У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. AilataN

AilataN жива

Відповідь: У якому віці народжувати?

Не знаю.. чомусь мені здається що це нормальний стан організму жінки і навіть більше, в зрілому віці надає омолоджуючого ефекту ( не косметично , хоча і так теж, а фізично).
    Тут ви повністю праві, завжди потрібно враховувати нюанси.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, тільки не сприйміть за капці:), але в мене в 30 здоров"я набагато краще, ніж було в 20. Особливо що стосується жіночих проблем- то точно. Тому особисто я в ті стереотипи мало вірю.
    І друга вагітність набагато легше проходить, ніж перша. Ну, навіть не до порівняння. Але з роками мені ж не відбавилось, а прибавилось.))

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ----------

І вони в кожного індивідуальні.)

3. SoLana

SoLana Well-Known Member

Чомусь я схильна відносити вагітність до нормального фізіологічного стану, а от пологи із зайвим без потреби втручанням, можуть спровокувати багато болячок.

Останнє редагування: 28 Травень 2013
  4. alterna

alterna New Member

Коли завагітнієте , тоді і народжуйте :girl_wink: Я народила свій скарб у 33 ! Слава Богу все було легко!

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Власне, Ви - мама 2х дітей, яких народили до 30. Деякі болячки після вагітності-пологів і зявляються, тому може, якби досі ще не мали діточок, то і хвороби б не мали.
    мені 25, теж маю деякі неприємності зі здоров'ям, які з'явились після старших дітей. Але то не значить, що я 25 вважаю межевим віком :)

6. grajynia

grajynia миється в бані

+1
    в мене те саме, я в 20 мала купу проблем зі здоров'ям, і шлунок, і серце (чого б це?), і ще купу всього. А зараз нічого з того нема і почуваюся значно здоровішою і молодшою, ніж в тих 20. Так що це в кожного по різному:girl_yes:

7. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

теж підтримаю думку, що в кожного то індивідуально, і ніхто крім нас самих краще не знає себе, свій організм, і своі болячки :)
    Мені б хотілось першу дитинку до 25, от просто для себе так вирішила. Теж на свій невеликий вік маю хронічну болячку, але та болячка суттєво на В. не має впливати.
    І після 30 хотіла б дитинку.
    А є жінки , які і в 50 народжують, і якось живуть , і щасливі.
    Пасує сказати: ""на колір і смак всі фломастери різні"". ;)

8. DValyaD

DValyaD New Member

Як тільки Бозя дасть - народжуйте!!!!
    У кожної людини є план життя, але ми його не знаємо...
    Комусь дали дитятко в 18, кому в 25, комусь після 30 років!!

Я дуже боялась, щоб не залетіти.. і не народити у 18... це для мене було б просто катастрофою!!!
    Тепер мені майже 25 років... а діток ще немає. І я думаю, а може то було краще у 18?!

Але не ми це вирішуємо.

9. kawwa

kawwa Active Member

Першу дитину я народила у 28. Пологи були такими важкими, що наступні 6-7 років я й думати боялась про ще одну вагітність. Все крутилася в голові крамольна думка, що ще одного такого «процесу» можу й не пережити. Потім підчитала «мудрих» книжок про те, що до 40 років жінка підходить з букетом хронічних хвороб і психологічних проблем, а отже шанси щасливо виносити і народити дитину у неї невеликі. Тому звістка про вагітність (а я перебуваю у віці Керрі Бредшоу у 6 сезоні) була для мене шоком. Як людина, схильна до занепадницьких настроїв, я поплакала від страху, пообіцяла чоловікові 9 місяців пекла, а далі намагалась про свою вагітність менше думати і більше молитися. Мене ніщо не турбувало, ніяких ліків не пила, на облік стала у 24 тижні (при першій вагітності робила навпаки).
    Так-от, дівчата, вагітність і пологи у 38 років були значно легшими ніж у 28.
    Я нікому нічого не раджу і ні до чого не закликаю – не той випадок. У Бога є свої плани на Вас і на кожну Вашу вагітність. Не варто боятися наперед, слухати злі розмови, керуватися чужим негативним досвідом.

Останнє редагування модератором: 1 Серпень 2013
  10. Rostok

Rostok Well-Known Member

є приказка: дал Бог зайку - даст и лужайку)))
    жінка у 25 і 35 по різному сприймає появу малюка (чисто психологічно). Вона тоді вже має певний досвід і впевненість ... ІМХО

11. Жменька

Жменька Well-Known Member

Сестра мого чоловіка народила другу дитину у 43 роки (першу у 31). Каже, що друга вагітність і пологи були значно легшими. Так що, дійсно, то все індивідуально.

12. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

переважна більшість каже, що друга вагітність і пологи легші аніж перші

13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

брешуть. Кожна вагітність, як і пологи інакші. У мене було навпаки, чим далі тим було важче.

14. SoLana

SoLana Well-Known Member

Погоджуюсь. В мене наразі з двох пологів, другі були стрімкі, але досить болючі, аж досі пам'ятаю :), а от бабця моя розказувала, що кожні наступні пологи в неї були легшими, перші - найважчі, наступні - лише потуги відчувала.

15. Яруська

Яруська Well-Known Member

В мене легші други пологи були в сто разів:girl_wink:

16. cheLOVEchuk

cheLOVEchuk New Member

А я одружую через місяць мені зараз 19 без двох місяців,а чоловікові 25 років,і дітей плануємо зразу ж після весілля.

17. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

cheLOVEchuk, перепрошую, за безтакність, але якщо я правильно зрозуміла, ви вже не плануєте :) Все вже сталося.

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я у своєї мами третя доця. Найважча вагітність з лежаннями в лікарнях, і найпроблемніші пологи, з кровотечею і прямо аж до вибирання "між мамою і дитиною".
    Обоє живенькі залишились, але твердження про те, що кожна наступна - легша, спростоване.

До слова - з Роміком мала нудоту і бекала, але виявилось, що то були "квіточки" порівняно з тим, що маю зараз.

19. Megan

Megan Well-Known Member

+1. Друга вагітність проблемніша і важча за першу. Пологи: другі швидші, але не легші.

20. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

а як щодо "психологічно бути готовою"? Я от все думала "у 25 треба завагітнити, бо то вже крайній срок, хочу, щоб у дитини була не стара мати, щоб і вагітність може краще перенесу". Одружена, 25 років, можна і дітей вже "заводити", а от не хочеться. Я не готова зараз мати дитину, відмовитися (принаймі на 9 місяців+1 рік) від активного відпочинку, зменшити той час, що ми з чоловіком проводимо разом...Тобто взагалі - присвятити себе новій людині. Головою розумію, десь там у майбутньому, дітей хочу (не боюся того клопоту), чоловік про дітей постійно ще до одруження казав...
    прийде те бажання мати дітей? чи треба "с головой да в омут" і вагітняти?