У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. oksumoron

oksumoron Active Member

Відповідь: У якому віці народжувати?

Люблю читати цю тему, почитали б про це італійці!
    Я на курсах вагітних в свої 25, виглядала дуже молодо, і майже як "по зальоту" серед всіх інших "старородящих"!
    З одного боку приємно бути молодою мамою, і є багато переваг з точки зору виносити-народити! Я як виписувалась з ПБ, то на огляді мені сказали "думаю ти ні на що не скаржишся, бо ти ще молода"!
    З іншого боку, італійці які народжують в 35+ (на курсах була одна 42річна, і це перша дитина, жаль, бо фактично вже не можна вдруге стати мамою без ризиків) багато випадків синдрому дауна, дуже радять робити тест на виявлення цієї хвороби, оскільки у вагітних після 30 це високий ризик!

2. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

З одного боку, надодження в такому віці - це однозначно плюс, така людина має немалий досвід в житті, і на мою думку, здатна дати краще виховання для дитини, приділити їй більше часу. Головне щоб здоров"я дозволило.

3. lesya s

lesya s New Member

Я народжувала у 18 років, та думаю з цим не треба спішити, бо важко, думаю 25 ідеальний вік

4. Yuliasya

Yuliasya New Member

Ой а в мене історія така ,що мені 18 і два роки я вже живу з хлопцем а от тепер ми чекаємо на дитинку ...мепрше це був шок!Але ми зібрались думками одружились і чоловік поїхав на заробітки в білорусію от через місяць він приїде а я уже буду на 7 місяці вагітності..дуже щасливі,поінакшому ніяк і немогло бути...))))):girl_yes:

5. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

До 25 - першу дитину.
    Взагалі кажуть, що організм жінки відновлюється після пологів через 5-6 років. Але, на мою думку, якщо перша дитина народилась в 19-23, то перерву можна робити біля 2х років.
    Я народила в 22, планувала наступну через років 5. Але тепер малому півтора роки а я себе почуваю так, неначебто і не народжувала, а мені просто дитину подарували. Думаємо, в найближчий рік-три буде друга дитина, ттт :). Поки організм максимально здоровий, нерви не такі розхитані. А потім.. як Бог пошле. Я хочу двох. Чоловік - хоча б три :). Буде компроміс :girl_crazy:
    Ще ж треба карєру таку-сяку будувати після 25 років :)

---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

Трохи почитал попередні сторінки, тому додам.
    На рахунок пологів після 30. Абсолютно нормально.
    Зазвичай є дві категорії жінок. 1 - спочатку сімя (більша вірогідність, що організм здоровий) - потім робота. 2 - спочатку забезпечити матеріально себе, дитину, мати якусь фінансову стабільність, а потім в цей стабільний світ принести дитину. Як раз близько 30 це відбувається.
    Плюс альтернативні групи:
    по зальоту
    зустріла свою половинку після 30
    були всі умови, щоб народити до 25 і почувати себе комфортно.

:)

6. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

В нас була перспектива :) Народила сина в 22. Спершу було скрутно, але ситуація була не з легких. Зараз все "в шоколаді" - переїхали на свою квартиру, синочок вже більший, плануємо подорожі)))
    Щодо здоров'я до 25 років - усе дуже індивідуально. Згідна, більша ймовірність, що жінка буде здоровою, але щодо мене особисто, мала досить складну вагітність, з загрозами, шаленим токсикозом і надважкими останніми тижнями (особливо 41-42-ий:girl_crazy:). Після пологів фізично відходила дуже довго, морально ще довше. Але зараз більшість наших друзів тільки планують-лікуються-вагітніють, а в нас все життя по-переду і вже є солоденький малюк:girl_in_love:

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

дівчата, ну ви ж вже мами, ну нащо такі страхи пишете? Ну от хтось зараз сидить перед монітором поза30тирічний і має боятися? Може та жінка вагітна, може не може завагітніти-обом страшно, бо ж високий ризик!!! Давайте розрізняти, що є після 30ти-а то є і 31, і 32 33, 34 , 35 і так до 40-от вже 40ківка то вже можна щось там троошечки переживати. Але після 30ти різко не наступає 40!

8. Holly

Holly Moderator

не треба))) в нас сусідка по дачі народила в 45 здорового малючка і вона чудово почувається. То не перша її дитина. То не у віку справа. Треба комплексно дивитись. І на самопочуття, здовров"я, психологічний стан. Сьогодні мені коліжанка озвучила чудову фразу - я не тридцятирічна жінка, я вісімнадцятирічна дівчина з дванадцятирічним досвідом :) Щось в тому є.

9. kokoshanelie

kokoshanelie New Member

Я також вважаю, що жінка просто повинна морально бути готовою стати матір'ю, а те, що їй 16 або 45 не має аж ніякого значення. Серед моїх знайомих є жінки, які народили одразу після школи, вони чудові матусі і просто гарні жінки, а є й такі, які народили після 40, те, що стали все ж таки мамою просто носить їх на крилах і почуваються чудово:girl_yes:

10. grundecamp

grundecamp New Member

ну... таких дійсно мало... моя бабуся народила мою маму в 36, а мого дядька в 41... і моя двоюрідна тітка народила в 42... усьо - список скінчився.
    о! ще мамана коліжанка вийшла заміж в 44 і народила в 45. малий вже до школи ходить!

11. lesya s

lesya s New Member

Я також вважаю, що вік ні при чім, у нас і в 42 народжували, головне мати бажання виховувати ту дитину і змога дати щось їй, просто в старших мамок мені здається трошки інше сприйняття всього буде інше ніж в дитини з роками, бо виховання кожного покоління тепер дуже різне.Я ще не стара та теперішня молодьож приводить в шок

12. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Все достатньо індивідуально. Особисто я не хочу народжувати після 30, бо у мене після 30 зовсім інші плани.. :)
    Головне не керуватися якимось безглуздими стереотипами, і насолоджуватись вагітністю - будь то в 19 чи в 43 роки.

13. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

14. Smyrfetka

Smyrfetka New Member

А я зараз вагітна, мені 19. Народжу в вересні на той момент ще буде 19 років. І я рада, що я вагітна.І нехай мені тільки 19! Ми ж чоловіком дуже раді, та з нетерпінням чекаємо появлення нашого малюка!

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та чому хтось має боятися через те, що хтось так написав? Тут завжди є вибір... Кожен має свою голову на плечах і мозок для фільтру інформації...

16. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka миється в бані

Я думаю народжувати можна в будь якому віці.Мене мама народила в 34 і нічого здорова як ...самі розумієте :girl_yes:Головне могти завагітніти і хотіти цієї дитинки.Бо нормальні сім'ї хочуть,але не можуть..а ті які роблять аборти або залишають дітей,от таким воно не потрібно.

17. Veselka alj

Veselka alj New Member

Головне бути готовою до нового етапу життя, усвідомлено підійти до цього питання. В мене сусідка не могла мати діток все своє репродуктивне життя. А от так склалося напевне на небесах, що коли в неї почався клімакс то завагітніла, тай ще й двійнею. Нічого виносила і на родила, тепер бавиться. Так що вік то питання відносне, або як виходить, якщо не плануєш, або як тихочеш, якщо плануєш, головне хотіти цього.

18. happylady

happylady Well-Known Member

Одружилась в 25, завжди хотіла в цьому віці вийти заміж.
    Мій чоловік - найкращий в світі, ні з ким іншим себе не уявляю,дуже щаслива!
    Чекаємо на синочка:girl_claping:

19. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Дитина має бути бажаною. У скільки років? У скільки Бог дасть.

20. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Моя мама народила молодшого брата в 39 років, то зберіг татові і мамі молодість, бо і на випускні ходили і в армію на присягу їздили.