У мами біля серця - як у Бога за пазухою

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем levandivka, 2 Травень 2010.

1. Юстина

Юстина Well-Known Member

Відповідь: У мами біля серця - як у Бога за пазухою

Ну а тепер давайте подумаємо: як можна ніж класти так, щоб мала дитина до нього мала доступ? Це ж просто недопустимо. А дитині що? Вона би і пістолетом стреляла, як би він лежав в нижній шухляді. Бо це дитина, мала і безстрашна.

2. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

ну будь-хто може лишити на столі ніж. Мій знає, що йому недозволено його в руки брати. Мова йде про то, що вимагали від дитини не робити того (саме в той час пік), а от по попі дійшло.

3. Юстина

Юстина Well-Known Member

Ну так ж не можна. В хаті дитина. Колюче-ріжуче має бути в безпечному місці. Це ж аксіома, по-моєму.
    Дійшло, бо на то прийшов час. Попа тут ні при чому. І дитина тут ні при чому. Винні самі батьки чи той, хто залишав ніж.

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Погоджуюсь. Я нераз залишала ніж на столі і коли бачу малечу з тим ножем в руках то просто по-доброму прошу віддати. Дитина ж не винна, що я мантелепа залишила ніж на столі.

Ну як можна заборонити дитині бути дитиною, бо їй цікаво. Це так само як мені заборонити купувати собі всілякі причандаля для мого хоббі, або якусь гарнюню спідничку на знижку. Ну не спиниш мене. Будеш бити, то піду і на зло куплю! :girl_blum:

5. ckorpionsha

І таких ситуацій може бути багато, на які прийшов час попи. Он сусідський Діма (3 роки) недавно заліз через вікно на кришу підїзду. Мама ще має маленьку доцю, бігати за ним не встигає . От і придумує малий собі багатенько життєводраматичних ситуацій. Попа його добре дістає, розмови не сприймає. Мама вже не знає як йому пояснити.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Так, але дитина не бере ніж не тому, що розуміє, що він для неї небезпечний, а тому, що боїться, що дістане. Тобто лишається ризик, що коли ніхто не буде бачити, дитина таки задоволить свою цікавість.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

і після биття він перестає придумувати собі ситуації? З вашого допису так виглядає,що хіба нові шукає.
    от сволоч, нє? а що він зробив поганого? З його точки зору нічого. Так, мамі страшно, але йому ж не страшно! Йому цікаво, я теж по верхівках дерев лазила. Не з вредності (бо яка вредність в лазінні по деревах), мала таку "лазючу" мулю.

*мені от цікаво чи якби її чоловік зробив щось небезпечне для себе (хоча він якраз розуміє точно чому таке робити не можна), чи би та жінка його била, певно що ні*

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

9. ckorpionsha

а Ви звідки знаєте? (без образ). Він почав плакати бо назад до вікна добратись не міг, почав сповзати з криші. а це другий поверх Знімали дитину екстренно. Ви рахуєте це нормально? шо там такого, шо дитина лізе на кришу підїзду? мєлочь, но пріятно!!!
    так, шукає нові. Як наприклад стрибнути з найвищої висоти гірки, чи на гілках дерева поскакати. Чи в трусах втікнути з квартири з 5 поверху на вулицю. Екстремальна дитина, з одного боку добре, а з іншого важко.
    Йду недавно на базар, бачу Діма на веліку, поруч нікого. Питаю, де мама? а десь там на площадці з малою, я втік вперед. Стояла з ним чекала поки мама добіжить до нього. То нічого, правда, що дитина так себе веде? всі ми малі були, нє?

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:43 ----------

Надіюсь, Лілю це перейшло вже назавжди.

10. Orman

Orman Модератор-бомба

було би страшно - не ліз би. Страшно йому (як ви кажете) було злазити.
    таке враження що ми різними мовами говоримо. Я вам кажу що дитина про це думає.

ну то очевидно биття не помагає
    а чому дитина себе так веде? Ви говорите тільки про те що робити з наслідками, а розібратись чому дитина так відчайдушно намагається привернути увагу до себе мама не має часу, абігати за ним має час? Може раз розібратись- усунути причину і мати спокій, але ж лупити скорше і легше.

11. Liliyah Romanova

Але ж колись доведеться вчити, що таке ніж і як ним користуватися. Тоді вийде, що ти непослідовна й сама собі перечиш. Я стараюся таких ситуацій уникати. І погроз тому не застосовую, бо нащо говорити щось, чого не виконаю? Роман так любить казати, що "віднесу забавку в магазин", хоча свідомий, що того не зробить.
    Он моє чудо менше конче хотіло перевернути торшер. Забирала, казала, що "буде бум" - не допомогло. Дала собі спокій. Перекинув і зрозумів, що дійсно "бум". Більше не лізе. Правда, тому в 10 місяців дуже й не поясниш, мусить на собі відчути. А старший уже може зрозуміти.

12. ckorpionsha

і говорить ночами, днями і пояснює. Дитина на 5 хвилин розуміє, далі, гуляй , Вася. Може ревність, може ще щось. Не знаю, говорю про то, що деякі діти навіть "по попі" не розуміють, а комусь тільки так і дійде. То ж відкидати той факт, що поп попі деколи помагає, неварто. Діти різні, як і ми батьки.

13. Liliyah Romanova

Добре, що в Україні ще нема законів, де за "по попі" батьків приходять виховувати соцслужби.

14. ckorpionsha

Віриш, раніше, коли малого сварила голосно і по попі давала, постійно в голові сиділа та Ювенальна юстиція. От думаю, побачили б мене...капут! Але тепер мене то перейшло сварення.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

але приклад ви навели коли не помагає.
    Ну і Ліля пояснила чому метод (приклад з ножем) поганий, не буду повторюватись.
    ну то треба знайти те "щось"

ОМГ та ж кажете що лупить. І що пояснює? Зрештою ні ви ні я не знаємо чи вона просто повторює на різні лади, що так робити не можна, чи намагається розібратись ЧОМУ він так робить.

16. ckorpionsha

спочатку говорить, не доходить то вже лупить. А в екстрімі просить лишитись того (при різних ситуаціях), не перестає шкодити то дістає. А шо в них в хаті (які бесіди веде) не знаю.

17. Liliyah Romanova

Вірю. Як Дарко часом має напади істеричного крику, то зразу думаю, як пояснювати, якби хто із сусідів "доніс". А що я зроблю, що часом пояснення не діють і треба перечекати. Має дитина проблему з тим, що важко переносить зміну планів, заняття тощо. Часом допомагає, щоби говорити, а часом впреться й починає криками вимагати. І то не просто криками, а вересками. Я тоді кажу, що він не готовий мене почути і я почекаю. Ну, як сказано й домовлено, що один мультик, то один.

То правда. Тільки говорити про сусідських дітей нема сенсу, бо ми бачимо те, що зовні, а ситуації не знаємо. Я навіть зі своїми не всі деталі знаю, а про чужих, то навіть не важуся говорити, яка проблема. Можна описати поведінку тощо, але то для мене трохи дивна дискусія.
    Наші знайомі б'ють дітей патиком. У виняткових випадках. У них то працює. Але говорити про такий метод я не можу, бо не знаю деталей. Знаю лише пояснення, чому патиком: бо руки для ласки.

То вона при свідках чи як? Звідки ти знаєш такі деталі?
    Я щось вважаю, що мама не повинна дитину бити. Мама має бути тільки любов'ю та ніжністю, а тато може бути власне суворим та вимагаючим дисципліни. І то не конче.

Останнє редагування: 27 Липень 2011
  18. ckorpionsha

Моя свекруха розказувала, що ніколи не говорила поганого про своїх дітей біля когось(що вони нечемні, плаксиві і так далі). Коли хтось приходив до них жалітись на хлопців, вони завжди відповідала: Не може такого бути! мої діти такого не могли зробити! (хоч насправді зробили) . А от вдома вона зясовувала ситуацію, але не биттям, а розмовами, поясненнями. І ніколи биттям. То ж коли я сварю, або вдарю то мій малий має мега захист у виді баби. Он же ш такой маленький, такой беззахисний. за що його сварити)

---------- Додано в 19:17 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

бо гуляю з ними щодня і бачу то на власні очі. І додому ходим одне до одного. От мій малий як з Дімом разом то я мушу око тримати під прицілом, нінахвильку розслаблятись не можна. Той робить, а мій слухається і повторяє все

19. Liliyah Romanova

Щось у мене асоціяції погані.
    Колись при мені мою сестру ременем вибили. Ніколи не забуду. Я під стіл забилася й сиділа тряслася. Коли тітка мені потім сказала "вимітайся", я вилетіла стрімголов. То такий спогад із дитинства страшний. Не забуду ніколи.

20. ckorpionsha

ну вона так страшно не лупить, дасть по сраці два рази і всьо. То я так написала "голосно" лупить. Хоча як в хаті поза наші очі не знаю. Одне мене вразило сильно: каже вона. Малий накакав біля дивану, (казав, що не встиг на горшок), так вона його так сварила сильно. Взяла його за шию і каже, зараз будеш то гавно їсти. Щоб ти мені того більше не смів зробити. Я вшоці дотепер!!!!Я слухала то глотаючи слюну страху.