У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: У якому віці народжувати?

Щось ця приказка мені не дуже. Або ото поняття- "на дитину"- в мене геть інше, ніж мається на увазі.
    А що, треба?
    Я ось тільки зараз доросла до того, що 1 раз в рік можна робити повне обстеження організму. В 19-29 років провіряла тільки те, що турбувало.

---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

Ви не бачите, хтось бачить.
    Кожному своє).

2. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а йой, вже такі деталі. То вже треба бути 70тирічною бабцею, аби галасу дитячого не витримувати.. В 40 років то ще молода жінка, ну або сама себе зістарила, бо дуже часто людина себе так внутрішньо з'їдає, що і в 30 років буде вже виглядати зачно старшою...

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:36 ----------

Золоті слова! І взагалі, вам не здається дивною сама тема, як мінімум вона є некоректною до дівчат, котрі дописують в темі як нарешті стати мамою. Психологічний тиск дуже добре діє на голову, бо коли тобі зі всіх сторін капають, що дітей відкладати не можна ( а хто їх відкладає?), то якось не тойво... Дітей дарує Бог.

4. Sera

Та бо ці дописи сюди перенесли іншої теми. Та й все.

5. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Добре, якщо справді дасть. Але "на Бога надейся, а сам не плошай". ;-)
    Я б так не змогла. Моя кума зараз реально рахує копійки, навіть на проїзді економить, пішки йде чи на тролейбусі їде, а не на маршрутці, апельсин купити малій чи банан...
    А от навіть якщо не про гроші, а про майбутнє подумати.
    Наприклад, вийти заміж в 22, народити, потім другу, потім третю...потім без досвіду можна розраховувати хіба на роботу продавця. І то таке...але якщо чоловік кине, як раду з дітьми давати?Скільки жінок терплять коханок і т.п. бо банально нікуди йти і ніколи ніде не працювали?
    До всього треба підходити з розумом.

6. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Все коректно, якщо кожен просто висловлюватиме свою думку чи те як у нього склалось. А інші не мірятимуть дописів на себе. Просто ділитись думкою, досвідом, без повчань, то тоді все ок :girl_smile: Я теж маю свій погляд на народження дитинки, то ж не значить, що всі мають так думати і робити. Вирішувати треба для себе, а з іншими просто ділитись :girl_yes2:

7. Sera

Для вас- то деталі. Для когось- ні. Для чого применшувати чуже?

---------- Додано в 14:51 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ----------

Саме так.
    Я то бачу хіба в такому ракурсі- я роблю ВСЕ, що можу в даній ситуації. А все інше віддаю Богу. Якось так.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та ну ясно.))
    Ніхто не має нічого протів, але якщо все так зхакрито глибокосімейно, то чого ж ми так активно дописуємо в цій темі...;)
    Ну, бачите, а хтось порахує, що обділена, бо дитина має мати свою кімнату і т.д. по списку.))
    А якщо, ну, як то часом буває, не змогла на даний момент купити дитині чергову цяцьку, то краще піти і застрілитися, аніж бути ТАКОЮ мамою...
    Реально кожному своє.
    Ні в якому випадку.
    Я так бачу, що мова скоріш іде про тих, хто вже одружений-здоровий і повністю готовий до батьківства гальмує це діло і відтягує через якусь там недосконалість у фінансовому плані.
    Принаймі я про то товчу пишу, а всі решта ситуації без кометраріїв.
    Нема чого приміряти це все на себе тим, хто ще не одружився, або тим у кого на разі не виходить стати батьками. Це не той випадок.

9. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Тут не вгадаєте... Раніше я вважала, що варто спершу мені попрацювати, трохи себе реалізувати як професіонал, піднятись фінансово і ще багато різного :) а тоді народжувати. Але якби ж я тоді знала, що матиму проблеми...:girl_sad: І вже мені не потрібно нікуди рости, нічого здобувати... А інші мають діток, але недостатньо коштів чи доброї роботи, чи іншого. Бачте, так все по різному буває, у кожного свої проблеми, що не має універсальних порад і єдино правильної точки зору.

10. Bulavka

Проблеми в будь-якому віці можуть бути. Я знаю жінку, яка вийшла заміж в 17, з тих пір намагалася завагітніти, коротше, народила в 29, в США, за допомогою штучного запліднення.
    Тому не можна казати, що вже не потрібно нічого здобувати. Якщо дійсно без дітей для жінки нема сенсу в житті - все-одно варто працювати і заробляти на лікування, чи штучне запліденення - воно ой яке недешеве...

11. AilataN

AilataN жива

недешеве

та й не таке вже і дороге :)
    чомусь не вірю я відмазкам про нестачу грошей. Просто неготові люди, от і озвучують таку причину.

12. Bulavka

Згідна. Просто в нас чомусь вважається майже нормою лізти з питаннями "чому не заводите дітей" і не вважається нормою сказати що ще не готові і послати з такими питаннями до дупи, ось люди і мусять придумувати відмазки.))

---------- Додано в 16:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ----------

Ну, я точних сум не знаю, але мої друзі вже двічі пробували, то знаю, що мають борги. Оскільки обоє заробляють непогано, то роблю висновки що то недешево.

13. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

14. Vittoriya

Висловлення власної думки-для чого я для себе вважаю добрим народити власне тоді, чи чому народила тоді то одне, а коли починаються закиди-після 30ти вже пізно, проблеми, хворі діти, сил нема-то вже маразм якийсь.... А в цій темі час від часу починаються обговорення власне в цьому руслі. Не завжджи, але буває.

15. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

ну, для когось це причини, а для когось не суттєво. В чому проблема?

16. Sera

Це не закиди, а чиїсь думки. Будьмо лояльніші.

17. Vittoriya

Дівчата, та все ясно, ситий голодного не зрозуміє, то правда :)

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

інколи, через певні обставини це справді може сприйматися як закид чи загострено. Але насправді тут нічого такого екстраординарного, що би ображало чиюсь гідність немає. Справді кожен констатує те, як він сприймає для себе народження дітей у певному віці. Чи обставини, які на це впливають.Те, що для одних може бути "рано", для других - "пізно", для третіх- у сам раз. А ті чи інші аргументи теж мають право на існування, бо раціональне зерно є у кожному з них.

19. kraplynka

kraplynka реалістка

Дівчата, дехто тут дуже акцентує важливість фінансової облаштованості під час планування дитини.
    Моя екс-колега має зараз 55 років, і двох доньок. І розповідає, що коли вони створили сім'ю і народили діточок, то жили дуже скромно. А зараз вони досить забезпечені, вже мають онуків, і та колега мені каже - і що б мені зараз було з тих грошей, не народила б я тоді дітей? Маю і іншу знайому, яку батьки народили будучи добре забезпеченими. Але так в них склалося, що тяжка хвороба і криза довела до того, що не змогли дочку довчити на платному.
    Яка мораль? Звичайно, плануючи дитину сім'я має враховувати, чи має можливості забезпечити себе і дитину матеріально найнеобхіднішим принаймні на період декрету жінки. При гарному плануванні навіть скромного заробітку чоловіка і допомоги при народженні + живих батьках (середньостатистично), які можуть принаймні фізично підтримати, цілком можна забезпечити сім'ї нормальні умови існування. Головне, що можуть дати батьки дитині - це духовне виховання. І головне, щоб батьки були саме до цього виховання готовими. Бо гроші - то така річ, яка сьогодні є, а завтра може не бути і навпаки. Тому найцінніше багатство - це духовне багатство. А як є бажання + руки + ноги, то сім'я точно з голоду не помре і гола-боса ходити не буде.

20. cosmetichka

cosmetichka New Member

Моя лікар-гінеколог радила родити першу дитину обовязково до 30 років,оскільки сам організм в цей період готовий до цього і жінці фізіологічно це необхідно... Я справилася з цим завданням набагато швидше, в 23 роки я стала мамочкою:girl_dance: