У мами біля серця - як у Бога за пазухою

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем levandivka, 2 Травень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

А треба особисто? Для цього є спеціялісти.
    Ну, і винятків ніхто ніколи не відміняв, як і того, що вони зазвичай підтверджують правила.
    Зрештою, болісне сприймання різних слів і дописів також багато свідчить про тих, хто болісно сприймає та реагує.

2. Юстина

Юстина Well-Known Member

ок, не розумію віддавання в садок до 5-ти років
    Богданочко, та чого ж нема? Є. Лишня копійка ще нікому не зашкодила. Мій чоловік далеко-далеченько не олігарх, але якось даємо собі раду. Мусимо, бо так вирішили.

3. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

От,так і багато інших,мусять,бо так вирішили віддати дитину в садок.
    взагалі по-моєму судити когось Бог заборонив,тому давайте не судити тих хто віддав діток в садок,як і тих хто виховує дома!!!

4. Юстина

Юстина Well-Known Member

Таню, і я хожу в салон, а вбиратися люблю, страх як. А ще узаконюю самовільне будівництво, маю суди через дурних сусідів і т.д. Але вирішую все без допомоги садка. Субота-неділя є чоловік, а по вівторках до обіду - моя мама. Фотодоказ свіжий не можу виставити, не через те, що непофарбована, а просто фейс в об"єктив поки не влазить.

5. Nuson

Nuson New Member

Вислів "на вкус и цвет товарищей нет". Що ж Ви передираєтесь один з другим. Кожен собі вирішує кому як підходить. Якщо є можливість і бажання не давати дитину в садок, то не давайте (але при цьму потрібно, щоб дитина знаходилась у відповідному оточенні, маю на увазі - спілкування з іншими дітьми, а не тільки з мамою і татом). Якщо ж немає можливості, тому що є і фінансові сторони в сім'ї, то, відповідно, нікуди не дінешся, потрібно давати. І критикувати тут аж ніяк не потрібно, що з одної сторони, що з другої.

6. kati

kati Well-Known Member

так, щоб писати що всі мамаші хто "здав " в в садок дитину знервовані істерички... бо я особисто таких не бачила, жодної. хоч і багато маю знайомих,хто в 2 віддав в садок

7. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Потом може ще напишу..тепер таке питання: т

8. Юстина

Юстина Well-Known Member

Їхні справи, як і мої - не віддавати. Я пишу свою думку, пишу, як є в нас і як думаю я. Судити? Борони Боже. Життя - річ непередбачувана.

9. Liliyah Romanova

Як на мене, я не бачила, аби хто писав "істерички", Катю. То ви так прочитали. Чомусь.
    Знервовані й шукають оправдання - це зовсім не дорівнює значенню слова "істерички".
    Що якби все було так гладко, то не виникала би потреба час від часу закривати тему, оскільки в людей проблема з тим, аби стриматися й не доходити до істерик, що "ой, невже ми такі погані".
    Он моя дитина була в садку, але я зовсім не почуваюся ні ображеною, ні прищемленою дописувачками, котрі вважають, що садок - це погано.

10. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

11. Liliyah Romanova

А це називається: полагодьте мене.
    Ні, Таню, ніхто, крім тебе, не зможе тебе полагодити.
    Тобі лише здається, що віддавши дитину в садок, ти вирішиш проблему. У мене була подруга, дитина котрої перестала спати вночі десь до 3-ої чи й довше, бо хотіла з мамою бавитися. Тобто після того, як дитина пішла в садок, проблема тільки поглибилася, оскільки мама шукала спосіб утекти від проблеми, а не виправити її.

12. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

13. kati

kati Well-Known Member

а чому так? бо всюди де можна ви пишете які в Канаді чудові школи і садки, які там прекрасні методики, відмінні від українських..( і вірю що так і є).і тому ніхто і ніколи не напише Вам "Лілю, як так, Ви посміли дитину в садок водити...що ж то за мама така"
    А тут ми говоримо про наші укр. садочки...

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:27 ----------

просто чудовий варіант!
    Дитина нехай буде голодна, мамам голодна...чоловік прийде голодний з роботи... а я собі сиджу і бавлюсь з дитиною.

14. Юстина

Юстина Well-Known Member

Мій варіант. Важливо, щоб і чоловік до цього з розуміням відносився.

15. In4a

In4a Well-Known Member

16. Liliyah Romanova

Ну, так у Львові ми теж планували дитину в садок віддати. Я взагалі тоді навіть не уявляла, що можна з дитиною просидіти аж до школи вдома.
    Але... я й не уявляла, як то - віддати маленьку дитину, якій ще нема 3-4 років у садок. І далі не уявляю. Мої гормони мені на таке не дозволили тоді. І Богові дякувати.
    Он зараз у мене складається така ситуація, що якщо я далі буду єдиним джерелом поповнення сімейного бюджету, то мені дитину, якій ще й року не буде, треба буде лишити, а самій виходити на роботу. І доведеться татові заміняти маму, поки я працюватиму. Щиро вам скажу, що мені серце крається. Яким чином хтось на таке йде добровільно, не маючи роботи, чи навмисне шукає роботу, аби не сидіти з дитиною - я не розумію й навряд чи коли зрозумію. Ну, не люблю я себе настільки, аби мати силу таке зробити.

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Так, чудовий варіант. За останніх місяців 10 я жодного разу не готувала поки мій чоловік не прийшов з роботи. І ще жодного разу за майже два роки дитини не була голодна ні я, ні дитина моя від того варіанту. Як кому цікаво яким чином то зробити, то можу поділитись.

18. kati

kati Well-Known Member

здогадусь. Вечорами готуєте. абож по ночах:)

п.с. добре, як муж з роботи приходить в 18 00... а мій от має ненормований графік, і в 8 і в 10 і в 12 може прийти.... то ж точно можна вмерти з голоду доки дочекаєшся :)))

19. Liliyah Romanova

Дівчата, ну то треба ще мати такого чоловіка. А хто не має? Їм же такий номер не пройде.
    Он мій чоловік теж до такого із розумінням ставиться. Я готую кілька разів на тиждень. Дуже рідко на кілька днів. То він сам купить щось для швидкого приготування, або замовить десь по дорозі щось, аби ми разом поїли.
    От тільки, аби таке радити комусь, треба, аби той хтось мав чоловіка із відповідним світобаченням. А всі чоловіки різні. ;)

20. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Давайте ;)
    Бо в мене таке не пройде. По-перше: чоловік приходить з роботи в 9 вечора, якщо я ще почну готувати, то вечеря перейде в сніданок;) Ну і по-друге: мені ще треба нагодувати старшого сина, він не буде вечеряти в 10 вечора. Сама теж намагаюсь повечеряти до 6 вечора:)
    А крім вечері ще сніданок, обід і перекуси різні - за один підхід не приготуєш все.