Відповідь: У якому віці народжувати? А я справилась в 21 та 24роки...і що тут дискутувати -дітки вже підросли, а я ще молода й повна сил. І якось з дітьми /декретами вдалось кар"єру зробити, на яку я зараз забила. Пріорітети взагалі річ не абсолютна - міняються часто. Молодшу доньку я родила в дуже тяжкий для сім"ї час - перед розлученням, але Зверху видніше було чи час було мені стати мамою, бо і фінансово була забезпечена, і особисте життя згодом склалося. Я завжди вважала, і вважаю зараз, що ДІТИ -то найбільша Божа милість, і коли нам їх дають -то і є найсприятливий час. І зараз мені хочеться ще одне маля, але є проблеми, тому у мене зараз лишилась тільки моя Віра і Молитва. п.с. зараз мені 32-ий рік і дуже хочу бути мамою, але...
Відповідь: У якому віці народжувати? Дивує мене суперечка, бо в принципі найлогічнішими словами тут мали би бути "Я щаслива, бо народила", а не "я щаслива, що народила в 19/24/36", "щаслива, що народила раніше за сестру/подругу/знайому, бо тепер та має купу болячок". Радіти, що народив до якогось віку, хм, сумнівний привід для щастя. В темку вже давно треба переіменувати "У яких статках народжувати", бо щось все відійшло далеко від початкової суті. Це просто пафосна ремарка і участь у суперечці типу "народите своїх, тоді поговорим" чи "подивимся, як потім з вами буде" небратиму ибо це "неразумно"
Відповідь: У якому віці народжувати? Лікарі, статисти, психологи та ще бозна-хто можуть ставити межі, вствновлювати рамки, досліджувати і розглядати під мікроскопом клітини рано- і пізно- рожавших. Можна доводити і битися кулаками в груди, що треба народжувати от тоді і тільки тоді, лише за таких умов і не інакше, бо зашкодиш дитині, собі, бо не зможеш відповідно виростити і виховати. Але, зрештою, кожна жінка народжує тоді, коли в неї виходить, коли це сталося несподівано, або ж коли щиро відчула готовність і потребу стати МАМОЮ. І не завжди воно 20, та й не завжди в 38 жінка відчує ту готовність. Все так індивідуально. І ризики є різні. І добра половина тих ризиків не від віку заледить. Всі знають "як краще", " як треба", " як має бути". Всі читаємо купу потрібного і непотрібного, слухаємо різних розумних людей і просто любителів поговорити, всі маємо розум і елементарний інстинкт збереження. Але, на жаль чи на щастя, життя рідко можна побудувати за певним сценарієм ремарка за ремаркою, доля/бог/випадок вносять свої корективи. Тому кожна вирішує сама чи десь вирішено за неї, коли ставати мамою. Навряд чи це направду можна загнати в якісь достоту вузькі рамки.
Відповідь: У якому віці народжувати? Натрапила випадково на цю темку і не змогла змовчати. Дуже мене потішило запитання: відразу виникла асоціація із якимись стереотипами на кшталт : в якому віці починати зустрічатися з хлопцями, у якому віці виходити заміж? Для мене відповідь однозначна - якщо вже завагітніли, то треба народжувати (незалежно від віку) Якщо серйозно, то направду будь-які суперечки з цього питання недоречні - якби ми не планували, все одно нашим життям керує Бог і саме від Нього залежить чи будуть пологи проблемними чи ні, чи народиться здорова дитинка чи ні, а ми можемо хіба молитися і просити про народження здорових діток - і не суттєво чи нам 20 чи 40... І ще стосовно сприйняття і віку - коли мені було 20, то здавалося, що у 30 життя вже йде на спад. Зараз мені 35, все тільки починається і сил вистачає на двох дуже активних синочків Якщо є змога народжувати до 30 - супер, вперед, але давайте не будемо позбавляти крил тих, кому вже ледь за 30 і які теж хочуть бути щасливими Мене більше непокоїть те, що зростає кількість подружжів, які свідомо уникають батьківства із чисто егоїстичних міркувань (т. зв. фрічайлдери) - маю таких серед знайомих. Хоча це їх вибір і засуджувати не маю права.
Відповідь: У якому віці народжувати? Одружилися, мені було майже 26, чоловіку 27, наступного року в нас народилася донечка. Думаю сказати чітко в якому віці народжувати, то буде якось дивно. До цього треба дорости перш за все морально. Дитинка то завжди радість і щастя. І якщо Бог дає ту радість, треба тішитися в будь якому віці. Для мене народження дитини стало переломним моментом в житті. Я завжди хотіла, щоб в мене була велика сім"я. Надіюся через 2-3 роки Боженька нам пошле ще одне дитятко, а потім ще одне. Хотіла б троє.
Відповідь: У якому віці народжувати? Ще хочу внести уточнення до свого вищенаписаного. Я мала на увазі не те що обовязково треба народити в молодому віці бо потім- капєц Я проти думки що спочатку треба побудувати кар'єру, заробити маєтки, нажитися для себе а тоді вже планувати дітей.. По моєму це егоїстично. Діти- це Боже благословіння. Це дар, який треба приймати з вдячністю. Буває таке що молода сім'я 10 років тяне з дітьми знаходячи різні відмазки(то будуємо кар"єру, то квартира має бути мінімум трикімнатна, то рахунок в банку має бути та таку-то суму). Наївно думаючи ніби самі собі можуть щось забезпечити і дати якісь гарантії на майбутнє. То схоже як в притчі про нерозумного багача . Хто не знає даю ссилку:http://uk.wikipedia.org/wiki/Притча_про_нерозумного_багача П.с. Для мене то питання таке гостре, тому що близька мені людина, теж має схожі погляди. Спочатку ще не хочемо дітей, бо молоді, потім- однокімнатна квартира- то мало, потім- будую кар"єру, потім- я при такій посаді не можу дозволити собі декрету... Отже, при наявності всього ,діти відійшли на останній план... а це сумно(((
Відповідь: У якому віці народжувати? Це справді сумно, бо вже є перебор в тому явний. Все має мати своє місце, свій час і Божу волю. Коли 90 % життя влаштовано, то (як на мене) такі відмазки, то просто відмахування і не бажання мати діти. І все. Про жодні тут квадратні метри й мови нема. Все це є від браку розуміння того, що діти є самим важливим у житті й ніщо так не цінно як те маленьке створіння, але ж до того доходиш вже після того як маєш. Потім вже розумієш, що життя то без них минулого напевне й не було взагалі й так з ними/разом/мамою це було завжди. Тоді й розмежовуєш різницю цінностей між новою авто і дитиною з температурою під 39 С, і все б поклав аби твоє чадо гонило по хаті і ламало все "честным трудом" набуте. Мало хто ж відверто чи правдиво скаже, що на разі не хочу дітей, бо просто вони в моє життя (класне і для себе чи для нас) не вписуються, а будуть відмахуватися тим, що нема хати 3-кімнатної... В тому то й тормоз. Та все одно вважаю, що в тому, що пара відразу після одруження не хоче мати дітей жодної крамоли нема. Нічого поганого чи безвідповідального в такому перебуванні зараз тільки вдвох немає - теж плюс до майбутнього. Є можливість і пізнати один одного в побуті, і притертись, і прижитись. Часом краще спочатку двом налагодити своє життя і тоді розширятись ніж все відразу… і в тому не тішитись родиною, а лише конфліктувати. Діти - колосальна самовіддача. Там вище, кілька сторінок тому один автор писала (дуже гарно писала), що у кожного до своєї майбутньої дитини свій шлях, і кожен до того приходить по різному. Як на мене ,то най буде трохи пізніше, але «С чувством, с толком, с расстановкой», а не бац-бац і дитина стає таким собі тягарем, звучить противно, але так і є в деяких випадках. Зволікання не завжди зле, головне, щоб в свому світі не забутись і не згубити розуміння найціннішого і найкращого в житті – бути батьками.
Відповідь: У якому віці народжувати? А якщо жінці просто не хочеться народжувати? От я наприклад просто не уявляю себе з дитиною на руках, не "зжимається" в мене матка коли поруч бігають діти, більше того, я взагалі не знаю як до них підійти і шо з ними робити. В майбутньому, коли я стану "дорослою тьотьою" я себе уявляю як берегину сім"ї, і бажано немалої. а зараз я хочу собаку, ровер і в Грузію. І я розумію, що все це можливе попри дітей, але про дитину я поки не мрію перед сном. І гуляючи парком я заглядаюсь на чужих милих собак, а не дітей. То шо, я егоїстка?Мені народжувати вже-негайно-бопотімбудепізно-ашолюдискажуть?Я розумію що пріорітети змінюються, і що діти то найбільша благодать,і можливо завтра мені шось там тьохне,і я зрозумію, що хочу дитину вже-і-негайно, а може просто прокинусь завтра вагітною і життя зміниться і так буде файно, бо все шо не робиться-все на краще. І як би ми собі не планували, все одно вийде так як має бути. Я вважаю, що кожна сім"я (чи окрема жінка) сама вирішує коли їм народжувати. А як воно вийде-отак і буде найліпше І не вартує нікого засуджувати-в таких питаннях доречна лише підтримка.
Відповідь: У якому віці народжувати? Це все дуже індивідуально. На все повинен бути свій час. Я вийшла заміж в 22 роки і ми з чоловіком спочатку дійсно не хотіли дітей. Справді хотіли до чогось "доробитися", адже фінансової тай нефінансової допомоги в нас від батьків не було. Весілля справляли поністю за свої гроші, тому і за все решта нам треба було подумати самим. Я дуже рада, що все склалося саме так. Вже знайомі і родичі навіть перестали питати за поповнення, думали, що певно щось не складається, раз дітей нема. Народила я 26 років, власне тоді, коли ми з чоловіком відчули, що ми хочемо вже стати батьками і "доросли" до цього відповідального кроку. І не зважаючи на дуже високу посаду на цей час, я хотіла стати мамою і нею стала, а після року в декреті вийшла з нього і продовжила карєру і спеціаліста і карєру мами вже одночасно))))
Відповідь: У якому віці народжувати? Я в 21 вийшла заміж, в 22 народила Чоловік на 5 років старший Зараз мені 27.... Чесно кажучи вже подумую над другим дитятком, але поки перше маля не окріпне то не ризикуємо... Найбільше мене здивувало недавно побачене... В магазині побачила жінку за 40 з пузом!!! Ну вибачте дівчатка, але як на мене то вже ну дуже дико! Сама далеко не "дєвочка", і з пузиком... По перше з дитинкою велика різниця у віці, що ясно дасця в знаки, а по друге то пора вже внуків вигулювати.... Я розумію шоможе так ся стало, ну але не 16 років, треба якось пильнувати себе. А по друге в такому віці високий ризик патологій діток. Треба думати що робиш.
Відповідь: У якому віці народжувати? Знаєте моя бабця тата родила за 40... Ранніше просто немала від кого)) Так шо всяке буває..
Відповідь: У якому віці народжувати? от так у нас люди зразу можуть дати діагноз..... а може в неї раніше не було як і було на то свої причини? то що їй тепер, як вона завагітніла, робити, ну бо ж їй ой як багато аж 40р? біда, коли в 18, бо чого так скоро, біда, коли в 40, бо чого так пізно.... всім і так не вгодити
Відповідь: У якому віці народжувати? Що значить пильнувати? А якщо заміж вийшла в 39? То що, хрест поставити на материнстві? Та й 40 як на мене то ще не глибока старість.
Відповідь: У якому віці народжувати? Свекруха народила мого чоловіка в 40 - лікарі сказали, що в неї ранній клімакс, вона сама жіночка повненька, то взнала, що вагітна, коли "клімакс" почав рухатися
Відповідь: У якому віці народжувати? Дівчата ну не кидайте в мене тапками! Я маю таку свою думку і все тут. Моя мама мене родила пізно, і то для мене капут! Ми з нею сварилися кожен день, бо то я вдягалася не так як вона хотіла то ше шось, вічно були недорозуміння, через те що вона не розуміла чому молодь те чи те робить і чому то хочу робити я. Все скінчилось тим, що я втекла серед ночі, після надцятого скандалу до свого чоловіка якого знала на той час 3 місяці. А коли мій чоловік освідчився через місяць, і я про це сказала батькам то тато зробив висновки що я вагітна і тому ми одружуємся. Я додому вже не поверталась. А от мою коліжанку мама родила в 18 років, то вони найкращі подруги. На дискотеки разом ходять, бо мама гарно виглядає, і все в них прекрасно. Я не кажу що це 100% у всіх так. Просто маю отакий свій життєвий досвід.
Відповідь: У якому віці народжувати? Та такі непорозуміння можуть виникнути і з молодшими мамами. Все від мами залежить, від її бажання "молодіти" біля дітей, а не від віку.
Відповідь: У якому віці народжувати? Ваш досвід, нажаль чи на щастя лише Ваш. Не переносьте його на інших ще й в таких питаннях, адже й справді причини у всіх на то свої і у Вашої мами теж чомусь так склалось, що пізно родила. Думаєте, краще б їй було не народжувати? Бачте, а я б не хотіла з мамою на дискотеки ходити))
Відповідь: У якому віці народжувати? є от гарні люди, і я не можу себе стримати - задивляюсь потіхоря. так в садочку забираємо синочків одночасно разом з однією надзвичайно красивою жіночкою. ну просто - очей не відвести. я якось ту маму сприймаоа завжди в своїй віковій категорії. і от, одного разу прийшла вона з дівчинкою-підлитком, як виявилось, 14 років. щось ми розговорились, і я не втримала цікавості, спитала, скільки їй років. Відповідь мене ошелешила: 39! а виглядає років на 15 молодше. мораль сей басни: вік у наш час є хіба що показником житєвого досвіду. а все решта залежить лише від нас особисто. така мамочка, як моя знайома, вагітною виглядала б дуже органічно.