У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: У якому віці народжувати?

ну але тут було написано

то що робити, якщо навіть при контролю настане пізня вагітність?

2. Dolche

Dolche Well-Known Member

ну 60 років це ще не стара бабуся. Я думаю, що "запал до життя", як ви написали, впав через смерть дідуся, а не через вік.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Тобто?
    Тато має шукати дочці роботу і закінчувати навчання? Чи я щось не так зрозуміла.

Я впринципі і не до кінця розумію оцю фразу про втавання на ноги, але мені воно виглядало, що це означає забезпечити матеріально дитину (чи то вже геть не дитину))), поки вона вчиться, тобто годувати, одівати на той момент, поки вона здобуває освіту. Хіба то не так? То треба ще й роботу шукати? І вчити як, яким чином?

4. Nana11

Nana11 аспіранточка

Абсолютно нормальна фраза, як на мене. означає банальне дати дитині поштовх в доросле життя. Мої батьки мені такий дали, оплатили мені моє навчання, і навіть в якийсь момент коли дісйно було туго знайти роботу, допомогли. А шо тут такого? це аж такий героїзм - дати дитині ту вудочку, якою вона буде в житті собі ловити рибу?
    І своїх дітей я так само збираюся ставити на ноги. Я не розумію іншого, в нашій сімї так принято, хіба би дісно я зовсім не могла своїй дитині допомогти з якихось не від мене залежних причин.
    Я готова ловити тапки, але я не розумію народження 10-ти дітей і неможливості дати їм найнеобхіднішого, я не говорю про айфони чи якісь інші "цяцьки", а про освіту - я вважаю шо це майже так як їжа чи дах над головою в теперішній час.

Ну і про вік, так я вже тут писала,шо дитина в 20 чи в 40 це діло кожного осособисте.І шо в 20 шо в 40 це нормально. Але от дівчата писали про 60 років, ні це не кінець світу, але мій свекор, попри всю свою активність, і життєлюбство в свої 64 не дочуває, недобачає, немає такої вже спритності зловити малу в якийсь момент і я бачу шо він часом дійсно дуже змучується з нашою малою. Тому вік таки дається в знаки, і розраховувати треба виходячи з того.

5. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

ні, але хтось повинен оплачувати навчання, заочної форми немає!

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Файно... але опираючись на те, як на обов"язок багато хто власне і боїться народжувати трохи в старшому віці, бо то ж треба дитину чуть не 25-и років кормити-одягати, бо вона навчається, потім знайти можливість (фінансову знову ж таки) пригріти тепленьке містечко щодо працевлаштування і... ну, не знаю, може той список ще й куди далі сягає. А в нас люди пенсійного віку, не надто можуть собі таке дозволити.

7. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

а ще може якась голова трошки є в мами і тата??? То ви хочете сказати, що якщо я до 32 роки родила дівох діток, то решта я аборти робила чи з чоловіком не була? По вашому, якщо є 3 дітей і нова вагітність то краще робити аборт аби не бідувати?

---------- Додано в 16:04 ---------- Попередній допис був написаний в 16:01 ----------

навіть якщо не дочекає його внуків... вона дала йому ЖИТТЯ!

8. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Коли я навчалась, мої батьки були в боргах, бо оплачували моє навчання (я вчилась на платній основі) - це все, що вони оплачували. Мається на увазі лише офіційну оплату в касу ВУЗу. Бо з 19 років я почала працювати промоутером після занять і сама себе забезпечувала, саме з того моменту і до сьогодні я не брала у батьків жодної копійки! Ще й відкладала. Ще й подарунки батькам купувала постійно на різні свята і просто так. Так і до сьогодні збереглось. До речі, вже на курсі десь 3-4 я спокійно уже могла сама собі оплатити навчання. Сама платила за гуртожиток, потім за зйомну вартиру, сама себе одягала і годувала, тобто стала повністю самодостатньою, і знаєте - це так класно. Купуєш що хочеш, приємно робити подарунки рідним, купити їм те, чого самі собі не можуть дозволити купити. До речі - весілля ми з чоловіком теж робили за свої гроші, а батьки лише купували солодке і напої.
    Тому вважаю, що якщо захотіти - можна злізти з батьківської шиї набагато раніше, ніж у 23 роки. Крім випадків, якщо батьки забезпечені і мають змогу спонсорувати дитину до дорослого життя.
    Якщо що - мама мене родила в 27. Але тут мова не про вік - а про ставлення на ноги. Мої батьки дали мені життя і виховання, завдяки якому мені вже було встидно в 20 років сидіти у них на шиї і захотілось чимось віддячити батькам за все, що вони мені дали.

9. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

я думаю, що Жанна мала на увазі, що через страх не оплатити дитині навчання через 20 років чи гарно вдіти і пристроїти на хорошу роботу, багато батьків відмовляється народжувати в пізньому віці. Просто чому люди не розуміють, що вагітнсть це БОЖИЙ дарунок і багато сімей мріють хоча б про один такий даруночок, а інші роблять аборти раз за разом, не усвідомлюючи, що позбавляють дитину життя. Дає Бог дитину - дасть і на дитину.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене свекри теж були енерджайзерами. І двох малий внуків молодшого сина і невістки фактично на собі повністю тягнули ( у 66 та 78 років). Бо мали бажання і сили. А от після смерті свекра, свекруха за цей місяць "здала " більше, ніж за останні 10 років.
    а якщо до пізнього віку ті ж батьки мають вже настільки стійкий матеріальний багаж, що ще і внуки забезпечені будуть?
    то все настільки індивідуально... мій свекор у 78 читав без окулярів, мав усі свої зуби, не вживав жодної таблетки, нічим не хворів і з 20 кг мішком за спиною з села по 3 км пішки до маршрутки ходив. І взагалі. коли хтось дізнавався про його реальний вік- не вірили. Бо і виглядав зовнішього років на 15 молодшим.А про те, щоб вдома хоч хвилинку на місці посидіти- про це і мови не було. І навіть коли раптово нещодавно помер, лікарі не знали, яку причину смерті написати- у нього була практично чиста мед. карта. Вони так і сказали- "так не буває". Патанатом не знав, яку причину смерті написати- всі органи були явно не на 78 років. В результаті отримали загальне заключення "по серцю"

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Так точно.:)
    Тому я і написала

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

мій вперше став батьком у цьому віці. Наразі , за 10 років батьківства, "старості тата" помічено не було.

13. Margarett

Margarett Well-Known Member

Так то й малось на увазі, що має бути голова. Власне планування тих речей, а не "от так собі живем на повну катушку", а як вийде, то вже вийде. То ж є такі випадки, що люди не тому мають 3 чи 4 дітей, бо хочуть того/прагнуть, а родять, бо так сталось. Я так зрозуміла.
    Але з другої сторони - усе в руках Божих.

Теж працюю з неповних 19 р. і ніколи нічого у батьків не брала, то мій принцип/постулат - максимально самостійно. Мені вдалось. Але то не значить, що батьки не повинні догодувати дитину до 18 років і сказати/відпустити - йди і не согрішай. Все по ситуації, тягнути ріп"яха і відкупляти від армії, а він фіолетово живе = най йде в ту армію і спробує. А дитину, котра вчиться і прагне, а є можливість їй допомогти = чого б ні. Що тут такого !?
    От питання привити дитині розуміння того, що саме і як важко батьки вкладають ... у виховання, цінність затрат... і донести дитині бажання діяти/жити/заробити самому - більш цінне. Це важче ніж допомогти матеріально.

Останнє редагування: 17 Січень 2014
  14. Альона

Альона Well-Known Member

А я вважаю що саме так і потрібно. Забезпечувати матеріально поки вчиться, поки шукає роботу, і допомагати шукати роботу, і все життя допомагати чи то морально- підтримкою, чи матеріально при змозі і при потребі дитини, чи то буряками-бульбою з власного городу, чи посидіти з внуками. Хто як може повинен допомагати своїй дитині все життя ! Це моє особисте переконання, нікому нічого не нав'язую і нікого не виховую.
    Діти десятикратно повинні своїм батькам- але то вже в іншу тему.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Гм, а як дитина не одна. От так усіх навчи, всіх забезпеч роботами, потім ще допоможи внуків вибавити, плюс допомагай ціле життя і т.д. і т.п., то коли ж тим батькам самим жити?

Ну, та й про "повинні". ніхто нікому нічого не повинен. Краще нехай все буде по змозі і по бажанню. Я маю на увазі коли дитина вже в дорослому, самостійному віці.
    Бо власне на цьому "повинні" і будується більшість стереотипів, що стосуються даної теми.

16. Orman

Orman Модератор-бомба

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

18. zaderyshka

zaderyshka Member

Моє ІМХОхохо, дивно, коли любов вважають повинністю. О_о Це вже і не любов, а якась тоталітарна диктатура.

19. Nana11

Nana11 аспіранточка

Жити треба з дітьми. А не чекати, поки вони нарешті випорхнуть з дому, шоб ми змогли нарешті зажити. Я не розумію, навіщо народжувати дітей, якшо допомога їм вважається аж такою каторгою. От чесне слово, якби я відчувала шо мені допомога моїм дітям буде в тяготу, я б не народжувала. Чайлд-фрі саме так і живуть, в своє задоволення, ніхто нікому нічого не винен.
    зразу скажу, шо я не говорю про сліпу любов до старості нести на шиї, давати гроші, іт.д., коли з дітей вирощують інвалідів. А про нормальну допомогу, без перегину в ту чи іншу сторону.
    ну і взагалі, якшо я не хочу шоб мої діти жили в злиднях, то чому в свої 45 при змозі (дай Боде шоб так і було) і не маю полегшити життя своїй дитині. Як не я, то хто їй допоможе?

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Вважається ким?
    Про каторгу, як таку, ніхто не писав. Ні я, і ніхто... Про чекання поки випорхнуть з дому взагалі промовчу, бо аж мороз по шкірі...

Ішлося про те (принаймі мною), що от така довічна допомога провокує в деякій мірі стереотип, тому багато хто не наважується народжувати в старшому віці через страх не додати чогось, не поставити на ноги, як тут писалося...