Відповідь: У якому віці народжувати? Ну що від соціуму візьмеш, от що наслухаються від лікарів то і несуть в маси. Індивідуалізм наше все! Часто жінки, як хочуть завагітніти, то починають готуватися - перестають курити, пити, напихаються вітамінками, чистять організм, і все таке інше. А найголовніше на моє ІМХО то "голову почистити"! Розслабитися, і якомога менше негативу! Навіщо ті всі читання-слухання що люди кажуть? ЩО воно дає? Народження дитини, то процес дивовижний і природній, і від інших людей абсолютно ніяк не залежить. То є приватна справа коли народжувати, моя і мого чоловіка, і ще може хіба господа бога.
Відповідь: У якому віці народжувати? Як на мене, це трошки дивна тема, і читати, слухати і після того це все "пропускати" через себе, нервувати, щось доказувати - лише самій собі шкодити та псувати нерви . Є своя голова на плечах, а тим більше в жінок після 30 . Я підтримую на всі 100
Відповідь: У якому віці народжувати? 100%. В нашого люду дивне числення часом, таке враження, що після 25 відразу настає сороківочка, а після сороківочки зразу очікування артриту, інсульту і пакування сумок на цвинтар. Однак, якщо комусь приємно вважати, що вже не молодий і "всьо лучшєє у нас уже биило", то старійте собі тихенько в куточку
Відповідь: У якому віці народжувати? Я б сказала, що не "може і хіба", а точно і на 100%, Бо це Бог створив людей чоловіком і жінкою та дав їм (нам) дар плідності, а що вже людство з тим даром зробило, то Бог же і розсудить кожного у свій час. І Господь Бог - пишеться з великої літери. Люди впевнені, що все вони самі - всім керують, все можуть, а вже коли проблеми, то згадують і за Бога, починаються і молитви і прохання, і прощі по святих місцях, і вже потім, в разі чого, і винний буде також Бог. Людині тепер бракує покірності - вона Богом крутить, як циган сонцем: хочу запрошу Його в своє життя, хочу вижену...
Відповідь: У якому віці народжувати? Я народила першу доню в 31, другу в 32, і вважаю, що встигла все). Кар"єру зробила і в кар"єристку набавилась, дискотеки-бари-гулянки відгуділи в минуле, "дурь" вивітрилась))), і лише зараз розумію, що народила в "правильному" віці, коли повністю віддаєшся сім"ї і дітям, знаєш чого хочеш від життя, знаєш якими хочеш бачити своїх дітей в майбутньому, легко знаходиш компроміси в сімейному житті, коротше, знаходжусь в такому віці, коли "ще молода і красива, але вже далеко не дура" )))
Відповідь: У якому віці народжувати? Одружилася в 27. В 30 була "невдала спроба" народити. Потім тривога, боязнь, що все повториться і пустота... Робота, кар"єра... Тут я на 100 відсотків згідна. Бо сталося так, що мою маму збила машина (дякуємо Богу, що залишилася живою). Я забула про все... залишила роботу і доглядала за мамою... А через чотири місяці мене прихопив апендицит. Це я так думала... Тепер моєму "апендицитові" рочок і носиться по всій квартирі. Народила я в 34. Хочу хоча б ще раз відвідати пологовий будинок і винести маленьке щастя у конвертику. Не важливо коли народжуєш... в нас час вже стало важливим взагалі народити.
Відповідь: У якому віці народжувати? я народила старшого в 22 роки,а меншого в 24, і дякую богу що родила бо промто неуявляю своє життя без моїх хлопців
Відповідь: У якому віці народжувати? Мене мама родила в 17років по великій любові. Татові було 20. В 23 роки у мами родився мій брат, а в 37 років ще один. Остання дитина у батьків була запланованою і бажаною. Коли моя мама ходила вагітна втретє, то взнала, що ще пять її однокланиць теж вагітні. Ось такий збіг. У мене зараз своя сімя і маю доцю 1рік і 7місяців і , а мама має синочка (мого братика )5 років. Ніколи і думок не було, що мама застара. Моя мама в свої 42 роки зараз дуже гарно виглядає. І ми часто ходимо разом гуляти з нашими дітьми. Люди дивуються і ахають, коли взнають, що ми з мамою не сестри, як вони думали , а мама і дочка. І дуже кумедно , коли разом бавляться вуйко з племінницею ( діти вже розуміють, що вони не брат і сестра), і братик гордиться, що в такому молодому віці має вже племінницю. І в житті ні я , ні мама не зустрічала людей, які як писалось вище, говорять, що то бабуся, чи то запізно було родити. Головне, що ми всі щасливі тому, що в нас така сімя.І я дуже люблю свого меншого братика ,на 20років молодшого від мене. Мама каже, що звичайно, материнство у 17 і 37 років відрізняється, але вона любить всіх свої дітей однаково і рада їм. До речі, моя баба родила мого тата в 40, а татові мого тата на той час було 60років, тому в тата є старші брат і сестра на 16 і 14 років. Мені дивно чути , що є певний вік для того, щоб родити і виходити за його рамки не можна. Кожна людина максимально будує життя так, щоб бути щасливим, і для когось щастя родити в 18, а для когось і в 35 зарано. Тому не треба підлаштовуватись під якісь стандарти і рамки. Дівчата, рожайте , коли ви самі того хочете, незважаючи на вік, бо материнство_ то таке велике щастя,і ваше життя - це тільки ваше життя, і не давайте чужим заздрісним думкам і поглядам незнайомих людей впливати на ваші дії. За кордоном, до речі , родити в 35-40 років- це нормально, і там люди кожен живе своїм життям і не пхаються в чуже
Відповідь: У якому віці народжувати? Чи в 17, чи в 25, чи в 30, чи навіть в 40 років - всі дітки народжуються, в першу чергу, ВЧАСНО! Вийшла заміж в 30, невдала спроба в 31, народила лялюха в 32, і ще мрію про ще одного малюка.
Відповідь: У якому віці народжувати? Як Бог дасть то народжу в 33, але мені хотілось десь в 28, бо тоді я вже була до того готова, але на жаль не виходило. Коли і кому народжувати не моє діло, головне любити своїх діток.
Відповідь: У якому віці народжувати? Думаю, що в наш час народження до 30 років - це нормально. Подружка переживала що їй 26 і в неї нема дітей, а потім так швиденько справились, зараз їй 28 і вже двоє дівчаток)))
Відповідь: У якому віці народжувати? Маю вже третю подругу, яка народила після 30 перший раз і нічого страшного, всі троє самі родили і всі задоволені!
Відповідь: У якому віці народжувати? не розумію, чому в цій темі зявляються все більше дописів, де пишуть про себе, знайомих чи подружок, які народили в 30+, так наче це не сприймається в суспільстві, і треба привести чим більше прикладів родів після 30-ти, щоб показати , що "так пізно" жінки теж народжують. Дівчата! Ми не в 20столітті, коли в 24 ти вже "старородяща". Родити в 25-38 років -це нормально. Говорити про щось нестандартне можна, коли вагітній поза 40 років, в тому плані, що не кожна жінка наважиться на це через ряд обставин ( хвороби тощо). Але якщо в жінки це перша вагітність, яку вона так чекала, або довго лікувалась від безпліддя, а тепер завагітніла, або пізно зустріла кохання, або почуває себе не на 40, а на 35 років, то чому жінці не можна народжувати??? Бо сусіди будуть обговорювати, чи співробітники не розуміти? Ну тоді таким жінкам, які живуть по принципу "аби тільки люди поганого не подумали на мене", треба радитись з соціумом по поводу свого коханого, як вдягатись, що говорити, а то раптом комусь якась кофточка не сподобається?
Відповідь: У якому віці народжувати? тому що ТЕМКА така... "У якому віці народжувати? " Розказати в якому віці потрібно народжувати - ніхто не знає... Як Бог дасть... Тому всі пишуть хто коли народив. Доречі, у картці далі пишуть "старородяща" жінкам після 28 років. а хто тут казав, що ненормально. Тикніть мені пальцем????? тут навпаки вихваляються, що після 30-ти народжують Будучи в пологовому, нас ТАКИХ була більшість!
Відповідь: У якому віці народжувати? я маю на увазі, що родити після 30-ти - це так же нормально як вийти заміж в 25, дати дитину в садік в 3 роки, знайти роботу після закінчення вузу - це нормально, коли так стається, нічого такого, що виходить за рамки стандартного немає. Краще в темці наводити приклади родів після 40-ка. Це вже дійснот жінки- справжні молодці!
Відповідь: У якому віці народжувати? Я народила в 26, чоловікові 33. Коли ходили на курси для вагітних, то були чи не наймолодшою парою
Відповідь: У якому віці народжувати? якщо вже на те пішло, то і народження після 40-ка сьогодні це вже не геройство. А чимало жінок свідомо ( а не тому, що так сталося) народжують дитинку власне у 40+. Особисто я у цій темці вже писала, що серед моїх знайомих за останні 3-4 роки таких чимало: планували, готувалися і народжували у 40-42. Хоча ще донедавна вагітність, особливо перша, власне після 30-ти вважалася чимось надзвичайним. Та що там після 30-ти: 10 років тому я в пологовому у свої 27 була найстаршою "першородячою" , що у палатах відділення гінекологї, що патології та післяпологового, у яких довелося перебувати протягом різного часу. У 27 дівчатка вже за другим чи третім приходили. А "першачкам" було по 19-24 роки. Найстаршою ж жінкою у відділенні патології була 40-річна Оленка ( вона просто майже всю вагітність відлежала у пологовому, тому її знали усі і ходили знайомитися мало не як з "мамонтом").Ось саме тому, можливо, у багатьох людей , особливо старшого покоління, у підсвідомості і досі закарбовано, що "пізня вагітність- це 30+". А 40- це узагалі щось надзвичайне. Хоча за останні роки вектори значно змінилися. І 30+ і 40+ не є чимось екстраординарним.
Відповідь: У якому віці народжувати? прочитала Ваш пост, і аж собі усміхнулась . народила в 21, чоловікові було 30, і до сьогодні згадую, як сусідка розказувала, що довший час, бачачи мене з коляскою, не могла зрозуміти хто я для дитини - мама чи сестра. цього року в Греції, бачачи на пляжах людей віку моїх батьків з немовлятами, теж думала, цікаво як вони сприймають народження в віці 20 років, плюс-мінус, а потім розслабилась, бо в кожного свої погляди, плани, ситуації. стосовно віку для народження дитини то це дуже індивідуально. вважаю, що і 20, і 30, і навіть 40 років - це нормально, бо в кожного своє життя і свої пріоритети. ну і думаю, що навіть якщо хтось собі вирішує, що народжу в 25, щоб не бути "старородящою", або народжу в 35, щоб пожити для себе, то не факт, що так воно і буде, бо життя і Бозя вносять свої корективи в ті плани.
Відповідь: У якому віці народжувати? в нашій компанії практично одночасно одна в 42 стала бабусею ( 20-річна донька народила внука), а друга- в ті ж 42- мамою.
Відповідь: У якому віці народжувати? Я теж так донедавна думала. Але насправді в багатьох людей той стереотип ще міцно сидить. Мені недавно сусідка розказувала, що так сталось, шо її дочка завагітніла і маэ вже родити, а у неї вже э двоє дітей і її (увага!!!) аж 36 років! І вона це подавала так, ніби сталось щось таке непристойне, що вона ненароком залетіла, хоч то вже незручно в її віці і мусить народжувати. Я була в шоці, бо як на мене, при любих розкладах, 36 років для 3-ї дитини - то норма, як не крути