8. Зорянівонька

В тому і є основна проблема. Коли мама мусить все робити вдома разом з дитиною, вона не може щось робити повноцінно. Краще могти кілька годин приділити ТІЛЬКИ дитині ніж постійно робити своє, а дитину просто тримати поруч.

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:50 ----------

А чому я маю опитувати всіх? Кожна мама має дати своїй дитині вибір. Я свому дала вибір. А деякі не дають.

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

мало того, вважають ідіотизмом візки, годують до безпамятства 3 з гаком роки, від чого ніколи не втомлюються і завжди отримують кайф, то я така ідійотка - змучена від годування і хочу його припинити, вважають, що треба всюди дитину брати з собою, можна обійтись таким сяким житлом, бажання жити краще розцінюють як жертву дитиною заради власних потреб чи амбіцій, я вже загубила давно нитку... ; Це я перебільшила, а на скільки кожен сам для себе вирішить:girl_in_dreams:
    цікаво, як розцінять моє ДИКЕ БАЖАННЯ ПІТИ НА ДИСКОТЕКУ??? - Софія грудна, хоч точно буде ще не довго, бо я в неї зла мама :), ну і без чоловіка я не хочу, і на кого Софію лишити? Я не про день сьогоднішній, коли піст, а загалом... повірте, через 10 років, коли вона сама зможе зачинитися, нагодуватися і прочья радість, я можу не хотіти дискотеки, отака Я, отакі у мене БАЖАННЯ. Варіант ще є, коли буде можливим? коли Со захоче залишитись в моєї мами? ну так, колись :). То я не скаржусь, абсолютно, бо я задоволена життям загалом ;)

10. Liliyah Romanova

Тих, чиїй дитині тільки 6 місяців, питання стосується?

11. Юстина

Юстина Well-Known Member

Моя сьогодні спала на диво три години. При чому, я прилягала до неї за цей час два рази. Зазвичай я тут на годинку через день в обід, або ввечері, коли маю вільний час. Зараз йдем варити кашу. Я буду варити, а дочка 10 хв. помалює пальчиковими фарбами. Поки каша вистигне, помиємо руки. Тато затримується.

12. Liliyah Romanova

Богданко, всі пріоритети розставляються на місця дуже простим методом. Уяви, що в дитини виявили невиліковну хворобу, або виліковну, але лікування триватиме кілька років. Тоді зразу стане зрозумілим, що саме є важливе, а де прості забаганки, які видаються за основні потреби.

Ух ти. Прикольно, коли своє рішення називають дитячим вибором.

13. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

о! а я що казала?
    треба уявляти, що може бути гірше, і сидіти з дитиною, тоді ти - МАМА. З грубша це так звучить, Лілю.
    Бо жити нормально, тобто з певним комфортом, смію зауважити, що авто ви маєте :), вважається за щось непотрібне. Я не маю на увазі старе/нове/тисячнодороге...

---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ----------

і у нас в кредиті квартира, а не особняк з 12 сотками землі, наприклад.

14. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

В Олежиковій групі є хлопчик, його привели в садок як мав 1 рік з хвостиком - ну дуже маленький ще, з соскою, з пляшечкою... мама перед сном і після сну приносила тепле молоко для нього(ложечкою не їв)... причому то в неї перша і єдина поки дитина, мама не працює і не навчається... той хлопчик плакав найбільше з усієї групи (ну ж бо маленький ще)... Але от втомлювала дитина маму((( І досі втомлює... Таквона ніколи не забирає його після раночку, коли майже всіх розводять по домах (особливо в молодших групах, старшим вже можна якось пояснити)... Мені б серце кров"ю обійшло, якби своїх не змогла забрати, а та мама спокійно йде додому, під істеричний лемент дитини, з словами "що я буду з ним до вечора робити, хай ще тут побуде"... Отаких мам не розумію (а їх не мало), бо вони направду "здають" дитину в садок...

Мої пішли в 2.9р і 1.11р відповідно (5.5р, 3.5р зараз), для мене принциповим було ознайомлення з садочком в літній час,а не на осінь чи взимку. Їм подобається група, раночки, заняття, садочковий логопед, але вони і не ходять регулярно, 1-2 дні в тиждень коли маю денне чергування.

Але якщо порівняти зараз і 2 роки тому, то садок був єдиним виходом. Маючи купу справ я спокійно за тих пару вранішніх годин все виконувала, а дитина в той час доглянута, в теплі, нагодована... побавиться з друзями, а там і мама забере...

15. Liliyah Romanova

Ні, аж ніяк. Це ти читаєш те, що хочеш читати. Я говорила геть про інше.
    Я вже просто дивлюся трошки інакше на ситуацію. Із другою дитиною починаю аналізувати ще більше помилки, які робила з першою. На дискотеки ми з чоловіком не любили ходити, нас там пустка придавлює, а от у театр ходили, коли Дарчик був геть маленький. Але й пріоритети я тоді вміла розставити. Помилки були (спроба працювати, завершувати університет), важко без помилок, але з Натанчиком тепер ще краще бачу, що важливе, а що забаганки. І не суть у тому, аби зразу від своїх забаганок відмовитися, а в тому, щоби називати речі своїми іменами.

16. ckorpionsha

А там нема нічого важкого, телефон під шию, малого і себе на підлогу біля ноута, говориш, читаєш і шахматами ходиш)))))в декреті все успіваеш)))
    Знаєте, проблема в тому, що він не спить в обід, якби хоч 2 годинки, то мені би набагато легше було.

я би так не змогла, ніколи. Я вже відчуваю, що буду плакати разом з ним...і напевно не витримаю довге плакання-звикання.

17. Liliyah Romanova

Тут авто не розкіш, а необхідність. Місто хоч за населенням невелике, але відстані такі, що Львову й не снилися. 1,5 години автобусом на роботу - це не так і мало (і то без трафіку взагалі, бо автобуси мають окремі дороги). Ну, і на парохію 200 км в один бік щонеділі автобусом не поїздиш, тим більше з двома дітьми.
    Тому твого зауваження не розумію. Хіба що ти дивишся виключно із перспективи львівських відстаней. ;)

18. ckorpionsha

19. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Добре Лілю, а що з того, що написала Богданка ви вважаєте розкішшю і забаганкою? До прикладу.

20. Liliyah Romanova

А чому це я маю комусь вказувати, що в нього належить до потреб, а що до забаганок? То кожен має сам для себе вирішити. Тільки без таких крайніх інтонацій, як у дописі Богданки.
    У нас машина - необхідність. Таким чином і сімейного часу в нас більше. Без неї ми би з нашим способом життя мусіли би жити в автобусах. :girl_crazy:
    Порівняно зі Львовом усе було близько. На закупи мені не треба було їхати 20 хвилин автобусом, а можна було перейтися на базар (7 хвилин пішки) чи до магазину через дорогу (3 хвилини пішки).
    От якби ми хотіли хату купити, то працювати би треба було обом, а я не хочу малого віддавати в садок лише тому, що ми хочемо купити хату. Тому з нашої точки зору, хата - забаганка.
    У Львові в нас було власне помешкання й запорожець. Для наших потреб вистачало. Правда, жили ми щомісяця в мінус 200 гривень, але я на роботу все одно не виходила. Працювала з дому, радше для себе, ніж для бюджету. Але то важко порівнювати, бо ми зі Львова поїхали, як малому було 2,5.

О, як мені це знайоме. Дарко теж не спав на обід. Але він і в садку не почав цього робити. Якщо тут із ним бавилися, аби інших не побудив, то що зроблять у тому, куди віддаш? Обов'язково обговорюй цей нюанс. І в дитини потому теж питай, що та як було. Тільки все-таки переконайся спершу, що відносини у вас добрі й дитина буе тобі довіряти й розповідати про все.