У мами біля серця - як у Бога за пазухою

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем levandivka, 2 Травень 2010.

1. Натася

Натася Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

ну я вже мама 2 роки і 8 місяців, тобто можу оцінювати ситуацію, і підпишусь під кожним словом Орман

2. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Що такого поганого!!!!!!!! в садку??????? Ніяк не второпаю. Моя дитина не бита там, нагодована, закохана у дівчинку, щаслива і весела! З залюбки щодня ходить в садок, а ввечері з захопленням розповідає, що сьогодні робили. І уявляєте його вихователі люблять і зовсім не ображають. Я неодноразово приходила і збоку дивилася поки ніхто не бачив.

3. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я готова вже говорити, бо я сама з дитиною вже самі бачите скільки. Я жива і здорова, бо, повторюся, все залежить від того хто на що себе налаштовує. Якщо мама мріє про каву з коліжанками і шопінг, то я їй реально не заздрю.

4. tanchyk

А я реально співчуваю мама, які крім хати і дитини нічого не бачать!

5. Натася

Натася Well-Known Member

а є тільки ці дві крайнощі: 1. жінка, котра здала дитину в садок і волочиться по салонах і кафешках і 2. жінка, котра сидить вдома і "крім хати і дитини нічого не бачить"?

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

можу підтримати розмову :d23: А зрештою я писала вже, хоч і трошки в іншому контексті, що не треба свої амбіції задовольняти за рахунок дитини.

7. tanchyk

Моя коліжанка сидить вдома з дитиною сама цілий день, дитині 6 місяців, так як вона схудла за цей час передати не можу. Вона з такою радістю приходить до мене на вихідні, бо каже, що вдома "їде криша". Так, з такою дитинкою треба сидіти, але без допомоги реально може з"їхати дах. Це моя особиста думка. Виходжу з цієї суперечки. Ми пішли в садок в 1,7 і жодного разу не пошкодувала!!!

8. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

А така мама то тіпа дуже погана(це я ще культурно висловилась),виходить,що нас 15 мам(гуляємо разом)-пропащі? А Ви святі? Пішли вже натяки на образи!!!!
    дівчатка,думайте коли пишете,(бо сьогодні моя коліжанка пішла в салон,а не ПОВОЛОЧИЛАСЬ.)

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ну як на мене, дитина потребує мами все життя, наприклад я потребую мами і нині
    відповідно
    до иииии - 6 - 7 - ...-???років?
    в 7 все цікаве тільки починається
    не впильнуєш - дитина вчитись не буде вміти (з досвіду роботи нянею за кордоном)
    тобто?
    Марія, чому садок вселенське зло?
    мені в ньому було добре, Дарці було добре, це ненорма, бо я дибульна чи дурна виросла?

10. Юстина

Юстина Well-Known Member

А як прожити, щоб не поперекручувати? Хто поганий? Хто хороший? Які образи? Якщо я, особисто я, не доганяю, як можна віддати маленьку дитинку в садок, а самій спокійно сидіти вдома чи на роботі, то я не можу про це написати? І я цим когось ображаю? Зараз візьму і ображуся, коли пишуть, що ми злі, недобрі і затуркані сидимо вдома з сюськаємося зі своїми дітьми.

11. solomka

solomka Active Member

Підписуюсь під кожним словом. Я, навіть коли діти не ходили в садок і я була вдома, не готувала кожен день на сніданок/обід/вечерю їсти - могла суп зварити на два дні, гречку чи щось інше, а в садочку їм кожен раз варять свіже. Мій малий, наприклад, там все їсть, а вдома навіть ту саму пшеничну кашу їсти не хоче. Та й заняття в садку йому цікаві - бо всі гуртом щось малюють, ліплять.

12. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Ех, моя улюблена форумна "баттл":girl_dance:
    Тут багато мам пише,що їм дитини багато... а мені - мало :girl_in_love:. мені дуже комфортно і просто бути мамою, гармонійно - я вже це писала. цікаво відкривати світ разом з дитиною, дивитися на все його очима. Ці відчуття - не купиш, не поміняєш на відчуття "важливості" своєї роботи .

13. In4a

In4a Well-Known Member

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

ну я теж не нервова і нещасна))))) просто трохи часу на себе хочеться, хоч елементарне покакати сама, щоб мене дитина за ногу не тримала))))

15. Натася

Натася Well-Known Member

я думала, коли писала. а написала так спеціально, бо писала про КРАЙНОЩІ

і до Богданки те саме

16. Bogdanka

а де таке написано? конкретно такий зміст? а не інший, тут же ж перекручений теж між іншим?

17. Юстина

Юстина Well-Known Member

Якщо на садок в років 5-6 я ще дивлюся менш-більш спокійно, хоч я і не планую робити зі своєю дитиною такого, то віддавання дітей від півторарочку я, чесно, не розумію.
    А погано, те, що поряд нема мами, неналежний догляд (ну хіби ми розуміємо під доглядом різні речі, але я, повністю присвячуючи свій час дитині, не уявляю, як якась пані, навіть само добра, зробить це належно з 20-30-ма дітками), режиму, того ж колективу різних за характером і темпераментом дітей. Ну не треба того сього малій дитині.

18. Bogdanka

Олеся, але ж між півтора і 5 є ще 3 і 4.
    І я тішусь, що у тебе нема потреби працювати:)

19. kati

kati Well-Known Member

Точно можете таке зтверджувати? Всім особисто перевіряли психічний стан?

20. Юстина

Юстина Well-Known Member

не про це зараз. не про загальну потребу мати якнайдовше маму. тата і т.д.
    мій власний приклад. до 12-ти. я вже могла сама прийти зі школи, зачинитися, наїстися і вчити уроки чи гуляти з псом.

щодо перекручування інформації - просто зробила порівняння. не перекручувала, з перекручування не починала і не почну, те що хочу донести.